Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zamotaná ryba v domácí pekárně

Zamotaná ryba v domácí pekárně

Potřebné ingredience

Balení filetů z mořských ryb (já použila 800 g mražených filetů ze štikozubce chilského z Alberta), Niva (výseč cca 110 g), koření na ryby, máslo

Postup přípravy

Mražené rybí filety necháme povolit. Jemně okořeníme nejlépe kořením na ryby, můžeme i sladkou paprikou, pepřem... Nivu nakrájíme na špalíčky, nejméně na tolik kousků, kolik máme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý knedlík-těsto z domácí pekárny-megavelký :-)

Kynutý knedlík-těsto z domácí pekárny-megavelký :-)

Potřebné ingredience

350 ml vlažného mléka,půlka kostky droždí,1 ks vejce,1 kávová lžička cukru,300 g polohrubé+300 g hrubé mouky,1,5 kávové lžičky soli.

Postup přípravy

V misce do vlažného mléka rozdrobím droždí,přidám cukr,nechám vzejít kvásek,poté naliji do pekárny a přidám ostatní ingredience v uvedeném pořadí.(můžete použít i suché droždí,v…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí loupáčky :-)

Domácí loupáčky :-)

Potřebné ingredience

450 ml vlažného mléka\r\n1 kg mouky\r\n120 g krupice.cukr\r\n100g sádla\r\n12g soli \r\n60g čerstvého droždí-já dala 1 bal.sušeného\r\n1 vejce

Postup přípravy

Vypracovat těsto,nechat vykynout, umotat rohlíky,nechat ještě vykynout na plechu.potřít rozšlehaným vejcem,posypat mákem a šup do trouby na 200 st.asi 15 minut.\r\nRecept není…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Langoše z jogurtu

Langoše z jogurtu

Potřebné ingredience

250 ml vlaž.mléka, 100 ml bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 500 g hladké mouky 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 kostky droždí

Postup přípravy

Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do pekárny (droždí na jednu stranu, na druhou sodu) a zapneme na program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na kousky a roztáhneme do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné Kaiserky

Celozrnné Kaiserky

Potřebné ingredience

250 ml vody, 3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 1,5 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky kmínu, 200 g pšeničné celozrnné mouky, 11dkg pšeničné hladké mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí.

Postup přípravy

Domácí pekárna zadělala těsto, pak jsem nechala ještě 20min pod utěrkou kynout a pak jsem udělala bochánky, na které jsem použila razítko na kaiserky, pomašlovala vejcem, posypala…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza těsto z domácí pekárny-2 kusy

Pizza těsto z domácí pekárny-2 kusy

Potřebné ingredience

200ml vlažné vody,3 polévkové lžíce olivového oleje(můžete nahradit slunečnicovým),350g hladké mouky(část nahrazuji celozrnnou),1 lžička soli,1 vrchovatá lžička sypkého droždí

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vložim do pekárny,já nastavuji program těsto-1hod,10minut.Po vykynutí rozdělím na dvě poloviny,obě rozválím na placku a vytáhnu na pizzu,položím na pečící papír…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kváskový chléb s bramborákem

Kváskový chléb s bramborákem

Potřebné ingredience

330 ml vody, 2 lžičky oleje, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky soli, 1,5 lžíce směsi na bramborák v prášku, 1,5 lžičky cukru, 75 g žitné chlebové mouky, 400 g hladké mouky, do rohu 1,5 lžíce hustého kvásku a do opačného rohu 9 -10 g čerstvého droždí.

Postup přípravy

Suroviny dáme do formy pekárny v uvedeném pořadí a použijeme program základní 1200 g, co nejtmavší barvu. Chlebík je chuťově velmi dobrý, světlý, výborný i druhý a třetí den.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutý stromeček místo vánočky

Kynutý stromeček místo vánočky

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 100 g cukru krupice, 100 g másla, 250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, ½ lžičky citronové kůry, 30 g droždí, 1 PL rumu, rozinky. Dále: 1 vejce na potření, mandlové plátky.

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozmícháme žloutky, máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Obě tekutiny nalijeme do pekárny, nasypeme cukr (1 lžíci dáme stranou) a přidáme prosáté mouky…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Věnec se skořicí

Věnec se skořicí

Potřebné ingredience

4 hr.hladké mouky , 2 žloutky , 1 kostka droždí, 1 hr. mléka , 3 pol. lžíce cukru , špetku soli , 1/4 hr. oleje (másla )náplň : 15 dkg másla rozpustit a 8 - 9 pol.lžíc cukru krupice a 3 lžíčky skořice zamíchat

Postup přípravy

Vykynuté těsto vyválíme na obdelník a pomažeme náplní ,pak po délce zarolujeme a nařízneme na půl a upleteme jako cop a dáme na plech s pečícím papírem ,pečeme na 175 C asi 35 min…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houskový knedlík - nejlepší recept

Houskový knedlík - nejlepší recept

Potřebné ingredience

250 ml mléka,250g hrubé mouky,250g polohrubé mouky,1 vejce,1 lžíce olivového oleje,1 kávová lžička soli,1 kávová lžička krystal. cukru,čtvrtku kostičky droždí,2 rohlíky nakrájené na kostičky( den staré)

Postup přípravy

Do hnětací nádoby si dáme mléko,rozšlehané vejce,olivový olej,na to nasypeme odváženou mouku,do jednoho rohu dáme 1 lžičku soli a do druhého 1 lžičku cukru,navrch rozdrobíme…

Zobrazit více...

Kategorie