Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Velikonoční perníčky

0.0
Velikonoční perníčky

Potřebné ingredience

60 dkg hladké mouky, 20 dkg moučky, 12,5 dkg tuku, 15 dkg medu /je to asi 8 lžic/ , 2 vejce, půl prdopeču do perníku, 4 ČL perníkového koření

Postup přípravy

Udělat těsto, nechat vychladit v ledničce, vykrájet tvary, píct na 200 stupňů, já peču na horkovzduch, ihned po vytáhnutí z trouby ještě teplé perníčky potřít rozšlehaným vejcem.
Bílková poleva: 1 bílek, 15 dkg moučky, citr. šťáva. Moučku přesívám pouze jednou a bílek vůbec, smíchat, než bude pěkně táhnoucí hmota.
Perníčky jsou krásně měkké, nikdy neztvrdnou.

drobnější perníčky

poprvé jsem zkoušela žíhaný perníčky

perníčky z jedné dávky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luciee27 30. 3. 2010, 11:55
perníčky vypadají krásně!!! Hned se na ně vrhnu, tak doufám, že budou měký :) Přeju krásné velikonoce (velikonoce10) (velikonoce16) (velikonoce15)
luciee27 31. 3. 2010, 13:55
@luciee27 Tak dneska jsem fělala a jsou výborný (Y) Opravdu měkký |:o) Díky za receptík-už jsem si ho přepsala do sešitu :-) (velikonoce)
pavliiina 20. 3. 2010, 14:38
Tak já vyzkoušela upéct včera tyto peníčky, těsto bezva - hodila jsem do pekošky z dvojté dávky, pekárně jsem musela trošku pomoct, ale krásně mi těsto vymíchala...s těstem se úžasně pracovalo, ale po upečení mám perníčky tvrdé jako hrom, no snad mi změknou :-D nebo budeme fest křupat :-) :-)
Zmolda 20. 3. 2010, 16:35
@pavliiina :^) :^) :^)Peti, to teda nechápu, už je peču x let a jsou krásně měkké pokaždý. Řekla bych, že je to asi troubou, jinak nevím *-)
pavliiina 6. 4. 2010, 13:09
@Zmolda jo jo :-D to bude určitě troubou ,-) :-D tedy mnou :-S Ale před chvílí jsem tu u počítače slupala poslední kousky, nekřupaly, takže na vylámání zubů to nebylo, byly moc dobrý. Recept jsem si uložila, všem chytnaly, takže příště zaséééé :-D (Y)
Hnědovláska 17. 3. 2010, 16:24
Krááásně nazdobené perníčky máte (Y) (Y) (Y)
Zmolda 17. 3. 2010, 17:26
@Hnědovláska (L)díky, letos zase vymyslím asi něco dalšího a přidám (P) (Y)
PavliBP 17. 3. 2010, 11:09
určitě vyzkouším :-) bylo by super zbavit se pečení týdny předem a čekání zda změknou nebo ne (X)
Zmolda 17. 3. 2010, 13:42
@PavliBP Já budu píct teď o víkendu (Y) (Y) (Y) (velikonoce) (velikonoce3)
Jarčaa 12. 4. 2009, 12:07
Tak máme taky na zítra upečeno, jsou moc dobré, děkujeme za super recept.... (Y) (clamp) (velikonoce2) (velikonoce16)
Zmolda 13. 4. 2009, 10:22
@Jarčaa Jarmilo, jsem ráda, že jste s receptem spokojená, pěkné Velikonoce. Lucka (velikonoce10) (velikonoce8) (velikonoce)
KAČKA.D 12. 4. 2009, 11:55
Jou fakt dobré , hnedky na poprvé se nám povedly . Moc dík za recept. (Y) Přeji krásné Velikonoce Katka (velikonoce15) (velikonoce18)
Zmolda 13. 4. 2009, 10:21
@KAČKA.D To mě Katko těší, že se vám perníčky povedly. Taky pěkné Velikonoce Lucka (velikonoce16) (velikonoce10)
EvaH. 6. 4. 2009, 18:30
Ahoj, dneska jsem vyzkoušela Váš recept a těsto bylo krásně vláčné, dobře se s ním pracovalo. Chci se jen zeptat, jak dlouho pečete na 200 st., nechala jsem je tam asi 6 - 7 min, a zdály už se mi vysušené. Protože jsem přidala trochu kakaa, aby měly barvu, tak se to těžko pozná, kdy je vytáhnout, druhý plech jsem dělala na 180 st. asi 6 min a to bylo tak akorát, i jsou měkčí, asi to každý musí vyzkoušet na svojí troubě. A pečete v horkovzdušné troubě nebo na horní a spodní ohřev?
Zmolda 13. 4. 2009, 10:20
@EvaH. Evi, už je pozdě, ale máte pravdu, každá trouba peče jinak.Já peču na horkovzduch.
bejbina 30. 3. 2009, 21:24
perníčky vypadají nádherně, dnes asi ani neusnu, recept letos zkusím, ale ráda bych se zeptala, jak děláte ty žíhané? Díky
Zmolda 31. 3. 2009, 7:17
@bejbina Marcelo, děkuji za pochvalu. Potřu celé vajíčko jen bílou polevou a kapnu pár kapek barevné a párátkem to rozčárkuju.Nevím, jak to napsat, prostě do toho dáte párátko a děláte různý čáry a ono se to krásně promíchá. Určitě se vám podaří, držím palečky :-$
bejbina 1. 4. 2009, 14:38
@Zmolda ahaaa, takže klasicky cukr, bílky ale asi trochu řidší, ne? Tedy aspoň tu barevnou? no to jsem teda fakt zvědavá...hlavně na sebe... *-) *-) :-) :-)
Zmolda 1. 4. 2009, 16:07
@bejbina Přesně tak, zřeďte to citr. šťávou a budete to mít akorát.Radši dávejte po kapkách.Pak se pochlubte :-)
bejbina 2. 4. 2009, 23:41
@Zmolda Tak se chlubím, akce perníčky dnes zdárně proběhla (Y) (Y) (Y)jsou výborné, jemné a vypadají krásně. To melírovaní je opravdu jednodušší než vypadá a hlavně to tečkované zdobení je výborný nápad pro nás nemalíře :-) :-) :-)s dcerou jsme se dnes vyhrály...díky za supr typ |:o) |:o) |:o)chlapi budou koukat (H)
Zmolda 3. 4. 2009, 7:29
@bejbina Tak to jsem moc ráda, že jste spokojená a perníčky se vám povedly. To mramorování není žádná věda ;-).
Luníček 30. 3. 2009, 12:42
perníčky jsou krásný ale jaká mouka prosím??? *-)
Zmolda 30. 3. 2009, 16:35
@Luníček Luci, hladkou, už jsem to opravila. Jsou krásně měkké, určitě vyzkoušejte :-$.
mondas 27. 3. 2009, 20:49
(Y) (Y) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie