Fazolová dobrota
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 2 cibule,trocha oleje na pánev,50 dkg měkého salámu nejlépe gothaj nebo junior,3 konzervy bílých fazolí v tomatě,4 lžice kečupu
Postup přípravy
Na pánvi si osmahneme pokrájenou cibulku,když zesklovatí, přidáme salám pokrájený na nudličky a opečeme.Pak přidáme konzervy a kečup-promícháme-prohřejeme a podáváme s chlebovými…
Čočka po orientálsku
Potřebné ingredience
350 g čočky, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kari, 1 lžička bílého pepře, 1 velký rajský protlak, 20 ml vody, olej, ocet, cibule, sůl, cukr, máslo
Postup přípravy
Do vody přes noc namočíme čočku, kterou poté uvaříme do měkka. Na směsi oleje a másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Zasypeme pepřem a kari,…
>>> Čočka na kyselo s volským okem
Potřebné ingredience
čočka, 3 stroužky česneku, 1 cibule, Anglická slanina (nemusí být), hl.mouka, sůl, olej, ocet, podravka
Postup přípravy
Propláchnutou čočku si namočíme asi hodinu před vařením i se třemi stroužky česneku. Čočku nesolíme až při dochucování. Někde jsem četla, že se nemá solit a zároveň se na…
Kubánské národní jídlo - congrí
Potřebné ingredience
Zatím mám vloženo vzorové foto dle receptu Kluci v akci, až budu příště dělat congrí vlastní, dodám originální. Nějak jsem ho teď nestihla vyfotit... Kubánské congrí je něco jako hustá fazolová polívka nebo guláš, moc nám na Kubě v originále chutnalo a pak moc doma chybělo, tak jsem si ho upravila pro české podmínky. Chudí Kubánci ho většinou jedí bez masa, já tam dala kousek hovězího, ale je vlastně jedno, jaký se tam dovnitř dá – hovězí, vepřový, drůbeží – oni to mají tak, že co zrovna letí kolem, tak tam vrazí... ,o) Když nám congrí chybělo, hledala jsem recept na netu, našla jsem jich plno, různě poupravovaných asi dle autorovy chuti, já si z toho udělala nějaký nejjednodušší výcuc, protože co jsme tam jedli, bylo jednoduše vařený, takže ve výsledku ho vařím asi tak nějak následovně - viz. mé recepty.
Postup přípravy
Tak jsem konečně dodělala fotodokumentaci vlastní, mrkněte do mých receptů Congrí - kubánské národní jídlo.
Tento odkaz jsem nechtěla rušit, některé z vás již tuto stránku…
Karbanátky s červené čočky
Potřebné ingredience
300g červené čočky,1 lžička majoránky,100g dušené šunky (nebo jiná uzenina),1 vejce,3 stroužky česneku sůl,mletý pepř,asi 5 lžic strouhanky,hladká mouka na obalení,olej na smažení.
Postup přípravy
1.Čočku uvaříme ve slané vodě.Slejeme skoro všechnu vodu a rozmixujeme ponorným mixérem,přidáme majoránku,na drobné kostičky nakrájenou uzeninu,vejce,prolisovaný česnek,sůl,pepř a…
Červená čočka s vejcem
Potřebné ingredience
červená čočka, vejce, sušený česnek, zelenina, olivový olej, pečivo, saláty - rucola, polníček, parmezán sýr.
Postup přípravy
Propláchnutou čočku uvaříme s kapkou olivového oleje, na druhé pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninku (mrkev, hrášek, brokolice, cuketka....).…
HRACHOVÁ KAŠE +++
Potřebné ingredience
Hrášek, sůl, kousiček masoxu , majoránku, trochu mléka, cibule, česnek 2 stroužky.
Postup přípravy
Hrášek si namočíme přes noc.Nakrájíme cibulku na drobné kousky na oleji orestujem. Přidáme hrášek i s vodou, majoránku, masox a vaříme do měkka.Občas posbírám šum pokud je…
Uzené na hrášku s bramborovým knedlíkem
Potřebné ingredience
1 větší konzerva hrášku, hladká mouka, máslo, sůl, pepř, bramborový knedlík, uzené
Postup přípravy
Je to dobrůtka, pokud máte rádi steril.hrášek z konzervy. Na másle si osmažím cca 1-2 lžíce hladké mouky do růžova a zaliju vodou z přeceděného hrášku a povařím. Pak do toho jen…
Čočka ny kyselo-supr postup-mooc děkuji babi
Potřebné ingredience
Ingredience: 300g čočky sůl 30g másla 40g cibulky 30g mouky citronová šťáva 1 lžička cukru pepř ocet dle chuti 100g drobně nakrájené cibulky + 1 lžíce tuku na osmažení
Postup přípravy
Příprava:
Čočku přebereme, opereme a dáme vařit do studené vody (nenecháme bobtnat!). Jakmile se čočka začne vařit, vodu slijeme a nalijeme na čočku novou vařící vodu.…
Fazolový guláš II.-DĚKUJI EFBE.CZ
Potřebné ingredience
Suroviny 2 velké cibule 150 g slaniny 150 g uzeniny (ostrasvká klobása nebo jiná pikantní),konzerva hovezí, sádlo mletá sladká paprika 300 g namočených fazolí 200 g brambor na kostičky sůl polévkové koření bujónová kostka mouka na zahuštění
Postup přípravy
Postup přípravy
Fazole přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka. Z konzervy odebereme tuk, rozehřejeme jej v hrnci, osmahneme na něm cibuli, poté zasypeme paprikou a velmi…