Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Skotský pstruh s grilovanou zeleninkou

5.0
Skotský pstruh s grilovanou zeleninkou

Potřebné ingredience

Na 4 porce - 4 filety s kůží ze skotského pstruha (odpovídá jednomu balení v Marks&Spencer), 2 menší cukety, 4 střední mrkve, 2 velké kapie, 6 menších nebo 4 větší žampiony, olivový olej nebo přepuštěné máslo, sůl, pepř, čerstvý tymián

Postup přípravy

Filetky si připravíme na přepuštěném másle nebo olivovém oleji normálně na velké pánvi, první děláme tu stranu s kůží, tu bez kůže až jako druhou. Snažíme se, aby byly rybky udělané i uvnitř, ale ne moc přehnaně, pak jsou suché a hnusné. Solíme a pepříme až na závěr, ať nepouští vodu a nepřipaluje se. Zeleninku si nakrájíme na takové tvary, jaké se nám líbí, a dáme na plech na pečící papír. Potřeme olivovým olejem nebo přepuštěným máslem, posolíme, popepříme a přihodíme pár větviček tymiánu. Ty před podáváním vyhodíme. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme, dokud to není akorát (většinou se cuketce nebo paprice začnou dělat tmavší puchýřky, ale stačí dělat i méně, pak to víc chroupe). Je to naprostá bašta a zatím mi to jedli i lidi, co normálně ryby nejí. Rozhodně doporučuju vyzkoušet!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie