Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte se toho !!!!!!!!

0.0
Mušle Slávky po francouzsku-základní recept - nebojte se toho !!!!!!!!

Potřebné ingredience

1 kg slávek (kupujeme v Makru-jsou vždycky čerstvé a výborné),5 cibulek šalotek, láhev dobrého suchého bílého vína,sůl, svazek petrželové natě-část nasekat na drobno, černý pepř,1-2plátky toustového chleba,2 stroužky česneku,80g másla, můžeme použít čtvereček taveného sýru Apetito.

Postup přípravy

Slávky vyndáme z krabice nebo sáčku,dobře propláchneme tekoucí vodou a a kartáčkem zvenku jednu po druhé ještě očistíme-většinou to není třeba, protože jsou super čisté již koupené, já to ale nějak ze zvyku a dle receptu vždycyk dělám :-))). Do pohodlného hrnce nalijeme víno, přivedeme k varu, pak vsypeme mušle, šalotky nakrájené na velké kusy, osolíme asi 2lžičkami soli, zasypeme čerstvě umletým pepřem -cca 1-2lžičky, a vaříme tak 20minut. Mezi tím si zahřeje v malém kastrůlu trošku vody,z hrnce od mušlí tam slejem tak 2dcl vývaru (můžeme během vaření), dle chuti dosolíme a natrháme toustový chleba bez kůrky a vaříme, mícháme, on se rozvaří a nádherně šťávu zahustí. Pak přidáme máslo, tavený sýr, nasekanou petrželku, rozmačkaný česnek a zahřejeme, aby se omáčka spojila. Slávky slejem, vybereme, které se neotevřely a ty vyhodíme, ostatní dáme na talíř, zalijeme omáčkou, podáváme s bagetou a dospělí s bílým vínem. Chuť je prostě mořská, my je máme moc rádi a zkoušíme různé varianty. Do šťávy se dá místo sýru přidat třeba rajčatová šťáva a určitě vymyslíte nebo najdete mnoho jiných variant. A jíme podle francouzů, jak jsme to okoukali v jedné restauraci-vyjíme první slávku a tu pak používáme jako "pinzetku" a vytahujeme s ní další masíčka z ostatních slávek a dáváme do pusy, bagetu namáčíme ve šťávě a těšíme se na léto k móři :-))).

Přichystáno na vaření.

Všechno je v hrnci.

Ještě zalijeme bílým vínem.

Už nám to bublá-zapněte odsávání !!!!

Do vývaru natrháme toustový chleba a vaříme.

Přidáme ostatní přísady.

Ještě petrželka.

Podáváme zalité omáčkou s bagetou.

A takhle chutná Vendulce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Martitina 6. 9. 2012, 18:08
Fakt do toho Francouzi dávají tavený sýr? *-)
AliceM 12. 9. 2012, 9:28
@Martitina Já jsem ho tam nikdy nedávala, rajsou šťávu tam někdy přidávám :-) :-), ale mám to z jedné francouzské kuchařky a je tam čtvereček taveného sýru - pravda, Apetito u nich nenajdeme.
milu79 20. 10. 2011, 15:29
Dobrý den Alice, moc, moc, moc děkuju.Mušle jsem měla jen v restauraci a vždycky je toužila zkusit doma a tenhle recept splnil všechna očekávání. v Makru mají teď slávky v akci, super víno taky v akci ( padly 2 lahve, jedna do receptu a jedna na pití) a já si splnila sen...Všichni jsme skončili mírně přiopilí ale naprosto spokojení a recept ukládáma brzy zopakuji. Naprosto úžasná , jednoduchá a krátká příprava. posílám Vám velkou (F) mějte se Milu
AliceM 25. 10. 2011, 11:50
@milu79 (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello)
Demi 5. 9. 2010, 9:29
Včera jsme je vyzkoušeli a můžeme jen doporučit (clamp) (clamp) (clamp). Naprosto vynikající (D). Díky za skvělý recept (flower)
AliceM 7. 9. 2010, 10:07
@Demi |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) Díky !!!
petrať 25. 7. 2010, 18:38
vyzkoušela jsem a jsou úžasné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), děkuji za super receptík (L)
AliceM 29. 7. 2010, 16:14
@petrať (dance) (dance) (dance) (L) (L) (hello) (hello)
Leoonka 13. 8. 2009, 21:13
Konečně jsem našla to co jsem hledala |:o)Mám sice slávky z mrazáku a jsou bez ulit,ale zkusím to taky a už se těším příští rok na dovolenou jak tam zamachruju s "pinzetou".
AliceM 26. 8. 2009, 16:23
@Leoonka Jak se povedly ??? :-)
ASliva 9. 3. 2008, 20:24
.... tééééda!!! Naprosto parádní!!! Právě jsme dohodovali. My škeble milujem, ale dávali jsme si je akorát na dovolené. Teď si je můžeme, díky Vám, dopřát i doma, okamžitě si recept přepisuji do notesu mezi ty nejoblíbenější. Chuť omáčky je dokonalá, každopádně někdy zkusím i rajčatovou verzi. Slávky jsem kupovala v Makru za 109 Kč/kg - ještě se hýbaly .... což mě dosti překvapilo. Moc děkuji za prima recept a moc Vás zdravím!!!! A všem milovníkům mořských pochoutek doporučuji vyzkoušet!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
AliceM 9. 3. 2008, 20:56
@ASliva Ali, teda tenhle vzkaz mě nakopl, že zase něco nafotím a napíšu (L) (L) (L) (L). Zkoušíme děsně moc specialit (zajic), protože i dětičky to milují. Jste zlato za komentář [A], moc díky a zase někdy dobrou chuť !!!!! (flower) (flower) (flower)
ASliva 9. 3. 2008, 21:40
@AliceM .... za specialitky budu jen ráda, jsme gurmáni, takže také zkoušíme kde co. Tento Váš recept není nijak pracný a je to delikateska. Nevadí mi ani recepty náročnější na přípravu. Ještě jednou díky a jen tak dál ... (Y) (F)
AliceM 10. 3. 2008, 11:14
@ASliva (L)
starman 20. 1. 2008, 22:45
mockrát děkuji za recept, už ho ukládám (Y)....... (L) (L) (L)
AliceM 20. 1. 2008, 22:52
@starman To je potěšení (L) (L) (L) (L) (L) A já myslela, že o škeble nikdo ani nezavadí |:o) |:o) |:o) |:o)
bubík4 20. 1. 2008, 21:15
HNED BYCH SI DALA (Y)
AliceM 20. 1. 2008, 22:34
@bubík4 (L)
mirabela 20. 1. 2008, 20:49
Ahojky Alice (X),tak tenhle recept přesně,jsem sháněla |:o)Už teď mi tečou sliny a moc se na tu pochoutku těším :-)A samo,že už ho mám v oblíbených,dám vědět jak se povedly,ale určitě to bude Ňamka,slávky mám moc ráda (clamp) (clamp) (clamp) (pl)Díky Jana (wash)
AliceM 20. 1. 2008, 22:36
@mirabela Jani, určitě pak napiš, když jsem sem dávala recept, tak jsem přemýšlela, jestli bude vůbec někoho zajímat ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Papa a doubrou chuť !!!!!! (jidlo) (hello)
kackaslunicko 9. 8. 2008, 20:53
@AliceM My jsme taky dneska koupili mušle tak zítra Váš recept vyzkoušíme :-p
AliceM 29. 10. 2008, 15:53
@kackaslunicko Ptám se i když hodně pozpátku ;-) ;-) ;-)- jak mušle dopadly?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie