Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

HARISA

0.0
HARISA

Potřebné ingredience

Verze origo. 1 kg rajčat 1/2 kg hl.zelí 2 velké cibule 6ks velké červené papriky 10 dkg feferonek Nálev: 1/4 l octu 18 dkg cukru 1 PL DEKA Pokrajet na menší kousky povařit /asi 15mim/ pak rozmixovat a dát do skleniček dnem vzhůru. MOJE verze: 1 kg rajčat asi 3/4 kg červených paprik /6 ks-záleží jak jsou velké 3 střední cibule 2 stroužky česneku 7,5 dkg feferonek 3/4 kg hl.zelí Nálev: 1 PL Deka 150 ml 5% Bzeneckého vinného octa 50 ml 8% Bzeneckého ochuceného octa 11 dkg cukru PŘÍPRAVA I PROVEDENÍ JAK U ORIGA.

Postup přípravy

Dostala jsem od kamarádky recept na HARISU.Možná si někdo na ni pamatuje. Je to pikantní zeleninová směs. Použití místo hořčice,příloha k jídlu,do omáček no prostě fantazii se meze nekladou.Napíšu recept jak jsem ho dostala a jak jsem si ho podle sebe upravila.Každý máme jiné chutě tak je dobře před mixováním ochutnat a dochutit.
Verze origo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

amandapalm 16. 11. 2013, 14:10
jen pro forma - originální harissa je ostrá severoafrická papriková pasta. Jde o směs sušených chilli papriček, česneku, olivového oleje, soli, citronové šťávy a koření jako římský kmín a koriandr.
Daniela46 3. 12. 2013, 17:30
@amandapalm Děkuji za vyjádřeni.Ja jsem to dělala na naše podmínky.Asi bych tak pálivou nepozřela. Dík D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie