Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1288 návštěvníků)

PRAVÉ ČESKÉ ROHLÍKY OD SVĚTLUŠKY NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

0.0
PRAVÉ ČESKÉ ROHLÍKY OD SVĚTLUŠKY NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

Další z úžasných receptů, které jsem našla na Dámě a vyzkoušela, nafotila a zveřejňuju. Originál je zde i s postupem motání http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4920

Postup přípravy

260 ml vlažné vody
20g oleje
10g soli
buď - 500g polohrubé výběrové mouky
nebo 300g polohrubé a 200g hladké
1,5 lžičky instantního droždí nebo 17,5g čerstvého droždí
5g cukru

(pro ty co nemají digitální váhu = tak 20g oleje jsou 2 vrchovaté polévkové lžíce a soli dejte 2 čajové lžičky (ne vrchovaté) jedna má 5g. S cukrem je to stejné, jen dáte čajovou lžičku jen jednu )

Mouku doporučuju dát druhou variantu tedy 300g polohrubé a 200g hladké, rohlíky jou pak mnoohem lepší :)

Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program Těsto a umícháme.
Poté si těsto rozdělíme na cca 15 stejných hromádek a necháme dalších 10 minut kynout.
Každou hromádku vyválíme do oválku a motáme dovnitř, podívejte se na video, které je v odkaze, to Vám pomůže pro lepší představivost, pokud Vám nepomohou fotky.
Hotové rohlíky dáme na plech, potřeme vajíčkem, nebo mlékem (já potírala vajíčkem s mlékem :o))) a můžeme pomakovat nebo posolit hrubozrnnou solí :)
Pekla jsem na 150C cca 20 minut (v originále píšou na 200 a 10-15 minut, ale na to jsem neměla odvahu, vyzkouším příště)
Necháme vychladnout a papáme :o)))))


====================================================
Rada pro ty co nemají pekárnu, zkopírováno z originálního receptu:
====================================================
Pokud pekárnu nevlastníte doporučuji zadělat nejdříve kvásek z 2PL vody, droždí, cukru a 1PL mouky. Kvásek nechejte na teplém místě vzejít a pak přimíchejte ostatní přísady. Těsto nechte cca 40 minut kynout.


PEČENÍ ZDAR!!!!!!!!!!!!

krásné vykynuté těsto

rozdělíme na hromádky, cca 15ks

hromádku rozplácneme na placičku

vyválíme do oválku

od spodního okraje rolujeme směrem nahoru

malíčkem a ukazováčkem rolujeme, a jakoby roztahujeme rohlík do délky (snad chápete, těžko se to fotí, sebe samu jak motám :o)

rohlíky na pečícím papíru, zatím nepotřené. Vypadají divně hubeně, ale nafouknou se :o)

pomazané směsí vajíčka a mléka

jeden exemplář s mákem, hokus pokus

na první pečení to ujde a hlavně chuťově jsou fantastickééééé :)

konečný výsledek na řezu :o) Je to prostě bomba!!! K tomu máslíčko, kafíčko a nohy na stůl :o)))

od Ivetky

od Marcelky :)

od Martiny :o)

houstičky od Leničky :)

od Monči :o)

s párkem uvnitř :)

od Jitušky

plněné párkem a sypané sýrem

dnes jsem pekla další dávku :) Plněných je z tohoto těsta 10 :o)

od Radky :)

plněné párkem od Jany :)

rohlíčky paní Jitky po úpravě:
400g polohrubé mouky a 100g žitné mouky a 270ml vody

od Klárky

od Romanky

plněné čokoládovýma figurkama z Mikuláše :) A za chvíli budou plněné těma velikonočníma :))))

Od maminky "Smidlikacek" ID 36383

Od Helenky K. ID28437

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

barbusa 6. 1. 2008, 17:23
Jsou fakt super (Y) taky jsem se nechala zlakat davem a musela upect :-D Cast mouky jsem nahradila celozrnnou psenicnou. Autorce receptu z Dámy patri velka pochvala, myslim, ze by mela byt rada, ze se jeji recept takhle siri, moc nechapu to dohadovani :^) a vam patri pochvala za vlozeni receptu sem (F) Jsou opravdu bezvadne...
Hanka V. 6. 1. 2008, 19:37
@barbusa [A] Díky Báro, vážím si všech zastání (L) Tu celozrnnou mouku zkusím, ať pořád nejíme nezdravé bílé pečivo (Y)
Susyy 6. 1. 2008, 17:04
Teda Hanko pekla jsem rohlíky no bomba (Y) (Y) (Y)Doma mi řekli,že už kupované nechtějí. (clamp) (clamp) (clamp)Dostala jsem pekárnu k vánocům .Chudinka ještě skoro nevychladla (pl) (pl) (pl) (pl)pořád po mě něco doma chtějí.Dík za typ Zuzi jo a že se někdo rozčiluje z toho si nic nedělejte.Já myslela,že ješitní jsou jen muži
Hanka V. 6. 1. 2008, 19:38
@Susyy Zuzi, manžel mi řekl to samé [A] Ale při jeho spotřebě 10 rohlíků na svačinu asi nebudu nic jiného dělat, než péct rohlíky :-D :-D :-D A .. díky (F) (F) (F)
Boban1 6. 1. 2008, 16:35
(F) (F) tak jsem dnes rohlíky vyzkoušela a musím pochválit, těsto jsem dělala ručním mixérem se spirálama, s těstem se krásně pracuje, šlo dobře tvarovat, já je posypala sezamem a moc nám chutnaly (Y) (Y) (Y) (Y)
Hanka V. 6. 1. 2008, 19:40
@Boban1 Hani, moje maminka už taky zkoušela těsto bez pekárny a taky se spirálama a šlo to v pohodě tak jsem ráda, že se to podařilo i Vám :-$ Ten sezam vyzkouším, zatím jsem dělala s mákem a hrubozrnnou solí, sezam doma nemám, ale koupím a dáme si do nosu (clamp) (clamp) (clamp)
Hanka V. 6. 1. 2008, 16:32
Tak tohle mě strašně moc mrzí a všem se omlouvám :'( :'( :'( :'( :'( :'( Všem maminkám děkuji za zastání, a z této situace je mi teda upřimně smutno :-| :-| :-|
Zrušený účet 6. 1. 2008, 18:46
@Hanka V. Hani, nebuďte smutná. Vy jste chybu podle mého názoru neudělala. Nemyslela jste to špatně, a když vás ty dvě Dámy Andrea a Lada nepochopily, tak ať si škubnou. Paní Lada se sem zaregistrovala dnes zřejmě poté, co obletěla (witch) všechny servery s recepty, aby se přesvědčila, že jí někdo nesebral to její zlato (*). Já uveřejnit recept, který se stane úspěšným a zjistit, že ho někdo vychvaluje i na jiném serveru a přitom hodí na něj odkaz, tak jsem ráda a nějakou reklamu neřeším +o( Na žabomyší války si nepotrpím, ale jak vidím někde nespravedlnost, tak se musím zastat.
Hanka V. 6. 1. 2008, 19:33
@ Díky. (L) (L) (L)
Silvie1 6. 1. 2008, 15:15
tak jsem byla zvědavá na rohlíky, ale co je pod fotkama, to je velmi legrační čtení, jsem se teda zasmála :-D
Hanka V. 6. 1. 2008, 19:41
@Silvie1 :'( :'( :'(
Silvie1 6. 1. 2008, 20:34
@Hanka V. nebuďte smutná, kvůli takovým blbostem (F)
kebulka 6. 1. 2008, 13:54
Paní Hanko,díky za uvedení tohoto receptu sem na MMB,jelikož do dnes jsem netušila že nějaká Dáma fungue. Není mě nejlíp,jsem nemocná,ale po přečtení tohoto receptu jsem dostala na rohlíky obrovskou chuť a nelenila jsem a šla do krámu a už se na ně chystám. Moc díky (L) (L) (L) (F)
Hanka V. 6. 1. 2008, 19:42
@kebulka Petro budu jen ráda, když se rohlíčky povedou :-p Hlavně Vám přeji hodně zdravíčka (L) (L) (L) Nejdřív se uzdravte, a pak jděte péct :-$
denita 6. 1. 2008, 13:01
když už teda chodíte na Dámu pro recepty, taky byste si měli přečíst: PRAVIDLA 1. recepty vkládejte přímo do diskuse - jeden ze správců ho upraví, doplní číslo a přidá na stránky s recepty 2. fotky ukládejte do fotogalerií s číslem receptů od toho tam ta čísla jsou (pokud nebude mít fotka číslo nebude přidána na stránky). Pokud se jedná o fotku nového receptu, který ještě nemá přidělené číslo - dopište si číslo dodatečně v editaci. 3. k fotkám si pište popis - čím jsou plněné, vylepšené, pozměněné...atd. 4. přihlašte se ke své pekárně (najděte svoji pekárnu a klikněte na + přidat mezi moje pekárny do okýnka můžete vepsat jakou máte s pekárnou zkušenost - nick už vypisovat nemusíte) 5. pokud máte připomínku k nějakému receptu, chcete tam něco doplnit tak nezapomeňte uvádět jeho číslo 6. pokud u nějakého receptu narazíte na nevhodný a vulgární příspěvek napište o tom správci 7. vkládejte pouze vámi odzkoušené recepty 8. pokud si smažete fotku z fotogalerie zmizí i z receptů, proto je prosím nemažte!!! 9. pokud máte nafocený nebo sepsaný nějaký postup a nechcete si zahlcovat fotogalerii pošlete mi ho na e-mail svetluska78@dama.cz 10. pokud přidáte recept k nám do diskuse souhlasíte s jeho zveřejněním na stránkách http://domacipekarny.dama.cz (prosím nezveřejňujte recept zároveň na více stránkách předejdete zbytečným problémům a dohadům - prostě se nejdřív rozhodněte, kde chcete aby recept byl) KOPÍROVÁNÍ A ZVEŘEJŇOVÁNÍ ČLÁNKŮ NEBO RECEPTŮ ZE STRÁNEK HTTP://DOMACIPEKARNY.DAMA.CZ JE MOŽNÉ POUZE PO PŘEDCHOZÍM PÍSEMNÉM SVOLENÍ. POKUD TOTO NEDODRŽÍTE PORUŠUJETE AUTORSKÁ PRÁVA A DOPOUŠTÍTE SE TRESTNÉHO ČINU Nejsme jediní, podobné pravildo platí třeba zde: http://www.cukrovi.kvalitne.cz/hlavnicukr.htm Někomu holt nestačí pochvala na našich stránkách a tak chodí frajeřit jinam, v tom případě, ať si vkládá svoje recepty. Veškeré dík nepatří osobě, která sem ten recept vložila, ale osobě, která ho "vymyslela" a lidem, kteří pro Dámu stránky tvoří. A mimochodem, nebýt Světlušky nemáte k dispozici spousty rad, nápadů, triků, receptů, videa jak na to a pod. Dokázala toho fakt hodně, maká na tom a berete nejenom jí chuť k další práci (N) Takže prosím, trochu slušnosti A teď: jen do mě (facky)
Lennie 6. 1. 2008, 18:24
@denita Dobrý den Andreo, nechci se do vás pouštět, ale chci jen podotknout, že toto je - jak už tu někdo napsal - asi základní těsto na rohlíky, takže kdyby paní, co to sem vložila, malinko poupravila znění, napsala to v jiných měrných jednotkách - případně zdvojnásobila dávku a napsala, že je recept její, tak byste těžko dokazovala, že ne *-) Takže buťe ráda, že napsala, odkud je a místo toho, abyste byly rády, že rohlíčky chutnají a mají takový ohlas, tak se tu oháníte, jak kdyby vám ukradli zlato :-o Pokud jste chtěla péct rohlíčky sama, neměl se recept uvěřejňovat na veřejném serveru - mohla jste ho třeba zkusit prodávát ;-)
šíma (upraveno) 6. 1. 2008, 19:03
@Lennie dámy maj taky svojí diskusi a oni tady asi fakt lustrujou všechny recepty ;-) ;-) ;-) ;-) maj dokonalý přehled i když má recept jiný název ;-)považte že česnekové trojúhelníčky si sem někdo dovolil dát pod jugoslávskýma koláčkama :-@ (6) :-D :-D :-D
danima3 6. 1. 2008, 19:19
@šíma no to je hotová tragédie :-o :-o :-o :-D :-D
Lennie 6. 1. 2008, 18:44
@šíma :-o :-o :-o tak to už je vrchol (6) ;-) ;-) ;-) :-D
šíma 6. 1. 2008, 19:02
@Lennie ano,jak tam píšou,je to k zblití :-@ (6) :-@ (6) ;-) ;-)
Evasch 6. 1. 2008, 18:38
@Lennie nechtělo se mi to tady už ani psát, ale o to směšnější ty příspěvky paní - dam z nějaké dámy jsou, je to tak, ten recept si paní světluška těžko může přivlastňovat ;-) u nás takhle rohlíky pekla prateta, roč. 1910 ;-) a ani ona si nepřivastňovala copyright :^) akorát je různě vylepšovala s obměnama, ale nenapíšu jak, protože by to někdo mohl zas někam napsat a pak mně (facky), že se opičím ;-)
funkymama 6. 1. 2008, 18:03
@denita milá Andreo a tu myšlenku že když se smíchá voda,mouka,droždí a olej tak z toho je rohlík už jste si byla patentovat,nebo jdete až v pondělí? :-$ :-$ :-$ :-$
Robodrak 6. 1. 2008, 18:04
@funkymama :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
luky. 6. 1. 2008, 14:46
@denita Panebože :-o Andreo,já Vás nechápu, místo aby jste Vy i Lada měly radost,jak se recept ujal,tak děláte takové dusno 8-| Mě to připadá jako chováni dětí v mateřské školce :^) a ne jako chováni dospělelých ženských. Já sama,jsem rohlíky právě teď dopekla a jsem ráda,že ten receptík jsem díky maminkám z MMB zkusila :-) Bohužel do dnešního dne jsem o žádné Dámě neslyšela,ale pokud jsou na tomto serveru maminy,které se naprdnou kvůli takové hlouposti.....nemá cenu se tam ani chodit inspirovat,co kdyby zase nedejbože někdo něco upekl a chtěl se pochlubit z fotečkou tady na mmb,že? Jinak Vám dámy z Dámy přeju pěkný den.
kebulka 6. 1. 2008, 13:52
@denita Já nikomu nic neberu,ale tohle mě přijde dětinské chování :-S. Já jsem třeba paní Hance moc vděčná že sem tento recept vložila,jelikož ani nevím ž nějaká dáma existuje. Nevidím na tom nic špatného. Je tu odkaz na vaše stránky-je!!! Přestaňte se tu nesmyslně dohadovat. 4lověka tím jen otrávíte. Víte od čeho jsou pravidla? Aby se porušovali. Tak už toho bylo dost a nikdo nikomu neublížil ,tak co tu řešíte 8o| 8o| 8o|.
marcelakr 6. 1. 2008, 13:19
@denita Andrejko, vždyť to, že někdo zveřejní recept ze stránek a napíše odkaz, tak tím dělá stránkám reklamu. Jak si myslíte, že jsem se o stránkách dozvěděla, přeci odtud ;-). Nedávno jsem na stránky koukala a přišly mi moc sympatické, vše mi přišlo super,...ale když teď koukám na ty pravidla, přijde mi, že je plná příkazů, co se smí a nesmí. :-( :-( :-( Chápu, že nechcete, ayb byly zveřejňovány a chválil se někdo cizím peřím,ale v případě rohlíčků, kde jste vychváleny paní Hanou do nebes a je tam odkaz na Vaše stráky, tak to tedy nechápu *-) *-) *-) *-). A já, že jsem si dala fotku rohlíčků do Rodinných fotek to taky nesmím? Takže když je upeču, tak je nesmím vystavovat, ale musím hned sežrat ;-) ;-), druhý úkol splněn ;-) ;-) ;-). Myslím, že chuť k další práci nebereme, právě naopak, píšeme tady samou chválu, jak se vše dozvíte na vašich stránkách (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) A jsou tu hezčí smajlící, třeba tento (L). Přeji krásný den a spoustu chutných receptů (hello) (hello) (hello) (hello) PS: zaregistrovala jsem na vašich stránkách, abych mohla tedy napsat, jak jsou výborné (hello)
skrdlina 6. 1. 2008, 13:42
@marcelakr :-o :-o :-o :-o :-o, Marcelko, napsala jste to na 1 (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello)
Reneta 6. 1. 2008, 13:29
@marcelakr (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) moc hezky napsané, sleduji tuto žabomyší válku od začátku a je mi z toho nějak divně, ale Marcelko rohlíčky máš tak krásný, že si snad kvůli nim koupím pekárnu ;-) ;-) ;-) a jestli jsi si všimla, tak paní Hanka je na Dámě také zaregistrovaná a dokonce tam pod tím receptem má i stejnou fotku, jako tady, tak o co jim jde *-) *-) *-) a upřímě si myslím, že ten recept také nebude jejich původní :-p
denita 6. 1. 2008, 13:27
@marcelakr nikomu nepřikazujeme co má dělat! Pravidla se dodržují, aby naše stránky fungovali tak, jak mají. Pokud mi někdo k receptu nenapíše číslo receptu...nemůžu ho pak dát na stránky a pak se nesmí rozčilovat, že ho tam nemá a to mi věřte, lidi tam své dobroty chtěj vidět. Pokud někdo vybírá pekárnu, je pro něj důležité také vědět, kolik lidí už tuhle pekárnu má a ještě lépe, když je u toho připsán názor majitle pekárny. Nehledě na to, že když přikazuju...neprosím. Nikdy jsme nikomu nezakazovali dávat si svoje pečení na jiné stránky, ale nechceme, aby se u nich objevoval recept. Měl by tam být odkaz na naše stránky. TO JE REKLAMA!
kocon 6. 1. 2008, 22:16
@denita proboha Andreo! Jděte už do prdele! :-Dnebo na dámy!
marcelakr 6. 1. 2008, 13:40
@denita tak jsem k mé fotce dala odkaz, do nadpisu to nejde, tak jsem to dala do komentáře
šíma 6. 1. 2008, 13:22
@marcelakr Marcelko,nejlépe sežrat ihned a potmě ;-) ;-) ;-) ;-)
marcelakr 6. 1. 2008, 13:25
@šíma nechtělo se mi čekat do večera ;-)
šíma 6. 1. 2008, 13:27
@marcelakr tak na záchodě,tam my máme tmu ;-) ;-) ;-)
jíta406 6. 1. 2008, 13:15
@denita Andy,není tohle dohadování hloupé :-o,vždyt paní Hanka má v receptu napsáno že je to z Dámy,kdyby se tím receptem chtěla chlubit tak to tu nebude psát *-) *-)
jíta406 6. 1. 2008, 13:17
@jíta406 Jinak Světluška je moc šikovná,koukala jsem i na jiné její recepty (L) (hello)
denita 6. 1. 2008, 13:20
@jíta406 k dohadování nemuselo dojít. Recepty, rady, triky.... pro dom.pekárny na Dámě jsou určeny všem, ale taky na Dámě zůstanou! Nepřejeme si kopírování čehokoliv co jsme spolu se Svetluska78 vytvořili jinam!
kryštof1 6. 1. 2008, 17:56
@denita Tak si ty recepty posílejte SMS zprávami, to je potom nikdo neuvidí +o( +o( +o( +o( +o( +o( +o(
jíta406 6. 1. 2008, 13:23
@denita Tedy vy jste ale přísná,až z vás jde strach ;-),Koukám že to nemá cenu se s Váma bavit,Přeji KRÁSNÝ DEN,DÁMO!!!!!!!!! (tudledudle)
šíma 6. 1. 2008, 13:26
@jíta406 ;-) ;-) ;-) ;-)a zbývá dodat-strčte si ty recepty do....To když mi dá známá recept,tak abych slítla dámu,jestli to tam náhodou neni-abych nešla sedět :-D :-D :-D
denita 6. 1. 2008, 13:29
@šíma "strčte si ty recepty do...." Výborně, taky řešení (Y)
leni0323 6. 1. 2008, 14:57
@denita jdu blejt velebnosti 8-| +o( :-# na netu je milion receptů, každý něco zkusí, upraví, přidá, ubere a je zase něco nového, já si taky ráda přečtu receptík, ale třeba mi tam nesedí koření, nebo sýr nebo nevím co, tak si to upravím a pokud je to výborné podle mého, proč bych se nepodělila :^) sto lidí, sto chutí :-p a navíc, jestli si každý vyfotí to své právě uvařené či upečené jídlo a "neukrade" hotovou fotku z jiných dobře hlídaných stránek, tak proč se nepodělit :^) :^) já zůstávám na mmb, raději jinde koukat nebudu +o( (witch)
šíma 6. 1. 2008, 13:31
@denita patrně jediné možné (L)
kakinek 6. 1. 2008, 13:54
@šíma už jsem je upekla a jsem moc ráda, že tu někdo dal, na Dámy nechodím a jak to čtu ani nemám chutˇ.Děkuji všem za výborné recepty tady na mimibazaru, pořád peču a vařím, Jste tu mooooooc všichni super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Svetluska78 6. 1. 2008, 9:25
Tento recept jsem vytvořila pro uživatele stránek http://domacipekarny.dama.cz kam patří - takže prosím když už se o tom někde bavíte dodržujte odkaz přímo na jeho originální umístění tedy: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4920 nebo tady: http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257
Lenyna 12. 1. 2008, 18:27
@Svetluska78 A ten recept je prosím od Vás vymyšlený nebo jste se někoho dovolila o zveřejnění? *-) *-) *-)Buďte ráda,že se ujal a že jsou lidé spokojení,to je nejlepší reklama,ale takhle už spousta lidí na Dámu aní nepůjde 8-| 8-| 8-|.Paní Hanka Vám díky odkazu udělala reklamu parádní,sama jsem si tam nakoukla,ale Vy jste si ji s paní Andreou pokazily :-S :-S :-S
Evasch 6. 1. 2008, 18:46
@Svetluska78 paní Lado, tento recept používala moje prateta Miloslava, roč. 1910, takže pokud jste neuvedla na uvedených stránkách zdroj, situaci prosím bez prodlení napravte - jinak se bude chudák teta v hrobě obracet 8-| 8-|
Zrušený účet 6. 1. 2008, 10:53
@Svetluska78 Taky se musím Hanky zastat. Odkaz uvedla, nic si nepřivlastnila, tak proč se na ni zlobíte? Ono to asi chce číst do konce, že? (N)
kkkacka 6. 1. 2008, 11:52
@ Odkaz není klikací, tak ho asi autorka přehlédla. :-$
Zrušený účet 6. 1. 2008, 11:59
@kkkacka To nevadí, má si to pořádně pročíst. Paní Marcele, která připojila i svoje foto jak se rohlíky povedly, napsala totéž.
kkkacka 6. 1. 2008, 12:05
@ No však jo. Asi pátrá po všech serverech kde jsou recepty. Akorát se ztrapnila. *-)
Zrušený účet 6. 1. 2008, 12:12
@kkkacka V tom případě měla paní Lada na Dámě rovnou uvést, že jestli někdo uveřejní její recept na jiném serveru, tak mu hrozí pověšení do průvanu, zadupání do země, v nejhorším soudní proces :-D
kkkacka 6. 1. 2008, 12:16
@ Jj. Neřeknu kdyby Hanka neuvedla odkaz na originál, ale takhle je to zvytečný povyk že :-$
šíma 6. 1. 2008, 10:57
@ spíš chybí ovace přímo na Světlušku ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Zrušený účet 6. 1. 2008, 11:03
@šíma Tak ať žije (D) (D) (D) |:o) |:o) |:o)
šíma 6. 1. 2008, 11:56
@ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)je nejlepší |:o) |:o) |:o) |:o) (Y)
sarrafinka 6. 1. 2008, 10:43
@Svetluska78 :-$ :-$ :-$ :-$Ale Hanka tady má uvedeno přesně odkud je originál,i s odkazem *-) *-) *-) *-) *-)
marcelakr 5. 1. 2008, 22:55
Tak jsem je dnes dělala http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=758179 a jsou úžasné, zítra je budu dělat znovu ;-)
aenja 5. 1. 2008, 19:14
Právě jsem dopekla.Jsou výborné. (Y) (Y)mňam,mňam..chystala jsem je namazat,ale je to úplně zbytečné...jsou super jen tak... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Hanka V. 6. 1. 2008, 19:45
@aenja :-D :-D :-D u nás taky ani na máslo nedošlo :-D :-D :-D tak snad příště :-$
backa 5. 1. 2008, 12:13
Už jsem si recept vytiskla a už mám na zítra naplánované,že je upeču. Vypadají úúúúúúúúžasně. (Y) Pak písnu jak chutnaly Táňa (hello)
Hanka V. 5. 1. 2008, 12:30
@backa Táňo určitě se ozvěte jak jste dopadla, uvidíte, že budete nadšená jako my všichni doma (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Myšule 5. 1. 2008, 10:30
Tak tohle musím vyzkoušet ještě dneska (Y) (Y) (hello) (hello)
Hanka V. 5. 1. 2008, 12:30
@Myšule Leni tak 20g oleje jsou 2 vrchovaté polévkové lžíce (Y) a soli dejte 2 čajové lžičky (ne vrchovaté) jedna má 5g. S cukrem je to stejné, jen dáte čajovou lžičku jen jednu (Y) (Y) (Y) Snad Vám to trochu pomůže :-p H. (F)
Myšule 5. 1. 2008, 12:50
@Hanka V. díky (L)zlatá ;-) ;-)potom písnu (Y)
Hanka V. 5. 1. 2008, 11:02
@Myšule Leni vyzkoušejte a vyfoťte [A] Všechny fotky dám přímo do receptu (L) (L) (L)
Myšule 5. 1. 2008, 11:59
@Hanka V. Hani,akorát jsem si teď uvědomila,že nemám váhu na gramy *-) *-)zkusila bych to odhadnout,ale nevím *-) *-) :^) :^)
Hanka V. 5. 1. 2008, 12:24
@Myšule Leni vydržte, já to odměřím a pisnu to ne lžíce momeeeeeeeent (Y) (Y) (Y)
zdenan 5. 1. 2008, 7:38
Hmmm,vypadají dost dobře asi je vyzkouším.Od té doby co mám DP tak pečivo v obchodě nekupuji a tak zpestřím dom.pečivo (Y)
Hanka V. 5. 1. 2008, 9:14
@zdenan Zdeni určitě to zkuste, opravdu na tom nic není (Y) Já rohlíčky zrovna snídám a je to fakt dobrota (clamp)
Kosak 4. 1. 2008, 23:48
Myslíte,že by rohlíky šly udělat i bez pekárny - klasicky nechat vykynout a upéci v troubě? Pekárnu nemám, ale sliny se mi sbíhají.... (smich)
Hanka V. 4. 1. 2008, 23:57
@Kosak Určitě Luci (Y) (Y) (Y) Mě se v pekárně jenom umíchá těsto, protože jsem líná :-D Rada z originál receptu: Pokud pekárnu nevlastníte doporučuji zadělat nejdříve kvásek z 2PL vody, droždí, cukru a 1PL mouky. Kvásek nechejte na teplém místě vzejít a pak přimíchejte ostatní přísady. Těsto nechte cca 40 minut kynout. Místo sušeného můžete použít 17,5g čerstvého droždí. Dodám to i do receptu, pro lepší přehlednost ;-)
Delisa 4. 1. 2008, 22:50
Potvrzuji, jsou fakt super, také jsem je tam našla a vyzkoušela. D O P O R U Č U J I !!! (Y) (clamp) (Y)
Hanka V. 4. 1. 2008, 23:00
@Delisa Luci naprosto s Váma souhlasím (Y) těsto je úžasné, perfektně se s ním pracuje a rohlíky jsou prostě bomba (clamp) (clamp) (clamp)
Jitule64 4. 1. 2008, 22:47
Náááááááádhera!!! Už abych ji taky měla! ^o) ^o) ^o)
Hanka V. 4. 1. 2008, 22:59
@Jitule64 Jituško, tak až ji budete mít, určitě rohlíky vyzkoušejte (clamp) Já dlouho váhala, měla jsem strach a zrovna jsem je dopekla a jsou fakt super (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie