(recept
si oblíbilo 184 návštěvníků)
Domácí chléb
Potřebné ingredience
3 větší hrnky hladké mouky- uplně obyčejné žádná 00 nebo tak 1 a půl hrnku vody 1 KL soli 1 KL kmínu,ale může být i sezam,slunečnice,atd...... 1/2 sáčku sušeného droždí jen sušené skleněnou mísu na pečení i s poklopem
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme dohromady a utvoříme těsto, já ho dělávám večer a nechám celou noc kynout v misce na kuchyňské lince pod utěrkou.
Ráno: Zapnu si troubu na 220 na 30 minut,
Rozprostřu těsto na podmoučený vál mokrýma rukama a nechám těch 30 minut odležet
Potom vytáhnu mísu z trouby která se nahřála, těsto mokrýma rukama přeložím a vložím do formy. Přiklopím víkem a dám do trouby na 30 minut na 220 stupňů. Po 30 minutách odkryju a nechám bez víka 15 minut na opečení kůrky.Forma se nemaže ani nic jiného, jen tak.
Je faj že nepotřebujete žádnou speciální mouku ani jiné přísady a ani pekárnu. Jen skleněnou pečící mísu i s poklopem, kulatou nebo obdelníkovou, jakou máte.
Chléb vytáhnu z formy a dám na utěrku zchládnout.
Máme ho zabalený v utěrce v chlebníku a je perfektní, křupavý a voňavý. Může se do těsta přidat na jemno nakrájená cibule, nebo i škvarky. Kdo má co rád. U nás se skvěle osvědčil a jiný chléb už nechceme.
Ráno: Zapnu si troubu na 220 na 30 minut,
Rozprostřu těsto na podmoučený vál mokrýma rukama a nechám těch 30 minut odležet
Potom vytáhnu mísu z trouby která se nahřála, těsto mokrýma rukama přeložím a vložím do formy. Přiklopím víkem a dám do trouby na 30 minut na 220 stupňů. Po 30 minutách odkryju a nechám bez víka 15 minut na opečení kůrky.Forma se nemaže ani nic jiného, jen tak.
Je faj že nepotřebujete žádnou speciální mouku ani jiné přísady a ani pekárnu. Jen skleněnou pečící mísu i s poklopem, kulatou nebo obdelníkovou, jakou máte.
Chléb vytáhnu z formy a dám na utěrku zchládnout.
Máme ho zabalený v utěrce v chlebníku a je perfektní, křupavý a voňavý. Může se do těsta přidat na jemno nakrájená cibule, nebo i škvarky. Kdo má co rád. U nás se skvěle osvědčil a jiný chléb už nechceme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
14. 1. 2013, 16:27
ty jo ten prubnu
Hudylu
(upraveno)
15. 1. 2013, 19:01
@novackova
U nás kdo ochutnal tak byl spokojen
100ml
(upraveno)
14. 1. 2013, 16:13
Lucko a tu misu mam dat hned do trouby jak ji zapnu na pul hodiny ,tak ze dam to testo do horke misy,rozumim dobre? dekuji
Hudylu
(upraveno)
15. 1. 2013, 19:00
@100ml
Ano mísa se vloží do trouby aby se nahřála těch 30 minut.
lidare
(upraveno)
13. 1. 2013, 18:12
krásný chlebíček
Hudylu
(upraveno)
15. 1. 2013, 19:00
@lidare
děkuji