Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nejlepší houskový knedlík

Nejlepší houskový knedlík

Potřebné ingredience

500 g hrubé mouky 250 ml mléka 1 vejce 1 lžičku soli 1 lžičku cukru 1 lžičku olivového oleje asi 1/4 kostičky droždí 2 housky nakrájené na kostičky

Postup přípravy

Do pekárny dáme mléko,oliv.olej,vejce-které trochu rozšleháme,potom mouku,do jednoho rohu cukr a do druhého sůl.Zapneme program těsto a necháme míchat po zaznění zvukového signálu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
ZAPEČENÉ BRAMBORY S KUŘ.MASEM A ZELENINOU

ZAPEČENÉ BRAMBORY S KUŘ.MASEM A ZELENINOU

Potřebné ingredience

brambory uvařené ve slupce,nudličky kuřecího masa,uvařená zelenina(hrášek,mrkev,kukuřice),3-4vejce,grilovací koření,sůl,pepř

Postup přípravy

Vše zamícháme dohromady.Do pekárny dáme lžíci sádla nebo oleje a přidáme směs.Zapneme program pečení.Mám pekárnu Moulinex a musím ještě dopékat.Takže jsem kontrolovala a až to…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
rohlíčky, suky

rohlíčky, suky

Potřebné ingredience

http://www.bakulca.cz/?cat=15&paged=2

Postup přípravy

Pracovala jsem podle bezva receptu Bakulci, a jsem spokojená. Udělané těsto podle návodu si rozvážím aby mi vyšlo 15 válečků. (vejde to taktak na plech). No, a ty v ruce uválím do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
vánočka

vánočka

Potřebné ingredience

250ghl.mouky,400gpol.mouky.250ml mléka,100g cukru,2vejce,špetka soli,1,5lžičky sušených kvasnic nebo 1/2kostky,125gtuku,rozinky

Postup přípravy

do pekárny dáme nejdřív tekuté a pak sypké suroviny,nastavíme program těsto.Ztěsta upleteme vánočku z 9ti dílků.Potíráme rozkvedlaným vajíčkem,propícháme špejlema a pečeme.Já peču…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláčky se zakysanou smetanou a ovocem

Koláčky se zakysanou smetanou a ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 400g hladké mouky, 100g polohrubé mouky, 3 lžíce krupic.cukru, špetka soli, 1/2 kostky droždí, 260ml vlahého mléka, 60g rozpuštěného másla................Náplň: 250g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce cukru,1/2 sáčku vanilkového pudinku v prášku a ovoce + skořice na "ovonění"ovoce

Postup přípravy

Suroviny na těsto vložíme do formy domácí pekárny,droždí do mouky pouze nadrobíme,kvásek neděláme.Zapneme program na přípravu těsta.Náplň:zakys.smetanu,cukry a pudinkový prášek…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Jogurtový chlebík, který nám chutná nejvíc

Jogurtový chlebík, který nám chutná nejvíc

Potřebné ingredience

150 ml bílého jogurtu (klasický jeden kelímek), 1 lžíce olivového oleje (může být slunečnicnový), 200 ml vody, 2 lžičky cukru, 2,5 lžičky soli, 350 g polohrubé mouky, 150 žitné chlebové mouky, 1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí. Po zvukovém signálu přidávám sezam, sušený česnek, dýňová semínka a kmín.

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny tak jak jste zvyklé. Nejprve tekuté, pak mouky a pak do rožků sypké suroviny a doprostřed droždí. Peču na Základní program se středním propečením kůrky.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

dle Pavlíny D

Postup přípravy

smaží se....

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba pečený v elektrické troubě - ne v pekárně!

Chleba pečený v elektrické troubě - ne v pekárně!

Potřebné ingredience

Potřebujeme: -celozrnnou-žitnou mouku hladkou (chlebovou), -žitnou mouku hladkou (chlebovou), -pšeničnou mouku hladkou (chlebovou), vodu, sůl , kmín, semínka: např. lněné, slunečnicové, dýňové...

Postup přípravy

Rozděláme kvásek z 300g. celozrnné-žitné mouky a 300 ml. vody.
350g. hladké-žitné mouky, 350g. hladké-pšeničné mouky (obě mouky jsou "chlebové"), 1 lžíce soli, 1-2…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
BÁBOVKA

BÁBOVKA

Potřebné ingredience

4vejce, 150 ml oleje, 150 g cukru, 4 pudinky dle vašeho výběru (já dala vanilkové), 1 prášek do pečiva, 1 lžíce rumu (nemusí být).

Postup přípravy

Suroviny v uvedeném pořadí vložit do pekárny. Zapnout program těsto a nechat promíchat 15 min. Potom vypnout, nastavit program pečení a za cca 50min je bábovka upečená.
Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pečivo se smaženou cibulkou

Pečivo se smaženou cibulkou

Potřebné ingredience

Těsto: 270ml mléka, 2 lžičky soli, 350g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 60g pšeničné celozrnné mouky, 1,5 lžičky cukru, 30g droždí, 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno a na trošce oleje usmažená do zlatava až do křupava a asi 30ml oleje-můžeme použít i ten,v němž jsme cibulku smažili. 1 rozšlehané vejce na potření a semínka na posypání

Postup přípravy

Nejdřív usmažíme do křupava nadrobno nakrájenou cibulku,necháme ji vychladnout a pak ji scedíme.
Pustíme do přípravy těsta.
Všechny suroviny vložíme do formy domácí pekárny…

Zobrazit více...

Kategorie