Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 247 návštěvníků)

Medovník - úúúúžasný

0.0
Medovník - úúúúžasný

Potřebné ingredience

3 vejce
300 g cukru krupice
1 Hera
3 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
400 g hladké mouky

Náplň: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka a 300 g másla

Postup přípravy

V horké vodní lázni rozpustit Heru, poté přidáme vejce, cukr, med, mouku s jedlou sodou, vše mícháme cca 10 minut, já jakožto lenoch míchám jen 3 minuty pomocí ručního šlehače, jinak je to docela makačka. Už při míchání nažhavíme troubu na 170, horkovzdušnou na 150.

Směs natíráme stěrkou na pečící papír, na něj si můžeme nakreslit kolečko nebo já si pod papír dávám dno z rozevírací dortové formy, abychom měli přibližný tvar. Směs stačí na 6-7 vrstev. Já peču 6, vždy po 3 plechách v horkovzdušné troubě něco přes 10 minut při 150 stupních.

Vychladlé placky vykrájím do hezkých koleček pomocí rozevírací formy. Zbylé okräje nastrouhám a smíchám s oříšky. Tímto pak medovník posypu.

Máslo a kondenzované mléko ušlěháme ručním šlehačem a slepujeme placky k sobě, mažu i horní placku a okraj dortu, aby se mělo sypání na čem držet :-)

Necháme odležet do druhého dne a pak chráníme vlastním tělem, aby zbylo na všechny :-) !!!

Pro koho by to bylo příliš sladké, mám ještě recept na jiné mazání:

UVAŘIT !! Kaši z 1/2 litru mléka + 60 g hrubé mouky
Po ZCHLADNUTÍ !! přidat 150g cukru, 200g másla, 1 vanilka, šťávu z 1/2 citronu a vše ušlehat dohromady.

Šťávy a másla dávám o trochu víc.

Ono těch mazadel asi může být víc, tak máte-li někdo tip, sem s ním !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

