Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1288 návštěvníků)

PRAVÉ ČESKÉ ROHLÍKY OD SVĚTLUŠKY NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

0.0
PRAVÉ ČESKÉ ROHLÍKY OD SVĚTLUŠKY NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

Další z úžasných receptů, které jsem našla na Dámě a vyzkoušela, nafotila a zveřejňuju. Originál je zde i s postupem motání http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4920

Postup přípravy

260 ml vlažné vody
20g oleje
10g soli
buď - 500g polohrubé výběrové mouky
nebo 300g polohrubé a 200g hladké
1,5 lžičky instantního droždí nebo 17,5g čerstvého droždí
5g cukru

(pro ty co nemají digitální váhu = tak 20g oleje jsou 2 vrchovaté polévkové lžíce a soli dejte 2 čajové lžičky (ne vrchovaté) jedna má 5g. S cukrem je to stejné, jen dáte čajovou lžičku jen jednu )

Mouku doporučuju dát druhou variantu tedy 300g polohrubé a 200g hladké, rohlíky jou pak mnoohem lepší :)

Všechny ingredience v uvedeném pořadí dáme do pekárny, zapneme program Těsto a umícháme.
Poté si těsto rozdělíme na cca 15 stejných hromádek a necháme dalších 10 minut kynout.
Každou hromádku vyválíme do oválku a motáme dovnitř, podívejte se na video, které je v odkaze, to Vám pomůže pro lepší představivost, pokud Vám nepomohou fotky.
Hotové rohlíky dáme na plech, potřeme vajíčkem, nebo mlékem (já potírala vajíčkem s mlékem :o))) a můžeme pomakovat nebo posolit hrubozrnnou solí :)
Pekla jsem na 150C cca 20 minut (v originále píšou na 200 a 10-15 minut, ale na to jsem neměla odvahu, vyzkouším příště)
Necháme vychladnout a papáme :o)))))


====================================================
Rada pro ty co nemají pekárnu, zkopírováno z originálního receptu:
====================================================
Pokud pekárnu nevlastníte doporučuji zadělat nejdříve kvásek z 2PL vody, droždí, cukru a 1PL mouky. Kvásek nechejte na teplém místě vzejít a pak přimíchejte ostatní přísady. Těsto nechte cca 40 minut kynout.


PEČENÍ ZDAR!!!!!!!!!!!!

krásné vykynuté těsto

rozdělíme na hromádky, cca 15ks

hromádku rozplácneme na placičku

vyválíme do oválku

od spodního okraje rolujeme směrem nahoru

malíčkem a ukazováčkem rolujeme, a jakoby roztahujeme rohlík do délky (snad chápete, těžko se to fotí, sebe samu jak motám :o)

rohlíky na pečícím papíru, zatím nepotřené. Vypadají divně hubeně, ale nafouknou se :o)

pomazané směsí vajíčka a mléka

jeden exemplář s mákem, hokus pokus

na první pečení to ujde a hlavně chuťově jsou fantastickééééé :)

konečný výsledek na řezu :o) Je to prostě bomba!!! K tomu máslíčko, kafíčko a nohy na stůl :o)))

od Ivetky

od Marcelky :)

od Martiny :o)

houstičky od Leničky :)

od Monči :o)

s párkem uvnitř :)

od Jitušky

plněné párkem a sypané sýrem

dnes jsem pekla další dávku :) Plněných je z tohoto těsta 10 :o)

od Radky :)

plněné párkem od Jany :)

rohlíčky paní Jitky po úpravě:
400g polohrubé mouky a 100g žitné mouky a 270ml vody

od Klárky

od Romanky

plněné čokoládovýma figurkama z Mikuláše :) A za chvíli budou plněné těma velikonočníma :))))

Od maminky "Smidlikacek" ID 36383

Od Helenky K. ID28437

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

enemec 4. 2. 2012, 20:07
Supéééééééér, děkujeme za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jescerka 14. 1. 2012, 21:15
Tvarově je sice nemám tak krásné jako vy, ale chuťově jsou prostě luxusní (Y) Příště dělám z dvojité dávky (clamp)
jeannn 14. 1. 2012, 9:30
Včera upečené a jsou úúúúžasné, dobroučké. S těstem se skvěle pracuje i na druhý den jsou mňamkové!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
monulinka78 12. 1. 2012, 13:01
Jsou naprosto luxusní, sotva jsem vytáhla z trouby můžu péct znova,není ani jeden (clamp)
Danulik1 5. 1. 2012, 13:39
Děkuji za supr recept (Y) (Y) , rohlíky jsou výborné a zkoušela sem i housky a taky se povedly |:o) |:o). Měj te se hezky (L) (L)
MajkaKi 26. 12. 2011, 9:42
(Y) (Y) (Y)SUPER - tak jsem včera večer dala do pekárny a ráno byly super houstičky. (clamp) (clamp)Byl to první pokus se zpožděním, neb mám pekárnu teprve od Ježíška (darecek) Moc dobrý recept chválím, bylo jich 14 kousků a nezbylo. :-) (stromecek)
dunkin donuts 28. 10. 2011, 19:55
Zdravím, chtěla bych vyzkoušet, ale nemám domácí pekárnu a nevím, co znamená zkratka PL ? *-) Díky :-) Eva
monky3 28. 10. 2011, 20:32
@dunkin donuts S dovolením odpovím, snad se nebude Hanička zlobit......dělám je také ručně, pekárnu nemám, jsou skvělé |:o) a PL je polévková lžíce (F)
Hanka V. 31. 10. 2011, 19:20
@monky3 :-) díky :-)
manhartici 23. 10. 2011, 14:15
Děkuji za recept, teprve s pekárnou začínám, ale jak čtu od pani dole, tak z instantního to měla taky tužší jako já příště zkusím také z normálního... (Y) (Y) (Y) jinak byly dobré (flower) (flower) (L) (L) (clamp)
markid 8. 10. 2011, 15:41
díky za super recept (Y) včera jsem je dělala poprvé z inst. droždí, a byly děsně tuhý, ale dnes z normálního, a jsou luxusní (child1) teda byly :-)
kachnatko11 16. 9. 2011, 13:47
právě jsem dopekla,jen mi tak hezky nenaběhli i když jsou chutově výborné tak mě to trápí.Těsto jsem dělala v DP a krásně nakynulo 8o| tak kde je chyba :´(
kokodyko 25. 8. 2011, 13:24
MOc děkuji za super recept. Moji jedlíci si je nemůžou vynachválit!!!!!! Rohlíky se u nás ani neohřejou - jsou hned snědené!!! (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
bebushka 21. 7. 2011, 14:41
Jsou výborné, akorát jsou takové težší než normální rohlíky z krámu, něco dělám asi špatně, ale nechala jsem kynout jeste podel návodu, mají takovou jakoby hrozně tlustou krustu a druhý den jsou takové tvrdší +o( Nevím, co stím *-) *-) *-), poradí mi někdo? (jidlo) Děkuji Verča
Brexa 28. 4. 2011, 20:58
Tak sem dnes dopekla a rohlicky jsou vyborne (Y) (Y) (clamp)
gabyynka82 8. 3. 2011, 20:16
vypadaj výborně (clamp) (clamp) (clamp)
Giiirl 7. 3. 2011, 15:33
jsou opravdu výborné..jen ještě vychytat tvar a budou super! příště musím udělat z dvojité dávky! |:o)
ZdenkaJ2 3. 3. 2011, 19:02
Teď jsem je dopekla, jsou fakt výborné |:o) |:o) |:o) díky za velmi jednoduchý recept (L)
lenicka.ijacek 3. 3. 2011, 10:35
(Y) super receptík, chválím, jen a jen chválím (clamp) (clamp) (clamp) dělala jsem už poněkolikáté a vždy superrr |:o) |:o) |:o) opravdu se tam dá zamotat všechno, výtečné i druhý den (child1)
atami 22. 2. 2011, 14:06
Idem hneď robiť. Fotku určite nedám, lebo ak budú také dobré ako vyzerajú, tak sa u nás po nich len zapráši :-)
luciesey 18. 2. 2011, 7:46
Mám takový hloupý dotaz, nemám dom. pekárnu, tak jsem se vhtěla zeptat, jak dlouho mám nechat vzejít kvásek? Když tam pak smíchám zbytek ingrediencí tak nechat ještě 40min vykynout??? Radši se ptám, abych něco nezkazila ,-) děkuji moc za radu (L)
Pointa 19. 1. 2011, 9:14
(clamp) (clamp)paráda, hned vyzkouším (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie