Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 356 návštěvníků)

PANGASIUS ze Švédska - vše z jednoho pekáče

0.0
PANGASIUS  ze Švédska - vše z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

0,5 kg pangasius (nebo jiné vykostěné ryby), 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

Postup přípravy

Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasius posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezi tím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky (jde použít jakákoliv bylinka - např. petržel, bazalka), trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut. Je to opravdu dobrota - škoda, že se nedají nahrát i vůně. Dobrou chuť.

nakrájíme brambory na kolečka

opražíme na másle mrkev s pórkem

na směs přidáme okořeněnou rybu a dáme zapéct do trouby na 15 minut

mezi tím smícháme dohromady 2 kys. smetany, trochu mléka a bylinky a nastrouháme sýr

po 15 minutách v troubě

navršíme směs z kysaných smetan a bylinek a zasypeme nastrouhaným sýrem a šup s tím do trouby

po 40 minutách máme zapečeno

tak dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KAČÍK27 13. 7. 2009, 13:55
Dobrý den paní Martino,moc vám děkuji za váš recept,moc jsme si pochutnali,bylo to opravdu výtečné,trošku jsem si recept upravila,dala jsem už uvařené brambory a neměla jsem doma petrželku ani kopr,tak jsem do smetany dala stroužek česneku a bylo to super.Katka. (Y) (Y) (L)
martina.in 21. 7. 2009, 21:05
@KAČÍK27 Hezký večer Kateřino, jsem ráda, že vám chutnalo. Vždy mě potěší, když si pochutná i někdo jiný. Mějte se hezky - Martina (X)
Gultinka (upraveno) 10. 6. 2009, 13:22
Dobrý den Marťo, výýýýýýýýýýýýýýýýýboooorrrrrnýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý (L) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Moc jsme si pochutnali. (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl)Díky. (L) (L) (F)
martina.in 9. 6. 2009, 14:51
@Gultinka Zdravím vás Adélo, je to super, že vám tahle rybička chutná. Hezký den - Martina |:o) |:o) |:o)
Hanač 8. 6. 2009, 7:18
Také jsme vyzkoušeli (clamp) (clamp) (clamp) nemá to chybu. (D) (D) udělala jsem toho vagoooon ;-) ;-) ;-) ;-) měli jsme návštěvu a všichni odešli s receptem (pl) (pl) rozhodně si toto jídlo zařadíme mezi oblíbenééé :-$ :-$ :-$ (clamp) (clamp) naprosto úúžasnýýý
martina.in 8. 6. 2009, 11:51
@Hanač Zdravím Vás Soni, jsem ráda, že vám chutnalo. To vždy potěší. Hezký den - Martina (F) (F) (F)
nula 5. 6. 2009, 11:24
Tak jsem znovu dělala tuto dobrůtku, jenže jsem zjistila že mi plno věcí chybí, takže improvizace ;-) Místo mrkve s porkem - mrkev,celer,petržel,cibulka, pažitka a libeček, místo koření na ryby trochu kari a koření na kuře . Musím říct že to také nemělo chybu (Y) a jen jsme se olizovali (L)
tanulin 21. 5. 2009, 12:04
Tuto mňamku jse už dělala víckrát,je to fakt dobré (L),jen manžel brblal že tam je mrkev(nemá rád vařenou zeleninu), tak jsem místo mrkve dala celer a bylo schváleno(ten celer tam nepoznal :-D) a bylo to taky moc dobré...tak malá rada pro mamči kterým polovičky nejí z principu vařenou zaleninu :-$
martina.in 21. 5. 2009, 16:58
@tanulin Zdravím vás Táni, jak je vidět nemáme to s manžílkama jednoduché. Ale hlavně, že si vždycky umíme poradit. U nás je taky boj s jídlem. Mějte se hezky - Martina :-D :-D :-D
Radlík 29. 3. 2009, 18:00
Dobrý den Martinko (F), tak i my jsme dneska k obídku zkusili rybičku dle Vašeho receptu, který mě velice lákal. Ale bohužel nějak se u naší rodinky nechytnul :-S. Manžel to snědl s velikým přemáháním a 6-ti letá (X)slečna to ochutnala a zůstala bez oběda :-o. Jediný, kdo si moc pochutnal byl náš 3-letý mrňousek, ten se olizoval (Z). Určitě z něj bude kuchař. Tak mě to moc mrzí, ale za naši rodinku (N).Radka
martina.in 3. 4. 2009, 14:07
@Radlík Zdravím vás Radko, je samozřejmě jasné, že ne všem chutná vše. U nás tento recept vede a za tím si stojím. Přeju vám hezký slunečný den - Martina K. |:o) |:o) |:o)
Žofrinka 30. 3. 2009, 13:18
@Radlík Tak ste ju určite museli pripraviť inak, nie podľa receptu, pretože toto je najfantastickejšie jedlo na svete!!!!!! Asi ste moc fajnoví... (tudledudle)
Radlík 30. 3. 2009, 14:10
@Žofrinka (H)Opravdu jsem ji dělala podle receptíku!!!Myslela jsem, jak si u všech nešplhnu (D) s takovou mňmkou, ale co naplat +o(Ale fajnový nejsme, jinak pořád vařím, peču, smažím podle receptíku z MMB a vše je OK :-)Tak díky za reakci (hello)
Žofrinka 30. 3. 2009, 14:24
@Radlík Ale veď hej, ja len že u nás sa to ujalo, tak nechápem, prečo nie aj u vás!!! :^) Je mi jasné, že nie všetkým chutí všetko!!! :'( Ospravedlňujem sa, ak som to napísala trošku drsnejšie!!! [A] Snáď budeme mať rovnaký názor u iného receptíku!!! :-) Ahojky! (hello)
nula 17. 3. 2009, 18:09
Teda Martinko (Y) (Y) (Y). To je taková veliká dobrota (clamp) (clamp) (clamp)Jen se nám dělají boule za ušima :-DDíky za receptík (L) (F)
Žofrinka 13. 3. 2009, 13:11
Ahoj, toto je fantastické jedlo, ryby a obzvlášť Pangasa milujeme aj s manželom a synkom, ktorý bude mať dva roky, díky díky díky za skvelý receptík!!! MŇAM!!! (Y) (Y) (Y) (clamp)
jvaisova 22. 2. 2009, 16:44
Martino, dnes jsem udělal Pangasia k obědu, byla to opravdu dobrota (pl). Děti se málem s tatínkem "poprali" :-@ (6) o poslední porci. Díky za inspiraci !!!! Jitka (clamp)
moha 15. 2. 2009, 7:01
Dobrý den Marti,u nás už je váš recept v oblíbených (clamp) (clamp).Právě jsem šupla do trouby,než odejdem bude hotovo a po příchodu z plavča bude oběd hotový :-).Děkuji za výborný (Y) recept. Monika (hello)
martina.in 15. 2. 2009, 7:58
@moha Zdravím vás Moniko, takže nejdřív "rybička" ve vodě a potom do žaludku - super kombinace (clamp) (clamp) (clamp) (clamp). Mějte se hezky- Martina |:o) |:o) |:o)
Anelim2 13. 2. 2009, 17:19
Taky musím pochválit a ostatním jen a jen doporučit-je to opravdu (pl).Určitě budu dělat častěji.Milena (flower) (flower) (clamp)
martina.in 14. 2. 2009, 14:21
@Anelim2 Zdravím vás Milenko, mám radost, že všem chutnalo. A pak že ryby nejsou k jídlu :-D :-D. Mějte hezký den - Martina |:o) (F)
ajaapaja 31. 1. 2009, 19:17
Opravdu výborné (clamp) (Y).Dávala jsem jen jednu zakys.smetanu a 1/2sladké(neměla jsem totiž dvě zakys.smetany) a i tak to bylo vynikající (flower).Díky za super receptík (L). (hello)Dana
martina.in 1. 2. 2009, 14:15
@ajaapaja Dobrý den Danielo, mám radost, že tento recept chutná už v hodně ¨rodinách. Taky se hodně inspirujeme na stránkách MMB. Mějte hezký zbytek neděle. Martina :-) :-) :-)
JanaSku 28. 1. 2009, 11:51
Právě dělám pro velký úspěch podruhé (Y) (Y) (Y) (Y) Jak se v naší rodině moc nejí ryby - tak tohle zmizlo, jen se zaprášilo a žadonili, že chtějí ještě ;-) Opravdu moc povedený receptík (F) (F) (F)
martina.in 1. 2. 2009, 14:13
@JanaSku Jsem ráda, že vám chutnalo, díky receptům z MMB jsou už i ryby poživatelnější - i pro naši rodinu. Mějte se hezky - Martina (radost)
allfice 14. 1. 2009, 13:22
Tak včera jsem vyzkoušela jeden recept na pangasiuse z MMB a dneska ten Váš, je to opravdu mňamka, s manžou jsme si pošmákli a už je celá pánev fuč (zajic). Musíme zopakovat. Kdyby jste měla další vyzkoušené tipy na pangase, písněte, máme ho moc rádi. (Y)
martina.in 15. 1. 2009, 12:48
@allfice Dobrý den, mám radost, že vám chutnalo. Mějte se moc hezky. Martina (flower) (hello)
lenka3 4. 1. 2009, 15:29
(Y) (Y) (Y)opravdu výborné, moc dlouho jsem nejedla něco tak dobrého |:o) |:o) budu dělat opravdu hooooodně často ;-) ;-) Děkujeme za receptík a přejeme vše nejlepší v novém roce (novy rok) (silvestr) Lenka a (Z) (Z) (Z)
martina.in 4. 1. 2009, 17:12
@lenka3 Jsem moc ráda, že vám chutnalo, u nás se pangas podává minimálně jednou týdně. Díky MMB mám o inspiraci postaráno. Mějte hezký zbytek dne a krásný a šťastný nový rok (novy rok).Martina
Natka6 31. 12. 2008, 12:32
Včera jsem dělala již podruhé |:o), je to moc dobrý, já to ještě trochu pro nás !vylepšila" ;-), s pórkem a mrkví jsem osmahla i kolečka cibule, je to skvělý recept (clamp), krásný nový rok (silvestr)
martina.in 31. 12. 2008, 16:55
@Natka6 Díky, jsem moc ráda, za tyto stránky, z reakcí na tento recept můžu udělat několik obměn což je super. Přeju krásný nový rok 2009 (novy rok) (silvestr)
Veronika N. 22. 12. 2008, 14:04
Včera jsem dělala poprvé a dávám velikánskou 1!! Je to vynikající skutečně!! máme s přítelem rádi ryby, tenhle recept si ukládám do opblíbených a brzy budu dělat znovu!!!! :))
martina.in 24. 12. 2008, 22:46
@Veronika N. Dobrý večer, díky za pochvalu - dnes jsme měli pangasa i místo kapra - ale obalovaného a i tak byl dobrý. Mějte se moc hezky (andel) (novy rok)
Zrušený účet 11. 12. 2008, 8:33
Teeda když tsdy čtu všechny ty komentáře,a ještě mrkám na obrázky..slintám jako bernardýn :-) :-) :-) :-) Hnedky zítra to udělám.Jsem zvědavá na manžu..ten chce vždycky rybu jen obalenou a smaženou. Jen se ještě zeptám...brambory dáváte syrové,nebo vařené ?? Pak hned písnu,jak jsme si pochutnali,ale myslím,že si pěkně nacpem bříška |:o) |:o) |:o) :-) :-) Marcela
anpeg 7. 12. 2008, 22:14
Podobné jídlo je u nás taky moc oblíbené. Nedávám však brambory, ale rýži a tu zvlášť. A bylinky dávám provensálské koření, petrželku, libeček. Je to super, hlavně z jednoho hrnce :-)
Zdenulinka 21. 11. 2008, 15:24
Dobrý den,chci se zeptat,zda rybu předtím rozmrazujete? Pokud ne,není tam ale potom moc vody? Díky Zdenka :-)
martina.in 22. 11. 2008, 9:28
@Zdenulinka Hezký den, rybky nechám vždy povolit a ještě ji vysuším ubrouskem nebo utěrkou - bylo by tam opravdu hodně vody. Tak ať si pochutnáte. (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie