Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 813 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5.0
Pařížské rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Rohlíčky: 4 bílky, 280 gramů cukru krystal, 150 gramů vlašských ořechů, 10 gramů hrubé nebo polohrubé mouky - pozor mouky pouze 10 gramů, ne 100 - bylo by to tuhé!!! , Čokoládový krém - 125 ml mléka, 75 gramů cukru krystal, 1/2 vanilkového cukru, 1 žloutek, 2,5 lžíce dětské krupice, 1 lžíce kakaa + 1 máslo (250 gr.) a 100 gr. cukru moučkaa nakonec Čokoládová poleva

Postup přípravy

Rohlíčky: nad parou ušleháme bílky s cukrem krystal do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme mleté ořechy a mouku. Na plechu vyloženém papírem na pečení tvarujeme zdobičkou proužky (trochu "nakynou", nejlépe dělejte malé tenké proužky a dávejte dále od sebe) a pečeme tak na 150 stupňů do hněda. Píšu to dle naší trouby, která většinou peče rychleji než se kolikrát uvádí v receptech, máte-li třeba nějakou plynovou, můžete dát i více třeba 170 stupňů, aby se krásně nafoukly, poznáte již podle prvního plechu.
Čokoládový krém: Všechny suroviny KROMĚ másla a cukru moučka uvaříme na hustou kaši a necháme vychladit - tento krok dělám ještě před rohlíčkami ,za tu dobu to hezky vychladne. V mixeru vyšleháme máslo s cukrem moučka a přidáme vychlazenou hmotu. Vznikne moooc dobrý krém. Rohlíčky nazdobíme krémem - dělám stejnou zdobičkou jako rohlíčky, necháme ztuhnout nejlépe na balkoně a pak polejeme čokoládovou polevou.
Množství krému vychází tak akorát na rohlíčky, někdy zůstane tak 10 rohlíčků,ale s tím si jistě poradíte:-)
Na zkoušku můžete udělat z poloviční dávky, je jich poměrně dost,ale u nás jsou stejně hned pryč...
Jsou úžasně křehké, rohlíčky se krásně a lehce dělají a opravdu chutnají všem...Je to naše nej cukroví.
A ještě musím dopsat dle jedné maminky, která rohlíčky spočítala, psala že je dělala malinké,což já dělám taky - a bylo jich 179 ks z této dávky,takže opravdu stačí a stejně je zaručeno,že zmizí:-)

Takhle vypadá hmota na rohlíčky

Takhle uvařená hmota na krém - ještě bez másla s cukrem

Nachystaný plech na pečení - vyfotila jsem zde i zdobičku,kterou používám já

Upečené rohlíčky

Rohlíčky s krémem...

A s polevou:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mamule1 3. 12. 2008, 22:15
Andreo,vaše rohlíčky jsou asi úžas, musím je zkusit, jsem pekař, jde mi spíš kynuté,jen mám strach to nad parou, rozumím tomu dobře že to je --hrnec s vařící vodou a v něm další kde se šlehá to těsto?pokud chcete pošlu vám na mejlíka moc super vánočku, je od mé maďarské babičky, dělám jich asi 10 pro své nejbližší známe, jo to mi jde... (kolednici)diky ola
adriM 4. 12. 2008, 11:40
@mamule1 Oli přesně tak, nad parou znamená,že dáte do vody trochu hrnce (stačí trocha a´t ten druhý hrnec v ní není ponořený) a druhý hrnec na to a do něj bílky s cukrem. Já šlehám elektrickým šlehačem a až je to ušlehané,tak ručně až to zteplá a zhoustne. Určitě se povede. A vánočku určitě pošlete, zvažuji,že možná taky tento rok udělám,já peču vše a ráda a často ;-) (F) Dejte taky vědět jestli se rohlíčky povedly :-)
GabiBary 2. 12. 2008, 15:54
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se má vařit ta kaše na krém... :^) dokud se krupice nerozvaří?? Nebo jen projít varem?? :-| Děkuji moc za radu.. (L)
adriM 2. 12. 2008, 18:35
@GabiBary Leni to pěkně zhoustne,vznikne taková kaše a je to,určitě to poznáte :-) Ať se povedou (F)
adriM 1. 3. 2008, 20:37
Leon nemáte-li ruční šlehač, myslím,že by se nic nezkazilo,kdybyste bílky ušlehala v mixéru na sníh a poté hodila nad páru a jen mírně šlehala ručně než to zteplá a zhoustne. Nemáte-li však ani ten, tak jedině ručně ;-). Já tohle dělám vždy na vánoce,samozřejmě to je super i na narozeniny, ale ze žloutků pak většinou dělám různé těsta jako linecké apod.,tak speciálně nějaký vám neporadím,snad jiné maminky? :-) Anebo jsme jako malí měli moc rádi ušlehané žloutky s cukrem moučka jen tak,ale to není pro ty co mají strach ze salmonely :-D Tak ať se podaří, chutnat budou určitě, dejte vědět držím palce! (Y) |:o) (Y)
miškysek 30. 9. 2008, 16:23
@adriM Tak tyhle rohlíčky letos na Vánoce určitě udělám.Máme v rodině taky recept na rohlíčky s krémem,ale chci vyzkoušet jiné a tyhle vypadají skvěle.mnam (Y)
adriM 30. 9. 2008, 20:37
@miškysek Verun tyhle opravdu skvělé jsou (Y) ;-) Dejte vědět jestli se povedly.Už nám to brzy začne to pečení co? Ale já se vcelku těším ;-) (F)
miškysek 2. 10. 2008, 14:27
@adriM Já už se na ně táááák těším.Já asi obslintám monitor ;-) ;-)Na vánoční pečení se taky těším. (F)
stovka 1. 3. 2008, 17:14
Také je chci vyzkoušet k narozeninám, ale potřebovala bych radu. Nemám ruční šlehač, musí se to nad párou? Asi budu muset ručně, že? :-S A co děláte se žlutky, nebyl by nějaký receptík? Už se na ně moc těším, snad se povedou.
Uciik 21. 12. 2007, 13:56
Andrejko, dnes sem dělala uplně poprvé životě rohlíčky a vsadila sem na Váš recept, (L) (L) (L) (L) (L) a musím říct, že sem nikdy v životě lepší rohlíčky nejedla (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), jsou naprosto užasné, a ten krém (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), musím je schovat před manžou jinak budu dělat druhou dávku, opravdu výborné a já Vám děkuji za receptík (L) (L) (L) (L) |:o) |:o) |:o) |:o)
adriM 21. 12. 2007, 17:58
@Uciik Jé Luci tak to mě moc těší (Y) (Y), tak si nechte chutnat |:o) |:o) |:o) a přeji krásné vánoce (andel) (darecek) (banky)
pavlusa 20. 12. 2007, 16:42
Vyzkoušela jsem je a jsou vážně úžasné, moc Vám děkujeme za báječný receptík (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), krásné a pohodové vánoce, Pavla (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
adriM 20. 12. 2007, 18:38
@pavlusa Já také děkuji za hezký komentář a přeji také krásné vánoce a hodně (darecek) [A] :-)
andyy 19. 12. 2007, 23:51
Andrejko,taky jsem vyzkoušela ;-)a jsou (Y)děkuji :-)krásne vánoce (stromecek) (andel)Andy (F)
adriM 20. 12. 2007, 9:00
@andyy Andy děkuji, jsem ráda, že chutnají (clamp) a přeji také hezké vánoce |:o) (banky)
milamiky 19. 12. 2007, 22:55
Andrejko,tak jsem dělala ty Vaše užasné rohlíčky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp),jsou opravdu výborné a už mi doma snědli skoro všechny-potvory jedny ;-) ;-) ;-).recept jsem si vytiskla a schovala mezi nejoblíbenější recepty (L) (L)Přeji Vám krásné Vánoce (stromecek) (stromecek) (stromecek)
adriM 19. 12. 2007, 23:06
@milamiky Téda to musíte schovááát ;-) To jsem asi zapomněla napsat do receptu *-). Jsem ráda,že chutnají, hezké vánoce i vám (banky) (darecek)
Koblížci 19. 12. 2007, 14:48
Andrey, tak jsem včera ty křehulinky i naplnila a jsou skvělé! Já tedy už nedala cukr do másla, pouze do té kaše a nám to bohatě stačí. Jsou skvělé, už mám vytisklé a tuším, že to bude u nás pravidlený zákuseček!! Hezké svátky. (clamp) (clamp) (clamp)
adriM 19. 12. 2007, 22:21
@Koblížci Tak to jsem moc ráda, my to teda rádi i s cukrem v másle :-D, ale určitě se to obejde i bez něj :-)Krásné vánoce (andel)
klaros 19. 12. 2007, 12:16
Dobrý den, tak jsem rohlíčky zkusila, jsou vynikající, jen u 4 plechu jsem si řekla dost, udělala z těsta pusinky a navrch dala lískový oříšek a šoupla do trouby, lepší cukroví jsem v životě ale v životě nejedla, zkuste to je to paráááda (Y) (Y) (Y) (Y)
adriM 19. 12. 2007, 14:44
@klaros Dobrý den, je pravda, že z jedné dávky je toho celkem dost, ale tím, že to je to nej cukroví téměř od všech, tak je to pro nás vlastně málo ;-). Ale těsto se dá použít určitě i jinak a dá se s ním experimentovat :-). Tak jsem moc ráda, že chutná a přeji hezké (banky) (Y)
palouk 16. 12. 2007, 16:01
Právě je teď dělám až budou dám vědět jak dopadly
adriM 16. 12. 2007, 19:06
@palouk Určitě dejte vědět :-)
Bejina 15. 12. 2007, 21:11
Andrej (F) (F)tak Ty vaše rohlíčky........................NEMAJÍ CHYBU (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)pořád jsem se rozhodovala a nakonec je udělala (clamp) (clamp)mnam,paráda,moc díky za receptík |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
adriM 15. 12. 2007, 23:41
@Bejina Tak to je supeeer, opravdu není zač, nechte si chutnat :-) (Y) :-)
Domkenzon 15. 12. 2007, 11:19
Andrejko, užasný recept (Y) (Y) (Y)máme takové cukroví moc rádi, ale ke složitosti a pracnosti mého receptu jsem ho musela vyškrtnout. :'( včera jsem našla Váš recept a dnes jsem ho prostě musela zkusit ;-) paráda, těsto se vůbec nerozteká, rohlíček jeden jak druhý (Y) (Y) (Y) Naplním až v týdnu a pak písnu jak se povedly jako celek. :-pMoc děkuji za recept a přeji krásné Vánoce Marketa (banky) (noc) (noc) (noc)
adriM 15. 12. 2007, 11:26
@Domkenzon Markét přesně tak, hodně receptů na rohlíčky jsou těžké a tento opravdu ne a přijde mi z nich nejlepší, tak děkuji a dejte vědět jak chutnali s krémem (Y) (H)
inka 14. 12. 2007, 19:39
Andrejko, právě jsem je dopekla a jsou naprosto úžasné, zakádám mezi oblíbené, rozhodně je nepeču naposled (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
adriM 14. 12. 2007, 20:16
@inka Tak to jsem moooc ráda, ať chutnají!!!! :-) (Y) :-)
Blanuna 14. 12. 2007, 17:56
Andreo, mám prosbu - chystám se na vaše rohlíčky :-$ - nešly by po upečení rozpůlit a naplnit tím krémem dovnitř *-) Možná by se to lépe jedlo, čokoládu až pak navrch, co vy na to :^) Díky, Blanka
Domkenzon 15. 12. 2007, 11:21
@Blanuna Blanko, pokud chcete plnit pak vyzkoušejte rohlíčky k sobě slepit a jen rožky namočit do čokolády. Já jsem tak dělala loni jen je to dosti pracné. Marketa
adriM 15. 12. 2007, 11:25
@Domkenzon Tak to je taky možné, jen nebudou potom dost velké?? *-) :-)
adriM 14. 12. 2007, 17:58
@Blanuna Blani, můžu vás ujistit, jsou tak křehké,že by rozpůlit faaakt nešly :-D Je to spíše něco jako ořechové sněhové rohlíčky to těsto...Ale věřte mi, jí se to dost dobře i tak :-) :-) ;-)
Koblížci 14. 12. 2007, 14:58
Teda Andrey, (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), teď jsem dopekla a jsou úúúúúúúúúžasné! Opravdu se rozplývají na jazyku..jen teď nevím, jak nejlíp uskladnit aby se do vánoc nerozpadly..taky je musím schovat hodně daleko... Krém na ně dám až příští týden. Jak je uskladňujete? Jsou tak křehoučké, že nevím co s nimi. Jedním slovem..BOŽÍ!!!!! (Y) (Y) (Y)
adriM 14. 12. 2007, 16:07
@Koblížci Leni já je skladuji na balkoně v krabici,to je jako v mrazáku :-).Nemáte balkon? Pokud ne, tak lednice.Důležité je,když budete dávat krém,tak pak i krém nechat ztuhnout a pracovat s cukrovím a skádat jej pouze,když je ztuhlé. ;-) Věřím,že s krémem budou chutnat ještě více,ten je totiž taky úžasný |:o) Tak dobrou chuť (Y)
jjajinka (upraveno) 14. 12. 2007, 13:43
*-)
jjajinka 13. 12. 2007, 20:05
Zjistila jsem, že nemám dětskou krupici, můžu ji něčím nahradit *-) *-) *-) *-)
klaros 13. 12. 2007, 20:15
@jjajinka dala bych hrubou mouku zdali doma máte, ta je krupičce nejpodobnější
adriM 13. 12. 2007, 20:10
@jjajinka Jéjda tak to nevím, já dávala vždy tu krupici, napadá mě jen polohrubá mouka, ale rozhodně vám nepotvrzuji,že to bude ono...Co takhle sousedi, anebo nechcete počkat do zítřka??? :-)
jjajinka 13. 12. 2007, 20:12
@adriM Asi raději počkám, vždyť to nespěchá, aspoň manža nebude ujídat ;-) ;-) ;-) ;-)
adriM 13. 12. 2007, 20:16
@jjajinka Taky bych raději počkala,ať je to opravdu 100%ní (Y)
bodok 13. 12. 2007, 15:48
Můžete mi prosím poradit jakou dáváte polevu?Je to normální čokoláda na vaření nebo poleva co se kupuje v kelímku? *-) Děkuji moc za radu
adriM (upraveno) 13. 12. 2007, 17:56
@bodok Já dělám polevu z čokolády na vaření. Rozpustím ji nad parou a na jednu 100 gr. čokoládu dám kousek ztuženého (bílého) tuku - Lukana, Omega nebo ceres.Odkrojím asi tak centimetr.
bodok 13. 12. 2007, 18:21
@adriM moc díky :-$ ještě bych poprosila,není nějaký fígl,jak udělat výborný máslový krém bez hrudek,vždycky se mi krém moc nepovede,prostě se mi to vše nespojí tak jak by mělo :'(
bububububu 13. 12. 2007, 19:03
@bodok Já na tyhle rohlíčky dělám karamelový krém a ten je zaručeně bez hrudek. ,A na rohlíčkách mi chutná ze všech krémů nejvíc (zajic) (L)
bodok 13. 12. 2007, 19:14
@bububububu A můžu poprosit o recept? [A]
adriM 13. 12. 2007, 18:40
@bodok Jéjda tak to fakt nevím, já tam hrudky nemám *-). Máslo si tedy vytáhnu hodně dopředu a pracuji už s měkkým máslem. A ty suroviny, které se vaří, pořádně míchám,je to jen chvilka. A cukr moučka dávám na pečení vždy prosát, ten také může vytvořit hrudky.Víc mě nenapadá :-)
bodok 14. 12. 2007, 11:38
@adriM Tak jsem to včera zvládla :-$ cukroví je fantastické (Y) i krém se povedl,prostě nádhera,většinou pokazím krém kde je máslo s pudinkem,tam se mi dělají ty hrudky,asi se to hůř pojí dohromady,ale ten váš receptík je vážně jednoduchý a rohlíčky jsou k (zajic)
adriM 14. 12. 2007, 12:20
@bodok Tak to je super, říkala jsem si,že není možné aby v tomhle krému byly hrudky a později mě napadlo,že se mi to jednou stalo s pudinkovým krémem, ale to není tento případ. Tak dobrou chuť (zajic) a krásné (banky) (andel) :-)
stramplicka 12. 12. 2007, 19:33
Andrejko dneska jsem je pekla a jsou (Y) (Y) Krásně se s těstem pracovalo, jednoduché a rychlé :-), výsledek super jen je (zajic) tak nevím, jestli nám do vánoc vydrží ;-) Moc díky za výborný recept a přejeme hezké svátky (andel) (banky) (stromecek) (kolednici) Lucka a Matýsek (child8)
adriM 12. 12. 2007, 19:36
@stramplicka Téda vy jste rychlík (clamp) ;-), včera jsem dávala recept a vy už máte napečeno (clamp). Jsem ráda, že chutnají a že jste potvrdila,že je to jednoduché a nedá se na nich snad nic zkazit :-) :-) Tak je pečlivě schovejte ať aspoń něco vydrží (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie