Amasaké s pudinkem a ovocem!!!!!
Potřebné ingredience
1l amasaké(jáhlové,rýžové),1 vanilkový pudink,1-2 lžíce Maizeny,1 lžíce cukru,0,4l mléka,hrst sušených švestek,jablek,hrušek a meruněk.
Postup přípravy
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu.Zatím rozmícháme pudink,Maizenu a cukr ve studeném mléku.Pomalu vmícháme do vařícího amasaké a mírně…
Jahodová zmrzlinka
Potřebné ingredience
Jahody, zakysaná smetana, sladká smetana, tvaroh, cukr podle chuti.
Postup přípravy
Rozmačkané jahody smíchat s ostatními přísadami, není - li tvaroh, nevadí. Dá se tak udělat i meruňková, jablečná, hrušková, broskvová a jiná ovocná zmrzlina. Směs se rozdělí do…
"Rozinky " z třešní
Potřebné ingredience
Vypeckované třešně, cukr.
Postup přípravy
Vypeckované třešně zasypu cukrem krystal. Nechám odležet 1 den, v průběhu třešně tak 2 x promíchám, třešně pustí šťávu a cukr se rozpustí. Pak třešně vysypu na cedník, sladká…
Zimní čaj
Potřebné ingredience
Vím že už tady jeden hodně podobný je ale tento čaj dělám již několik let je odzkoušený:
1l rybízu černého nebo červeného
1l různého ovoce(pomeranče,citrony,kiwi,švestky,jablka, a další)
1 lžička skořice
5 hřebíčků
1,20kg cukru(stačí kg)
1/8l rumu(podle chuti)
Postup přípravy
Ovoce nakrájíme na malé kousky i s kůrou.Vše dáme na plech a nasypeme na to
cukr.Dáme do trouby na 200 stupňů.Až začne hmota vařit tak od té doby ještě 20min.
Pak do…
Růžičky z jablek
Potřebné ingredience
Potřebujeme pěkná jablíčka.Z jednoho jablka uděláme 2 růžičky.
Jablko nakrájíme na plátky a necháme sušit.Třetí den už jsou zkroucená tak seskládáme od největšího plátku do nejmenšího.Skládáme z pěti plátků.
Potom ještě dosušíme.
Můžeme je použít na adventní věnec,nebo jako dekoraci na stůl.
Postup přípravy
Také je po dosušení můžeme potřít bílkem s cukrem a namočit do skořice a máme voňavou dekoraci.
višňovka - griotka
Potřebné ingredience
višně,třešně
Postup přípravy
Prosím všechny, kdo mají nějakou zkušenost se zpracováním višní do likéru, o napsání postupu. Děkuji všem. Helena
PEČENÝ ČAJ
Potřebné ingredience
2KG OVOCE-JÁ DALA,POMERANČ,JABLKA,HRUŠKY,BEZINKY,JAHODY,PŘÍRODNÍ CUKR 20DKG,ŠTÁVU Z JEDNOHO CITRONU,DVĚ LŽÍCE MEDU,4KS HŘEBÍČKU A LŽÍCE SKOŘICE
Postup přípravy
VŠE NAKRÁJET NA KOUSKY,POMERANČ JSEM OLOUPALA,DÁT NA PLECH A HODINKU PEČEME NA 180,PAK DÁME DO SKLENIC A OBRÁTÍME VÍČKEM DOLU ABY SE ZATÁHLY,DÁVÁME DO HRNEČKU LŽÍCI-2 A ZALÍVÁME…
Ovocný páv na narozeninovou dětskou oslavu
Potřebné ingredience
Hruška, jahody, červené/růžové hroznové víno, bílé hroznové víno, případně jiné ovoce dle chuti a na "barvu", dlouhé špejle,
Postup přípravy
Hrušku přepůlíme a vydlabeme jádřinec, na dlouhé špejle dle chuti a fantazie napícháme ovoce a to pak naskládáme kolem hrušky jako "paví ocas". Tato alternativa byla…
KANDOVANÁ DÝNĚ:- je opravdu moc dobrá lepší jak…
Potřebné ingredience
Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na 10 cm špalíčky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Dýni obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě). Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.