NÁVODY > DIETY

NÁZEV
VŠECHNY NÁVODY
FOTOGRAFIE
SCRAPBOOK
RUČNÍ PRÁCE
BYDLENÍ
ZAHRADA
AKTIVITY S DĚTMI
SPORTOVNÍ AKTIVITY
DIETY
DOMÁCÍ MAZLÍČCI
SBĚRATELSTVÍ
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
HÁČKOVÁNÍ
PLETENÍ
ŠITÍ
NEJNOVĚJŠÍ NÁVODY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ NÁVODY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ NÁVODY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ NÁVODY
NÁVRH JÍDELNÍČKU (37) 4.10.2016, 17:24
návod na hubnutí (30) 27.12.2015, 21:22
DIETA (30) 21.1.2015, 22:22
JAK JSEM ZHUBLA ZATÍM 18KG (13) 19.11.2014, 18:28
Stranky na cviceni (9) 12.3.2014, 10:52
SUPER DIETA (89) 6.2.2014, 18:35
DISKUSE O NÁVODECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o návodech
DNES Ruční práce | poslední | nejnovější 28.3. 10:06 | všechny 4824
Celkem: 56 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 další >>
DIETY
SPRÁVNÁ DIAGNOZA -co s čím souvisí

"Kuří oka" nejsou od malých bot, mívají je totiž i lidé s kvalitní obuví nebo chodící v sandálech či bosky. Jsou od problémů s močovými cestami.
Rýmy jsou zaviněné stejným problémem, tedy močovými cestami, není to proto, že se nenosí šála.
Křečové žíly nejsou "žilním" problémem. To jenom na žílách v určitých místech se demonstrují problémy jiných orgánů, nejčastěji jater, ledvin a močového měchýře. Křečových žil se nezbavíte odoperováním, a když, pak jen krátkodobě. Vrátí se.

Je třeba léčit jiné orgány, viz výše. Malé mozkové příhody a "mrtvičky" nejsou chorobou mozku. Je to problém křehkých žil a mozek to jen "odnáší".
Infarkty myokardu nejsou chorobou srdce, ale žil. Jen-že chudák srdce. Praskání žil a tvorba modřin není z přebytku cholesterolu.
Je to naopak z jeho nedostatku, a spravíte to mimo jiné právě konzumací vajec, pokud na ně máte chuť, nebo kůží z pečené drůbeže, i když to zní jako opak toho, co nám tvrdí bílá medicína. Lupénka a jiné dermatózy nejsou nemocí kůže. To se pouze na kůži projevuje přiotrávení člověka a špatná funkce čistících orgánů. Musí se léčit zvnitřku a mazání mastiček na kůži je jen doplněk, který má důležitost snad jen jako pochybné kosmetikum. Však to také pomáhá jak u vany vrátka. Krevní tlak vysoký nebo nízký není způsoben jen srdcem a žilami. Tlak je ovlivněn také játry (horní) a ledvinami (dolní). Srdce a žíly změnou tlaku ale trpí, jak jinak. Záněty mandlí nevyléčíte tím, že je vytrhnete. Je třeba normalizovat funkci jater a slinivky břišní, tím se normalizuje kyselost či zásaditost sliznic a streptokok, či stafylokok nebude mít vhodné prostředí pro svou existenci a sám se z mandlí ztratí.
Současně je třeba povzbudit funkci ledvin. Po antibiotikách sice méně odolný streptokok chcípne, ale ten odolnější přece jen v nějakém počtu přežije, a pokud jste současně neléčili prostředí, pak se znovu vykultivuje do plného počtu. Jenže už vzdoruje antibiotikům. Pokud mu pak ty mandle přece jen uštípnete, pak se prostě přestěhuje na kterékoliv jiné místo v těle. A máte další problém. Ale nikdy není na závadu omezit , nebo ještě lépe zastavit přísun sacharidů, kterými se ten streptokok

Zobraz více ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 63 návštěvníků)

Anna S. (Ela z Frelu) ID 1311 | další návody

KOMENTÁŘE (13) poslední: 23.3.2017, 8:56 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
DIETY
DIETA

Milé holky,napsala jsem zde dietní plán,který zatím funguje na všechny,kdo ho vyzkoušely . Rada jíst 6x denně,omezit porce,nejíst sladké,hýbat se je sice nad zlato,ale někdy prostě nefunguje nic,ať děláte co děláte ..........
Já sama osobně se prostě potřebuji najíst, mít pocit plného žaludku a opravdu nemít hlad a nemít chutě. Tady jíte velké porce,v podstatě to co máte rády ,nemusíte jíst řepu když nechcete :-)) :-)) . Já sama jsem úplně vyřadila cukr,sladím jen medem.Kaše si vařím sama - nic instantního.Miluju sýry a ty si teď dopřávám docela hodně. Sestra je zase masová,tak si taky dopřává, vše v kombinaci se zeleninou. Jak budu mít čas,budu dopisovat jídelníček - pro lepší inspiraci.
Jinak malá historie jak jsem k dietě vlastně přišla :
Moje sestra,35 let - měla problémy s diastolickým tlakem. Opakovaně byla vyšetřována na kardiologii,nasazovány léky - po kterých měla vedlejší účinky,jí byla p. doktorem doporučena jóga.Prý dokáže snížit TK.Sestra začala cvičit denně jógu a rozhodla se upravit svůj stravovací režim .Měla pár kg navíc - ale nic hrozného.Opakovaně zkoušela hubnout se STOBEm,nicméně spíše neúspěšně,protože má nízký bazální metabolismus. U této diety - stravovacího režimu je bezva to,že nemusíte jídlo vážit,můžete jíst dosyta . Můžete jíst kombinace jídel,které máte rády .Přestane vás honit mlsná - a to opravdu funguje.Jestli mě ještě něco napadne,tak dopíšu ........... Zapomněla jsem dodat,že se sestře ten tlak upravil,momentálně se chystá na kontrolního Holtera.Zatím zhubla 5 kilo.Můj tatínek 13 a já 2 kg. Sestra bude mít i odběry,můžu pak porovnat,jestli se po dietě něco změnilo.Můj tatínek 69 let,187 cm,nadváha kolem 100 kg - také sledován lékařem.Tatínek drží dietu od února,sestra také,já 2 týdny.

FÁZE 1 – 5ti denní plán

- Povoleno je jakékoliv maso, ryby, vajíčka, zelenina (s výjimkou brambor a hub).

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 74 návštěvníků)

Kateřina V. (katkajohny) ID 56774 | další návody

KOMENTÁŘE (30) poslední: 21.1.2015, 22:22 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
DIETY
při dětském průjmu

Diety při dětském průjmu



POTRAVINY ZAKÁZANÉ
Mléko, tuky, cukr ve větším množství, tučné potraviny a pokrmy, tučné krémy, šlehačka, mléčné výrobky kromě tvrdého nízkotučného sýra v malém množství, uzeniny, konzervované potraviny a pokrmy kromě dětských přesnídávek, tučné maso, husa, kachna, zvěřina, nakládaná masa, nakládaná zelenina, tučné a uzené ryby, sardinky, kaviár, očka, zelenina a ovoce, luštěniny, tmavé pečivo, mák, ořechy, koření (pepř, pálivá paprika), masox, maggi, sójová omáčka, nápoje sycené oxidem uhličitým (C02), smažené pokrmy, kynuté, lístkové a linecké těsto, bonbony, cukrovinky, čokoláda.

PŘI STABILIZACI POTÍŽÍ LZE PŘIDAT:

Zobraz více ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 35 návštěvníků)

Kateřina Martínková (bublina76) ID 86678 | další návody

KOMENTÁŘE (1) poslední: 6.12.2012, 22:25 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
DIETY
Kávička s mlékem místo šlehačky , bez mixéru, tentokrát od syna :-)

Uvaříme nescafé ( jakoukoli zančku, používám zlatou Grande z Kaufu), tak do dvou třetin, záleží na Vás - kolik rády mléka, asi půl až deci (jak kdo má rád) vychlazeného (ne převařeného , ale čerstvého nebo z krabicového) mléka přímo z ledničky - polotučné, může být i nízkotučné - vyšleháme ručně (pohyby jako se šejkrem) buď v dobře uzavíratelném kelímku (mám z tupperware zelený s modrým víčkem), nebo v obyč. skleničce od zavařeniny, šleháme, dokud se neutvoří bohatá pěna, a pak pomalu zalejeme (já si do kávičky dávám předtím sacharin apod.)
Čím víc vychlazené mléko, tím déle drží ...
Tak dnes jsem zkoušela z plnotučného z Kauflandu a šlo také, tak nevím, jestli je to fakt plnotučné ..

ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 10 návštěvníků)

Marie S. (sesemka) ID 278823 | další návody

KOMENTÁŘE (52) poslední: 26.11.2012, 20:05 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
DIETY
Jak nám příznaky odhalují co v těle chybí.

Jak nám příznaky odhalují co v těle chybí. Přišlo mi to na email od kamarádky. Je to zajímavé, tak to sem vkládám. Kdyby to tu už bylo, dejte vědět a já smažu.

Podívejte se, je to zajímavé… po dosažení určitého věku máme téměř všechny z těchto příznaků
způsobených nedostatkem potravin uvedených zde:

1. Obtížnost hubnutí
Co chybí: esenciální mastné kyseliny a vitamíny
Kde získat: lněné semena, mrkev a losos - mimo specifických doplňků

Zobraz více ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 58 návštěvníků)

Lenka Zavadilová (lop) ID 75327 | další návody

KOMENTÁŘE (6) poslední: 17.2.2014, 8:57 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
DIETY
Kapitola o lepku a nejen o něm -část druhá :-)

Vymílaná bílá pšeničná mouka je již druhé století základem stravy.Situaci ještě zhoršuje ta skutečnost,že v převážné většině se konzumuje v podobě pečené mouky,kde se vazba škrobu a lepku umocnuje a možnost rozložení lepku v žaludku klesá.
Vzhledem k masovosti rozšíření bílého pečiva a jeho soustavné konzumaci po několik generací se vytvořilo chronické poškození metabolismu,které se dědí z generace na generaci,a stav střeva se pochopitelně zhoršuje,s tím se zhoršuje i střevní imunita a imunitní reakce populace.Je to jeden z důvodů přibývání alergií,únavových syndromů,kožních,neurologických a kloubních problémů.Poslední výzkumy jasně ukazují,že i autismus je jedním z důsledků působení lepku na mozkový systém ,který ještě neukončil svůj vývoj.Opět zde platí,že to není jediná příčina,ale při vysazení lepku a mléčné bílkoviny ze stravy takto postižených dětí dochází k významnému zlepšení jejich postižení.
Všechna tato zjištění nás vedou již mnoho let k tomu,že se snažíme jak sami u sebe,tak u svých pacientů vysazovat nejen bílou mouku ,ale pečivo vůbec.Současné celozrnné pečivo bohužel není tím správným řešením,nebot je to vždy většinou bílá mouka doplněnán o otruby a vše je přibarveno ,nebo v lepším případě opražené, aby to získalo barvu-tmavé pečivo které chtějí lidé.Navíc je zřejmé,že reakce takto poškozených střev vzniká již na jakoukoli formu lepku.
Proto se u zdravých lidí vyplatí,aby pečivo nebylo základem stravy a zůstalo jen pochutinou.Takto by měly být vedeny i děti.Těstoviny.kde zpracování lepku umožní žaludku lépe je rozložit,jsou menší zátěží.U nemocných dětí i dospělých,zvláště tam,kde je nějaká porucha imunity,je velmi často třeba vysadit lepek úplně ,a to důsledně.V těžších případech bývá zátěž na všechny lepkové obiloviny,tedy na pšenici,žito ,ječmen,oves,v lehčím případě jen na pšenici,nebo pšenici a žito.
Mnohom let již zkoumáme důsledky lepku na náš organismus,jediným dostupným kritériem jsou nám naši pacienti a jejich cesty od nemoci ke zdraví.Můžeme říci ,že výsledky jsou velmi povzbudivé a mnohdy až zázračné.Vždy je to pro nás velká radost a ta nejlepší odměna.Není vždy jednoduché změnit v tomto smyslu jídelníček,ale námaha ,kterou je třeba vynaložit,se mnohonásobně vrátí v pocitu zdraví a to jistě stojí za to.
Pro úplnost si zopakujme které obiloviny jsou bezlepkové-rýže ,jáhly,pohanka ,kukuřice,amarant a quinola.Když k tomu přičteme mouky,těstoviny,knedlíky ,a extrudované výrobky z nich vyrobené a vezmeme v úvahu kombinace a různé způsoby úpravy,pak vznikne tolik možností,že se nám to ani nezdá.Chce to jen trochu přemýšlení,fantazie a občas nějakou tu dobu strávenou v kuchyni.Není to ztráta času,vždyt ušetříme hodiny strávené u lékaře ,ale i čas promarněný pocitem nemocnosti a únavou.
Stále více přibývá dětí i dospělých u kterých byla lékařsky stanovena diagnoza celiakie,tedy alergie na lepek.Byly napsány kuchařky pro bezlepkovou dietu,existují výrobci,kteří produkují bezlepkové potraviny.Bohužel je třeba konstatovat,že tato snaha zůstává na půli cesty.Je zde sice důsledně vysazen lepek,ale tím celá snaha končí.Celiakie je onemocněním střeva,a proto je třeba,aby strava byla zvolena tak ,aby střevo nezatěžovala,ale naopak vedla k jeho regeneraci.Toto kritérium však splněno nebývá.Navíc v těchto potravinách najdeme mnoho chemických látek ,škodlivých ingrediencí a nestravitelných komponentů,jako je třeba sojová mouka,brambory,cukr,arabská guma,drždí...Pečená,byt bezlepková mouka rozhodně není vhodnou cestou při léčbě celiakie.Vedle bezlepkových obilovin je třeba zastoupení tepelně upravené zeleniny a luštěnin.Pak je šance,že nejen odezní alergie,ale vybuduje se imunita ,která bude dobrým základem zdraví po celý život.
Do jednoho roku života se vyvíjí kvalita střevní sliznice a s ní i střevní imunita,proto je střevo značně citlivé a lepek může tuto sliznici zatížit a poškodit,Spolu s dalšími negativními vlivy jako jsou plísně ,bakterie ,viry ,očkování ,či antibiotika a podobně ,může dojít nejen k poruše imunity,ale i krůzným druhům onemocnění,kdyse nestrávený lepek dostane do krevního oběhu a může pak poškodit různé tkáně.

ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbili 4 návštěvníci)

Nada B. (Nadys) ID 192716 | další návody

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
DIETY
Kapitola o lepku část 1.-nejen pro Holky z pořadníku :-)

Docela mě těší že se rozpoutala diskuse s protichůdnými názory ,tak pro ty kdo přemýšlí a chtějí přemýšlet ,tuto kapitolu -viz Mudr Strnadelová.lékařka s cca 30cetiletou praxí,která má za sebou výsledky a působení lepku se nemění ani novými studiemi ,mnohdy dnes rádoby protichůdnými,nebo tvářící se pozitivně..
"Vzhledem k tomu ,že mnoho dětí i dospělých má problémy s lepkem ,je třeba se tomuto tématu blíže věnovat.Obilné zrno ,zejména pšenice a žita ,obsahuje škrob ,lepek ,vlákninu ,minerály ,vitaminy ,enzymy,a tuk.Lepek jako obilná bílkovina je obsažen kromě již jmenovaných v ovsu a ječmenu.Přitom nejagresivnější a nejvíc zatěžující je v pšenici a žitě.Tato bílkovina může vést ke dvěma typům poškození.Zaprvé se může jednat o metabolickou zátěž,kdy organismus neumí dostatečně rozložit zmíněnou bílkovinu ,ta poškozuje střevo-jeho sliznici,a tím snižuje střevní imunitu.Takto vznikají zažívací obtíže nejrůznějšího druhu jako je zácpa,průjem,nadýmání ,ale i problémy se sníženou imunitou,které mohou mnohdy významně převládat nad příznaky zažívacími.Když tento stav trvá delší dobu,dochází k poškození střeva,zvyšuje se jeho propustnost a do krve se dostávají i molekuly látek,které by se měly ve střevě rozložit a v této formě by do těla neměly vůbec přijít.V organismu pak dále mohou vyvolávat poškození různých orgánů,hlavně ledvin,které jsou přetěžovány vylučováním dusíkatých odpadů nestrávených bílkovin,a také imunitní reakci,která může mít až autoagresivní charakter namířený proti některému systému,např.nervovému nebo kloubnímu.Za druhé lepek může vyvolat až celiakii,tedy alergii na lepek,která se v dětském věku projevuje silnými průjmy,neprospíváním dítěte a řadou dalších příznaků i na úrovni psychiky.V dospělosti zdaleka nemusí mít tak akutní projevy a vede k celé sérii zažívacích problémů,střední i těžké únavě,eventuálně i k psychickým problémům.Celiakie může navazovat na metabolickou zátěž,nebot takto poškozené střevo má jen krůček k alergickému způsobu reakce.Další příznaky s poškozením střeva a vlivem vstřebaného lepku na organismus pak mají společný.Obě tato postižení se liší svými příznaky.Rozdíl je v tom ,že při celiakii je reakce po požití lepku,a to i ve stopovém množství,bezprostřední a rychlá,u metabolické zátěže je pomalejší,nenápadnější,a člověk o ní nemusí vůbec vědět a své zdravotní obtíže s tímto vůbec nemusí spojovat.Také proto ,že u lidí je běžně lepek každodenní součástí jídelníčku,a tak nemáme možnost porovnání a je prakticky nemožné zjistit ,která potravina dělá v organismu problém.Stav se postupně komplikuje,přidávají se další zátěže a se zhoršováním imunity a střeva se mění celý obraz nemoci.Podle našich zkušeností lidí,kteří negativně reagují na lepek,stále více přibývá a z okruhu nemocných je spíše výjimkou ten.kdo touto poruchou netrpí,i když projevy jsou velmi různorodé a většinou bychom je s lepkem vůbec nespojovali.Ten však stojí někde na začátku celého souboru rozvoje nemoci a na něj navazují další a další problémy.Porucha zpracování lepku není samozřejmě jedinou příčinou nemocí,ale protože porušuje imunitu,významně k mnoha nemocem přispívá.
Jistě mnohé z vás napadne,jak je to možné,vždyt pšenice i žito jsou zde tradiční potravinou?Lepek sám o sobě jistě nevadí a člověku neškodí,nebot se přirozeně rozloží v žaludku a do střeva se vůbec nedostane.Ale abychom si to vysvětlili musíme se vrátit do historie.Dříve se obilí jedlo převážně ve formě kaší ,a pšenice a žito,které se mlely na mouku,se mlely na žernovech-tedy mezi mlýnskými kameny.Takto vzniklá mouka obsahuje celé zrno,jak střed s lepkem a škrobem,tak obilku a klíček,vše rozdrcené do granulek.Takto vzniklá mouka je vskutku celozrnná,obsahuje vše,co je třeba k jejímu dokonalému trávení v našem organismu.Tato celozrnná mouka má však jednu nevýhodu,protože obsahuje rozdrcený klíček s obsahem tuku a enzymů,rychle žlukne,a proto se nedá dlouho skladovat.Toto samozřejmě není vhodné pro stávající obchodní systém.Proto byly na konci předminulého století konstruovány válcové mlýny.Zde prochází zrníčko přes soustavu válců,při drcení nejdříve vypadne klíček ,pak vnější část zrna,obilka-obě složky se oddělí a zůstane jen bílá mouka-tedy lepek a škrob.Průchodem válcového systému jsou otruby nataženy do jehliček,které jsou velmi jemné,ale ostré,a přidají li se k bílé mouce pro zdání celozrnného výrobku,svými jehličkami narušují jemnou strukturu střeva.Tato mouka neobsahuje podstatné ingredience na dobré a dostatečné trávení.Kvůli absenci klíčku a jeho enzymů s nezačne škrob štěpit,i díky zapečení se neoddělí od lepku a ten není v žaludku natráven a je rychle propašován do střeva,kde poškozuje sliznici tím ,že se zde natahuje do řetězců,které zalepují mikroklky a brání vstřebávání.Postupně se zhoršuje i imunitní systém střeva a vytváří se dysbioza-tedy přemnožení bakterií a plísní.-pokračování návod část 2..

ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbili 4 návštěvníci)

Nada B. (Nadys) ID 192716 | další návody

KOMENTÁŘE (3) poslední: 12.6.2012, 17:27 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
DIETY
o pivu-článek,který jsem nemohla dát do diskuse

kopíruji zde,jelikož mneodkaz na tento článek neprošel do diskuse:Pivo je alkohol - každý to ví, ale napadlo někdy někoho, že je vlastně zázračně zdravé? (Samozřejmě nic se nemá přehánět a všeho s mírou.) Proto jsem pivu věnovala samostatný článek.





