Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 349 návštěvníků)

Domácí chléb

0.0
Domácí chléb

Potřebné ingredience

3 větší hrnky HLM, 1 a půl hrnku vlažné vody, kávová lžička soli, kávová lžička kmínu, půl balíčku droždí (klasické, ne! sušené), zapékací mísa s víkem. Dle chuti: smažená cibulka, slunečnice, ořechy atd.

Postup přípravy

Z ingreidencí udělat těsto. Na pomoučený vál těsto rozetřít a nechat 30 minut kynout. Rozehřát troubu na 220°C. Cca na 1 min dát nahřát zapékací mísu, po vyndání vytřít máslem. Mokrýma rukama těsto přeložit a vložit do mísy, přiklopit víkem a dát na 30 minut do trouby (220°C). Po 30 minutách víko sundat a nechat ještě 15 minut dopéct odkryté - udělá se kůrka.
Po upečení vyndat z mísy a dát vychladnout na utěrku.

Chléb je moc dobrý, dělám ho denně ... ... ... ... DOBROU CHUŤ!!

Příprava na těsto - v rohu slunečnice.

Zpracované těsto.

Podsypaný vál.

Rozetřené těsto.

Rozetřené těsto po 30 minutách.

Zapékací mísa s víkem.

Těsto přeložené a vložené v zapékací míse.

Hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

handaska 7. 4. 2013, 20:16
Tak jsem dneska udělala váš-náš chlebík a pantáta vzkazuje, že žádný jiný už kupovat nemám (Y) (Y) (Y) Děkujeme a kdybychom ho nesnědli na posezení, vložila bych i fotku ,-) ,-) ,-)
Market9 8. 4. 2013, 23:35
@handaska (L) (L) (L)
MARGALO (upraveno) 12. 4. 2020, 8:01
Markétko,děkuji za receptík. (Y) (Y) (Y)Chlebík je výborný a určitě budu dělat hodně často. Jen jsem nechala kynout ve skleněné misce ve dřezu s horkou vodou a kynulo a kynulo,až se víko zvedlo,tak jsem nakonec musela upéct ve velkém oválném hrnci.Ale je vynikající. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Market9 26. 3. 2013, 23:20
@MARGALO (Y) (Y) (Y)
Miruna 26. 3. 2013, 8:45
Prosím to těsto kyne jen na vále, jinak ne? *-)
Market9 26. 3. 2013, 10:09
@Miruna Ano, jen na vále (Y)
Vojtula 25. 3. 2013, 22:20
tak to musím taky vyzkoušet
andyy 25. 3. 2013, 10:21
zkusím ^o)
marsib 24. 3. 2013, 21:42
(Y) (Y) vyzkoušela jsem a je super http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4345852 |:o) (clamp) moc nám chutnal
Market9 24. 3. 2013, 23:28
@marsib (L) děkuji, jsem moc ráda, že sklízí úspěch |:o) (clamp)
lakak 24. 3. 2013, 21:27
taky se na něho chystám :-)
Market9 24. 3. 2013, 23:27
@lakak Určitě zkuste (jidlo)
coubine 24. 3. 2013, 10:07
opravdu naprosto dokonalý. objevila jsem před týdnem a už mám za sebou asi 8 bochníků :-) míchám se špaldovou i žitnou chlebovou- ale té dávám méně, protože je pak moc hutný. Taky jsem na rozprostřenou placku dala na kostičky uzené, vždy žraso (Y) nádobu už máslem nevymazávám, není nutno je to dokonalý recept, moc za něj díky (clamp)
Market9 24. 3. 2013, 21:12
@coubine Dobrý den, děkuji. (L)Jsem ráda, že se osvědčil .... my měli se smaženou cibulkou a je to taky bašta (zajic). Bez vymazání jsem ještě nezkoušela, ale děkuji za vyzkoušení. Jeden krok se ušetří (clamp) (L)
MiV 21. 3. 2013, 20:15
Dobrý večer (F), dnes jsem pekla a musím říct, že je to zatím nejlepší chleba, jaký jsem kdy dělala (clamp) (clamp) (clamp). Naprosto vynikající s krásnou křupavou kurkou, moc děkuji za recept (Y) (Y) (Y) (L) Míša
Market9 21. 3. 2013, 21:46
@MiV Jsem ráda, že se povedl a že chutnal |:o) (L) (L)
speedtrans 18. 3. 2013, 11:35
Dobrý den, vypadá skvěle. Droždí jenom rozdrobíte nebo děláte kvásek. (jidlo) (jidlo) :-)
Market9 18. 3. 2013, 20:46
@speedtrans Dobrý den, udělám kvásek rovnou v míse, je to trochu vidět v postupu. Ale nějak to moc nehrotím ,-), dávám normální čerstvé droždí a kyne pěkně (Y) (Y) Hezký večer (L)
pájafen 14. 3. 2013, 11:15
Škoda, že nemáte nafocený postup. Nějak nechápu, jak roztíráte to těsto na vál. Moc moc prosím, až budete péct, nemohla by jste udělat pár foteček? (L) (L) (L)
Market9 25. 3. 2013, 21:43
@pájafen Postup vložen (L)
petronellah 25. 3. 2013, 13:49
@pájafen Pavli, jestli chcete, pošlu Vám mailem i s fotopostupem. Fakt je super
Market9 14. 3. 2013, 22:51
@pájafen Určitě mohla. :-$To těsto dáte na vál a jen ho tak rozprostřete do prostoru, aby to nebyla koule, ale spíš taková placka. Nehledejte v tom žádnou vědu, určitě to zvládnete. (Y)Jakmile budu zase péct, nafotítm (L)
Franzovka 12. 3. 2013, 17:02
Rychlý, jednoduchá příprava a přitom výborný! Protože jsem neměla vhodnou nádobu s víkem, pekla jsem v obyčejném pekáči na maso a vůbec to nebylo na škodu. Jen "utekl" trochu do stran, takže jsme měli na stranách chleba trochu nižší, ale zase víc křupavé kůrčičky. Děkuji za recept!
Market9 13. 3. 2013, 9:30
@Franzovka (L)
jajulik 10. 3. 2013, 20:19
(Y) (Y) (Y)
zorach 6. 3. 2013, 19:00
Dobrý večer, chci moc a moc poděkovat za tento recept. Chlebík jsem před půl hodinou vyndala z trouby, sice ještě uplně nevychladl, ale už jsme jej zakrojili. Je vynikající. Určitě jej nepeču naposledy. Místo klasické hladké mouky jsem půl hrnku nahradila špaldovou celozrnou hladkou moukou a půl hrnku žitnou hladkou moukou. |:o) Díky, Lucie. (F)
Market9 6. 3. 2013, 20:50
@zorach Moje mamina to taky nahrazuje - moukou na chleba (Y). Jsem ráda, že Vám chutná. U nás je ještě ten den hned pryč (zajic). Ať se příště zase povede (D)
Ilonáček 27. 2. 2013, 11:49
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)je vynikající, pekla jsem v neděli a dnes budu zase :-) :-) :-) :-)děkuji za bezvadný recept |:o) |:o) |:o) |:o)
Market9 1. 3. 2013, 21:45
@Ilonáček (Y) Super, jsem ráda, že se povedl a sklízí úspěch (L)
diki 27. 2. 2013, 11:24
Já jej pekla už nekolikrát, je super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L) (L) (L)
Market9 1. 3. 2013, 21:46
@diki (L) (L) (L)
bebuska 23. 2. 2013, 17:42
Výborný,snadný,rychlý,děkuji za recept (Y)
Market9 23. 2. 2013, 19:11
@bebuska (L)
Hanakub 21. 2. 2013, 21:19
A vykyne to s těma sušenýma kvasnicema? Mám strach je používat, nějek mi to s něma nechce kynout... Tak nevím, kde dělám chybu *-)
Market9 21. 2. 2013, 21:34
@Hanakub Já sušený nepoužívám ... Používám klasické krájené. Já se sušenýma nemám dobré zkušenosti (N) ...
nigina 20. 2. 2013, 21:17
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Market9 21. 2. 2013, 8:54
@nigina (L)
nigina 25. 3. 2013, 23:01
@Market9 Prosím, aký je dôvod, že sa nedá použiť čerstvé droždie? Chcela by som chleba vyskúšať, ale až teraz som si všimla, že sušené už nemám, vlastne som si od neho aj dosť odvykla... nemohla by som predsa to čerstvé? :-$
koblizek63 20. 2. 2013, 20:08
přísady jsou jak u chleba co peču já,ale postup je úplně jiný *-).těsto nechávám až do druhého dne kynout, a dávám do dobře nahřáté nádoby,nevymazávám a krásně se vyklopí.Chlebík máte krásný,hezké pečení
Market9 20. 2. 2013, 20:46
@koblizek63 Já dostala typ na tento a moc nám chutná. A není s ním skoro žádná práce ^o) ... vzpomenu si, že nemáme chléb a za hodinku a půl je hotový (H) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie