Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Azu po Tatarsku

Azu po Tatarsku

Potřebné ingredience

Hovězí maso ( může být i vepřové, kuřecí ), cibule, tuk, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka, vývar ( já dávám masoxový ), a rajský protlak.

Postup přípravy

Cibulku osmažím do růžova na rozpáleném tuku. Přidám nakrájené maso na nudličky a orestuji. Opepřím, dám bobkový list...........já, že dávám masoxový vývar, tak nesolím. Podusím,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš-děkuji APETIT

Hovězí guláš-děkuji APETIT

Potřebné ingredience

Ingredience rostlinný olej nebo sádlo na opékání 800 g cibule, nadrobno 1,5 kg nejlépe předního hovězího masa z kližky nebo plece rajčatové pyré (nemusí být) 1–2 lžičky hladké mouky nebo 1 větší brambora na zahuštění sůl, pepř, paprika, česnek, sušená a/nebo čerstvá majoránka, případně chilli paprička na dochucení

Postup přípravy

Příprava jídla
1. Osmažte cibuli
V kastrole rozehřejte tuk a cibuli smažte tak dlouho, až dostane zlatohnědou barvu a bude – jak říkají profesionálové – v kastrole chřestit.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí karbanátky z uvařeného masa

Hovězí karbanátky z uvařeného masa

Potřebné ingredience

cca 300g Hovězí maso z polévky 2 Párek nebo špekáček 1 balení Mražená zelenina 2 Vejce 3 lžice Hladká mouka 1 stroužek Česnek 2 lžice Majoránka 1 lžice Koření na mleté maso podle potřeby Strouhankapodle potřeby Sůl a pepř 1 Cibule

Postup přípravy

Hovězí uvařené maso (například z polévky) umeleme společně s párky, uvařenou zeleninou .
Do umleté směsi přidáme najemno nakrájenou cibulku, vejce, koření , strouhanku a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso na pórku s houbami-děkuji  Hance

Hovězí maso na pórku s houbami-děkuji Hance

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g hovězího masa /zadní, roštěnec/ 12 sušených čínských hub šitake /já použila sušené české/, předem namočených a nakrájených na plátky 2 pórky nakrájené na kolečka 1 lžička koření pěti vůní 1 lžíce mletého zázvoru 2 stroužky česneku nasekané nadrobno /použila jsem granulovaný/ 2 lžíce rostlinného oleje 3 lžičky medu saturejka na ozdobu Omáčka: 2 lžičky kukuřičného škrobu 3 lžíce sójové omáčky 3 lžíce suchého červeného vína /měla jsem Frankovku/ 2 lžíce arašídového /slunečnicového/ oleje

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.
V trošce vody…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

1cibule, olej nebo máslo, 1 k.lžičku mleté sladké papriky ,hladká mouka,2 rajčata ,sladký kečup,sůl, moučkový cukr, 2 zběračky hovězího vývaru,2-3 bobkové listy,nové koření a celý pepř,půl lžičky tymiánu

Postup přípravy

1cibuli osmažíme na oleji nebo másle + 1 k.lžičku mleté sladké papriky a zaprášíme asi 2 lžícemi hladké mouky, přidáme 2 na čtvrtky nakrájená rajčata + společně s půl sklenicí…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou

Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou

Potřebné ingredience

2x200 g rump steak , korenie na steaky , Omáčka: výpek z mäsa , asi 1 dcl víno červené , asi 1 čl horčica celozrnná , asi 1 čl maslo , (mrazené) fazuľky zelené čerstvé , 1 strúčik cesnak , šťava citrónová , soľ , korenie štyroch farieb , 1 čl maslo

Postup přípravy

Steaky ochutíme zmesou drveného korenia ,soli,oleja a necháme odležať.Grilujeme na vrúbkovanej panvici,stredne rozpálenej .Moje steaky boli vysoké asi 1,5 cm a grilovala som asi…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Kližka s řapíkatým celerem-děkuji Janě

Kližka s řapíkatým celerem-děkuji Janě

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 g hovězí kližky 4 řapíky celeru 1 cibule 2 lžíce slunečnicového oleje 1 lžička soli 1/2 lžičky mletého černého pepře 1 lžíce krémžské hořčice 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce strouhané mrkve

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

Na oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vepřové vindaloo-děkuji apetit

Vepřové vindaloo-děkuji apetit

Potřebné ingredience

Ingredience 150 ml rostlinného oleje 4–8 stroužků česneku, prolisované nebo rozmixované 3 červené cibule, nakrájené najemno nebo rozmixované 4 červené chilli papričky, nakrájené najemno 500 g vepřové plece, nakrájené na kostky 500 g zralých rajčat (mohou být i z plechovky), nakrájených 1–2 lžíce rajčatového protlaku 1–4 lžičky mletého chilli sůl a mletý černý pepř NA PASTU VINDALOO 2cm kousek zázvoru, oloupaného 1 lžička mletého římského kmínu 1/4 lžičky mleté skořice 2 lžičky semínek hořčice, drcených 1 lžička semínek koriandru, drcených 1 lžička kurkumy 1–2 lžičky koření garam masála 1 lžička kajenského pepře 3 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

Příprava jídla
1 Nejdřív připravte pastu: zázvor nastrouhejte najemno, dejte do misky a přidejte kmín, skořici, hořčici, koriandr, kurkumu, garam masálu, kajenský pepř, ocet a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš s mrkví

Hovězí guláš s mrkví

Potřebné ingredience

500g hovězí kližky nebo krku, 300ml černého piva, 1 lžíce gulášového koření, 1 bobkový list, 2 velké mrkve, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, sůl, trochu tymiánu, 1 hovězí bujón, černý pepř, špetka cukru, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Naso orestujeme na tuku dohněda, poté osolíme, opepříme, přidáme česnek, gulášové koření, tymián a bobkový list. Zalijeme pivem a asi 100ml vody a dusíme téměř doměkka. 30 - 40min…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
-KARLOVARSKÝ,HOVĚZÍ GULÁŠ-

-KARLOVARSKÝ,HOVĚZÍ GULÁŠ-

Potřebné ingredience

cca 1kg hovězího na guláš,sádlo+olej,cca 6cibulí,3lžičky mleté,sladké papriky,sůl,6stroužků česneku,cca 1,7l vroucí vody,mouka+voda na zahuštění,kelímek smetany,majoránka...

Postup přípravy

na sádle s olejem orestuji do zlatava nadrobno nakrájenou cibulku,poté prudce osmahnu kostky masa do zatáhnutí,posolím,zapráším mletou paprikou,zaleji horkou vodou,vařím do…

Zobrazit více...

Kategorie