Schwarzwaldský dort se šlehačkou a višněmi
Potřebné ingredience
Na korpus: 140 g čokolády na vaření * 75 g másla * 6 vajec * 150 g cukru krupice * 100 g hladké mouky *50 g solamylu * 2 lžičky prášku do pečiva********* višňový džem s kousky višní (mají v Lidlu) nebo i zavařené višně bez pecek * višňový sirup od Hello * 3 šlehačky 33 a více procent * 3 vanilkové cukry (není nutné)
Postup přípravy
ušlehat šlehačem celá vejce s cukrem (aspoň 10 minut úplně dotuha), přidat rozpuštěnou čokoládu s máslem (cca 2 minuty v mikrovlnce, průběžně míchat), přidat mouku, solamyl a…
Červené srdce-domácí Red Velvet
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 200 g třtinového cukru ( nebo cukru krupice), 200 g másla, 250 ml podmáslí, 30 g kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva , 1 vanilkový cukr, ½ lžičky jedlé sody , 1 lžíce jablečného octa , 2 vejce, ½ lžičky červeného potravinářského barviva , Na tvarohovou šlehačku: 1 vaničku tučného měkkého tvarohu , 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání , ztužovač šlehačky.
Postup přípravy
V míse si vyšleháme máslo ,pokrájené na kousky s cukrem .
Postupně přidáváme vejce, mouku, kakao, vanilkový cukr a podmáslí smíchané s potravinářskou barvou.
Nakonec…
SPORÁK
Potřebné ingredience
TĚST: 1 kg hladké mouky, 12 vrchovatých lžic medu,40 dkg másla, 40 dkg moučkového cukru, 6 větších žloutků, 3 lžičky jedlé sody, 1 dl mléka.\r\nKRÉM: 3 dl mléka, 4 dkg hrubé mouky, 10 dkg vlašských ořechů, 40 dkg másla, 2 konzervy salko karamel.\r\nSIRUP: 3 dl vody, 2 lžičky cukru krupice nebo krastal, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Máslo rozpustíme v kvalitním kastrůlku, přidáme med, cukr a sodu. Za stálého míchání necháme zhnědnout.Nakonec vmícháme mléko. !!!! Hlavně to nepřipalte, aby směs nebyla hořká!!!!…
PUNČOVÝ DORT
Potřebné ingredience
Ingredience: Těsto:6 vajec (vážená ve skořápce 35 dkg)25 dkg moučkového cukru25 dkg polohrubé mouky1/2 balíčku prášku do pečiva75 ml vody75 ml oleje.Sirup na namáčení piškotu:3/4 l vody10 dkg cukru krystal20 ml anglického punčového aroma1/2 dl rumupodle potřeby potravinářské barvino červené popř. žlutégranko podle potřeby Citronová poleva: 0,5 dl citronové šťávy25 dkg moučkového cukruČokoládová poleva:7 dkg hořké čokolády1 až 1,5 dkg 100% tukuDále:6 lžic tužší pikantní marmeládymáslo a hrubá mouka do forem
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přilijeme vodu s olejem a asi minutku ještě šleháme. Nakonec přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto…
KINDER DORT rolovací
Potřebné ingredience
trpělivost, dobrá vůle, 8 hod. práce, ale dobrota mňam!!!
Postup přípravy
Korpus kulatý ořechový, 3 obdélníkové plechy sv. piškotu na roládky, krém hnědy čokoládový z mileny, bílý krém z vaj.konaku, marmeláda višně. Poleva z mmb výborná měkká, ozdoby…
Hvězdný recept na čokoládový dort bez mouky
Potřebné ingredience
250 g másla, 200 g kvalitní čokolády 70 %, 100-200 g třtinového cukru (dle chuti), 6 našlehaných žloutků, sníh ze šesti bílků
Postup přípravy
Máslo rozpustíte v hrnci, při rozpouštění tam dejte nalámanou čokoládu, cukr. Máslo se nesmí přepálit, stáhněte z ohně a nechte trochu vychladit, pak vmíchejte žloutky (aby se…
dort koník s fotopostupem
Potřebné ingredience
kakaovo-piškotový korpus+čokokrém+vanilkovopudinkový krém+mléčný marcipán
Myšky v sýru pro vnoučka
Potřebné ingredience
Mechový korpus osvědčený,čokoládový a citronový krém.
Jablečný dort
Potřebné ingredience
Těsto-4 vejce,135dkg cukr krupice,140 pol.mouka. 1 náplň-jablka,já použila 6 větších,cukr podle chuti,lžička skořice,1 van pudink,trochu vody na rozmíchání pudinku(já dala čtvrt hrnečku. 2 náplň 2x zakysaná smetana,2 lžičky mouč. cukru nahoře posypat skořicí
Postup přípravy
Vyšlehala jsem sníh,potom vejce s cukrem a střídavě jsem do žloutků přidávala trochu mouky,trochu sněhu a metličkou jsem pomalu míchala,aby nepadl sníh.dala jsem do formy vyložené…