Raffaello dort s postupem

Potřebné ingredience
Na těsto: 5 vajec, 150 g cukru moučka, prášek do pečiva, 100 g polohrubé mouky, 50 ml horké vody ***** Na krém: 3 smetany na šlehání, 2 bílé čokolády (po 100 g), 200 g kokosu
Postup přípravy
2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme - nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu, nalámanou na kousky, mícháme - mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout do druhého dne.
Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části - 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky. Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, přidáme 160 g kokosu, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme poslední šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbytkem kokosu (40 g).
Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.
Zdobila jsem želé bonbony Gold Stella, koupila jsem je v Tescu asi za 35 Kč.
Je opravdu výborný, je sladký tak akorát, opravdu není přeslazený, začaly ho dělat i moje kamarádky dětem :o)

Korpus si rozřízneme tak, že spodní třetina nám zůstane a vrchní dvě třetiny si rozdrobíme.

Smetanu ohřejeme a rozpustíme v ní čokolády.

Druhý den si vychladlou (z lednice) smetanu vyšleháme. Nejdříve se vám bude dlouho zdát, že se "nic" neděje, ale pak se krásně vyšlehá na hustý krém.

Důkladně ochutnáme: "Máš to dobrý, mámo!"

Odvážíme si 40g kokosu, který dáme stranou. Zbytek kokosu přidáme k rozdrobenému korpusu a vmícháme krém.

Krémová masa

Kolem spodní části korpusu si dáme boční část z formy a začneme vrstvit krémovou hmotu.

Zarovnáme. Teď už jen ušlehat poslední šlehačku, posypat kokosem a dozdobit.

celý dort

zhora

"A co upečeme příště?"

Další příklad zdobení - čokoládové lístečky. Tenhle dostala sestra k 18-tinám.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



















![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)









































































































