Zobrazit přihlášovací formulář
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na šalvěji aneb proč nejíst kapra jen na Vánoce :-)

Kapr na šalvěji aneb proč nejíst kapra jen na Vánoce :…

Potřebné ingredience

kapr, anglická slanina, lístky šalvěje, máslo, smetana, sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Tento skvělý recept jsem získala od svého kamaráda rybáře-gurmána! Jídlo je to naprosto fantasticky chutné a jednoduché. A proto kapra můžeme jíst celoročně nejen jako vánoční…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Zakysaný krém na grilované maso a salát ala tzaziky

Zakysaný krém na grilované maso a salát ala tzaziky

Potřebné ingredience

1 zakysaná smetana, 2 stroužky česneku, sůl, koření - tzaziky, nebo provensálské; odpovídá množství pro 2 - 3 osoby

Postup přípravy

Smícháme smetanu s prolisovaným česnekem, osolíme podle chuti a přidáme koření. Buď na tzaziky (nedoporučuji od Vitany :( nebo např. voňavé provensálské. Podařilo se mi koupit…

Zobrazit více...
GRILOVÁNÍ
Horká medová marináda s rozmarýnem

Horká medová marináda s rozmarýnem

Potřebné ingredience

8 lžic oleje, 4 lžičky vinného octa (pro obměnu lze nahradit bílým jogurtem cca 2 lžíce), 4 lžíce plnotučné hořčice, 6 lžic medu, sůl, pepř, čerstvý rozmarýn, 500 g kuřecích prsíček

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme, nasekáme čerstvý rozmarýn. Dáme do kastrůlku a zahříváme, až se med rozpustí a marináda zhoustne. Maso naložíme nejméně na 2 hodiny a necháme v…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Boloňské špagety podle Jamieho Olivera

Boloňské špagety podle Jamieho Olivera

Potřebné ingredience

500 g mletého masa;1 červená cibule; 200 g anglické slaniny; sušená rajčata (nebo pasírovaná - 1 krabička); 3 - 4 dcl červeného vína, 1 stroužek česneku, bylinky podle chuti, pepř, sůl

Postup přípravy

Tenhle recept jsem okoukala v televizi od Jamieho Olivera a trochu si ho upravuji, protože např. nevím kde sehnat sušená rajčata. Já kupuji v Plusu pasírovaná rajčata v…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Party pomazánka s česnekem a skořicí

Party pomazánka s česnekem a skořicí

Potřebné ingredience

2 pomazánková másla, tatarská omáčka, česnek, skořice, sůl, pažitka

Postup přípravy

Tato pomazánka vypadá jako klasická bílá česnekovka, ale není to úplně pravda. Másla rozmícháme v misce s několika lžícemi tatarky (až bude mít pomazánka dobrou roztíratelnost,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hrnečkové knedlíky dle Jarky (tchýně)

Hrnečkové knedlíky dle Jarky (tchýně)

Potřebné ingredience

3 - 4 rohlíky, mléko, polohrubá mouka, kousek droždí nebo kypřící prášek do pečiva, 3 - 4 vejce, zelená petrželka, sůl, hrneček podle kterého budeme odměřovat ingredience

Postup přípravy

Tyto knedlíky u nás doma zcela vytlačily klasické "kynuté". A protože manžel byl zvyklý na tyhle z domova a jiné mu maminka nevařila, musela jsem se je naučit i já :D
U těhle…

Zobrazit více...
HOUBY
Hříbková (houbová) omáčka nakyselo

Hříbková (houbová) omáčka nakyselo

Potřebné ingredience

čersté hříbky, 1 cibule, hrst nasekané zelené petrželky, několik lístků libečku, nové koření, celý pepř,bobkový list, 250 ml sladké smetany , 3 lžíce octa, mouka nebo jiné zahušťovadlo, sůl, 2 kostky cukru

Postup přípravy

Naprosto fantastická "houbovka", u nás velmi oblíbená. Nejlepší jsou čerstvé houby, pokud nejsou, tak sušené, ale není to ono.
Na cibulce rychle osmahneme sekanou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rychlá zeleninová polévka s vločkami - pro děti (od 1,5 roku)

Rychlá zeleninová polévka s vločkami - pro děti (od 1…

Potřebné ingredience

1 mrkev, 1 petržel, 1 brambor, kousek póru, 2 lžíce másla, hrst ovesných vloček, 1 vejce, špetka vegety (bez glutamanu sodného), pažitka na ozdobení, sůl

Postup přípravy

Zeleninu rychle podusíme na kousku másla, zalijeme horkou vodou, přidáme vločky. Podusíme vše v tlakovém hrnci cca 10 minut. Do vařící polévky přidáme trochu vegety nebo jiné…

Zobrazit více...

Kategorie