LOSOS S OMÁČKOU A OPEČENÝMI BRAMBŮRKAMI
Potřebné ingredience
asi 800 g lososa, 2 lžíce citr. šťávy, 500-1000 g brambor, plátek másla, olej,hladká mouka,200 ml bílého vína, 250 ml smetany, hermelín, nebo jiný chutný třeba i tavený sýr
Postup přípravy
Lososa očistíme, maso oddělíme od kůže, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na stejně velké steaky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme lososa chvíli v chladu odležet.
Treska se zeleninkou na másle zapečené ve vajíčku
Potřebné ingredience
5ks mražené Tresky, mraženou zeleninu (jakou máte rádi), 5plátků másla, koření na ryby a trochu podravky, 4 vajíčka.
Postup přípravy
Mraženou tresku si dáme do pekáčku,přidáme mraženou zeleninu,poklademe na to máslo,okořeníme Tresku kořením na ryby a zeleninu jemně podravkou.Dáme péct do trouby na 150° tak na…
Pstruh a špenátové brambory!!!!!!!
Potřebné ingredience
pstruh,česnek, máslo ,sůl.strouhanku,olej ,brambory,špenát,hlad:mouku,máslo,bylinky jaké koliv
Postup přípravy
Brabory oloupeme a nakrájíme na měsíčky osolíme dáme do pekáčku a hodně oleje pak dáme do trouby na 180 asi na 1/2 hodky po čase kouknem odkrejem a dodáme granul: špenát a odkryté…
Zapečený pangasius z Velehradu
Potřebné ingredience
0,5 kg - kilo pangasiuse, 4 střední mrkve, 4 střední petržele, 1/2 středního celeru, 1 velkou cibuli (může být i šalotka), 3 stroužky česneku, 1 a půl smetany ke šlehání, 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, sůl, máslo na vymazání zapékací formy
Postup přípravy
Vymažeme pekáč, naskládáme rozmraženou, osolenou a okořeněnou rybu, přikryjeme směsí z nahrubo nastrouhané a promíchané zeleniny, cibule a lisovaného česneku, zalijeme šlehačkou,…
Pstruh na másle
Potřebné ingredience
1 pstruh na osobu,máslo nebo rama,citron,sůl,olej
Postup přípravy
Máme-li pstruhy zmražené,den předem večer je dáme do lednice pomalu rozmrznout.Ostrým nožem odstraníme hlavu,ocas a ploutvičky.Pstruha podélně rozřízneme na 2 půlky,jedeme podél…
Rychlý oběd - pangasius s brokolicovou omáčkou
Potřebné ingredience
pangasius, brokolice, kukuřice, koření, trocha smetany a sýr
Postup přípravy
Plátek osolíme, pocitronujeme, na troše olivového oleje podusíme, přidáme koření (provensálké mám ráda), až změkkne, přidáme plátek sýra, zapečeme a podlijeme vodou, poté…
Losos s plněnými žampiony v sýrové omáčce -pro…
Potřebné ingredience
2 plátky lososa, 6 čerstvých žampionů k plnění, cibule, hrst mandlí, vlašských a kešu ořechů, smetana, hermelín, 100g nivy smetanový taveý sýr, máslo, citronový pepř, 100g anglické slaniny, brambory zelenina na oblohu,
Postup přípravy
Oloupaným žampionům vyřízneme nožičky, které osmahneme spolu s cibulí, k polovině této směsy přidáme nastrouhanou nivu a touto hmotou naplníme kloboučky žampionů. Dáme je zapéci…
Kapr na víně
Potřebné ingredience
naplátkovaný kapr (můžou být i podkovy, ale špatně se s nima manipuluje - lámou se), citrón, sůl, cibule, česnek, bílé víno, máslo
Postup přípravy
Kapra si den předem nakapeme hojně citrónem - nebude pak smrdět.
Kapra nasolíme (od citrónu už neoplachujeme) z obou stran. Na dno pekáčku dáme 4 tenké plátky másla, na to…
ZAPEČENÝ PANGASIUS - VYNIKAJÍCÍ
Potřebné ingredience
filety pangasia , koření na ryby , mrkev , petržel , vejce, eidam
Postup přípravy
1. Filety rozmrazíme, posypeme kořením na ryby( já zrovna žádné neměla, takže jsem rybu ochutila solí, pepřem, grilovacím kořením, mletou červenou paprikou a kmínem)\r\n2. Na…
Pangasius s omajdou
Potřebné ingredience
pangas, olej, máslo, žampiony, jarní cibulka, hladká mouka, mléko, voda
Postup přípravy
Jedná se o můj dnešní pokus, který dopadl tak dobře, že si tu musím recept schovat i na příště =0)
Takže rybku jsem nechala trošku rozmrazit a nakrájela jsme na kostky cca 2x2…