(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
ŠVEJKŮV hovězí gulášek......jediný bez cibule :-)
Potřebné ingredience
Gulášek:500g hovězí klíšky, rajský protlak, koření, hladká mouka, sádlo.
Knedlík podle paní Kristýny ID 27166 (opravdu skvělý) : 4 rohlíky, 1 a 1/2 hrnku polohr.mouky, 1 hrnek studené vody, 1 prdopeč, sůl
Postup přípravy
Na sádle orestujeme nakrájené hovězí maso, po chvilce přidáme koření - kmín drcený, mletá sladká paprika, gulášové koření a sůl (všeho dle chuti), dále hned rajský protlak, vše důkladně promícháme dolejeme asi 4dcl vody (kdo chce může více) a dusíme v tlakáči asi 45minut, pak zahustíme hlad.moukou rozmíchanou ve vodě, ještě chvíli povaříme můžeme dochuti magi a je hotovo...... a je báječný.... jednoduchý a jediný kde není cibule!!! Takže ani slzu a míň práce a chuť výborná!!
Na knedlík vše smícháme vytvoříme dvě šišky důkladně obalíme v hrubé mouce a vaříme 25 minut na mírném plameni, klademe do vroucí vody a otáčíme, kdo má strach, že praskne, může vařit v páře v utěrce na pařáčku...
Na knedlík vše smícháme vytvoříme dvě šišky důkladně obalíme v hrubé mouce a vaříme 25 minut na mírném plameni, klademe do vroucí vody a otáčíme, kdo má strach, že praskne, může vařit v páře v utěrce na pařáčku...
orestujeme si masíčko....
přidáme koření....
vše důkladně promícháme a dáme dusit....
nyní těsto na knedlíček....
a už se vaří....
blížíme se do finále...
HOTOVO... Dobrou chuť...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pepebubu
(upraveno)
9. 4. 2008, 20:04
ahoj oli ten gulášek vipadá krááásně už se moc těším jak si ho udělám. jistě se ozvu. já kdybych mohla cibuli vecpu všude tak vyzkouším bez cibulky.
kamylrybak
(upraveno)
13. 3. 2008, 22:30
OLČO PROSÍM ASI JSEM UPLNĚ MIMO, ALE NEVÍ CO JE PRDOPEČ CO SE PŘIDÁVÁ DO TĚCH KNEDLÍKU...PROSÍM NAPIŠTE MI CO JE TO..DĚKUJI LUCKA
Camilla
(upraveno)
16. 3. 2008, 11:16
@kamylrybak
PRášek DO PEČiva. První písenka z toho udělali zkratku. Taky jsem to nevěděla.
kamylrybak
(upraveno)
20. 3. 2008, 16:50
@Camilla
MOC DĚKUJI..VYZKOUIŠÍM JE ... LUCKA
137
(upraveno)
6. 3. 2008, 19:14
Já jsem vyučená kuchařka, takže vařim většinou klasický jídla a manžel je miluje. Ale jednou ho určitě vyzkoušim. Problém plavající cibule v omáčce? To bych taky nevydejchala. Všechny omáčky kromě když dělam maso na houbách, tak to cedim(pasíruji). Trošku zdlouhavější, ale chuť super a omáčka je taková jemnější. Ale jinak gulášek vypadá moc dobře.
kikaadla
(upraveno)
6. 3. 2008, 18:49
OLGO, KNEDLÍKY MÁTE NÁÁDHERNÝ , FAKT POVEDENÉ .MĚ U VÁS ZAUJAL TENHLE GULÁŠ, JEDEN DLE MMB JSEM DĚLALA TEĎ V PONDĚLÍ, ALE PŘÍŠTĚ ZKUSÍM TENHLE A NAPÍŠU, JAK JSEM DOPADLA
kapaja
(upraveno)
2. 3. 2008, 18:39
No to vypadá vynikajícně Vyzkoušíme
Sabatt
(upraveno)
2. 3. 2008, 16:36
Přiznám se, že si guláš bez cibule neumím vůůůůbec představit, je to pro mě něco jako chleba bez mouky Takže to určitě vyzkouším pro zajímavost
basco
(upraveno)
2. 3. 2008, 18:33
@Sabatt
tak to já si umím představit úplně v pohodě protože cibuli nemám ráda tak vařím guláš bez cibule a je výborný chuťově v tom nevidím rozdíl, ale neplavou mi tam kousky cibule
OLUŠ
(upraveno)
2. 3. 2008, 18:34
@basco
No právě, já ji tam taky nemusím a nefrflá, že tam něco plave atd... a manžel ani nepozná....
basco
(upraveno)
2. 3. 2008, 18:37
@OLUŠ
já vařím všechno bez cibule a nikdo nic nepozná i když o mě už je to známo, že cibulku nerada
OLUŠ
(upraveno)
2. 3. 2008, 18:27
@Sabatt
to musíte jedině zkusit, ale kdyby jste ho jedla a já Vám neřekla, že tam není cibule tak to nepoznáte