(recept
si oblíbilo 184 návštěvníků)
Domácí chléb
Potřebné ingredience
3 větší hrnky hladké mouky- uplně obyčejné žádná 00 nebo tak 1 a půl hrnku vody 1 KL soli 1 KL kmínu,ale může být i sezam,slunečnice,atd...... 1/2 sáčku sušeného droždí jen sušené skleněnou mísu na pečení i s poklopem
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme dohromady a utvoříme těsto, já ho dělávám večer a nechám celou noc kynout v misce na kuchyňské lince pod utěrkou.
Ráno: Zapnu si troubu na 220 na 30 minut,
Rozprostřu těsto na podmoučený vál mokrýma rukama a nechám těch 30 minut odležet
Potom vytáhnu mísu z trouby která se nahřála, těsto mokrýma rukama přeložím a vložím do formy. Přiklopím víkem a dám do trouby na 30 minut na 220 stupňů. Po 30 minutách odkryju a nechám bez víka 15 minut na opečení kůrky.Forma se nemaže ani nic jiného, jen tak.
Je faj že nepotřebujete žádnou speciální mouku ani jiné přísady a ani pekárnu. Jen skleněnou pečící mísu i s poklopem, kulatou nebo obdelníkovou, jakou máte.
Chléb vytáhnu z formy a dám na utěrku zchládnout.
Máme ho zabalený v utěrce v chlebníku a je perfektní, křupavý a voňavý. Může se do těsta přidat na jemno nakrájená cibule, nebo i škvarky. Kdo má co rád. U nás se skvěle osvědčil a jiný chléb už nechceme.
Ráno: Zapnu si troubu na 220 na 30 minut,
Rozprostřu těsto na podmoučený vál mokrýma rukama a nechám těch 30 minut odležet
Potom vytáhnu mísu z trouby která se nahřála, těsto mokrýma rukama přeložím a vložím do formy. Přiklopím víkem a dám do trouby na 30 minut na 220 stupňů. Po 30 minutách odkryju a nechám bez víka 15 minut na opečení kůrky.Forma se nemaže ani nic jiného, jen tak.
Je faj že nepotřebujete žádnou speciální mouku ani jiné přísady a ani pekárnu. Jen skleněnou pečící mísu i s poklopem, kulatou nebo obdelníkovou, jakou máte.
Chléb vytáhnu z formy a dám na utěrku zchládnout.
Máme ho zabalený v utěrce v chlebníku a je perfektní, křupavý a voňavý. Může se do těsta přidat na jemno nakrájená cibule, nebo i škvarky. Kdo má co rád. U nás se skvěle osvědčil a jiný chléb už nechceme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
littlenail
(upraveno)
7. 2. 2013, 7:52
Chlebík je vynikající , díky. Pokud zadělávám na celozrnnej pekárně, také pak dávám péc do skla a je to také bašta, asi začnu experimentovat ... , Daniela
vilma
(upraveno)
7. 2. 2013, 6:47
Ahoj všem. U nás je favoritem č. 1. Můžeme se po něm všichni utlouct, hlavně oba dva a samozřejmě manža. Je to vůbec možné, tak jednoduché a přitom tak chutné ?
samsa5
(upraveno)
4. 2. 2013, 19:34
Dobrý večer,taky peču tenhle chleba a musím říct,že už nekupujeme chleba v obchodě.Prostě je výborný a hlavně není vůbec pracný a skvěle chutná.
Hudylu
(upraveno)
5. 2. 2013, 18:03
@samsa5
Jo jo, my ho peče pořád, jiný už nekupuji. Je perfektní Jsem moc ráda, že chutná všem. Děkuji
KattyV
(upraveno)
2. 2. 2013, 20:10
Vypadá krásně, zkusím ho upéct taky.
koblizek63
(upraveno)
2. 2. 2013, 20:02
Tak tento recept "CHLEBA BEZ HNĚTENÍ" je u nás hitem .Kombinuji hladkou mouku s chlebovou žitnou moukou,špaldovou,pohankovou.Sušeného droždí dávám jen 1/4 kávové lžičky.Chlebík se vždy podaří
xvendik
(upraveno)
2. 2. 2013, 16:46
Vypadá moc dobře
cetina
(upraveno)
2. 2. 2013, 13:42
Dobrý den paní Lucie, děkuji za super recept na domácí chléb.
Hudylu
(upraveno)
2. 2. 2013, 14:49
@cetina
Jsem moc ráda že chutná
jjjjezura
(upraveno)
2. 2. 2013, 11:33
výborný,právě jsem doekla,moc děkuji za recept,dělala jsem se slunečnicovým semínkem http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4301353
Hudylu
(upraveno)
2. 2. 2013, 12:57
@jjjjezura
Děkuji hlavně že chutná
soucka
(upraveno)
2. 2. 2013, 0:09
Moc děkuji za úúúúúúžasný recept. Ráno jsem upekla, teď jsme povečeřeli - děti jedli samotný- žádné máslo, sýr ani pomazánka!!! Na snídani nic nezbylo!!! To jsem si upekla bič - teď budu péct každý týden několikrát!!!
Hudylu
(upraveno)
2. 2. 2013, 12:57
@soucka
Jo jo to vím peču 2-3x týdně
marky18
(upraveno)
1. 2. 2013, 18:39
Díky za tip....je skvělý
rehos
(upraveno)
29. 1. 2013, 14:25
tenhle chleba znám,mám vyzkoušeno a je opravdu úžasný a nejlepšíí může se péct v litinovém hrnci(z původního receptu) a je super po vytažení z trouby jak při chladnutí křupinká
yorksir
(upraveno)
27. 1. 2013, 12:56
Taky jsem pekla , je luxusní a bez práce recept přinesla ze školy.
avokclv
(upraveno)
27. 1. 2013, 12:46
Dnes jsem zkoušela poprvé a moc mi chutná. Děkujem za recept
bubu
(upraveno)
26. 1. 2013, 15:52
Dělala jsem již několikrát je chlebík je výýýýborný, mizí rychlostí blesku
Hudylu
(upraveno)
27. 1. 2013, 11:37
@bubu
Tak to mám radost je skvělý i u nás mizí
petula21
(upraveno)
25. 1. 2013, 8:19
Mám dotaz, droždí musí být jen sušené??Pokud ano, proč? Pokud ne, kolik normálního?? děkuji
Hudylu
(upraveno)
27. 1. 2013, 11:36
@petula21
Ano jen sušené,ale nevím proč. Bylo to tak v receptu s normálním jsem to nezkoušela
ZuzkaRos
(upraveno)
23. 1. 2013, 14:56
a tu skleněnu zapékací mísu - nevymazáváme? Jen když bych dala těsto do pekáče?
Hudylu
(upraveno)
24. 1. 2013, 17:54
@ZuzkaRos
ne vůbec
jajulik
(upraveno)
23. 1. 2013, 14:19
Lendik24
(upraveno)
18. 1. 2013, 21:14
Co je prosím KL?
kapaja
(upraveno)
18. 1. 2013, 21:26
@Lendik24
kávová lžička
vavy2
(upraveno)
17. 1. 2013, 18:43
Nemám skleněnou mísu
estepanova
(upraveno)
17. 1. 2013, 19:37
@vavy2
To vůbec Hani nevadí, stačí obyčejný pekáč. Vymažte ho sádlem. Eva
RAZIM
(upraveno)
17. 1. 2013, 10:31
Můžu jen doporučit,tento recept jsem dostala emailem,jen tam byla ještě rada,že chléb po vykynutí rovnou vyklopit do rozpálené formy-zkoušela jsem a taky OK a já si jej jěště upravila-těsto nerozprostírám na vál a nepřekládám-děsně mě štvalo jak se těsto lepilo,ale promíchám jak klasické těsto kynuté -po těch asi 10 hodinách -1x a nechám 15 minut v klidu a pak ještě 1x po 30 minutách znovu prohnětu a nechám 30 minut kynout-dám nahřát mísu a pak peču. A u nás je nejoblíbenější se škvarkama,manžel je schopen sníst polovinu chleba jen tak k snídani
Hudylu
(upraveno)
17. 1. 2013, 16:56
@RAZIM
Dobrý den, děkuji i u nás má chleba veliký úspěch. Zkoušeli jsme i s cibulí i se škvarkama. Je to mňamka. Děkuji