Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Velikonoční perníčky

0.0
Velikonoční perníčky

Potřebné ingredience

hl.mouka, mouč.cukr, med, máslo, vejce, soda nebo prdopeč, perníkové koření (anýz, hřebíček, skořice mletá), případně ořechy poleva- cukr, bíle, rum, citr.šťáva

Postup přípravy

těsto-
65dkg hl.mouky, 25dkg mletého cukru, 10dkg medu, 5dkg másla nebo Hery, 4 vejce, 1dkg jedlé sody nebo prášek do pečiva- do perníku, perníkové koření nebo pomeleme anýz+hřebíček+skořici, můžete přidat i pár namletých ořechů, kdo má rád :-)

vše smícháme dohromady, vypracujeme těsto, které necháme odpočívat v lednici - čím déle - tím lépe :-)
na pečící papír dáváme vykrájené tvary, pečeme na prudko - 200-220°C, po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem pro větší lesk.

poleva-
14dkg cukru, 1 bílek a 1lž. rumu,
popř. citronové šťávy na zředění ... na větší hustotu přidáme cukr... poleva musí být zcela hladká a nesmí moc rychle téci, když zvedneme vařečku - potom se roztéká.
dávám do mikrotenového sáčku, na kterém ustřihnu malou špičku a tím zdobím. zvládnou to i mé malé holky... takže věřím, že i Vám se povedou.. na velikonoce jsme dělaly jen samá vajíčka... budu slepovat k sobě (marmeláda, nutela, poleva), namočím do čokolády a nazdobím... mezi dvě vajíčka můžete dát i mašličku, aby se dala pověsit, nebo udělat dírku a máte hned dekoraci na větvičky !!!!
budu ráda za vaše fota... já jsem ještě nenafotila, tak se omlouvám :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie