Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 184 návštěvníků)

Domácí chléb

0.0
Domácí chléb

Potřebné ingredience

3 větší hrnky hladké mouky- uplně obyčejné žádná 00 nebo tak 1 a půl hrnku vody 1 KL soli 1 KL kmínu,ale může být i sezam,slunečnice,atd...... 1/2 sáčku sušeného droždí jen sušené skleněnou mísu na pečení i s poklopem

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme dohromady a utvoříme těsto, já ho dělávám večer a nechám celou noc kynout v misce na kuchyňské lince pod utěrkou.
Ráno: Zapnu si troubu na 220 na 30 minut,
Rozprostřu těsto na podmoučený vál mokrýma rukama a nechám těch 30 minut odležet
Potom vytáhnu mísu z trouby která se nahřála, těsto mokrýma rukama přeložím a vložím do formy. Přiklopím víkem a dám do trouby na 30 minut na 220 stupňů. Po 30 minutách odkryju a nechám bez víka 15 minut na opečení kůrky.Forma se nemaže ani nic jiného, jen tak.
Je faj že nepotřebujete žádnou speciální mouku ani jiné přísady a ani pekárnu. Jen skleněnou pečící mísu i s poklopem, kulatou nebo obdelníkovou, jakou máte.
Chléb vytáhnu z formy a dám na utěrku zchládnout.
Máme ho zabalený v utěrce v chlebníku a je perfektní, křupavý a voňavý. Může se do těsta přidat na jemno nakrájená cibule, nebo i škvarky. Kdo má co rád. U nás se skvěle osvědčil a jiný chléb už nechceme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

novackova 14. 1. 2013, 16:27
ty jo ten prubnu (F)
Hudylu 15. 1. 2013, 19:01
@novackova U nás kdo ochutnal tak byl spokojen (Y)
100ml 14. 1. 2013, 16:13
Lucko a tu misu mam dat hned do trouby jak ji zapnu na pul hodiny ,tak ze dam to testo do horke misy,rozumim dobre? dekuji
Hudylu 15. 1. 2013, 19:00
@100ml Ano mísa se vloží do trouby aby se nahřála těch 30 minut. (hello)
lidare 13. 1. 2013, 18:12
(Y)krásný chlebíček (clamp) (clamp) (clamp)
Hudylu 15. 1. 2013, 19:00
@lidare děkuji (child1)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie