Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

Potřebné ingredience

1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 žloutky, 1 k.lž.soli, 2 nakrájené rohlíky, tuhý sníh ze 2 bílků, tuk na vymazání hrnků

Postup přípravy

postupně vše smícháme dohromady a nakonec přidáme tuhý sníh, vymažeme hrnky tukem, naplníme do 3/4 těstem a dáme do vařící vody uvařit na 30 minut ( voda musí být jenom do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pařížský krém

Pařížský krém

Potřebné ingredience

30dkg másla, 10dkg mletého cukru, 3 vejce, 15dkg krystalu, 1 vanilkový cukr, kakao, štamprle rumu

Postup přípravy

máslo a mletý cukr šleháme do jemna ručním šlehačem

vejce, krystal a vanilkový cukr šleháme ve vodní lázni do tuha cca 10-15 minut

až mají obě hmoty stejnou teplotu,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ořechové rohlíčky s pařížským krémem a čokoládou

Ořechové rohlíčky s pařížským krémem a čokoládou

Potřebné ingredience

Na spodek potřebujeme:4 bílky, 35 dkg cukru krupice, 20 dkg mletých ořechů (pravděpodobně bude potřeba větší množství), 1 vanilkový cukr,Na krém potřebujeme:30dkg másla, 10dkg mletého cukru, 3vejce, 15dkg krystalu, 1 vanilkový cukrČokoládu na vaření a 100% tuk na namáčení povrchu rohlíčků.

Postup přípravy

Ušleháme 4 bílky a jemně stěrkou vmícháme 35dkg cukru krupice, 20dkg mletých ořechů a 1 vanilkový cukr. Těsto musí trochu ze stěrky upadávat, nesmí být moc těkavé, jinak bychom…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

21 dkg másla, 30 dkg hladké mouky, 12dkg mletých ořechů, 10 dkg ml. cukru,

Postup přípravy

Vše smícháme, nechám edo druhého dne odležet v lednici. Druhý den vytlačujeme přes strojek rohlíčky. Tato dávka je na cca 50 rohlíčků.
Pečeme na 175 stupňů, vyndáváme až…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
ZAPÉKANÉ SLADKÉ PALAČINKY

ZAPÉKANÉ SLADKÉ PALAČINKY

Potřebné ingredience

Palačinky:3/4 l mléka, 3 celá vejce, špetka soli, 30 dkg hl. mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky cukru.

Tvarohová zálivka: 2 měkké tvarohy(lepší jsou ve vaničce),2 celá vejce, 5 lžic mouč.cukru, 1/4 balíčku vanilkového pudinku, hrst rozinek, mléko dle potřeby.

Postup přípravy

Upečeme silnější palačinky, namažeme marmeládou(jakou máme nejraději) a zabalíme do ruliček.
Pekáček nebo zapékací misku si vymažeme a vysypeme krystalovým cukrem. Naskládáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETA V ALOBALU

KOTLETA V ALOBALU

Potřebné ingredience

kotlety, klobáska, tvrdý sýr, brambory, cibule, olej a alobal

Postup přípravy

Rozložíme si na stůl průhy alobalu podle porcí, kolik chceme udělat. Na alobal dáme lžíci oleje, na to na kolečka nakrájenou klobásku, na ni položíme kotletu(naklepanou,osolenou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí nudličky na pórku

Kuřecí nudličky na pórku

Potřebné ingredience

2ks kuřecích prsíček, sojóvá omáčka, cukr, sůl, pórek (mražený nebo čerstvý).

Postup přípravy

Prsíčka nakrájíme na nudličky, prudce opečeme na oleji, přidáme lžičku mletého cukru, sůl, zakapeme sójovou omáčkou, přidáme nakrájený pórek. Trošku podlijeme vodou a dusíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOTLETY ZAPEČENÉ S HOŘČICÍ A SÝREM

VEPŘOVÉ KOTLETY ZAPEČENÉ S HOŘČICÍ A SÝREM

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: ++4 vepřové kotlety, naklepané ++kremžská hořčice (kolik? podle chuti) ++strouhaný sýr typu čedar (kolik? podle chuti) ++zakysaná smetana (také množství podle chuti) ++sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Troubu zahřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. Kotlety osolte, opepřete a dejte do ploché zapékací nádoby. Pečte čtvrt hodiny. Mezitím promíchejte hořčici, sýr a smetanu; směsí…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
klášterní rohlíčky

klášterní rohlíčky

Potřebné ingredience

140g hl.mouky,100g lískáčů,50g moučkového cukru,100g másla,1 žloutek,tuk na plech,tmavá poleva a nastrouhané oříšky na ozdobení

Postup přípravy

na vál nasypeme mouku,přidáme umleté oříšky,cukr,změklý tuk na kousky a žloutek.vypracujeme těsto,uděláme váleček a odkrajujeme kousky,z kterých vytvoříme rohlíčky.přendáme je mna…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bramborový salát - kyselý, teplý

Bramborový salát - kyselý, teplý

Potřebné ingredience

salátové brambory, cibule, kyselé okurky, sůl, pepř, cukr, ocet, olej, trochu vody (nebo láku z okurek)

Postup přípravy

Uvařit brambory ve slupce, oloupat a nakrájet na kolečka.

Cibuli nakrájet nadrobno a spařit horkou vodou, okurky pokrájet na kostičky.

Všechno dát do mísy, přidat…

Zobrazit více...

Kategorie