(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
VELIKONOČNÍ MAKRONKY
Potřebné ingredience
MARKONKY SMĚS, MÁSLO, POTRAVINÁŘSKÉ BARVY A OCHUCOVACÍ PASTY NEBO DŽEMY , DOBRÝ LIKÉR , NUTELU .....
Postup přípravy
SMĚS SE SMÍCHÁ JEN S VODOU A MAKRONKY NASTŘÍKÁM NA PODLOŽKU NEBO NA PEČÍCÍ PAPÍR, NECHÁM OSCHNOUT 1 HODINU. PEČU V TROUBĚ 25 MINUT PŘI TEPLOTĚ 180 STUPŇŮ. VYNDÁM PODLOŽKU A POČKÁM AŽ MAKRONKY VYCHLADNOU A AŽ PAK JE SUNDÁM. NÁPLNĚ DĚLÁM OPRAVDU RŮZNÉ . ZÁKLADEM JE SMĚS SMÍCHANÁ S MÁSLEM A PAK LZE PŘIDAT DŽEMY, NUTELU , LIKÉR ( JÁ DALA BAILEYS ) A NEBO OCHUCOVACÍ PASTY - VÝBORNÁ JE PISTÁCIOVÁ, ANANASOVÁ, CITRONOVÁ. MAKRONKY LEPÍME VŽDY DVĚ K SOBĚ A PROMÁZNEME SILNĚJŠÍ VSRTVOU KRÉMU. JE LEPŠÍ JE NECHAT ULEŽET V LEDNICI 3 DNY A PAK JSOU VYNIKAJÍCÍ !
SMĚS NASTŘÍKANÁ NA PODLOŽKU
hotové makronky a další se již suší - vytvoří se na nich krustička
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
5. 4. 2017, 8:53
zjelenice
(upraveno)
7. 4. 2015, 18:29
trápím se trápím.... našlehala jsem směs, už 2x, použila podlložku. Ale makronky se ne a ne odlepit. Pekla jsem na 150 stupňů, 20 minut, tak jak bylo na směsi napsáno... ale na podložce jsou přilepené. Nejsou ani ak hlaďoučké z vrchu. A neudělala se mi ani ta "nožička". Máte radu, čím je to?
POMPOSO
(upraveno)
23. 1. 2016, 21:10
@zjelenice
Nešlehat...jen míchat a jestli se lepí, tak je tam nechat déle.
POMPOSO
(upraveno)
23. 1. 2016, 21:10
@zjelenice
Nešlehat...jen míchat a jestli se lepí, tak je tam nechat déle.
sosal
(upraveno)
31. 3. 2015, 16:53
Máte je krásné,ten krém mýcháte s tím máslem jakou směs
POMPOSO
(upraveno)
1. 4. 2015, 8:02
@sosal
Krém buď ze směsi nebo z mascarpone...na netu je plno receptů na krémy do makronek, jen si vybrat
POMPOSO
(upraveno)
31. 3. 2015, 10:12
Tyto se mi vždycky povedly, bez teploměrů ...bez jiných zbytečností než je silikonová podložka. Kamarádka si udělala kolečka na pečící papír a nastříkala makronky na něj a také super . Jen to chce opravdu dodržet postup.Nechvátat nechat oschnout . Opravdu žádná věda v tom neí.
Klara
(upraveno)
31. 3. 2015, 20:42
@POMPOSO
Ano na tyto teplomer pouzivat nemusite, ale taky to chutna uplne jinak. Nejsou v tom vubec citit mandle.
POMPOSO
(upraveno)
1. 4. 2015, 8:01
@Klara
Tak já je v tom tedy cítím, protože tam jsou
malmar
(upraveno)
30. 3. 2015, 20:04
díky
juhelka
(upraveno)
30. 3. 2015, 14:52
Vypadají úžasně, jen se mi nepozdává ta teplota, určitě na 180 stupňů?
Klara
(upraveno)
30. 3. 2015, 15:56
@juhelka
U této směsi to tak je. Když je děláte normálně tak je teplota 150 stupňů a 15 minut.
juhelka
(upraveno)
30. 3. 2015, 16:31
@Klara
Díky, lákají mě, jen se bojím, že se mi nepovedou
Klara
(upraveno)
30. 3. 2015, 17:22
@juhelka
Je to jen pro silné nátury. Jednou se povedou, jednou ne. Já už mám za sebou tolik pokusů, že už to snad ani nespočítám. Ale kdyby ste je chtěla dělat, tak Vám kdyžtak písnu recept, ale je k tomu potřeba teploměr. Ty bez teploměru se mi málokdy povedly.
Baba2044
(upraveno)
30. 3. 2015, 13:26
Krásný návod. Krásné makronky, Kde kupujete směs??? Díky R.
POMPOSO
(upraveno)
31. 3. 2015, 10:14
@Baba2044
Jasně u mě
kopretin.a
(upraveno)
30. 3. 2015, 14:50
@Baba2044
typněte si...schválně jestli na to přijdete
juhelka
(upraveno)
30. 3. 2015, 14:52
@kopretin.a
já to vím, Plha se hlásí
alphareta
(upraveno)
30. 3. 2015, 16:57
@juhelka
A kdé, já to taky nevím
Venunka
(upraveno)
30. 3. 2015, 17:00
@alphareta
paní co vložila recept má na MMb eshop-takže asi i malinko reklama
POMPOSO
(upraveno)
31. 3. 2015, 10:16
@Venunka
Když je to dobré proč ne Já mám všechno vyzkoušené co prodávám To bych sem nemohla vložit jediný recept na sladké , aby to nebyla reklama
juhelka
(upraveno)
30. 3. 2015, 20:18
@Venunka