Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Domácí UNCLE BEŃS  s cuketou- na pizzu není nic lepšího!!!!!

Domácí UNCLE BEŃS s cuketou- na pizzu není nic…

Potřebné ingredience

1,5 až 2 dcl. oleje 1/2 kg. červené papriky 1/2 kg. zelené papriky 1/2 kg. cibule 1 kg. cukety 3x kečup sladký, 2x kečup ostrý oboje 300 ml, 2 lžíce cukru , 1 lžíce soli 5 lžic Worchesterové omáčky, 5 lžic sojové omáčky

Postup přípravy

Cuketu oloupeme a vydlabeme vnitřky ,všechny suroviny nakrájíme na drobné kostičky , smícháme dohromady a dusíme na oleji 30. minut až to krásně zesklovatí.
Přidáme kečupy ,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurky od Adély

Okurky od Adély

Potřebné ingredience

3,5 litru vody, 1litr 8°/° octa, 30dkg cukru krupice, 15 dkg = 1,5 sáčku deka,

Postup přípravy

Vše vařit 5 minut, potom vypnout a Přidat 50 pecek cukerínu.
Okurky naskládáme do litrových sklenic, přidáme kousky kopru, kolečka mrkve,kolečka křenu, kolečka cibule a dát…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RECEPT NA OKURKY NAKLÁDAČKY - Nálev (lák) na zavařování nakládání okurek

RECEPT NA OKURKY NAKLÁDAČKY - Nálev (lák) na…

Potřebné ingredience

to je na velkou sklenici okurek (takže asi na tu litrovku, taky podle velikosti okurek to pojme pokaždé jiné množství nálevu), takže podle potřeby to asi vynásobte:

Postup přípravy

přivedete k varu a hned vypnete, nechat vystydnout:
1 dcl octa
2 dcl vody
1 lžička soli
7x sacharin (nebo 7x lžic cukru)
špetka tymiánu

do lahve vyskládat…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RECEPT NA ŠŤÁVU Z RYBÍZU ČERNÝ+ČERVENÝ,MALIN......

RECEPT NA ŠŤÁVU Z RYBÍZU ČERNÝ+ČERVENÝ,MALIN......

Potřebné ingredience

OVOCE ZE ZAHRÁDKY-ČERNÝ+ČERVENÝ RYBÍZ+ MALINY /TO CO MÁTE NA ZAHRADĚ/ , CUKR, KYSEL.CITRONOVOU, KONZERVAČNÍ POMŮCKU PROTI PLÍSNÍM A KVAŠENÍ , NO A SAMOZŘEJMĚ VODU

Postup přípravy

NEJDŘÍVE POMĚR:
1 1/4L OVOCE NA 1/2L VODY, 1LŽIČKU KYS.CITRONOVÉ , 80DKG CUKRU ,

POSTUP:
- OMYTÉ OVOCE A ODVÁŽENÉ - DÁME DO HRNCE, VYLISUJEME = ROZMAČKÁME (JÁ TO…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KAPIOVÁ PASTA

KAPIOVÁ PASTA

Potřebné ingredience

2 KG ČERVENÉ KAPIE,4 KS FEFERONY KDO MÁ RADŠI PÁLIVĚJŠÍ MŮŽE PŘIDAT,ČTVRT KG CUKRU,2 DCL OLEJE,2DCL OCTA VRCHOVATÁ LŽÍCE DEKA,

Postup přípravy

PAPRIKU POMELEME PŘIDÁME VŠE OSTATNÍ,SVAŘÍME NA HUSTOU KAŠI ASI TAK HODINU A PŮL.dÁME DO SKLENIC A PŘEVRÁTÍME ZABALÍME NA 24 HOD DO DEKY.jE TO MOC DOBRÉ,MY TO MÁME RÁDI I JAKO…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová matlafunda-cuketa pod maso,na topinky

Cuketová matlafunda-cuketa pod maso,na topinky

Potřebné ingredience

3kg cukety-bez vnitřku 1kg cibule-nakrájené na jemno 3 palice česneku 1 tuk Omega 1 sáček mletého zázvoru 1 dcl sojové omáčky 1 dcl worcesterové omáčky 1 rajčatový protlak 1 kečup-malý nebo 500ml rajčatového pyré v krabičce 1 sáček chilli

Postup přípravy

Zpěníme cibuli na tuku,přidáme nastrouhanou cuketu a promícháme.
Doplníme všechny zbylé přísady.Půl hodiny dusíme,občas zamícháme,aby se to nepřipálilo.
Pak naplníme menší…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

Potřebné ingredience

vyzrálé meruňky Nálev : na 1 l vody 500 g cukru - já dávám až 750g - máme radši sladší kompoty

Postup přípravy

Meruňky omyjeme, rozkrojíme a vypeckujeme.
Vkládáme do čistých sklenic. Skládáme je na sebe řeznou plochou dolů.
Pak je hned zalijeme teplým sladkým nálevem.
Naplněné…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NÁLEV NA OKURKY OD BABIČKY EVY

NÁLEV NA OKURKY OD BABIČKY EVY

Potřebné ingredience

4 LITRY VODY,1 A ČTVRT LITRU OCTA,15 DKG SOLI ,30 DKG CUKRU,50 KULIČEK SACHARINU.NOVÉ KOŘENÍ.CELÝ PEPŘ,MRKEV,CIBULE,KŘEN,KOPR,BOBKOVÝ LIST

Postup přípravy

DO KAŽDÉ SKLENICE DÁME : 2 ZRNKA NOVÉHO KOŘENÍ , 3 ZRNKACELÉHO PEPŘE ,KOLEČKA MRKVE , CIBULE, KŘENU,KOUSEK KOPRU,KOUSKY BOBOKOVÉHO LISTU.PŘIDÁME OKURKY A ZALIJEME NÁLEVEM A…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňkový džem se zázvorem

Meruňkový džem se zázvorem

Potřebné ingredience

1 kg meruněk, 20 dkg cukgu, 1 gelfix 1:1, zázvor (cca 1,2 cm)

Postup přípravy

1. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na dobné kousky.
2. Smícháme gelfix se dvěmi lžícemi cukru.
3. Směs přidáme k meruňkám.
4. Povaříme cca minutku.
5. Přidáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vynikající houbová směs na topinky

Vynikající houbová směs na topinky

Potřebné ingredience

3 kg syrových hub (nejlépe hřiby) nakrájet na kousky, 3 krát přejít varem, přecedit pod tekoucí vodou, při posledním převaření se přidá polévková lžíce soli, aby lépe pustil houbový sliz. 1 kg paprik; 3/4 kg cibule; 1/4 kg cukru; 1 větší kečup ostrý cca 650 ml; 1 větší kečup sladký cca 650 ml; 1/4 l octa (ze skušenosti raději méně), přidávat a chutnat; 1/4 l olej; 3 polévkové lžíce soli; 1 baůemé pepře mletého (ze zkušenosti méně), přidávat a chutnat; 1 lžíce mletého nového koření; 1/2 lžičky drceného hřebíčku;

Postup přípravy

Papriky se nakrájí na kostečky nebo proužky, cibuli nakrájen na čtvrtkolečka. Všechny ingredience se smíchají s převařenými houbani ve větším hrnci (cca 10l) a za občasného…

Zobrazit více...

Kategorie