Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 389 návštěvníků)

Pomalu pečená kachna-úžasná

0.0
Pomalu pečená kachna-úžasná

Potřebné ingredience

kachna, sůl, kmín

Postup přípravy

Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

majambrozova 30. 12. 2010, 19:09
S drobnými obavami jsem se do pečení pouštěla, ale ten výsledek, ten byl!! Vynikající, na jazyku se jen rozplývala, opravdu se vyplatí na ni těch pár hodin počkat a přitom dělat cokoli jiného, než pořád jen podlévat a hlídat. Všem doporučuji a děkuji za super recept! M. (Y) (clamp)
charlie 2013 29. 12. 2010, 13:18
Musím se přidat k hodnocení, takovou výbornou kachnu jsem dlouho nejedla.Pekla jsem sice 5 hod na 150 st.,ale stálo to za to!! (Y) I doma všem moc chutnala, děkuji za úžasný a jednoduchý recept!! (clamp)
Andris44 27. 12. 2010, 13:26
Právě jsem ji (zajic),fakt úžasná,už nikdy jinak!!! (Y) (Y) (Y)
Majci12 26. 12. 2010, 20:08
Dobrý večer Andrejko, dnes jsem dělala 2 kačenky podle Vašeho receptu. Sice jsem trošku obavy měla, ale když jsem četla recenze, tak jsem si říkala, že to nemůže špatně dopadnout. A musím potvrdit to, co ostatní - kačeny byly úžasné, měla jsem jednu cizinku a jednu vodňanskou, ve finále mezi nimi rozdíl nebyl. Za mě dík za úžasný recept. Sklidila jsem velkou pochvalu a všichni jsme si pochutnali. (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
kostěj 26. 12. 2010, 17:17
(Y) (Y)dnes byla k obědu!!!Supeeeer receptík,kachna bzla úžasná (Y) (Y) |:o) |:o) (silvestr) (stromecek) (snehulak) (clamp)
zdenča50 26. 12. 2010, 16:42
Dnes jsem pekla podle Vašeho receptu. Děkuji sklidila jsem samou chválu. Jinak už nebudu dělat. Krásné svátky. (Y) (Y) (B) (banky) (stromecek) (darecek)
janaforyou 22. 12. 2010, 17:17
Andrej, vy ji ničím nepodlíváte? (F)
Zazinka 19. 12. 2010, 21:04
prosím můžu péct i půlku kachny první půlku jsme jakž takž rozkousali ,-) můj první pokus a teď nevím co s druhou půlkou aby nedopadla stejně .Můžu na váš recept použít jen tu půlku? *-)
Marhulka1 26. 12. 2010, 9:48
@Zazinka J8 taky peču půlky - ale musí se to péct kratší dobu - jinak se to maso úplně rozpadne -takže já tu půlku peču tak 3 hodiny a stačí to -je (L)
kizu (upraveno) 14. 1. 2011, 18:55
I ja jsem delala svou prvni kachnicku podle tohoto receptu a byla fakt vynikajici!!! byla tak mekka, stavnata, kurcicka vypecena (Y). Navic je peceni bez prace, myslim podlivani a polivani, takze diky za recept a doporucuju (clamp). Zuzka
Paluna 19. 11. 2010, 19:39
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Dneska jsem pekla kachnu už po druhé dle tohoto suprového receptu a opravdu vynikající (L) (L) (L) (L) (L) (L) (svatba) je marůdek, tak jsem ho chtěla potěšit a to se na 200% povedlo (Y) (Y) (Y)
vcelka01 14. 11. 2010, 13:11
Pěkné odpoledne. Máme Martinské posvícení a tak po dlouhé době jsem měla dělat kachnu, jak mě se do ní nechtělo. Včera večer jsem sedla k počítači a koukala jak ji udělat. Padl mi do oka tento recept a musím říct je ssssuuuupppprrrroooovvvveeeejjjj |:o) |:o) (clamp) (clamp) (Y) (Y). Lepší kachnu jsem nejedla, všichni jsme spokojeně nacpaný. Moc, moc děkuji za recept. Řadim se do fronty doporučující tento recept. Díky (Y) (Y) (Y)
tyleka 17. 10. 2010, 11:32
