Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 247 návštěvníků)

Medovník - úúúúžasný

0.0
Medovník - úúúúžasný

Potřebné ingredience

3 vejce
300 g cukru krupice
1 Hera
3 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
400 g hladké mouky

Náplň: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka a 300 g másla

Postup přípravy

V horké vodní lázni rozpustit Heru, poté přidáme vejce, cukr, med, mouku s jedlou sodou, vše mícháme cca 10 minut, já jakožto lenoch míchám jen 3 minuty pomocí ručního šlehače, jinak je to docela makačka. Už při míchání nažhavíme troubu na 170, horkovzdušnou na 150.

Směs natíráme stěrkou na pečící papír, na něj si můžeme nakreslit kolečko nebo já si pod papír dávám dno z rozevírací dortové formy, abychom měli přibližný tvar. Směs stačí na 6-7 vrstev. Já peču 6, vždy po 3 plechách v horkovzdušné troubě něco přes 10 minut při 150 stupních.

Vychladlé placky vykrájím do hezkých koleček pomocí rozevírací formy. Zbylé okräje nastrouhám a smíchám s oříšky. Tímto pak medovník posypu.

Máslo a kondenzované mléko ušlěháme ručním šlehačem a slepujeme placky k sobě, mažu i horní placku a okraj dortu, aby se mělo sypání na čem držet :-)

Necháme odležet do druhého dne a pak chráníme vlastním tělem, aby zbylo na všechny :-) !!!

Pro koho by to bylo příliš sladké, mám ještě recept na jiné mazání:

UVAŘIT !! Kaši z 1/2 litru mléka + 60 g hrubé mouky
Po ZCHLADNUTÍ !! přidat 150g cukru, 200g másla, 1 vanilka, šťávu z 1/2 citronu a vše ušlehat dohromady.

Šťávy a másla dávám o trochu víc.

Ono těch mazadel asi může být víc, tak máte-li někdo tip, sem s ním !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

milk 25. 2. 2007, 21:27
Dobrý večer, včera jsem dělala váš opravdu úžasný medovník. (Y) Nejprve jsem si nadávala do čeho jsem se to pustila , ale dnes jsem ho rozkrojila to je úžasná mňamka, to se nedá ani popsat. Dělala jsem ho na své narozeniny. (D) Je jako kupovanej , vynikající (Y) (Y) Moc a moc děkuji za recept (^)
sarule 18. 2. 2007, 10:19
bylo to vyborny (^)
mmatuli 18. 2. 2007, 10:06
Dělala jsem medovník ve středu večer, aby byl pro včerejší návštěvu řádně uleželý. Nenakrojili jsme jej celou dobu :-# :-# a jen chodili kolem a těšili se na mňamku. :^) :^) :^) :-# :^) A včera jsme jej konečně rozkrojili a pochutnali si :-P :-P :-P. Teď jsem si dala ještě na snídani. Mňamka. (Y) (Y) (Y) Akorát se mi zdá, že těsto nenatáhlo krém tak, jak jsem si představovala. Ale dělala jsem medovník prvně, vzala jsem si příklad z Ajky H. níže.. :-D :-D Takže super, ke kafíčku i pro děti. Mohu jen doporučit, upeklo se i v naší plynovce. ;-) ;-)
twins 25. 2. 2007, 22:52
@mmatuli že joo? ;-) ;-) (Y) :-D :-) ;-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
buterflay 11. 2. 2007, 11:30
Dort byl vynikající,moc Vám Ivetko děkuji (clamp)Dělala jsem ho na své narozeniny a nezbyl ani kousek.Budu určitě dělat častěji. (*)Salko jsem uvařila hodinu v papiňáku a krém byl krásně karamelový (Y)
twins 9. 2. 2007, 22:55
tak ten je bezkonkurenční.. (Y) včera jsem ho udělala a dnes už zbyly jen drobečky *-) (^) (^) (^) Už mám žádosti od příbuzenstva o recept.. |:o) Pro ty váhavé maminky - pekla jsem v životě jen 3x :-$ ;-) :-| :-| a vždycky to dopadlo katastrofálně , a teď nekecám, že ani náš pes to nechtěl sežrat.. holt na to nemám buňky asi.. :-) :-$ :^) , a zařekla jsem se, že péct už nebudu ;-) ale tenhle receptík mě tak zaujal (PL) , že jsem to zkusila a je to fakt jednoduché, a navíc se mi to i povedlo!!! (Y) je to strašně mooc dobrý -- ňam ňam ňam.. , lepší snad než kupovaný, takže se tu chci veřejně pochválit (*) (*) :-) :-D tak se mi moc nesmějte.. ;-) ;-) Moc a moc DOPORUČUJU, protože když jsem ho zvládla já (H) , zvládne ho každá mamča tady .. +o( (clamp) |:o) |:o) (^) Má to ale i stinné stránky - teď ho po mě mladej bude chtít každou chvíli :-( , předtím ( po dřívějších zkušenostech jsem měla od pečení pokoj :-D :-D ) *-) takže dobrou chuť (PL) (^) (D) |:o) (F) (F) (L) - jo a do krému jsem krom salka a másla přidala i jednu tu malou arašídovou nugetu v té vaničce a ta arašídová chuť tam fakt seděla ... :-)
Aliali 6. 2. 2007, 11:43
Zdravím Vás, Ivetko, a smekám před Vaším medovníkem. Dlouho jsem hledala recept, protože dřív jsem si kupovala pláty v Tescu, ale zdály se mi drahé a malé, ale minulý čtvrtek jsem vyzkoušela Váš recept - jen krém jsem měla jiný - salko zkaramelizované, a musím říct, že u mé starší dcery (mladší ho nemůže, ještě jí není ani rok) měl neuvěřitelný úspěch, snídala ho, obědvala ho - miluje ho. Dostala ochutnat i švagrová a tchýně a už musím rozdávat recepty. Takže Vám posílám velký dík a obrovskou pochvalu (clamp) (clamp) (clamp). Alena.
IrcaBeck 5. 2. 2007, 12:01
No tak (^) (^) byl ještě lepší než kupovaný, všichni, kdo ho ochutnaly, to potvrdilo. Bohužel byl za den pryč 8o|. Jitko to salko určitě vařte, bude to lepší. Vařím to dvě hodiny v plechovce plně ponořené ve vodě. Dělám některé zákusky ze salka, a je to lepší, zkaramelizuje a trochu zhnědne a má lepší chuť. (Y)
sulipupi 6. 2. 2007, 12:27
@IrcaBeck Nemám s tím moc zkušenosti, ta plechovka salka, co dáte do vody vařit, zůstává zavřená? a vařit opravdu 2 hodiny? Díky Lenka :-$
goldovajana 12. 2. 2008, 19:04
@sulipupi Zavřenou plechovku salka vaříme asi půl hodiny v tlakáči, nahradí 2hodiny v hrnci. (Y)
Jitulanda 6. 2. 2007, 11:30
@IrcaBeck :-) dobrý den moc děkuji myslela jsem si to , ale jistá jsem si nebyla ;-) :-| , rozbyl se mi mixer :-@ , tak jakmile si koupím nový , počítám o výkendu půjdeme na nákup chci se do toho pustit, manžel ho miluje, já jeho :-P tak ho musím udělat dekuji a potom se určitě ozvu jak se mi povedl (L) (clamp) (^)
Jitulanda 5. 2. 2007, 11:11
:-$ dobrý den Iveto, prosím Vás ten krém z toho salka, tak to salko vaříte ve vodě i s plechovkou a jak dlouho, nebo ho rovnou v míse žleháte s máslem, chystám se na něj, recept vypadá moc lákavě a ty ohlasy ty mě lákají , tak jen toto jsem si nevědela rady, jestli je to možné písněte, moc děkuji Jitka . (child1) :-) (clamp) (H)
mrkev 5. 2. 2007, 10:35
Dobrý den Ivetko.Rozhodla jsem se,že udělám manželovi překvápko k narozkám.Má moc rád medovník,tak jsem vyzkoušela váš recept-NEMÁ CHYBU!!!Nevěřil,že by to mohlo být mé dílo.Po medovníčku se jen zaprášilo a všichni,kteří ho jedli,chtějí recept.Díky (Y) (Y) (Y)
IrcaBeck 3. 2. 2007, 13:51
Jsem překvapená tím, že jsem ho udělala doma. Přišlo mi to hrozně složité, po přečtení receptu musím říct, že jsem se rozhodla ho udělat. Už je v lednici a čekám na to správné odležení... :^) :^), jen nevím, zda to vydržím..už bych si dala (C) a zákusek. A jsem hlavně zvědavá na chuť, zda to bude podobné kupovanému
renus.m 10. 1. 2007, 22:52
Milá Ivetko,vyzkoušela jsem medovník a myslím ,že ho budu při každé příležitosti péct .Je opravdu úžasnýýýýýýýý!!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Díky Renča (^) (^)
solfa 10. 1. 2007, 8:27
Dobrý den Ivetko, medovník byl opravdu úúúúúžasný, jen se po něm zaprášilo (Y) a všem moc chutnal. Děkuji mnohokraté za perfektní recept (F) (F) (F) Krasný den Lenka
Lenoch 2. 12. 2006, 11:42
Dobrý den Ivetko , tak jsem skusila váš medovník a opravdu nám moc chutnal dnes ho dělám znovu pro neteř k narozeninám určitě se všichni do něj zakousnou a nezbyde ani kousíček :-P :-P :-P moc díky za tento recept Lenka. (^)
noumik 28. 10. 2006, 21:17
Dobrý večer, mám malý dotaz, co to dáváte nahoru, že je to tak hnědý, čím to posypáváte :-P
smatanka-mona 28. 10. 2006, 22:00
@noumik Jednu placku postrouháte a posypete povrch dortu :-)
smatanka-mona 28. 10. 2006, 13:52
Ivetko,včera jsem upekla a dnes jsme nevydrželi a nakrojili-parádní!!!Je to můj třetí pokus,pokaždé jiný recept,ale až ted je to jako ta Marlenka :-)...Doporučuji!!!Monika
katsych 28. 8. 2006, 11:13
tak jsme včera po dvou dnech ochutnali a naprosto perfektni!! Měla jsem původně strach, protože mi připadlo, že krému je málo, ale krásně se to rozleželo a celé to tím krémem nasáklo. Škoda jen, že se u nás sladké moc nejí, dělala bych ho určitě častěji.
kukaka 28. 8. 2006, 10:12
Tak jste mně tady tak navnadily, že jsem se i já do medovníku pustila. A je to fakt bomba (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Dokonce mi to ani nepřišlo časově moc náročné, všechno jsem šlehala ručním šlehačem a místo kulatého medovníku jsem udělala řez, vyšlo mi to na 2 velké plechy, takže 4 vrstvy. Malá bude mít brzy sváteka jdu do toho znovu! :-) Děkuji za nápad! (*)
Chroustík 27. 8. 2006, 17:33
Musím říct, že je to docela náročné na čas, ale výsledek mňamkozní. :-P :-P.
sobík 20. 8. 2006, 11:21
AHOJ IVET.CHCEM VYSK´ŠAT TVOJ MEDOVNÍK,ALE JEDNA OTÁZOČKA.. :-)AKÉ HRUBÉ MAJÚ BYT PLÁTY?ASI TAK 0,5CM?DAKUJEM NINA :-) :-P
annax 25. 8. 2006, 19:23
@sobík Omlouvám se za pozdní reakci, už máte určitě upečeno i bez mé rady ;-) Ale tu tloušťku určitě odhadnete, tak nějak těch 5-7 milimetrů, mně to vychází asi tak na tři stěrky na jeden kruhový plát, ale záleží na velikosti stěrky i kruhu :-) I.
Sarkas 19. 8. 2006, 17:20
Musím obdivovat maminky, které to mají hotové raz dva a ani se u toho neunaví :^) Já se cítím jak po boji, ale výsledek už leží ve sklepě :-D S tím časem fakt hrůza - 2 hodiny jeden medovník :-D no jo co bych ale nechtěla, když já doteď pekla jen hrnkový buchty ;-) Myslím, že výsledek ale bude stát za to :-P :-P :-P už aby bylo zítra :-D Šárka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie