(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Velikonoční perníčky
Potřebné ingredience
60 dkg hladké mouky, 20 dkg moučky, 12,5 dkg tuku, 15 dkg medu /je to asi 8 lžic/ , 2 vejce, půl prdopeču do perníku, 4 ČL perníkového koření
Postup přípravy
Udělat těsto, nechat vychladit v ledničce, vykrájet tvary, píct na 200 stupňů, já peču na horkovzduch, ihned po vytáhnutí z trouby ještě teplé perníčky potřít rozšlehaným vejcem.
Bílková poleva: 1 bílek, 15 dkg moučky, citr. šťáva. Moučku přesívám pouze jednou a bílek vůbec, smíchat, než bude pěkně táhnoucí hmota.
Perníčky jsou krásně měkké, nikdy neztvrdnou.
Bílková poleva: 1 bílek, 15 dkg moučky, citr. šťáva. Moučku přesívám pouze jednou a bílek vůbec, smíchat, než bude pěkně táhnoucí hmota.
Perníčky jsou krásně měkké, nikdy neztvrdnou.
drobnější perníčky
poprvé jsem zkoušela žíhaný perníčky
perníčky z jedné dávky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
luciee27
(upraveno)
30. 3. 2010, 11:55
perníčky vypadají krásně!!! Hned se na ně vrhnu, tak doufám, že budou měký Přeju krásné velikonoce
luciee27
(upraveno)
31. 3. 2010, 13:55
@luciee27
Tak dneska jsem fělala a jsou výborný Opravdu měkký Díky za receptík-už jsem si ho přepsala do sešitu
pavliiina
(upraveno)
20. 3. 2010, 14:38
Tak já vyzkoušela upéct včera tyto peníčky, těsto bezva - hodila jsem do pekošky z dvojté dávky, pekárně jsem musela trošku pomoct, ale krásně mi těsto vymíchala...s těstem se úžasně pracovalo, ale po upečení mám perníčky tvrdé jako hrom, no snad mi změknou nebo budeme fest křupat
Zmolda
(upraveno)
20. 3. 2010, 16:35
@pavliiina
Peti, to teda nechápu, už je peču x let a jsou krásně měkké pokaždý. Řekla bych, že je to asi troubou, jinak nevím
pavliiina
(upraveno)
6. 4. 2010, 13:09
@Zmolda
jo jo to bude určitě troubou tedy mnou Ale před chvílí jsem tu u počítače slupala poslední kousky, nekřupaly, takže na vylámání zubů to nebylo, byly moc dobrý. Recept jsem si uložila, všem chytnaly, takže příště zaséééé
Hnědovláska
(upraveno)
17. 3. 2010, 16:24
Krááásně nazdobené perníčky máte
Zmolda
(upraveno)
17. 3. 2010, 17:26
@Hnědovláska
díky, letos zase vymyslím asi něco dalšího a přidám
PavliBP
(upraveno)
17. 3. 2010, 11:09
určitě vyzkouším bylo by super zbavit se pečení týdny předem a čekání zda změknou nebo ne
Zmolda
(upraveno)
17. 3. 2010, 13:42
@PavliBP
Já budu píct teď o víkendu
Jarčaa
(upraveno)
12. 4. 2009, 12:07
Tak máme taky na zítra upečeno, jsou moc dobré, děkujeme za super recept....
Zmolda
(upraveno)
13. 4. 2009, 10:22
@Jarčaa
Jarmilo, jsem ráda, že jste s receptem spokojená, pěkné Velikonoce. Lucka
KAČKA.D
(upraveno)
12. 4. 2009, 11:55
Jou fakt dobré , hnedky na poprvé se nám povedly . Moc dík za recept. Přeji krásné Velikonoce Katka
Zmolda
(upraveno)
13. 4. 2009, 10:21
@KAČKA.D
To mě Katko těší, že se vám perníčky povedly. Taky pěkné Velikonoce Lucka
EvaH.
(upraveno)
6. 4. 2009, 18:30
Ahoj, dneska jsem vyzkoušela Váš recept a těsto bylo krásně vláčné, dobře se s ním pracovalo. Chci se jen zeptat, jak dlouho pečete na 200 st., nechala jsem je tam asi 6 - 7 min, a zdály už se mi vysušené. Protože jsem přidala trochu kakaa, aby měly barvu, tak se to těžko pozná, kdy je vytáhnout, druhý plech jsem dělala na 180 st. asi 6 min a to bylo tak akorát, i jsou měkčí, asi to každý musí vyzkoušet na svojí troubě. A pečete v horkovzdušné troubě nebo na horní a spodní ohřev?
Zmolda
(upraveno)
13. 4. 2009, 10:20
@EvaH.
Evi, už je pozdě, ale máte pravdu, každá trouba peče jinak.Já peču na horkovzduch.
bejbina
(upraveno)
30. 3. 2009, 21:24
perníčky vypadají nádherně, dnes asi ani neusnu, recept letos zkusím, ale ráda bych se zeptala, jak děláte ty žíhané? Díky
Zmolda
(upraveno)
31. 3. 2009, 7:17
@bejbina
Marcelo, děkuji za pochvalu. Potřu celé vajíčko jen bílou polevou a kapnu pár kapek barevné a párátkem to rozčárkuju.Nevím, jak to napsat, prostě do toho dáte párátko a děláte různý čáry a ono se to krásně promíchá. Určitě se vám podaří, držím palečky
bejbina
(upraveno)
1. 4. 2009, 14:38
@Zmolda
ahaaa, takže klasicky cukr, bílky ale asi trochu řidší, ne? Tedy aspoň tu barevnou? no to jsem teda fakt zvědavá...hlavně na sebe...
Zmolda
(upraveno)
1. 4. 2009, 16:07
@bejbina
Přesně tak, zřeďte to citr. šťávou a budete to mít akorát.Radši dávejte po kapkách.Pak se pochlubte
bejbina
(upraveno)
2. 4. 2009, 23:41
@Zmolda
Tak se chlubím, akce perníčky dnes zdárně proběhla jsou výborné, jemné a vypadají krásně. To melírovaní je opravdu jednodušší než vypadá a hlavně to tečkované zdobení je výborný nápad pro nás nemalíře s dcerou jsme se dnes vyhrály...díky za supr typ chlapi budou koukat
Zmolda
(upraveno)
3. 4. 2009, 7:29
@bejbina
Tak to jsem moc ráda, že jste spokojená a perníčky se vám povedly. To mramorování není žádná věda .
Luníček
(upraveno)
30. 3. 2009, 12:42
perníčky jsou krásný ale jaká mouka prosím???
Zmolda
(upraveno)
30. 3. 2009, 16:35
@Luníček
Luci, hladkou, už jsem to opravila. Jsou krásně měkké, určitě vyzkoušejte .
mondas
(upraveno)
27. 3. 2009, 20:49