Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Celerovo-mrkvová pomazánka se sýrem

Celerovo-mrkvová pomazánka se sýrem

Potřebné ingredience

1/2 bulvy menšího celeru, 1-2 mrkve, 10dkg Eidam nebo Gouda, pomazánkové máslo bez příchutě, sůl, ml. bílý pepř, špetka cukru, citronová šťáva, dijonská hořčice. (celer po prosolení pustí trochu šťávy, tak není třeba ničím ředit)

Postup přípravy

Na jemném struhadle nastrouháme celer - pokapeme ho citronovou šťávou aby nám zezhnědl, pocukrujeme, osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhanou mrkev a sýr. Promícháme s…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Vajíčková pomazánka s celerem- výborná

Vajíčková pomazánka s celerem- výborná

Potřebné ingredience

1 vanička pomazánkového másla bez příchutě, 1 čtvereček Apetita, kousek másla pokojové teploty, dijonská hořčice, sůl, bílý ml. pepř, bílá cibule (pórek), 6 vařených vajec (počet je na vás), kousek čerstvého celeru-bulva, citronová šťáva, špetka cukru. Na ozddobu : zelené natě nebo bylinky.

Postup přípravy

Šlehačem zpracujeme všechny přísady (kromě vajec a celeru). Do pěny a přidáme nasekaná vejce a jemně nastrouhaný celer. Vmícháme zelené naťě nebo posypeme až jednotlivé porce.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Sladká polenta - dětská zdravá snídaně

Sladká polenta - dětská zdravá snídaně

Potřebné ingredience

Instnantní Bio kukuřičná polenta, vanilkový cukr, Bio citrón, sůl, cukr moučka, skořice, kakao, máslo, horká voda

Postup přípravy

Polentu připravíte dle návodu na obalu za 2 minutky. Když dělám polentu nasladko, přidávám do vody vanilkový cukr, špetku soli a poté, když polentu 2 minutky provářím zakapu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rychlá ovesná kaše bez vaření - tříminutovka

Rychlá ovesná kaše bez vaření - tříminutovka

Potřebné ingredience

Hrst ovesných vloček, sezamové, slunečnicové, dýňové a lněné semínko - každého tak 1/2 lžičky, trochu nalámaných vlaškých ořechů, špetka soli, rozinky nebo goji, třtinový cukr nebo med, skořice, kousek másla, horká voda. Můžete přidat i nastrouhaná jablíčka, bílý jogurt nebo kysanou smetanu.

Postup přípravy

Vše kromě vody a másla dáme do misky, zamícháme, zalijeme vařící vodou, opět zamícháme, přidáme kousek másla a můžeme podávat. Mňamka. Pro lepší stravitelnost je lepší před…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí řízky v troubě - jen se rozplývají

Kuřecí řízky v troubě - jen se rozplývají

Potřebné ingredience

Kuřecí stehýnka (nožičky), můžou být i vykošťené, sůl, vejce, trocha mléka nebo vody, hl. mouka, strouhanka, olej na smažení, máslo.

Postup přípravy

My doma řízky pečeme v troubě - zkuste to také, je to lahůdka a navíc vám ušetří čas strávený nad pánví.
Osolené maso klasicky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Moje jarní - velikonoční nádivka.

Moje jarní - velikonoční nádivka.

Potřebné ingredience

3 rohlíky nebo 1/2 francouzské bagety, 50g másla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, bílý pepř, muškátový oříšek, sůl, mletý sušený zázvor, čerstvá petrřželka, medvědí česnek, 3 vejce, slepičí vývar nebo bujón z kostky, 20 dkg anglické slaniny.

Postup přípravy

Na másle vyškvaříme 1/2 nakrájené slaniny do křupava, vybereme ji a dáme stranou. Na zbylém tuku orestujeme dožluta jemně nakrájenou cibuli nebo šalotku, přidáme utřený česnek a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Silná slepičí polévka s drožďovými knedlíčky

Silná slepičí polévka s drožďovými knedlíčky

Potřebné ingredience

1 celá slepice, 1 větší cibule neoloupané, kousek pórku, 2 mrkve, 1 větší petržel, kus celeru, 2 stroužky česneku, pokud máte, tak kousek bílého zelí, květáku, kedlubny, snítka libečku, snítka zelené petrželky, snítka celerové naťe, 2 kuličky nového koření, 10 kuliček celého pepře, sůl, 1/2 - 1 čerstvé rajče. Drožďové knedlíčky - viz moje recepty.

Postup přípravy

Omytou slepici dáme pozvolna vařit do studené vody. Až začne vařit, naběračkou odebereme pěnu a přidáme nové koření a pepř. Velmi mírným varem (2-3hod) necháme slepici táhnout.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Chilli con carne - ČILLI

Chilli con carne - ČILLI

Potřebné ingredience

500 g ml. hovězího masa (nebo mix s vepřovým), 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, koření: vše 1/4 lžičky: pepř, ml. římský kmín, ml. koriandr, sladká paprika 1 lžička, cayenský pepř, chili 1 lžička, oregano, majoránka, 1/2-1 bobkový list (pokud nemáte doma všechno koření, nahraťe vše směsí koření Chili con carne od Kotany), 1 zelená a 1 červená paprika, konzerva sekaných rajčat, 2 lžičky raj. protlaku, 1 dílek hořké čokolády (nebo kakao a třtinový cukr), sterilované červené fazole, sůl, horká voda. Tortily, kysaná smetana.

Postup přípravy

Na suché pánvi si osmahneme mleté maso dohěda (rozšťucháme vidličkou, pokud máte jen hovězí, přidejte olej), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme spolu s masem cca 10…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moje znojemská hovězí roštěná - přírodní

Moje znojemská hovězí roštěná - přírodní

Potřebné ingredience

1/2 kg hovězí roštěné (špičky), cibule - stejné množství na objem jako je masa, 3 stroužky česneku, kousek uzené slaniny bez masa, olej, bílý mletý pepř (je jemější než černý), 1 lžička dijonské hořčice, pár kapek worčestru, hovězí bujón (nemusí být), sůl, 0,5-1dcl bílého vína, nakládané okurky.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké plátky, po stranách nařízneme, opepříme a naklepeme. (já maso neobaluji v mouce, jak je psáno v receptech ani je dopředu nesolím, vytekla by šťáva). Někdy…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Lahodné kuře na paprice

Lahodné kuře na paprice

Potřebné ingredience

0,5 kg kuřecích stehýnek, olej s kouskem másla, cibule - dvojnásobné množství co masa, 2 stroužky česneku, kvalitní bílé víno, mletá červená paprika lahůdková, sůl, 1 větší čerstvé rajče, smetana, hladká mouka, ocet.

Postup přípravy

Stehýnka zbavíme kůže a tuku. Na oleji s máslem orestujeme do zlatova až červena jemně nakrájenou cibuli, přidáme celé stroužky čeneku, stehýnka a necháme zatáhnout maso. Poté…

Zobrazit více...

Kategorie