Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš z papiňáku

Hovězí guláš z papiňáku

Potřebné ingredience

3/4 hovězí kližky,3 velké cibule, sádlo, mletá paprika, sůl , pepř, asi 3 str.česneku, majoránka,tmavá instant.jíška,voda

Postup přípravy

Nakrájíme si maso na kostky, cibuli nadrobno .V papiňáku rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli,kostky masa -osolíme a necháme opečeme.Pak přidáme ml.papriku,pepř asi 3 lžíce instatní…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Potřebné ingredience

1 kg hovězí kližky, 1 l hovězího vývaru, 3 velké cibule,asi5 stroužků česneku(podle chuti),,sůl,pepř,2 lžičky gulášového koření,3 lžičky sladké mleté papriky,na zahuštění strouhanku z tvrdého chleba,já zahušťuji 3 lžícemi solamylu

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 220°C.Cibuli nakrájíme nahrubo,maso na kostky,přidáme vše ostatní(mimo solamylu)-promíchámem,přikryjeme alobalem a dáme do trouby.Za dobu pečení…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vorařský guláš

Vorařský guláš

Potřebné ingredience

250g hovězího masa předního,250g vepřovou plec, 2 velké cibule,4 lžíce oleje,500g brambor,3 lžíce hladké mouky,1lžička kmínu,sůl,pepř,3 stroužky česneku,1 lžíce majoránky, jarní cibulka, kdo má rád ostré chilli papričku

Postup přípravy

Oba druhy masa nakrájíme na kostky , cibuli oloupeme a nakrájíme .V kastrolu rozpálíme olej orestujeme cibuli ,pak přidáme maso ,zalijeme vodou asi (200 ml) ,osolíme a dusíme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí závitky na cibulové omáčce s rýží

Hovězí závitky na cibulové omáčce s rýží

Potřebné ingredience

4 hovězí plátky,sůl,pepř,2 lžíce hořčice,4 dkg nastrouhaného čerstvého křenu,20 dkg šunky-plátky,3 cibule,olej,2 lžičky ml.červené papriky,150 ml hovězího vývaru,5 dkg uzené slaniny,4 oloupaná rajčata,česnek

Postup přípravy

Maso omyjeme -osušíme,naklepeme a osolíme,opepříme s obou starn.Potřeme hořčicí,smíchanou se strouhaným křenem.Do středu dáme kopeček nakrájené šunky a pevně plátek stočíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Novopacký drahokam

Novopacký drahokam

Potřebné ingredience

400g předního hovězího(žebro bez kosti),2 cibule,sádlo,1 lžička octa,sůl,kmín,10g sladké papriky,30g rajčat.protlaku,majoránka,2 dkg hl.mouky,tatarská omáčka,zelená petrželka

Postup přípravy

Na sádle asi 1 dkg- zesklovatíme nakrájenou cibulku,přidáme kmín a na kostky nakrájené maso-osolíme a za občasného podlití dusíme do měkka.Pak šťávu vydusíme do tuku,zaprášíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa(zadní ale já kupuji hrudí bez kosti-je levnější),2 lžíce hl.mouky,2 cibule,olej,100g rajského protlaku,1 bobkový list,sůl,0,6l vývaru(dělám si z masoxu),4 sterilované okurky

Postup přípravy

Maso si nakrájím na nudličky,osolím (kdo chce ještě opepří,já ne) .Na oleji nechám zesklovatět cibulku nakrájenou na kolečka ,přidám maso a společně opeču.Zapráším moukou,krátce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí ragů s mrkví

Hovězí ragů s mrkví

Potřebné ingredience

pro 4 osoby:600 g hovězího masa(na guláš,já kupuji žebro bez kosti-je levnější),2 velké cibule,2 str.česneku,1 -2 lžičky kari dle chuti,trochu skořice,400 ml vývaru hovězího nebo z kostky,sůl,300 g mrkve na tenké plátky,olej

Postup přípravy

Na oleji opečeme nakrájenou cibuli a česnek,přidáme maso na kostičky,osolíme ,okořeníme ,orestujeme,zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa(nejlépe v papiňáku).Pak přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí pečeně na smetaně - klasika trochu rychlejší

Hovězí pečeně na smetaně - klasika trochu rychlejší

Potřebné ingredience

1 kg falešné svíčkové,70 dkg slaniny,1 mrkev,1 petržel,1/4 celeru,1 velkou cibuli,100g másla,5 kuliček pepře,5 kuliček nov.koření,2 bobkové listy,špetku tymiánu,hladkou mouku,1 smetanu,citon,sůl,cukr,šlehačku a brusikový kompot

Postup přípravy

Špalíček masa si prošpikujeme proužky slaniny.Cibuli a zeleninu očistíme ,nakrájíme.Na rozehřátém másle ( v papiňáku)orestujeme maso -ze všech stran-pak vyndáme,přidáme zeleninu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí závitek po Klatovsku

Hovězí závitek po Klatovsku

Potřebné ingredience

4 hovězí plátky ze zadního masa,sůl.pepř.plnotučná hořčice,olej,velká cibule,6 dcl vývaru(nebo z masoxu),5 dkg hl.mouky na zahuštění Náplň:olej,2 vejce,10 dkg uzeného bůčku,2 steril.okurky.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň :na oleji-připravíme míchaná vajíčka ,do nich přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a okurky.
Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme,potřeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Volyňský guláš

Volyňský guláš

Potřebné ingredience

60dkg hovězí kližky(nebo žebra bez kosti),sůl.pepř,sádlo,2 cibule,1 lžičku sladké papriky,masox,3 str.česneku,kmín,majoránku,hladkou mouku na zahuštění,2 bílé papriky,2 rajčata.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky.Na sádle-asi 3 lžíce -osmahneme nakrájenou cibulku,přidáme maso,papriku,kmín,česnek,osolíme,opepříme,podlijeme a dusíme do měkka.Šťávu vydusíme na tuk a…

Zobrazit více...

Kategorie