Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Vepřová huspenina

Vepřová huspenina

Potřebné ingredience

1400 g vepřového kolene (menší zadní vepřové koleno + ½ předního vepřového kolena), 2 mrkve (cca 100 g), 1 petržel (cca 50 g), celer (cca 50 g), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 kuličky černého pepře, 2 kuličky nového koření, ½ lžičky soli, 1 bobkový list, 300 ml vody; na dochucení sůl + cukr +ocet

Postup přípravy

Kolena vložit do hrnce a k nim přidat pepř + nové koření + bobkový list + sůl + vodu.
Pomalit na LOW 5 hodin.

Poté přidat mrkev + petržel + celer + cibuli + česnek.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí fajita

Kuřecí fajita

Potřebné ingredience

4 větší kuřecí prsa, různobarevné papriky (cca ½ červené, ½ žluté, ½ zelené), ½ bílé cibule, trocha oleje na orestování zeleniny, 100 ml vody na podlití, trocha instantní jíšky na zahuštění sosu; *KOŘENÍ FAJITA: 1 lžička soli, ½ lžičky bílého pepře, 1 lžička sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžička kmínu, trocha sušené chilli papričky (podle toho, jak kdo rád ostré)

Postup přípravy

Nejprve si připravit všechny suroviny:
- všechny papriky pokrájet na tenké proužky
- cibuli pokrájet na tenké plátky
- naříznout z boku maso a vytvořit kapsu
- všechny…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krémový květák

Krémový květák

Potřebné ingredience

500 g květáku, 200 ml smetany, 100 g čerstvého sýra (Gervais, Lučina, Philadelphia, Matylda...), 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 100 g sýra Chedar (Parmezán), máslo na vymazání hrnce, k doplnění na talíři: několik silnějších plátků libové anglické slaniny, čertsvé bylinky (petrželka, pežitka, nať lahůdkové cibulky...),sušená cibule

Postup přípravy

Inspirovala jsem se receptem ze stránek https://www.receptynahubnuti.cz/ .

Nejprve připravit suroviny:
- květák rozebrat na růžičky
- česnek prolisovat
- Chedar…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ostravské závitky

Ostravské závitky

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g kysaného nebo sterilovaného zelí, ostravská klobása, 2 cibule, pepř, sůl, 100 ml piva (nejlépe černého), 100 ml vody, něco na zahuštění (jíška, hraška, škrob...)

Postup přípravy

Připravit si suroviny:
- z masa nakrojit plátky a rozklepat je
- cibuli pokrájet na kostičky
- klobásu pokrájet na kolečka
- zelí trochu vymačkat

Maso osolit a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Hovězí kostky se zeleninou a špaldou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 100 g špaldy, 1 velká cibule, 2 střední mrkve, 1 stonek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 100 g hub, 200 g krájených rajčat z konzervy, sůl, černý pepř, tymián, 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Špaldu cca 8 hodin předem. Připravit suroviny: - maso pokrájet na kostky - cibuli pokrájet na kostičky - mrkev pokrájet na kolečka - celer pokrájet na plátky - česnek…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Zimní slepičí polévka

Zimní slepičí polévka

Potřebné ingredience

1 slepice, 2-3 cibule (nejlépe ve slupce), sůl, cca 4 kuličky černého pepře, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 tenký pórek, několik listů kapusty, 1⁄2 červené kapie, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželky, libeček

Postup přípravy

V hrnci pomalit slepici s cibulí, trochou soli a pár kuličkami černého pepře 10-12 hodin (3,5l hrnec).

Ke konci si připravit zeleninu:
- mrkev nastrouhat na hrubo
-…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ z PH

FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ z PH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa. Halali, sůl, pepř, nové koření, cibule bobkový list, mrkev // smetena 30%. mléko, jíška,

Postup přípravy

Maso s kořením dáme do láku na dva dny. Potom loudáme na Hig.3,5 hod. Potom vyndáme maso na talíř a nakrájíme, tyčovým mixérem rozšleháme omáčku a přidáme jíšku, mléko a smetanu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí kostky s rajčaty a hříbky

Krůtí kostky s rajčaty a hříbky

Potřebné ingredience

500 g krůtího masa, 250 g třešňových rajčat, 300 g Passaty, 200 g hříbků (čerstvé nebo mražené), 50 ml smetany, sůl, olivový olej na osmahnutí masa

Postup přípravy

Krůtí maso nakrájet na větší kostky, hříbky pokrájet na kousky, rajčata nechat celá.

Na olivovém oleji orestovat maso, aby se zatáhlo.
Maso přendat do hrnce, osolit a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Ovesná jablečno-skořicová kaše

Ovesná jablečno-skořicová kaše

Potřebné ingredience

1 šálek ovsa bezpluchého, ½ - 1 čajová lžička mleté skořice, ½ čajové lžičky soli, 3 lžíce javorového sirupu, 2 jablka, 1½ šálku vody, 1½ šálku mléka, sekané ořechy na posypání hotové kaše

Postup přípravy

Jablka oloupat, zbavit jádřince a nakrájet na plátky cca 1 cm široké.

Do hrnce dát jablka + oves + skořici + sůl + javorový sirup + vodu + mléko.
Vše promíchat

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Dušená červená řepa - POMALÝ HRNEC

Dušená červená řepa - POMALÝ HRNEC

Potřebné ingredience

cibule, červená řepa, vepřový jazyk, smetana (sůl, pepř, nové koření) brambory jako příloha

Postup přípravy

Na dno hrnce jsem dala na drobno nakrájenou civuli, na to oloupanou řepu nakrájenou na kostky a úplně nahoru vepřové jazyky.

Okořenila jsem solí, pepř a nové koření (obojí…

Zobrazit více...

Kategorie