Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
SRNČÍ NA VÍNĚ

SRNČÍ NA VÍNĚ

Potřebné ingredience

NEVÁŽÍM, VŠE JE SPÍŠE OD OKA. 500 G MASA, 0,5 L ČERVENÉHO VÍNA, DVĚ VĚTŠÍ CIBULE, SŮL, KOŘENÍ DIVOČINA, TUK, RAJSKÝ PROTLAK, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ, BRAMBORY.

Postup přípravy

DEN PŘEDEM SI MASO "NALOŽÍM" - NAKRÁJENÉ NEJLÉPE NA KOSTIČKY, POSYPU KOŘENÍM DIVOČINA A ZAKÁPNU TROCHOU OLEJE. NECHÁM ULEŽET PŘES NOC. NA TUKU SI OSMAŽÍM DOZLATOVA CIBULI, DÁVÁM…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
KANČÍ ŘÍZKY ODPOČATÉ VE SMETANĚ

KANČÍ ŘÍZKY ODPOČATÉ VE SMETANĚ

Potřebné ingredience

Asi necelé kilo kančí kýty, koření divočina, sůl, smetana zakysaná, dvě vajíčka, strouhanka, olej,nebo sádlo na smažení

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky a trochu poklepeme, pak je osolíme a okořeníme. V míse si rozmícháme vajíčka v zakysané smetaně a vložíme do této "kaše" nakořeněné řízky a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Nakladane maso nejen na divočinu

Nakladane maso nejen na divočinu

Potřebné ingredience

Na jednu davku potřebujeme:

7až 8 platků masa 2 vejce ,5-7 stroušků česneku ,1 lžice vegety ,1lžice hořčice,1 lžice kečupu ,4 lžice solamylu špetka majoranky ,sůl.

Postup přípravy

Naklepeme si maso,v krnci s pokličkou připravime dvě vajička prolisovany česnek přidame vegetu,hořčici,kečup,solamyl a špetku majoranky a sůl dle chuti všechny suroviny…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Pečený divočák +++

Pečený divočák +++

Potřebné ingredience

Maso na malé kousky z divočáka naložíme asi na týden až 14 dní do česneku a soli... zelenina -mrkev,petržel,celer... 3cibule na kostičky ,4 stroužky česnek na plátky... bobkový list,nové koření,pepř černý.... lžíce sádla... slanina na kostičky.... voda na podlití masa....

Postup přípravy

Na dno plechu dáme trochu nastrouhané zeleniny, já měla zeleninu s cibulou,česnekem a slaninou vše promíchané v jedné misce ,naskládáme na zeleninu maso opět trošku zeleniny …

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí kýta s karlovarským knedlíkem

Kančí kýta s karlovarským knedlíkem

Potřebné ingredience

kančí kýta olej kořenová zelenina cibule švestková marináda červené víno koření: celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl, rozmarýn (čerstvý), koření na divočinu brusinky cukr citron smetana trošku mražených hub hotová jíška

Postup přípravy

Kýtu odblaníme. Omyjeme a osušíme. Rozpálíme olej. Vložíme maso. Zprudka opečeme ze všech stran. Vyndáme maso.
Do oleje dáme zeleninu, koření, zarestujeme, přidáme cibuli na…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Můj jelení guláš

Můj jelení guláš

Potřebné ingredience

INGREDIENCE:
600 g zvěřiny (srnčí, jelení, kančí), 150 g slaniny, 2 cibule, lžíce vepřového sádla, 4 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, ml. paprika, 150 g čerstvých nebo (25 g sušených předem namočených) hub, 250 g brambor, 2 papriky, 2 rajčata, majoránka, 200 ml červeného vína.

Postup přípravy

Maso nakrájím na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a za stálého míchání osmažíme.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
srnčí na zázvoru

srnčí na zázvoru

Potřebné ingredience

srnčí nebo kančí kýta nebo kotleta, 1 cibule na kolečka, kousek pórku na kolečka, asi 10 dkg slaniny na kostičky, 1/2 másla Na směs: 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce mletého sušeného zázvoru, šťáva z 1 velkého citronu, 1 lžička soli, voda na dolití, aby vznikla kašička

Postup přípravy

Na směs ze všech surovin smícháme hustou kašičku a potřeme jí maso ze všech stran. Pak dáme do pekáče i se zbylou kašičkou a společně s cibulí, pórkem, slaninou a máslem.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí závitky v zelném listu podlité černým pivem - vynikající!!!

Srnčí závitky v zelném listu podlité černým pivem -…

Potřebné ingredience

0,5 kg srnčího masa (nakrájené na nudličky), 3 stroužky česneku, olej, koření (jaké vám chutná - já jsem dala od oka divočinu + rumové + mleté nové koření + granulovaná citronová kůra), sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cobule, máslo, 0,5 kg kysaného zelí, asi 8 zelných listů (z čerstvého zelí), 15 dkg anglické slaniny, špek, 0,25 l černého piva

Postup přípravy

Nakrájené maso, olej, česnek, sůl a koření smícháme dohromady a necháme odležet v lednici. Mezi tím si spaříme zelné listy - necháme je namočené asi půl hodiny ve horké vodě.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
báječný srnčí gulášek s brusinkami

báječný srnčí gulášek s brusinkami

Potřebné ingredience

srnčí maso(může být i hovězí),
cibule,
sádlo,
sůl,pepř,fefronka,vegeta,koření VITANA- DIVOČINA,
malý rajčatový protlak,hladká mouka,česnek,sklenice sterilovaných brusinek

Postup přípravy

na sádle usmažíme cibulku do zlatova,přidáme maso a zprudka osmahneme,zasypeme kořením Divočina a prolisovaným čenekem,zalijeme vodou ,osolíme,opepříme a dusíme cca 1,5 hodiny až…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
KÝTA  Z DIVOČÁKA SE ZELÍM  -    výborné

KÝTA Z DIVOČÁKA SE ZELÍM - výborné

Potřebné ingredience

2 kg kýty z divočáka,10 bobulek jalovce,100gr mrkve,3 cibule,sůl, pepř,50 g másla,250 ml suchého červ. vína, 3 bobkové listy,1 snítku rozmarýnu (tu jsem neměla),1 ananasový kompot asi 500ml,1,5kg červeného zelí, (může být i nakládané),150 ml zelen.vývaru z kostky, 4 lžíce octa,6 hřebíčků,1 lžíce cukru,špetka majoránky a skořice, Na omáčku 100ml smetany na vaření,2 lžičky solamylu. Usekanou pažitku nebopetržel na ozdobení.

Postup přípravy

2 cibule nakrájíme na drobno , mrkev na kostičky, jalovec trochu rozsekáme.
Maso potřeme solí ,pepřem a jalovcem opečeme ze všech stran na polovině másla(hera).
potom…

Zobrazit více...

Kategorie