Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS S OMÁČKOU  A OPEČENÝMI BRAMBŮRKAMI

LOSOS S OMÁČKOU A OPEČENÝMI BRAMBŮRKAMI

Potřebné ingredience

asi 800 g lososa, 2 lžíce citr. šťávy, 500-1000 g brambor, plátek másla, olej,hladká mouka,200 ml bílého vína, 250 ml smetany, hermelín, nebo jiný chutný třeba i tavený sýr

Postup přípravy

Lososa očistíme, maso oddělíme od kůže, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na stejně velké steaky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme lososa chvíli v chladu odležet.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Treska se zeleninkou na másle zapečené ve vajíčku

Treska se zeleninkou na másle zapečené ve vajíčku

Potřebné ingredience

5ks mražené Tresky, mraženou zeleninu (jakou máte rádi), 5plátků másla, koření na ryby a trochu podravky, 4 vajíčka.

Postup přípravy

Mraženou tresku si dáme do pekáčku,přidáme mraženou zeleninu,poklademe na to máslo,okořeníme Tresku kořením na ryby a zeleninu jemně podravkou.Dáme péct do trouby na 150° tak na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh a špenátové brambory!!!!!!!

Pstruh a špenátové brambory!!!!!!!

Potřebné ingredience

pstruh,česnek, máslo ,sůl.strouhanku,olej ,brambory,špenát,hlad:mouku,máslo,bylinky jaké koliv

Postup přípravy

Brabory oloupeme a nakrájíme na měsíčky osolíme dáme do pekáčku a hodně oleje pak dáme do trouby na 180 asi na 1/2 hodky po čase kouknem odkrejem a dodáme granul: špenát a odkryté…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečený pangasius z Velehradu

Zapečený pangasius z Velehradu

Potřebné ingredience

0,5 kg - kilo pangasiuse, 4 střední mrkve, 4 střední petržele, 1/2 středního celeru, 1 velkou cibuli (může být i šalotka), 3 stroužky česneku, 1 a půl smetany ke šlehání, 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, sůl, máslo na vymazání zapékací formy

Postup přípravy

Vymažeme pekáč, naskládáme rozmraženou, osolenou a okořeněnou rybu, přikryjeme směsí z nahrubo nastrouhané a promíchané zeleniny, cibule a lisovaného česneku, zalijeme šlehačkou,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh na másle

Pstruh na másle

Potřebné ingredience

1 pstruh na osobu,máslo nebo rama,citron,sůl,olej

Postup přípravy

Máme-li pstruhy zmražené,den předem večer je dáme do lednice pomalu rozmrznout.Ostrým nožem odstraníme hlavu,ocas a ploutvičky.Pstruha podélně rozřízneme na 2 půlky,jedeme podél…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rychlý oběd - pangasius s brokolicovou omáčkou

Rychlý oběd - pangasius s brokolicovou omáčkou

Potřebné ingredience

pangasius, brokolice, kukuřice, koření, trocha smetany a sýr

Postup přípravy

Plátek osolíme, pocitronujeme, na troše olivového oleje podusíme, přidáme koření (provensálké mám ráda), až změkkne, přidáme plátek sýra, zapečeme a podlijeme vodou, poté…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s plněnými žampiony v sýrové omáčce -pro skutečné GURMÁNY

Losos s plněnými žampiony v sýrové omáčce -pro…

Potřebné ingredience

2 plátky lososa, 6 čerstvých žampionů k plnění, cibule, hrst mandlí, vlašských a kešu ořechů, smetana, hermelín, 100g nivy smetanový taveý sýr, máslo, citronový pepř, 100g anglické slaniny, brambory zelenina na oblohu,

Postup přípravy

Oloupaným žampionům vyřízneme nožičky, které osmahneme spolu s cibulí, k polovině této směsy přidáme nastrouhanou nivu a touto hmotou naplníme kloboučky žampionů. Dáme je zapéci…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na víně

Kapr na víně

Potřebné ingredience

naplátkovaný kapr (můžou být i podkovy, ale špatně se s nima manipuluje - lámou se), citrón, sůl, cibule, česnek, bílé víno, máslo

Postup přípravy

Kapra si den předem nakapeme hojně citrónem - nebude pak smrdět.

Kapra nasolíme (od citrónu už neoplachujeme) z obou stran. Na dno pekáčku dáme 4 tenké plátky másla, na to…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPEČENÝ PANGASIUS - VYNIKAJÍCÍ

ZAPEČENÝ PANGASIUS - VYNIKAJÍCÍ

Potřebné ingredience

filety pangasia , koření na ryby , mrkev , petržel , vejce, eidam

Postup přípravy

1. Filety rozmrazíme, posypeme kořením na ryby( já zrovna žádné neměla, takže jsem rybu ochutila solí, pepřem, grilovacím kořením, mletou červenou paprikou a kmínem)\r\n2. Na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s omajdou

Pangasius s omajdou

Potřebné ingredience

pangas, olej, máslo, žampiony, jarní cibulka, hladká mouka, mléko, voda

Postup přípravy

Jedná se o můj dnešní pokus, který dopadl tak dobře, že si tu musím recept schovat i na příště =0)
Takže rybku jsem nechala trošku rozmrazit a nakrájela jsme na kostky cca 2x2…

Zobrazit více...

Kategorie