julie 4. 4. 2006, 17:19
Musím moooc pochválit recept! Medovník moooc dobře chutná i vypadá!!!! ;-)
Mihi 1. 4. 2006, 23:53
Tak, Ivet... právě jsem dodělala tenhle úúúžasnej medovník ;-) , tak jsem zvědavá, jak bude chutnat - akorát jsem musela ořechy strouhat na struhadle, páč se mi porouchal mlejnek...grrr :-S , ale co, určitě to zato bude stát - obrázek mám u sebe v albu, no, ten váš je hezčí :-D
annax 2. 4. 2006, 10:49
@Mihi Dobrej :-D !! Šikulka ! napiš, jak chutnal. Prozradím tajemství - můj obrázek je bez oříšků, jen posypaný nastrouhanou plackou, páč jsem doma žádné neměla (I)
Mihi 2. 4. 2006, 14:12
@annax IVet, tak chutná sqěle, akorát mi nějak nechtěj změknout placky u středu :-(
luciasanta 28. 3. 2006, 12:09
Ivetko, včera jsem recept vyzkoušela - ta rychlost oproti tomu klasickému medovníku, jehož vrstvy se vyvalují, je naprosto úžasná. Krásně to v troubě naběhlo, jen po vytažení zase slehlo (a když jsem oddělávala pečící papír, byly pláty uprostřed takové gumovější a přilepené). Měla jste to taky tak? Nechtěla jsem to péct až do úplného vysušení. Jsem zvědavá, jaký bude po nakrojení (právě se chladí a čeká, resp. já čekám). :-P Ale už teď za ten zlepšovák-zrychlovák si zasluhujete velké díky. Lucka
annax 2. 4. 2006, 10:48
@luciasanta Já se zase chystám na ty vaše větrníky, budeme mít nějaké oslavy, tak pak napíšu, jak jsem dopadla :-)
Bombastik 28. 3. 2006, 10:04
Ivetko, chci Vám moooc poděkovat za tento jednoduchý, skvělý recept na medovník, zkusila jsem ho, a nejen že je rychle hotový, ale také myslím že se povede každému - i méně zkušeným hospodyňkám :-) ALE PŘÍŠTĚ ho udělám z dvojnásobné dávky :-P protože se po něm jen zaprášilo!!! Malý bude mít v sobotu narozeniny, takže mu upeču (^) medovník a vím že se zase zapráší :-D :-D :-D Díky patří Vám, tak posílám alespoň imaginární (F) Andrea
ravik 24. 3. 2006, 21:59
tak jsem taky neodolala a vyzkoušela... šlo to rychle, bohužel se to i rychle jedlo. všichni se olizujou za ušima, nic nebudud měnit, super recept!!! díky :-D
uvanesky 23. 3. 2006, 10:43
ahojky, tak jsem medovník taky vyzkoušela, ale našla jsem ho na netu jako "pravý arménský". těsto bylo podobné jen více mouky a placky se válejí. jinak se ještě po upečení potírají čajem, salko se sváří 2hodiny a dokonce ještě do krému přidávají cukr...no dala jsem ho tam ale bude to určitě moooc sladké. Jinak mi příprava trvala 4 hodiny |-) ted je v lednici a má se jíst až za 5 dní :-P tak už se těšííím.
annax 23. 3. 2006, 11:11
@uvanesky Adélko, neblázni :-o 4 hodiny ?? Já tenhle recept dělala poprvé a vyfrkla jsem to mezi vařením oběda celé za cca 45 minut (peču horkovzduch 2x3 polechy á cca 13 min a těsto jsem míchala jen 3 minutky), nechci ze sebe dělat superženu, jsem v podstatě hrozný lenoch, všude hledám rychlou a snadnou cestičku kcíli, proto jsem tenhle recept zveřejnila, a svůj recept na medovník, který se vyvaluje jsem zahodila :-P A tenhle se jí již druhý den. Každopádně napiš, až ochutnáte !! :-)
luciasanta 23. 3. 2006, 11:30
@annax Ivetko, tvůj medovník čeká u mě na vyzkoušení - nejprve jsem zkusila ten "pravý", který se vyvaluje (ať vím, jakou to dá práci) - ale úplně mi mluvíš z duše, taky hledám rychlovky. Ten tvůj vyzkouším příští týden, ten "vyvalovací" se chladí a čeká dnes na rozkrojení (máme s manžou dneska výročí - tak manžovi za odměnu, že to se mnou zatím vydržel ;-) a na nervy pro mě, že jsem to vydrželá já :-D ). To, že Adélka přidává do krému ještě další cukr nechápu - s tím kondenz. mlékem je to už sladké až moc (přidala jsem víc másla). A to, že se placky mají potírat čajem/rumem, mi vyvrátily různé komentáře na jiných receptářských serverech - krém k provlhčení plátů je dostačující. No, už se nemůžu dočkat odpoledne - já už chci ochutnávat !!! :-P
luciasanta 20. 3. 2006, 0:33
Ahoj holky, pokud některá budete dělat krém z vařeného (zkaramelizovaného) Salka, musíte jej vařit ponořené cca 2-3 hodiny. Pro úsporu času i energie doporučuji vařit Salko v plechovce zcela ponořené ve vodě v TLAKOVÉM HRNCI - a to jen 1 hodinu (od doby zapískání). ;-)
JUNIORSTYL 19. 3. 2006, 21:10
Tak jsem se včera večer pustila do medovníku a dneska jsme ho chutnali, je fakt úžasný a výborný!!! :-D :-D Manžel měl nejdřív řeči ať to nedělám,že to bude zbytečná práce a že to bude tvrdý atd.... no a dneska se musel omluvit!!!Sežral na posezení čtvrtku!! :-D :-D Díky za super recept, jen se bojím že teď ho po mě budou chtít pořád :-S Jana
JUNIORSTYL 15. 3. 2006, 8:18
Můžu poprosit jaké dáváte máslo?? :-D :-D Není máslo jako máslo 8o| Díky Jana
annax 15. 3. 2006, 11:58
@JUNIORSTYL Jaké konktrétně to bylo, si už nepamatuji, ale klasické "kravské" čerstvé máslo v kostce, ne margarín nebo rostlinné
pampeliskal 14. 3. 2006, 14:15
Já dávám do medovníku krém z pudinku,našla jsem ten recept ,tuším v Claudii ,a je taky super.Smícháme pudink ,heru ,cukr a je to taky vynikající,ale já vyzkouším ten z kondenzovaného mléka,díky Lenka :-P
luciasanta 14. 3. 2006, 11:07
Ivetko, můžu se zeptat - ty to kondenzované mléko taky předem vaříš ve vodě, jak už u jednoho medovníku (dle rusky Natašy) v diskuzi psala jedna kolegyňka? Anebo to máslo smícháš přímo s kondenz. mlékem bez vaření? Díky - chtěla bych ho brzy zkusit, vypadá moc hezky a lákavě. Už teď se mi sbíhají sliny. :-P Lucka
annax 15. 3. 2006, 8:01
@luciasanta Smíchala jsem to bez vaření, kostku másla poleju mlékem a rozšlehám :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie