Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Losos na másle s rýží Basmati a zeleninou-Li

0.0
Losos na másle s rýží Basmati a zeleninou-Li

Potřebné ingredience

Kus lososa
koření a citron
rýže basmati
zeleninka

Postup přípravy

Velký kus čerstvého lososa .-)
Bez kostí!Na nízký pekáček(já vzala od pizzi)se vystřihne pečící papír.Losos se zakape citronem,osolí a okoření.Já dala trochu vegety(vegi bez glutamanu),citronový pepř(běžně v koření) a maličko koření na kuřecí steaky.)Jinak je prý výborný i na rozmarýnu!Ryba se dává kůží nahoru.(Kůže ale má být sloupnutá.-))
Zadělala jsem alobalem(přes pekáček) a pekla na 200°C 20 minut.Pak alobal pryč a znova asi 15 minut v troubě grill.Pokladla jsem jej ke konsi pár plátky másla.
Rýže Basmati.Na hrnek rýže přijdou 2 hrnky vody.Rýži si odměřím(ať vím,kolik té vody).Properu v sítku pod studenou vodou a trochu vykapu.Širší kastrol či pánev dám na silnější teplotu.Rýži vysypu a míchám na sucho ať trošku zeskolovatí.Když se chytá,už stáhnu!Pak přidám studenou vodu a na mírno dám vařit.Když se voda akorát vyvaří-rýže je připravena.Aby byla sypká,solí se až uvařená.
Zeleninu podle toho co máte rádi,nebo co je doma,ozdobíte k jídlu jako přílohu.-)
Dobrou chuť.-))

Losos pečeme pod alobalem a pak trošku grilujeme

Uvaříme rýži basmati

A jako přílohu použijeme zeleninu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenka 1551 20. 8. 2009, 9:33
Hani, dnes vyzkoušíme...a někde jsem četla, že Basmati se nemusí proplachovat, takže neproplachuji a je to v pohodě :-) (F) (hello) L.
liarosa 29. 8. 2009, 8:38
@Lenka 1551 Děkuji Leni za radu (Y)
SLUNÍČKO 10. 3. 2009, 17:55
Dobrý den Hani, papáníčko vypadá opravdu skvěle (Y). Chtěla bych tuhle mňamku také udělat, a proto mám na Vás otázečku ;-). Kde se dá koupit takový velký kus lososa bez kostí a zda kůži sloupnete před pečením? Děkuji a přeji pohodový večer (F). Zdeňka
liarosa (upraveno) 22. 4. 2009, 8:36
@SLUNÍČKO Dobrý den Zdeni.-) Kupujeme v Tescu.Přímo jako chlazený,mají ho tam vystavený na ledu.K prodeji je skůží i bez kůže.Ten bez kůže je ale je dražší.Proto dáváme kůži dolů sami.Jde to celkem dobře.A ano,sloupávám před pečením.Doporučuji podobně upravit i pangáciuse-užasná pochoutka! Tato ryba se běžně prodává bez kůže. (D)
SLUNÍČKO 12. 3. 2009, 19:53
@liarosa Hani, děkuji Vám za info a určitě se do Tesca pojedu podívat. Dívala jsem se v Hypru, ale bohužel tam lososa neměli :'( . Pohodový večer Zdeňka (F) (F) (F)
swift 21. 9. 2008, 9:15
Je to opravdová mňamka (Y) (Y) Děláme doma taky.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie