Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 356 návštěvníků)

PANGASIUS ze Švédska - vše z jednoho pekáče

0.0
PANGASIUS  ze Švédska - vše z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

0,5 kg pangasius (nebo jiné vykostěné ryby), 6 středních brambor, 2 mrkve, 1/2 většího pórku, 2 kysané smetany, pažitka (nakrájená menší hrst), kopr (taky nakrájená menší hrst), 20 dkg tvrdého sýra, koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

Postup přípravy

Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasius posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů. Mezi tím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky (jde použít jakákoliv bylinka - např. petržel, bazalka), trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut. Je to opravdu dobrota - škoda, že se nedají nahrát i vůně. Dobrou chuť.

nakrájíme brambory na kolečka

opražíme na másle mrkev s pórkem

na směs přidáme okořeněnou rybu a dáme zapéct do trouby na 15 minut

mezi tím smícháme dohromady 2 kys. smetany, trochu mléka a bylinky a nastrouháme sýr

po 15 minutách v troubě

navršíme směs z kysaných smetan a bylinek a zasypeme nastrouhaným sýrem a šup s tím do trouby

po 40 minutách máme zapečeno

tak dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Tenerezka 18. 4. 2008, 14:58
Asi budu za blbce ale musím se zeptat..co je to za tu rybu Pangasius?? To se dá normálně koupit v krámě?? A je to jako mražený nebo koupený živý a zabitý?? Koukala jsem že převážně ve všech rybích receptech tady na mmb se to dělá z téhle ryby. Ona je v něčem jiná než ostatní???? Předem vám všem moc děkuji za odpověď a těším se až zase budu o něco chytřejší ;-) (L)
martina36 18. 4. 2008, 15:05
@Tenerezka dneska se dá už koupit běžně v supermarketech,její hlavní výhoda je to,že je úplně bez kostí,tedy i pro menší děti a jinak moc dobrá
Tenerezka 18. 4. 2008, 15:12
@martina36 AHAA TAK TO MOC DĚKUJI, HNED SI PÍŠU NA NÁKUPNÍ LÍSTEK!! UŽ MÁM NA RYBIČKU DLOUHO CHUŤ!!! MOC MOC DĚKUJI!!!!!!!!!! (L)
martina.in 18. 4. 2008, 16:44
@Tenerezka Dobrý den, určitě ji zkuste. Má tu výhodu, že když někdo nemá rád ryby (já mám doma takové strávníky 2), tak není vůbec cítit rybinou. Dá se přikořenit jakýmkoliv kořením a opravdu je bez kostí. Tak dobrou chuť - určitě vám bude chutnat! (flower) (hello)
promimi 18. 4. 2008, 13:08
Teda Martino- náme slov (clamp) (clamp) (clamp) Kdyby se kromě vůní daly posílat i ódy, tak hned pošlu !!! Značně jste obohatila náš jídelníček (pl) Ryby jíme rádi a hodně, ale tenhle receptík se ihned dostal do čela favoritů!!! Hned k večeři jsme tu majdu ze smetany a bylinek využili ještě na salát- je neskutečně dobrá!!! Kateřina a zbytek rodiny s plným břichem (hotdog)
martina.in 18. 4. 2008, 14:44
@promimi To jsem ráda, že vám chutnalo - mám doma 2 "nežravce" ryb a díky tomuto receptu ani nic nepoznají. Hezký den. Martina (flower) (hello)
bubík4 18. 4. 2008, 9:41
VYPADÁ TO VÝBORNĚ!!! ZKUSÍM (Y)
Sasu 17. 4. 2008, 19:27
Marti, tak toto vypadá náááádherně. Tuto rybu mám v mrazáku, tak to o víkendu odzkouším. Už teď mám slinu. Díky za inspiraci (Y)
martina.in 18. 4. 2008, 9:39
@Sasu Myslím, že vás tento recept nezklame-dobrou chuť! (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie