Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 813 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5.0
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva

Postup přípravy

Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky (trochu "nakynou", nejlépe dělejte malé tenké proužky a dávejte dále od sebe) a pečeme tak na 150 stupňů do hněda. Píšu to dle naší trouby, která většinou peče rychleji než se kolikrát uvádí v receptech, máte-li třeba nějakou plynovou, můžete dát i více třeba 170 stupňů, aby se krásně nafoukly, poznáte již podle prvního plechu.
Čokoládový krém: Všechny suroviny KROMĚ másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit - tento krok dělám ještě před rohlíčkami ,za tu dobu to hezky vychladne. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem moučka a přidáme vychlazenou hmotu. Vznikne moooc dobrý krém. Rohlíčky nazdobíme krémem - dělám stejnou zdobičkou jako rohlíčky, necháme ztuhnout nejlépe na balkoně a pak polejeme čokoládovou polevou.
Množství krému vychází tak akorát na rohlíčky, někdy zůstane tak 10 rohlíčků,ale s tím si jistě poradíte:-)
Na zkoušku můžete udělat z poloviční dávky, je jich poměrně dost,ale u nás jsou stejně hned pryč...
Jsou úžasně křehké, rohlíčky se krásně a lehce dělají a opravdu chutnají všem...Je to naše nej cukroví.
A ještě musím dopsat dle jedné maminky, která rohlíčky spočítala, psala že je dělala malinké,což já dělám taky - a bylo jich 179 ks z této dávky,takže opravdu stačí a stejně je zaručeno,že zmizí:-)

Takhle vypadá hmota na rohlíčky

Takhle uvařená hmota na krém - ještě bez másla s cukrem

Nachystaný plech na pečení - vyfotila jsem zde i zdobičku,kterou používám já

Upečené rohlíčky

Rohlíčky s krémem...

A s polevou:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenka S 13. 12. 2008, 11:59
Dobrý den, rohlíčky jsou vynikající a opravdu se rozplývají na jazyku (zajic)
adriM 13. 12. 2008, 18:37
@Lenka S Leni děkuji,jsem ráda :-) (F)
lumpikova 11. 12. 2008, 13:33
(Y)Jsou výborné,já je mám moc ráda,upekla jsem je poprvé v životě podle vašeho receptu.Tvarově nic moc :-|,ale ta chuť (Y)Díky za recept Marcela
adriM 13. 12. 2008, 20:54
@lumpikova Marci hlavně že chutnají a s tvarem to určitě nebude tak zlé ;-) [A]
Zrušený účet 11. 12. 2008, 11:56
Právě je peču. Těsto je bezvadné, jen si do příště pořídím lepší zdobičku. Mám takovou větší z plastu od Fackelmanna a je to s ní dost o nervy. Ty tvary, které z toho lezou teda pěkně zrovna nevypadají, ale snad se mi to pak podaří zamaskovat krémem a čokoládou ;-)
adriM 12. 12. 2008, 19:50
@ Heli určitě se to zamaskuje a příště budete vědět jak na to (Y) Ať chutnají (F)
Zrušený účet 12. 12. 2008, 19:52
@adriM No první dva plechy se mi moc vzhledově nepovedly, ale poslední dva už byly daleko hezčí ;-) Akorát jsem si říkala, že když je to po upečení křehoučké, jestli se to pak po nanesení krému nepropadne *-)
adriM 12. 12. 2008, 20:16
@ No vidíte,teď už to bude jen a jen hezčí. Krém je taky lehoučký,nemusíte se bát,že se to propadne,to jedině,že by to bylo nedopečené,ale to určitě není :-)
Otrivin 10. 12. 2008, 22:07
Tak i já právě dodělávám rohlíčky a teda už se na ně všichni těšíme, až je (jidlo) (zajic). Vypadají MOC dobře :-)Moc děkuji za inspiraci (Y) (Y) (Y). Petra
adriM 10. 12. 2008, 22:20
@Otrivin Petro já je právě dodělala, tyhle na obrázku jsou totiž už z minulého roku, tak letos dělám čerstvé ;-) Jsem ráda,že se líbí a doufám,že budou i chutnat (F)
iris2 10. 12. 2008, 18:20
Zařekla jsem se, že letos nic nepeču, ale Vašim rohlíčkům jsem Andrejko neodolala ;-) a upekla alespoň z poloviční dávky ve tvaru pusinek s lískáčem nahoře, jak už někdo přede mnou radil ^o) a je to opravdu mňamka! |:o) Křehoučké, nadýchané,... prostě (kytara) (clamp) (clamp) (clamp). Zdobila jsem látkovou zdobičkou a šlo to velice dobře :-) :-) :-).
adriM 11. 12. 2008, 17:22
@iris2 Iren tak to je supr, aspoň další tip pro maminky, je fakt,že těsto trochu připomíná laskonky,takže se dá využít na více způsobů :-) (Y)
Verča-Berda 10. 12. 2008, 17:57
tak už vím,kde jsem udělala chybu. :'(...pročetla jsem si receptík ještě jednou a když jsem srovnala počet kusů,tak musím uznat,že jsem neupekla nejspíš rohlíčky,ale mamlásky :-#..ale protože jsou tak výborné,tak je sbaštíme a jdu dělat znova. (jidlo).myslím,že to rodinka uvítá a já je aspoň nebudu muset tolik hlídat (&)
adriM 11. 12. 2008, 11:35
@Verča-Berda Veru,tak hlavně,že se na tu chybu přišlo, to je důležité :-) Mrkněte do obr. postupu na fotku plechu a tam zhruba vidíte jaké množství se na něj vlezlo rohlíčků,je to klasický velký plech. Ale určitě to na chuti nic nezmění ani když jsou větší a krémem se vše zakryje (Y) (F)
zustr 10. 12. 2008, 14:41
Tak už je mám Andreo také za sebou.....zatím bez krému a už teď jsem nadšená jsou opravdu moc dobré (Y) (Y),dělala jsem asi trošku větší mám jich kolem 150(teď už ne asi jeden plech jsme už snědli a ještě přijde manžel a holka ze školy ;-)tak je asi budu muset schovat (tudledudle)Jen jsem neměla tu zdobičku,jen pytlík a opravdu to asi není ono ,protože vy je máte :-ohezčí ;-),ale chuťově ňamňam (clamp) (clamp),hezké (banky)Zuza
adriM 11. 12. 2008, 12:29
@zustr Zuzi příští rok už pořídíte lepší zdobičku a budete mít praxi,to je důležité :-) Jinak to vůbec nevadí,krémem se vše zamaskuje a chuťově to bude lahoda ať jsou jaké jsou, uvidíte, u nás stejně nestačíme si je prohlížet :-D (F)
Verča-Berda 10. 12. 2008, 14:38
ony se mně mršky propadly už při pečení (child12).ale jen některé.ale asi to bude tím,že jsou tak nadýchané. (Y) šupnu na to krém a bude to parádička +o(...ještě jeden dotaz-kam to schovat před manželem? (hadka)
Verča-Berda 10. 12. 2008, 13:07
Andrejko,právě jsem dopekla vaše rohlíčky (flower),moje první...mužíček ochutnal a prý "může být" (svatba).jen mám dotaz.jsou krásně křehounké,chuťově výborné,jen u některých se mně propadnul vrch :-@.krém budu dělat až těsně před vánoci,tak to snad zamaskuju. (pst).
adriM 10. 12. 2008, 13:29
@Verča-Berda Veru máte pravdu,jsou hodně křehké,tak je třeba s nimi tak zacházet :-) A nejlépe je za ten vrch vůbec nechytat, nechají se chvíli zchladnout a z plechu jdou dolů,já je beru zespodu. Ale jak píšete, krém to krásně zamaskuje,jen je fakt neskládejte zbytečně moc na sebe [A] Manžel má taky rád už samotný spodek,ale s krémem jsou ještě lepší,uvidíte (Y)
seniorka chachavika 10. 12. 2008, 10:58
TYTO ROHLÍČKY NEMAJÍ CHYBU (clamp).VČERA JSEM JE PEKLA,JSOU VYNIKAJÍCÍ A NÁDHERNĚ SE MI POVEDLY.JESTLI BUDE I KRÉM TAK DOBRÝ JAKO TĚSTO,KTERÉ MIMOCHODEM PŘIPOMÍNÁ TURECKÝ MED,JEDNA DÁVKA URČITĚ NEBUDE STAČIT. ^o) PŘEJI VŠEM KRÁSNÉ VÁNOCE. (F) (K) (F) (K) (F) (K)
adriM 10. 12. 2008, 11:59
@seniorka chachavika Reni to jsem ráda, krém je úžasný, uvidíte (Y) (F)
žabada 10. 12. 2008, 8:22
Hned bych si smlsla ;-) ;-) ;-)
adriM 11. 12. 2008, 11:34
@žabada Zdeni tak šup na pečení rohlíčků, večer doděláte krém a čokoládu a můžete (zajic) (zajic) :-)
Darcik 9. 12. 2008, 14:47
Andri, takový asi "blbý dotaz", ale nikdy jsem nad parou nebo ve vodní lázni nedělala. Jak se to přesně dělá, mám asi ponořenou nějakou misku v teplé nebo horké vodě a tam potom šlehám těsto a krém a můžu šlehat elektrickým šlehačem, když nemám tu ruční metličku? Chtěla bych to moc zkusit, rohlíčky vypadají nádherně a chutně, moooc děkuji za případnou pomoc!!!! *-)
adriM 9. 12. 2008, 15:10
@Darcik Dari dáte si do hrnce vodu,ale ne moc, do něj dáte druhý menší hrnec tak,aby nebyl do té vody přímo ponořený. A teprve do něj dáte suroviny. Šlehat můžete ručním šlehačem, ta spodní voda začne vařit a proto se říká,že se to dělá nad parou. Krém se ale už nad parou nedělá,pouze to těsto,krém dáte do hrnce a svaříte klasicky. Kdybyste měla ještě nějaký dotaz,klidně napište (F)
dojinek 9. 12. 2008, 12:33
Tak já jsem to pokazila ;-) mám to po upečení tvrdé a hmota na rohlíčky byla šílená +o( no tak jsem znovu nakoukla, kde jsem udělala chybu a špatně jsem si to opsala bych si (facky). No nic jdu na to znovu se jen tak nevzdám já tohle cukroví mám nejraději (L)
adriM 9. 12. 2008, 12:54
@dojinek Dáši neudělala jste náhodou chybu v té mouce??? :-S Tohle se prostě musí podařit,tak držím palce! (Y)
dojinek 9. 12. 2008, 12:57
@adriM Andrejko v mouce né, ale dala jsem tam 2x tolik ořechů než mělo být ;-) no nic chybama se člověk učí za chvilku jdu na druhý pokus pak napíšu (L)
dojinek 9. 12. 2008, 14:44
@dojinek Tak hotovo (Y) jsem moc spokojená, šlo to krásně a jsou výborné. Už mám napsáno v knížce na příští rok (clamp) (kolednici)
adriM 10. 12. 2008, 19:13
@dojinek Super, to jsem moc ráda a zdravím Havířov :-)
dojinek 10. 12. 2008, 21:32
@adriM ;-) taky zdravím no to vědět, že jste z Havířova tak by jste mi je přišla upéct a (X) by měla ženicha ;-) (L)
adriM 10. 12. 2008, 22:19
@dojinek Tak třeba příště, (Z) už sice nějakou nevěstu má, ale třeba by ta vaše byla lepší :-D
Grena 73 9. 12. 2008, 12:07
Tak mám první dva plechy upečený. (Y) (Y) :-) Jsou senzační už teť (L) (L)
adriM 10. 12. 2008, 19:12
@Grena 73 Super,jsem moc ráda [A]
jennyska 9. 12. 2008, 8:23
Vypadají opravdu úžasně! (Y) (Y) |:o) Ještě dnes je udělám.Doufám,že do Vánoc vydrží!! Jen se chci zeptat,tu hmotu na krém děláte ve vodní lázni,nebo přímo na ohni? Děuji za radu! (L) (F)
adriM 9. 12. 2008, 12:56
@jennyska Jani hmota na krém se dělá přímo na ohni. Snad vydrží, pro jistotu je zabarikádujte ;-) Ať se povedou (Y)
marti111 8. 12. 2008, 22:55
Receptík opravdo vynikající (Y) |:o) (Y) |:o) (Y) |:o)Dělala jsem v neděli a půlka je pryč.Díky za recept Martina (clamp) (clamp)
adriM 10. 12. 2008, 19:12
@marti111 Já děkuji za super komentář a něco si na ty vánoce nechte :-D (F)
GabiBary 8. 12. 2008, 20:29
Tak jsem se do rohlíčku pustila včera .Na to, že jsem je dělala poprvé, povedly se podle super obrázk. postupu na JEDNIČKU. Díky moc za receptík (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
adriM 9. 12. 2008, 20:43
@GabiBary Leni děkuji,jsem ráda,že se povedly a chutnají :-) Hezké svátky (andel)
s-arka 8. 12. 2008, 15:21
Andrejko, tak jsem včera upekla vaše rohlíčky, tedy jen ten podklad a uschovala je v chladnu v krabici. Těstíčko je perfektní, super se mi dělaly rohlíčky zdobičkou. Jenom se zdá ještě brzy na zdobení krémem a čokoládou, tak je chci nechat až na později. Nestane se nic *-) Zvláční i potom nebo je mám zdobit už teď *-) :-$
adriM 8. 12. 2008, 18:11
@s-arka Šári myslím, že se s nimi nemůže nic stát, ony jsou křehké samy o sobě a nikdy neztvrdly :-) S krémem se pracuje ještě lépe,tak uvidíte,že se povedou, držím palce (F)
romanetka 8. 12. 2008, 14:04
Vynikající. Dobře se s hmotou pracuje i s textilním sáčkem. (Y)Krém je také úžasný. Zařadím jako můj 28 druh vánočního pečeníčka. (vanoce) (hello)
adriM 8. 12. 2008, 20:22
@romanetka Romi to jsem moc ráda :-) 28. druh??? ;-) Tak pečení zdar! |:o) (F)
Kůča 7. 12. 2008, 19:03
Dobrý večer, tak rohlíčky mám právě v troubě. Bála jsem se toho šlehání nad parou, ale šlo to výborně. Jen se musím zdokonalit v dělání rohlíčků. Používám látkový sáček a po pár kouscích mám sáček tak zadělaný, že těsto pořádně "neklouže" dolů. Asi by byl lepší igelitový pytlík. Snad to příště půjde líp. A ještě krém, dám vědět jak dopadl. :-p (F) :-p
adriM 7. 12. 2008, 21:49
@Kůča Dobrý večer, máte pravdu, já si tuším kvůli nim pořídila tuhle zdobičku: http://www.noto.cz/dekorativni-zdobicka-droetker-s-nastavci.html a s tou to jde mnohem lépe... Ty látkové mi nepřijdou i na ty krémy nic moc... Ale doufám,že se i přesto podaří a budou chutnat (F) Dejte vědět :-)
Kůča 8. 12. 2008, 19:46
@adriM Tak jsem rohlíčky nazdobila krémem, šlo to výborně a i výborně vypadají, krémem se zarovnaly malinké nesrovnalosti, které vznikly při tvoření rohlíčků (asi nejsem tak šikovná :-)) *-) Zdobení čokoládou už bude hračka. A mám pocit, že do vánoc nevydrží a že je budu muset péct znovu. Každopádně si receptík zakládám mezi oblíbené recepty a určitě se k němu zase vrátím. (Y) (F) (Y) (F) (Y)
adriM 9. 12. 2008, 12:57
@Kůča Jani jsem ráda,že se povedly a držím palce ať vydrží (Y) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie