Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

karamelový bůček (Vietnam) - thit kho tau

0.0
karamelový bůček (Vietnam) - thit kho tau

Potřebné ingredience

bůček (1/2-3/4 kg), cukr krystal nebo krupice, sůl, pepř černý mletý, olej, šalotka (nebo malá cibule), rybí omáčka, msg (nemusí být), vejce vařená natvrdo, vývar nebo voda s masoxem ...

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na kostky, smícháme v míse s troškou soli (netřeba solit moc!!!, rybí omáčka je slaná dost a pokud dáte i masox, tak ten je taky slaný), pepřem, špetkou msg a najemno nakrájenou šalotkou nebo cibulkou. Necháme chvíli odležet. V hrnci si rozpálíme olej a do něj dáme 2 lžíce cukru, necháme zkaramelizovat a dáme pozor, aby se nepřipálil. Přidáme maso, v karamelu obalíme a přilijeme vodu a trochu masoxu nebo vývar tak, aby bylo maso ponořené. Když voda začne vařit, sebereme pěnu. Přidáme ještě 2 lžíce rybí omáčky a pár vajec uvařených natvrdo. Přikryté vaříme 2 hodiny. Omáčka se zredukuje zhruba na 1/3. Můžeme ještě podle chuti ke konci přidat lžíci rybí omáčky. Podáváme s jasmínovou rýží :)

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme špetku msg a šalotku nakrájenou najemno. Necháme odležet.

Necháme na oleji zkaramelizovat 2 lžíce cukru.

Přidáme maso a v karamelu obalíme.

Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem, aby bylo maso ponořené, přidáme 2 lžíce rybí omáčky a pár vajec uvařených natvrdo.

Vaříme 2 hodiny. Omáčka se zredkuje zhruba na 1/3. Můžeme ještě ke konci dochutit lžící rybí omáčky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 25. 2. 2017, 13:33
(Y)
Jsouk 24. 2. 2017, 23:28
Nezkoušela jsem tento recept,ale proč by nemohl být dobrý,když se na vánoce vaří maso na černo a tam se dávají povidla, rozinky atd. a hodně lidí si na tom pochutná- vá.Prostě každý máme jinou chuť. (pl)
(Petruše) 3. 11. 2014, 10:43
(zajic) (Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 7. 9. 2014, 15:09
(H) vypadá to dost jedle (Y) (Y)
Asagao 7. 9. 2014, 19:07
@ a taky je :-)
vlastaz 7. 9. 2014, 14:18
Bohužel nemohu nyní vyzkoušet, manžel je na přísné dietě, ale jinak se mi sbíhají sliny. Myslí, že kombinace karamelu s rybí omáčkou a vepřovým bude mňam. Kdo na to plive - nechápu, vždyť třeba žebra na medu jsou tady v Čechách taky oblíbené. A hodně mě pobavila paní - že karamel je na barvu a může ho nahradit cibulkou - to mi už i někoho připomíná...
Asagao 7. 9. 2014, 19:09
@vlastaz jj, to mě taky pobavilo ... jinak ta kombinace je moooc dobrá ... a ta vůně během vaření je taky úžasná :-) ... jakmile budu mít čas, přidám i recept na karamelová žebírka (F)
NikaV 7. 9. 2014, 13:03
Jediné, co mi na tomhle receptu vadí, je neslučitelnost s mužovou nízkocholesterolovou dietou. Ale fakt mě poznat nepoznané tak láká, že to asi přece jen vyzkouším ,-), bez toho msg teda. (F)
Asagao 7. 9. 2014, 19:06
@NikaV jasně, však bez msg se dá taky vařit (hello) ... držím palce, ať se to podaří a chutná (pl)
Zelnice (upraveno) 7. 9. 2014, 9:16
Zdravím Adélo. Přiznám se,že jsem recept otevřela jen ze zvědavosti,protože fotka vypadá jedle.Ale já osobně kombinace masa a třeba ovoce nebo cokoliv sladkého s masem nemusím,mě to prostě nechutná.Takže jsem si přečetla recept,řekla si-no tak tohle vařit nemusím,možná bych i ochutnala,ale nevím,nevím *-) *-) *-) Ale abych vám hned napsala,že je to nejedlé jak to napsat slušně-ale já to napíšu blaf,tak to ne,proč taky? Sto lidí sto chutí (L) (L) (L)
Asagao 7. 9. 2014, 19:12
@Zelnice Nevadí ... popravdě manžel maso a sladké ovoce dohromady taky nemá rád .. ale tohle je právě uplně něco jiného :-) ... toho cukru tam není tolik, aby to bylo přeslazené, jen to tomu dodává u karamelovou chuť (flower)
Pami 7. 9. 2014, 8:27
Dobrý den, chuť je jaká, nasládlá? (F)
Asagao 7. 9. 2014, 19:02
@Pami chuť je boží :D ... je lehce nasládlá, ale nic přeslazeného, v kombinaci s cibulkou a rybí omáčkou je to všechno pěkně sladěné ...
rampy 6. 9. 2014, 23:59
(Y)a na závistivky se vy.... :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ (F) (F) (F) (F) (F) (F) (Y) (Y) (Y) (Y)
evicela 7. 9. 2014, 12:45
@rampy +o( už je to tady zase, závist, jako co je předmět závisti? kus žvance? bože
Lennie 7. 9. 2014, 8:59
@rampy ,-) no, co by kdo záviděl, mi jasné až tak není *-)
Pami 7. 9. 2014, 8:28
@rampy Tak co by zase záviděly ale, když si to můžou taky uvařit. To je spíše o neznalosti, neznám to=tak je to divné a určitě špatné. (F)
Lennie 6. 9. 2014, 21:36
Mě to zaujalo....vzhledem ke komentářům jsem projela net, abych zjistila, jestli to je fakt vietnamský jídlo a našla (F) Ale v krapet zajímavější úpravě, kdy se ta vejce ještě dokonce smaží, tak vám děkuju za nasměrování, já bůček na vietnamský způsob vyzkouším... (F)
Asagao 7. 9. 2014, 7:59
@Lennie přesně tak, ta vejce se dají i smažit (hello), ale nevím, jestli by mě zdejší osazenstvo neukamenovalo, kdybych napsala, že ta vejce natvrdo ještě usmažíme ... (flower)
Vanusak 6. 9. 2014, 21:00
Tohle dělají ve Vietnamu? No tak to už se těším na originál! (Y)
Lennie 7. 9. 2014, 8:59
@Vanusak *-)
tulipanka 6. 9. 2014, 11:40
Adél nenechte se odradit jedla jsem toto jídlo a nemá chybu (Y)
Asagao 6. 9. 2014, 19:26
@tulipanka no, konečně někdo, kdo to ocení (L) ... děkuji za milý komentář ... ono je to fakt dobrota :-)
plamenek 6. 9. 2014, 10:53
Vařit již vařená vejce ještě dvě hodiny s masem je nesmysl.Karamel je ta pro barvu, ale tu si mohu udělat i cibulkou. (N)
Moncherry 7. 9. 2014, 19:50
@plamenek Sójovka se dává místo cibule, ne karamel :-)
Lennie 7. 9. 2014, 8:57
@plamenek Nezlobte se, ale možná jste mohla zkusit prohlédnout internet. Samozřejmě, že národní kuchyně mohou připadat ostatním zvláštní, ale neznamená, že když se vám něco nepozdává, musí to být nesmysl. Barvu si můžete samozřejmě udělat, čím chcete, ale chuť bude jiná.
Asagao 6. 9. 2014, 19:33
@plamenek to myslíte vážně, že tam ten karamel je jenom pro barvu??? hihihi ... to je srandovní ... :-D ... a proč by se to asi jinak jmenovalo karamelový bůček??? ...a ta vejce jsou pak mooooc dobrá, protože chytí tu krásnou sladkou chuť ... ale tohle je asijská kuchyně, tak vím, ženemusí vyhovovat každému ... ale kdo tohle ochutnal, tak se olizoval až za ušima, proto jsem tady ten recept napsala ... [A]
DanušaP 6. 9. 2014, 11:33
@plamenek srovnávat karamel s cibulkou? vždyť to je chuťově jinde.. a např, čínská čajová vejce se po uvaření natvrdo také ještě dvě hodiny vaří
Jitka z Brna 6. 9. 2014, 10:35
zatím jsem jediná, ale vypadá to zajímavě, vyzkouším (F).
Asagao 6. 9. 2014, 19:37
@Jitka z Brna za zkoušku to opravdu stojí ... když tak mi potom dejte vědět, jak to dopadlo ... u nás se po tomhle jídle můžou všichni utlouct ... jen pozor na ten karamel, to je asi tak nejkritičtější okamžik ... bůček vybírám libovější. kde je více masa ...
anilvap2 5. 9. 2014, 21:16
Ehm, Adélo, no myslím, že ty Vaše šperky Vám jdou lépe. Tohle jídlo vypadá opravdu nejedle. :-S
evicela 5. 9. 2014, 20:31
,-) a je po mě, bůček a ještě vajíčka kdo tohle stráví? toť otázka
Lennie 6. 9. 2014, 21:42
@evicela Ono to na začátku vypadá strašně divně.....po projetí netu jsem na to dostala chuť ,-)
DanušaP 6. 9. 2014, 10:10
@evicela vietnamci.. a levou zadní :-)
Asagao 6. 9. 2014, 19:42
@DanušaP a jak jsou čiperní a hubení (flower)
lidare (upraveno) 5. 9. 2014, 20:33
:-$ můžete vysvětlit co to je ... msg? :-o :^) díky *-)
Asagao 6. 9. 2014, 19:39
@lidare monosodium glutamate ... glutamát sodný ... někdy používám, někdy ne ... on je i v masoxu, takže s ním šetřím ...
jablcko111 5. 9. 2014, 20:30
lidare 5. 9. 2014, 20:33
@jablcko111 Děkuji,to je děs jaký je to saj..ajt :-(
Asagao (upraveno) 6. 9. 2014, 20:02
@lidare Jde to i bez nej ...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie