Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená kapusta s květákem a sýrem

Zapečená kapusta s květákem a sýrem

Potřebné ingredience

500 g růžičkové kapusty 1/2květáku ( nebo 1 menší) slanina, cibule, česnek, smetana, vejce, tvrdý sýr. Pepř a sůl na ochucení.

Postup přípravy

Kapustu a květák uvaříme do poloměka.
V pekáčku osmažíme cibuli, česnek a slaninu. Na to narovnáme na polovičku rozkrojené kapustičky a květák.
Osolíme ,opepříme a zalijeme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cukeťák

Cukeťák

Potřebné ingredience

700g cukety, 3-4 vejce, 100g tuku (máslo...), 200g uzenina, 250g polohrubé mouky, 4lžíce mléka, 2-3 stroužky česneku, drcený kmín, majoránka, sůl

Postup přípravy

Cuketu nastrouhat nahrubo, pidat sůl a necjat 15min stát, poté slít vodu. Z bílků ušlehat sníh. Tuk utřít se žloutky, přidat mouku, nakrájenou uzeninu, cuketu a dle potřeby mléko,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Karbanátky z řepy

Karbanátky z řepy

Potřebné ingredience

Řepa Vajíčka Ovesné vločky Sůl Koření indické Tajemna Bombay a kurkuma Česnek Cizrnová nebo kukuřična mouka

Postup přípravy

Řepu oloupeme, nastrouhame najemno, smichame všechny přisady, dochutime, nechame chvilku odstat, obalime v kukuřične mouce (kupuji ochucenou v DM) a usmažíme :-) vyborne s…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou

Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou

Potřebné ingredience

2 ks cvikla (malá) , 2 ks mozzarella , broskyňový kompót , šalát kučeravý , soľ , korenie štyroch farieb , ocot balzamico , olivový olej , Schwarzwaldská šunka

Postup přípravy

Cviklu uvaríme do mäkka,necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.Na tanieri prekladáme s mozzarellou.Posolíme,okoreníme ,zastrekneme balzamicom a olejom.Dozdobíme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Batátová kaše a hráškové pyré (dle Ivany Andrlové z VIP Prostřeno!) – rychlé a vynikající i jako samostatné jídlo

Batátová kaše a hráškové pyré (dle Ivany Andrlové z…

Potřebné ingredience

Doporučuji, moc nám to chutnalo. Vhodné jako příloha, ale i jako rychlé a chutné bezmasé jídlo (když nepočítáme tu slaninu a vynecháme :o)

Postup přípravy

2-3 batáty trošku parmazánu na chuť (lze použít i jiný tvrdý sýr, pak dejte cca 15-20 dkg na 4 porce) lžíce másla 1 balení mraženého zeleného hrášku mozzarella 50 g…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zeleninové ragú s parmazánem a smetanou

Zeleninové ragú s parmazánem a smetanou

Potřebné ingredience

jakákoli mražená či čerstvá zelenina 350 -400 g (např. lahůdková, maďarská) * červená cibule * kousek papriky, pokud není ve směsi * 2 dcl smetany na vaření *půl kostky bujonu Natur bylinkový, může být i jakýkoli zeleninový * lžička rozmarýnu * 2 trojúhelníčky taveného sýra * parmazán

Postup přípravy

na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme zeleninu, kostku a sýr. jakmile se zelenina rozmrazí, přidáme smetanu, rozmarýn a vaříme, dokud se sýr nerozpustí.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Fazolky na smetaně,jak máme rádi my

Fazolky na smetaně,jak máme rádi my

Potřebné ingredience

Zelené fazolky,cibule,smetana/šlehačka,anglická slanina-nemusí být,sůl,pepř,ocet,cukr,máslo

Postup přípravy

Fazolky si chystám tak,že čerstvé ze zahrádky chvilku povařím,nechám vychladnout,odstraním "nit" co je podél a nakrájím na malé kousky-u nás by celé lusky vcelku nikdo…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Květák nevařím, ale zapékám

Květák nevařím, ale zapékám

Potřebné ingredience

1 květák, asi 200g anglické slaniny na plátky (popř. viz. další v receptu), máslo na vytření pekáčku, sýry na posyp - na kůrčičku Zálivka: 1. klasický bešamel nebo ochucený sýrem 2. vejce, zakysanka, koření 3. vejce, smetana, sýr 4. co dům dal, na co má kdo chuť

Postup přípravy

Koupila jsem květáky á 8,90 Kč a chtěla udělat něco nového, rychlého. Nechtělo se mi pracně zpracovávat květák vařením a čekat na vychlazení, tak jsem to udělala prudce!
Vše…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
HARISA

HARISA

Potřebné ingredience

Verze origo. 1 kg rajčat 1/2 kg hl.zelí 2 velké cibule 6ks velké červené papriky 10 dkg feferonek Nálev: 1/4 l octu 18 dkg cukru 1 PL DEKA Pokrajet na menší kousky povařit /asi 15mim/ pak rozmixovat a dát do skleniček dnem vzhůru. MOJE verze: 1 kg rajčat asi 3/4 kg červených paprik /6 ks-záleží jak jsou velké 3 střední cibule 2 stroužky česneku 7,5 dkg feferonek 3/4 kg hl.zelí Nálev: 1 PL Deka 150 ml 5% Bzeneckého vinného octa 50 ml 8% Bzeneckého ochuceného octa 11 dkg cukru PŘÍPRAVA I PROVEDENÍ JAK U ORIGA.

Postup přípravy

Dostala jsem od kamarádky recept na HARISU.Možná si někdo na ni pamatuje. Je to pikantní zeleninová směs. Použití místo hořčice,příloha k jídlu,do omáček no prostě fantazii se…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Máslová dýně - pečená s uzeným masem

Máslová dýně - pečená s uzeným masem

Potřebné ingredience

1 máslová dýně, cca 300 g uzeného masa, 1 velká cibule, trocha rozmarýnu, tymián, uzená paprika (sušená), sůl, olej

Postup přípravy

Dýni oloupat, vydlabat a nakrájet na kostičky.
Uzené maso nakrájet na kostičky a cibuli na měsíčky.

V míse promíchat dýni s masem, zakápnout olejem, okořenit tymiánem …

Zobrazit více...

Kategorie