Pivo je nápoj, který je sám o sobě zdravější než voda, jen v nadměrném množství může působit škodlivě. Pivo obsahuje mnoho vitaminů a dalších látek, které při střídmé konzumaci může působit příznivě proti vzniku atherosklerózy. Při spotřebě 1 l piva denně si člověk pokryje zhruba 20 % denní potřeby vitaminu B2, 35 % vitaminu B6, 50 % niacinu a 25 % kyseliny pantothenové. Jeden litr piva obsahuje v průměru 200 mg biologicky aktivních látek. Rozumné pití piva do 1 až 2 litrů denně přispívá k vyšší hladině vysokodensitního, tzv. HDL cholesterolu v krvi, který působí proti kornatění tepen, přitom hladina celkového cholesterolu v krvi se nemění. Rozumná konzumace piva snižuje stres, podporuje krevní oběh, snižuje riziko srdečních onemocnění, snižuje vysoký krevní tlak. Pivo je nápoj, který obsahuje malé množství alkoholu (0,5 - 5 %). Pivo je určeno k tomu, aby je lidé pili pro chuť , pro radost a pro lepší trávení nikoliv proto, aby se opíjeli. Při pití rozumného množství piva je možné využít jeho pozitivních účinků na organismus a nenechat je přebít negativními účinky nadměrného množství alkoholu. Protože pivo není „prázdný“ alkoholický nápoj a navíc obsahuje 92 % vody. Obsahuje látky působící kladně na lidský organismus. Tyto látky příznivě působí na výměnu tuků a cukrů v krevním řečišti, regulují krevní tlak, Pivo podporuje vylučování moči. Taktéž obsahuje antioxidanty, látky, které snižují riziko rakoviny a zvyšují tělesnou odolnost.

ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

MONIKA N. (zelenoockam) ID 109200 | další návody

KOMENTÁŘE (16) poslední: 3.5.2012, 21:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
DIETY
Jak na zdravý životní styl a ideální váhu?

Zdravý životní styl je sourhn základních návyků a zvyků v běžném každodenním životě - strava, pohyb, odpočinek, myšlení a nálada.. Naše zdraví je z 80 % dlouhodobě závislé na našem životním stylu a 20 % jen připadá na dědičnost, životní prostředí a zdravotnickou péči.



Mezi nejdůležitější zásady zdravého životního stylu patří:

- dodržovat zásady správné výživy - přiměřená, pestrá, vyvážená
- udržovat si optimální tělesnou hmotnost

Zobraz více ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbili 3 návštěvníci)

Lucie Marková (kemarka) ID 395782 | další návody

KOMENTÁŘE (14) poslední: 3.5.2012, 15:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
DIETY
PATNÁCT POTRAVIN, KTERÉ VÁS NADOPUJÍ VLÁKNINOU

Nedaří se vám zhubnout? Trpíte často zácpou a potřebujete si upravit zažívání? Na tyto a mnohé další problémy existuje osvědčená rada - zvyšte příjem vlákniny.Sušené meruňky, fíky a švestky se doporučují při zácpě.S pojmem vláknina se setkáváme dnes a denně, lékaři a odborníci na výživu ji doporučují pro zdraví i pro hubnutí. Co to ale vlastně je ta vláknina, v čem je obsažena, čím nám prospívá a kolik jí potřebujeme?
Vláknina je nestravitelná a kaloricky nevyužitelná složka z rostlinných zdrojů, která pomáhá pohybu potravy v trávicí soustavě. Strava bohatá na vlákninu je ideální při hubnutí, protože navozuje pocit sytosti a přitom neobsahuje žádnou energii.
Vláknina také pomáhá snižovat hladiny cholesterolu, snižuje riziko srdečních onemocnění, některých druhů rakoviny a cukrovky. Doporučená denní dávka pro zdravého dospělého člověka je přibližně 20 až 35 gramů.

15 potravin bohatých na vlákninu.

1,Sušené ovoce
Sušené fíky, meruňky a švestky se oprávněně doporučují při zácpě. Sušené fíky obsahují jak rozpustnou vlákninu pektin, která snižuje hladinu cholesterolu, tak i nerozpustnou vlákninu, která pomáhá proti zácpě. Jako účinné projímadlo se osvědčila hrst sušených fíků, meruněk nebo sušených švestek. Třicet gramů sušených meruněk nebo stejné množství fíků vám dodá přibližně 2,5 gramů vlákniny, šest kusů sušených švestek obsahuje až 8 gramů vlákniny.

Zobraz více ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 25 návštěvníků)

Jana P. (clotheska) ID 70336 | další návody

KOMENTÁŘE (2) poslední: 7.4.2012, 16:41 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 56 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook