(recept
si oblíbilo 349 návštěvníků)
Domácí chléb
Potřebné ingredience
3 větší hrnky HLM, 1 a půl hrnku vlažné vody, kávová lžička soli, kávová lžička kmínu, půl balíčku droždí (klasické, ne! sušené), zapékací mísa s víkem. Dle chuti: smažená cibulka, slunečnice, ořechy atd.
Postup přípravy
Z ingreidencí udělat těsto. Na pomoučený vál těsto rozetřít a nechat 30 minut kynout. Rozehřát troubu na 220°C. Cca na 1 min dát nahřát zapékací mísu, po vyndání vytřít máslem. Mokrýma rukama těsto přeložit a vložit do mísy, přiklopit víkem a dát na 30 minut do trouby (220°C). Po 30 minutách víko sundat a nechat ještě 15 minut dopéct odkryté - udělá se kůrka.
Po upečení vyndat z mísy a dát vychladnout na utěrku.
Chléb je moc dobrý, dělám ho denně ... ... ... ... DOBROU CHUŤ!!
Po upečení vyndat z mísy a dát vychladnout na utěrku.
Chléb je moc dobrý, dělám ho denně ... ... ... ... DOBROU CHUŤ!!
Příprava na těsto - v rohu slunečnice.
Zpracované těsto.
Podsypaný vál.
Rozetřené těsto.
Rozetřené těsto po 30 minutách.
Zapékací mísa s víkem.
Těsto přeložené a vložené v zapékací míse.
Hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
handaska
(upraveno)
7. 4. 2013, 20:16
Tak jsem dneska udělala váš-náš chlebík a pantáta vzkazuje, že žádný jiný už kupovat nemám Děkujeme a kdybychom ho nesnědli na posezení, vložila bych i fotku
Market9
(upraveno)
8. 4. 2013, 23:35
@handaska
MARGALO
(upraveno)
12. 4. 2020, 8:01
Markétko,děkuji za receptík. Chlebík je výborný a určitě budu dělat hodně často. Jen jsem nechala kynout ve skleněné misce ve dřezu s horkou vodou a kynulo a kynulo,až se víko zvedlo,tak jsem nakonec musela upéct ve velkém oválném hrnci.Ale je vynikající.
Market9
(upraveno)
26. 3. 2013, 23:20
@MARGALO
Miruna
(upraveno)
26. 3. 2013, 8:45
Prosím to těsto kyne jen na vále, jinak ne?
Market9
(upraveno)
26. 3. 2013, 10:09
@Miruna
Ano, jen na vále
Vojtula
(upraveno)
25. 3. 2013, 22:20
tak to musím taky vyzkoušet
andyy
(upraveno)
25. 3. 2013, 10:21
zkusím
marsib
(upraveno)
24. 3. 2013, 21:42
vyzkoušela jsem a je super http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4345852 moc nám chutnal
Market9
(upraveno)
24. 3. 2013, 23:28
@marsib
děkuji, jsem moc ráda, že sklízí úspěch
lakak
(upraveno)
24. 3. 2013, 21:27
taky se na něho chystám
Market9
(upraveno)
24. 3. 2013, 23:27
@lakak
Určitě zkuste
coubine
(upraveno)
24. 3. 2013, 10:07
opravdu naprosto dokonalý. objevila jsem před týdnem a už mám za sebou asi 8 bochníků míchám se špaldovou i žitnou chlebovou- ale té dávám méně, protože je pak moc hutný. Taky jsem na rozprostřenou placku dala na kostičky uzené, vždy žraso nádobu už máslem nevymazávám, není nutno je to dokonalý recept, moc za něj díky
Market9
(upraveno)
24. 3. 2013, 21:12
@coubine
Dobrý den, děkuji. Jsem ráda, že se osvědčil .... my měli se smaženou cibulkou a je to taky bašta . Bez vymazání jsem ještě nezkoušela, ale děkuji za vyzkoušení. Jeden krok se ušetří
MiV
(upraveno)
21. 3. 2013, 20:15
Dobrý večer , dnes jsem pekla a musím říct, že je to zatím nejlepší chleba, jaký jsem kdy dělala . Naprosto vynikající s krásnou křupavou kurkou, moc děkuji za recept Míša
Market9
(upraveno)
21. 3. 2013, 21:46
@MiV
Jsem ráda, že se povedl a že chutnal
speedtrans
(upraveno)
18. 3. 2013, 11:35
Dobrý den, vypadá skvěle. Droždí jenom rozdrobíte nebo děláte kvásek.
Market9
(upraveno)
18. 3. 2013, 20:46
@speedtrans
Dobrý den, udělám kvásek rovnou v míse, je to trochu vidět v postupu. Ale nějak to moc nehrotím , dávám normální čerstvé droždí a kyne pěkně Hezký večer
pájafen
(upraveno)
14. 3. 2013, 11:15
Škoda, že nemáte nafocený postup. Nějak nechápu, jak roztíráte to těsto na vál. Moc moc prosím, až budete péct, nemohla by jste udělat pár foteček?
Market9
(upraveno)
25. 3. 2013, 21:43
@pájafen
Postup vložen
petronellah
(upraveno)
25. 3. 2013, 13:49
@pájafen
Pavli, jestli chcete, pošlu Vám mailem i s fotopostupem. Fakt je super
Market9
(upraveno)
14. 3. 2013, 22:51
@pájafen
Určitě mohla. To těsto dáte na vál a jen ho tak rozprostřete do prostoru, aby to nebyla koule, ale spíš taková placka. Nehledejte v tom žádnou vědu, určitě to zvládnete. Jakmile budu zase péct, nafotítm
Franzovka
(upraveno)
12. 3. 2013, 17:02
Rychlý, jednoduchá příprava a přitom výborný! Protože jsem neměla vhodnou nádobu s víkem, pekla jsem v obyčejném pekáči na maso a vůbec to nebylo na škodu. Jen "utekl" trochu do stran, takže jsme měli na stranách chleba trochu nižší, ale zase víc křupavé kůrčičky. Děkuji za recept!
Market9
(upraveno)
13. 3. 2013, 9:30
@Franzovka
jajulik
(upraveno)
10. 3. 2013, 20:19
zorach
(upraveno)
6. 3. 2013, 19:00
Dobrý večer, chci moc a moc poděkovat za tento recept. Chlebík jsem před půl hodinou vyndala z trouby, sice ještě uplně nevychladl, ale už jsme jej zakrojili. Je vynikající. Určitě jej nepeču naposledy. Místo klasické hladké mouky jsem půl hrnku nahradila špaldovou celozrnou hladkou moukou a půl hrnku žitnou hladkou moukou. Díky, Lucie.
Market9
(upraveno)
6. 3. 2013, 20:50
@zorach
Moje mamina to taky nahrazuje - moukou na chleba . Jsem ráda, že Vám chutná. U nás je ještě ten den hned pryč . Ať se příště zase povede
Ilonáček
(upraveno)
27. 2. 2013, 11:49
je vynikající, pekla jsem v neděli a dnes budu zase děkuji za bezvadný recept
Market9
(upraveno)
1. 3. 2013, 21:45
@Ilonáček
Super, jsem ráda, že se povedl a sklízí úspěch
diki
(upraveno)
27. 2. 2013, 11:24
Já jej pekla už nekolikrát, je super
Market9
(upraveno)
1. 3. 2013, 21:46
@diki
bebuska
(upraveno)
23. 2. 2013, 17:42
Výborný,snadný,rychlý,děkuji za recept
Market9
(upraveno)
23. 2. 2013, 19:11
@bebuska
Hanakub
(upraveno)
21. 2. 2013, 21:19
A vykyne to s těma sušenýma kvasnicema? Mám strach je používat, nějek mi to s něma nechce kynout... Tak nevím, kde dělám chybu
Market9
(upraveno)
21. 2. 2013, 21:34
@Hanakub
Já sušený nepoužívám ... Používám klasické krájené. Já se sušenýma nemám dobré zkušenosti ...
nigina
(upraveno)
20. 2. 2013, 21:17
Market9
(upraveno)
21. 2. 2013, 8:54
@nigina
nigina
(upraveno)
25. 3. 2013, 23:01
@Market9
Prosím, aký je dôvod, že sa nedá použiť čerstvé droždie? Chcela by som chleba vyskúšať, ale až teraz som si všimla, že sušené už nemám, vlastne som si od neho aj dosť odvykla... nemohla by som predsa to čerstvé?
koblizek63
(upraveno)
20. 2. 2013, 20:08
přísady jsou jak u chleba co peču já,ale postup je úplně jiný .těsto nechávám až do druhého dne kynout, a dávám do dobře nahřáté nádoby,nevymazávám a krásně se vyklopí.Chlebík máte krásný,hezké pečení
Market9
(upraveno)
20. 2. 2013, 20:46
@koblizek63
Já dostala typ na tento a moc nám chutná. A není s ním skoro žádná práce ... vzpomenu si, že nemáme chléb a za hodinku a půl je hotový