Kachnu jsem pekla podle mimibazaru veleúspěšně nejméně pětkrát, pak ale přišla na řadu kachna číslo 6 a něco se nezdařilo. Byla tuhá, nedopečená, světlá... velmi těžko se takový problém napravuje, když je rodina hladová, zelí hotové a knedlíky se vaří v hrnci. Nedovedu si to vysvětlit. Jediná změna byla v původu: předchozí kachny byla zmrzlé cizinky koupené v supermarketech (Kaufland, Hypernova...), tentokrát byla tuzemská z Vodňan (taky mražená, koupená v Rabbitu, s názvem kachna chovná), vždycky mají tak 2,1 - 2,3 kg. Hrozně mě to rozladilo, i když chlapi ji se spožděním spolkli bez řečí. Hlavně se ale bojím dalšího pokusu :-(
taba 13. 11. 2011, 9:31
@tyleka ..řekla bych, že kachna chovná je něco jako vynesená slepice.....
pudelka 28. 12. 2010, 8:03
@tyleka Karolínko, mě se to stalo také, pekla jsem ji takto asi 4x a po páté byla tuhá jak žvýkačka, taky nevim čím to, tak jsem zkusila ten zbytek co zbyl v pekáči ještě asi třičtvrtě hodiny dopéct a bylo to lepší ,-) ,-) holt některá kachna potřebuje víc času :-$
tyleka 23. 4. 2011, 23:38
@pudelka Tak po půlroční pauze to zítra zase zkusím, jsou tu hosté, tak jsem zvědavá, jak se to povede...
Evka,Evka 16. 10. 2010, 16:02
Výborný recept (clamp),jinak už kačenu ani péct nebudu (Y),moc nám chutnala a to já jsem vždycky tvrdila,že ji nejím ,-),ale ted už jo,ale jen takhle pečenou.Děkuji za super recept (clamp)
luccka 30. 9. 2010, 13:51
|:o) |:o) |:o) |:o) Tak jsem jí dnes pekla podle vašeho receptu, kachna byla úžasná, křehounká, šťavňatá ale né mastná, prostě super. už jí jinak péct nebudu (Y) (Y) (Y)
Ramb.ík 5. 9. 2010, 13:45
(Y) Tak dneska peču tuhle dobrotku i s nádivkou, trochu jsem se bála , aby se mi nádivka nepřipekla, tak jsem kačenu naplnila jen tak lehce do plna, ale vyšlo to super, zbytek nádivky jsem dala vedle, až když jsem kačku odkryla, aby zčervenala ..je to fakt suprový recept ..už ji peču poněkolikátý ..a i děcka ji baští jako o závod (Y) (Y) (Y)
beziv 25. 6. 2010, 13:31
Tak já se také musím přidat k mega spokojeným strávníkům. (Y) (Y) (Y) Na obídek byla i mamča a když viděla co peču a jak peču, byla z toho celkem hotová a rozpačitá. ,-) ,-) Ovšem výsledek byl famózní a kačena chutnala nám všem. (zajic) (zajic) . Jiný recept už nemá smysl zkoušet. Kachnička vážila 1,8kg a pekla jsem ji přikrytou cca 3,5 hodinky a pak chvilku odkryté aby se dopekla kůrčička. Takže díky, díky, díky. (L) (L) (L) Iva
Bohunkau 22. 5. 2010, 17:59
(Y) (Y) (Y) Byla dnes k obědu, a dávám 1 . SUPER. Kachnička 2 kg pečená při 120 cca 3,5 hodiny a 20 min na 180.
gabikapl 17. 5. 2010, 18:37
Andrejka tá kačica je fakt super. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o). Mäso sa len tak rozpúčťa v ústach. Môj malý synátor mäso papa len v zemiakovej kaši, ale na tomto si pochutnal i bez nej. :-) :-) :-). Supeeeeer |:o) |:o) |:o) |:o)
Petule007 24. 4. 2010, 21:15
Tak jsem dnes dělala tuto kačenu (již podruhé) a je to fakt největší žrádýlko (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) navíc úplně bez práce a člověk sklidí samou chválu. Jiný recept u mě nemá šanci (pl)
afinka 6. 4. 2010, 8:07
Přidávám se ke chvále,kačenka dle tohoto receptu je jako dort,jinak jí už nebudu dělat. (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie