Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
Amasaké s pudinkem a ovocem!!!!!

Amasaké s pudinkem a ovocem!!!!!

Potřebné ingredience

1l amasaké(jáhlové,rýžové),1 vanilkový pudink,1-2 lžíce Maizeny,1 lžíce cukru,0,4l mléka,hrst sušených švestek,jablek,hrušek a meruněk.

Postup přípravy

Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu.Zatím rozmícháme pudink,Maizenu a cukr ve studeném mléku.Pomalu vmícháme do vařícího amasaké a mírně…

Zobrazit více...
OVOCE
Jahodová zmrzlinka

Jahodová zmrzlinka

Potřebné ingredience

Jahody, zakysaná smetana, sladká smetana, tvaroh, cukr podle chuti.

Postup přípravy

Rozmačkané jahody smíchat s ostatními přísadami, není - li tvaroh, nevadí. Dá se tak udělat i meruňková, jablečná, hrušková, broskvová a jiná ovocná zmrzlina. Směs se rozdělí do…

Zobrazit více...
OVOCE
"Rozinky " z třešní

"Rozinky " z třešní

Potřebné ingredience

Vypeckované třešně, cukr.

Postup přípravy

Vypeckované třešně zasypu cukrem krystal. Nechám odležet 1 den, v průběhu třešně tak 2 x promíchám, třešně pustí šťávu a cukr se rozpustí. Pak třešně vysypu na cedník, sladká…

Zobrazit více...
OVOCE
Zimní čaj

Zimní čaj

Potřebné ingredience

Vím že už tady jeden hodně podobný je ale tento čaj dělám již několik let je odzkoušený:
1l rybízu černého nebo červeného
1l různého ovoce(pomeranče,citrony,kiwi,švestky,jablka, a další)
1 lžička skořice
5 hřebíčků
1,20kg cukru(stačí kg)
1/8l rumu(podle chuti)

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na malé kousky i s kůrou.Vše dáme na plech a nasypeme na to
cukr.Dáme do trouby na 200 stupňů.Až začne hmota vařit tak od té doby ještě 20min.
Pak do…

Zobrazit více...
OVOCE
Jablečný mošt

Jablečný mošt

Potřebné ingredience

jablka, moštovač

Postup přípravy

maminky nevíte jak mošt zakonzervovat? díky

Zobrazit více...
OVOCE
Růžičky z jablek

Růžičky z jablek

Potřebné ingredience

Potřebujeme pěkná jablíčka.Z jednoho jablka uděláme 2 růžičky.
Jablko nakrájíme na plátky a necháme sušit.Třetí den už jsou zkroucená tak seskládáme od největšího plátku do nejmenšího.Skládáme z pěti plátků.
Potom ještě dosušíme.
Můžeme je použít na adventní věnec,nebo jako dekoraci na stůl.

Postup přípravy

Také je po dosušení můžeme potřít bílkem s cukrem a namočit do skořice a máme voňavou dekoraci.

Zobrazit více...
OVOCE
višňovka - griotka

višňovka - griotka

Potřebné ingredience

višně,třešně

Postup přípravy

Prosím všechny, kdo mají nějakou zkušenost se zpracováním višní do likéru, o napsání postupu. Děkuji všem. Helena

Zobrazit více...
OVOCE
PEČENÝ ČAJ

PEČENÝ ČAJ

Potřebné ingredience

2KG OVOCE-JÁ DALA,POMERANČ,JABLKA,HRUŠKY,BEZINKY,JAHODY,PŘÍRODNÍ CUKR 20DKG,ŠTÁVU Z JEDNOHO CITRONU,DVĚ LŽÍCE MEDU,4KS HŘEBÍČKU A LŽÍCE SKOŘICE

Postup přípravy

VŠE NAKRÁJET NA KOUSKY,POMERANČ JSEM OLOUPALA,DÁT NA PLECH A HODINKU PEČEME NA 180,PAK DÁME DO SKLENIC A OBRÁTÍME VÍČKEM DOLU ABY SE ZATÁHLY,DÁVÁME DO HRNEČKU LŽÍCI-2 A ZALÍVÁME…

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocný páv na narozeninovou dětskou oslavu

Ovocný páv na narozeninovou dětskou oslavu

Potřebné ingredience

Hruška, jahody, červené/růžové hroznové víno, bílé hroznové víno, případně jiné ovoce dle chuti a na "barvu", dlouhé špejle,

Postup přípravy

Hrušku přepůlíme a vydlabeme jádřinec, na dlouhé špejle dle chuti a fantazie napícháme ovoce a to pak naskládáme kolem hrušky jako "paví ocas". Tato alternativa byla…

Zobrazit více...
OVOCE
KANDOVANÁ DÝNĚ:- je opravdu moc dobrá lepší jak kupované kandované ovoce :-)

KANDOVANÁ DÝNĚ:- je opravdu moc dobrá lepší jak…

Potřebné ingredience

Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na 10 cm špalíčky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Dýni obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě). Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.

Postup přípravy

x

Zobrazit více...

Kategorie