Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
Sušená cibule

Sušená cibule

Potřebné ingredience

cibule,sušička

Postup přípravy

Na podzim jsem měla nadbytek cibule.Na nějakém jarmarku (už je to dlouho),jsem koupila sušenou cibuli(byla dost drahá),tak jsem si řekla,že to doma zkusím.Byla jsem s ní velice…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Křehké špenátové omeletky

Křehké špenátové omeletky

Potřebné ingredience

1 balíček mraženého špenátu,2 vejce,1 cibule ,asi 3 stroužky česneku ,sůl, pepř,2- 3 lžíce hladké mouky,1/2 lžičky prášku do pečiva, tuk na smažení omeletek, zakysaná krémová smetana

Postup přípravy

Na trochu oleje osmahneme nakrájenou cibuli nadrobno, přidáme částečně rozmrazený špenát a podusíme ,necháme trochu prochladnout .Pak do něj vmícháme žloutky-bílky dáme stranou.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Smažené bramborové nudle na čínský způsob

Smažené bramborové nudle na čínský způsob

Potřebné ingredience

1-2 velké brambory, pórek nebo jarní cibulka, olej, sůl, vinný ocet, pálivá paprika (chilli)

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme (nejlépe čínským nožem) na tenké nudle. Důkladně v sítku promyjeme, necháme dobře odkapat. Pór nebo jarní cibulku nakrájíme také na tenké nudličky.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Dýňové karbanátky (placičky)

Dýňové karbanátky (placičky)

Potřebné ingredience

2 lžíce oleje, 1 velká cibule nakrájená na kostičky, 200 g slaniny nebo špeku na kostičky, 1 dýně Hokkaido, sůl, pepř, kmín, majoránka, 3 prolisované stroužky česneku, 2 vejce, hladká mouka, olej na smažení

Postup přípravy

Na pánvi opéct cibuli a slaninu na oleji do křupava (nespálit). Omytou dýni rozkrájet na osminy, vydlabat vnitřek a dužninu na hrubém struhadle nastrouhat (nemusí se loupat,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
salát s pečenou řepou

salát s pečenou řepou

Potřebné ingredience

červená řepa 500g - optimálně předvařená, 2 PL medu, 2 PL olivového oleje, 2 ČL balzamikového octa, tymián, sůl, pepř; zelený salát - optimálně mix polníčku a rukoly, případně co máte rádi, mozzarella 125g (jednou jsem nadřadila kozím sýrem ve slanině, který jsem opekla na pánvi - viz foto), hrst dýňových semínek, dýňový olej, citronová šťáva tento rozpis je pro 4 osoby

Postup přípravy

z olivového oleje, medu a balzamikového octa a tymiánu si udělám marinádu, ve které namočím červenou řepu pokrájenou na kousky (měsíčky), dám na plech a peču v troubě na 200· 25…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečené brambory se sýrem

Zapečené brambory se sýrem

Potřebné ingredience

Brambory (varný typ B), olej/sádlo, cibule, česnek, směs bylinek (tymián, dobromysl, šalvěj, případně jiné dle stavu "zahrádky"), vývar (hovězí, drůbeží, zeleninový), špek (kološvárská, slanina z mangalice, jiný za studena uzený špek), dobře tavitelný sýr (Blaťácké zlato, Comté, Gruyère).

Postup přípravy

Sytá večeře pro 4 - 6 lidí
Asi 500 - 700 g neoloupaných a omytých brambor krájíme společně s odpovídajícím množstvím cibule na tenké plátky a skládáme "nastojato" do…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustový nákyp s těstovinami - dobrota

Kapustový nákyp s těstovinami - dobrota

Potřebné ingredience

1/2 středně velké kapusty , 25 dkg uzeného masa nebo uzeniny( já používá kuřecí junior), 1 balíček malých kolínek, olej, 1 velká cibule,5 stroužků česneku -dáváme podle chuti, 4 vejce sůl, strouhaný sýr,petrželka

Postup přípravy

Kapustu zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky, uvaříme ji ve slané vodě, pak scedíme.
Těstoviny uvaříme také v osolené vodě a scedíme.
V pánvi orestujeme nakrájenou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Strouháky-rychlá večeře

Strouháky-rychlá večeře

Potřebné ingredience

6 velkých brambor, sůl, pepř, majoránka, česnek podle chuti ,olej, kečup ,nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme do mísy- nahrubo. Přidáme sůl, pepř, majoránku, rozetřený česnek a vše dobře promícháme.
Na rozpáleném oleji upečeme z těsta placičky, které na…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Čekanka s žampiony a slaninou

Čekanka s žampiony a slaninou

Potřebné ingredience

4 čekankové puky (celkově cca 500 g), 4 větší žampiony (celkově cca 150 g), 150 g slaniny, 1 cibule, pepř, sůl, máslo

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- čekanku omýt a nakrájet na tenké proužky
- slaninu pokrájet na proužky
- žampiony očistit a pokrájet na pláty
- cibuli pokrájet na jemno…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Pařížské mleté celerové řízky - výborné

Pařížské mleté celerové řízky - výborné

Potřebné ingredience

1 větší celer, 150g měkkého salámu ( používám šunku),1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce polohrubé mouky,koření třeba Vegeta,bílý mletý pepř,sůl,zelenou petrželku,strouhanku dle potřeby na zahuštění Na obalení: strouhanu a jemně nastrouhaný sýr

Postup přípravy

Oloupaný a na čtvrtky nakrájený celer uvaříme do měkka-necháme vychladnout.Po vychladnutí ho s cibulí a salámem umeleme.Přidáme vejce,lžíci mouky,nasekanou petrželku,,osolíme…

Zobrazit více...

Kategorie