Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 184 návštěvníků)

Domácí chléb

0.0
Domácí chléb

Potřebné ingredience

3 větší hrnky hladké mouky- uplně obyčejné žádná 00 nebo tak 1 a půl hrnku vody 1 KL soli 1 KL kmínu,ale může být i sezam,slunečnice,atd...... 1/2 sáčku sušeného droždí jen sušené skleněnou mísu na pečení i s poklopem

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme dohromady a utvoříme těsto, já ho dělávám večer a nechám celou noc kynout v misce na kuchyňské lince pod utěrkou.
Ráno: Zapnu si troubu na 220 na 30 minut,
Rozprostřu těsto na podmoučený vál mokrýma rukama a nechám těch 30 minut odležet
Potom vytáhnu mísu z trouby která se nahřála, těsto mokrýma rukama přeložím a vložím do formy. Přiklopím víkem a dám do trouby na 30 minut na 220 stupňů. Po 30 minutách odkryju a nechám bez víka 15 minut na opečení kůrky.Forma se nemaže ani nic jiného, jen tak.
Je faj že nepotřebujete žádnou speciální mouku ani jiné přísady a ani pekárnu. Jen skleněnou pečící mísu i s poklopem, kulatou nebo obdelníkovou, jakou máte.
Chléb vytáhnu z formy a dám na utěrku zchládnout.
Máme ho zabalený v utěrce v chlebníku a je perfektní, křupavý a voňavý. Může se do těsta přidat na jemno nakrájená cibule, nebo i škvarky. Kdo má co rád. U nás se skvěle osvědčil a jiný chléb už nechceme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

littlenail 7. 2. 2013, 7:52
Chlebík je vynikající |:o), díky. Pokud zadělávám na celozrnnej pekárně, také pak dávám péc do skla a je to také bašta, asi začnu experimentovat ... (L), Daniela
vilma 7. 2. 2013, 6:47
Ahoj všem. U nás je favoritem č. 1. Můžeme se po něm všichni utlouct, hlavně oba dva (Z) a samozřejmě manža. Je to vůbec možné, tak jednoduché a přitom tak chutné (Y)? (F)
samsa5 4. 2. 2013, 19:34
Dobrý večer,taky peču tenhle chleba a musím říct,že už nekupujeme chleba v obchodě.Prostě je výborný a hlavně není vůbec pracný a skvěle chutná. (Y)
Hudylu 5. 2. 2013, 18:03
@samsa5 Jo jo, my ho peče pořád, jiný už nekupuji. Je perfektní (L) (L) Jsem moc ráda, že chutná všem. Děkuji (L) (L) :-) :-) :-)
KattyV 2. 2. 2013, 20:10
Vypadá krásně, zkusím ho upéct taky. (F) (F) (F) (hello)
koblizek63 2. 2. 2013, 20:02
Tak tento recept "CHLEBA BEZ HNĚTENÍ" je u nás hitem (Y) (Y) (Y).Kombinuji hladkou mouku s chlebovou žitnou moukou,špaldovou,pohankovou.Sušeného droždí dávám jen 1/4 kávové lžičky.Chlebík se vždy podaří :-)
xvendik 2. 2. 2013, 16:46
Vypadá moc dobře (Y)
cetina 2. 2. 2013, 13:42
Dobrý den paní Lucie, děkuji za super recept na domácí chléb. (clamp)
Hudylu 2. 2. 2013, 14:49
@cetina Jsem moc ráda že chutná (clamp) (clamp)
jjjjezura 2. 2. 2013, 11:33
(Y) (Y) (Y) (Y)výborný,právě jsem doekla,moc děkuji za recept,dělala jsem se slunečnicovým semínkem (L) (L) (L) (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4301353
Hudylu 2. 2. 2013, 12:57
@jjjjezura Děkuji hlavně že chutná ,-) (Y) (Y)
soucka (upraveno) 2. 2. 2013, 0:09
Moc děkuji za úúúúúúžasný recept. Ráno jsem upekla, teď jsme povečeřeli - děti jedli samotný- žádné máslo, sýr ani pomazánka!!! Na snídani nic nezbylo!!! To jsem si upekla bič :-p - teď budu péct každý týden několikrát!!! (Y) (Y) (L)
Hudylu 2. 2. 2013, 12:57
@soucka Jo jo to vím peču 2-3x týdně ,-) (Y) (Y)
marky18 1. 2. 2013, 18:39
Díky za tip....je skvělý (Y) (Y) (clamp)
rehos 29. 1. 2013, 14:25
tenhle chleba znám,mám vyzkoušeno a je opravdu úžasný a nejlepšíí |:o) |:o) |:o) může se péct v litinovém hrnci(z původního receptu) a je super po vytažení z trouby jak při chladnutí křupinká :-$
yorksir 27. 1. 2013, 12:56
Taky jsem pekla , je luxusní a bez práce (clamp) (clamp) (clamp) recept přinesla (X) ze školy. (Y) (Y) (Y) (Y)
avokclv 27. 1. 2013, 12:46
Dnes jsem zkoušela poprvé a moc mi chutná. (Y) Děkujem za recept (clamp)
bubu 26. 1. 2013, 15:52
Dělala jsem již několikrát je chlebík je výýýýborný, mizí rychlostí blesku (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (pl) (pl) (pl)
Hudylu 27. 1. 2013, 11:37
@bubu (Y) (Y)Tak to mám radost je skvělý i u nás mizí (zajic) (Y) (Y)
petula21 25. 1. 2013, 8:19
Mám dotaz, droždí musí být jen sušené??Pokud ano, proč? Pokud ne, kolik normálního?? děkuji *-)
Hudylu 27. 1. 2013, 11:36
@petula21 Ano jen sušené,ale nevím proč. Bylo to tak v receptu s normálním jsem to nezkoušela (hello)
ZuzkaRos 23. 1. 2013, 14:56
a tu skleněnu zapékací mísu - nevymazáváme? Jen když bych dala těsto do pekáče? :-$
Hudylu 24. 1. 2013, 17:54
@ZuzkaRos ne vůbec
jajulik 23. 1. 2013, 14:19
(Y) (Y) (Y)
Lendik24 18. 1. 2013, 21:14
Co je prosím KL?
kapaja 18. 1. 2013, 21:26
@Lendik24 kávová lžička
vavy2 17. 1. 2013, 18:43
Nemám skleněnou mísu (child12)
estepanova 17. 1. 2013, 19:37
@vavy2 To vůbec Hani nevadí, stačí obyčejný pekáč. Vymažte ho sádlem. Eva (jidlo)
RAZIM 17. 1. 2013, 10:31
Můžu jen doporučit,tento recept jsem dostala emailem,jen tam byla ještě rada,že chléb po vykynutí rovnou vyklopit do rozpálené formy-zkoušela jsem a taky OK a já si jej jěště upravila-těsto nerozprostírám na vál a nepřekládám-děsně mě štvalo jak se těsto lepilo,ale promíchám jak klasické těsto kynuté -po těch asi 10 hodinách -1x a nechám 15 minut v klidu a pak ještě 1x po 30 minutách znovu prohnětu a nechám 30 minut kynout-dám nahřát mísu a pak peču. A u nás je nejoblíbenější se škvarkama,manžel je schopen sníst polovinu chleba jen tak k snídani ,-) (Y)
Hudylu 17. 1. 2013, 16:56
@RAZIM Dobrý den, děkuji i u nás má chleba veliký úspěch. Zkoušeli jsme i s cibulí i se škvarkama. Je to mňamka. Děkuji (clamp) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie