(recept
si oblíbilo 174 návštěvníků)
Švestkové knedlíky z pařeného těsta.
Potřebné ingredience
3/4kg polohrubé mouky,1/2 lžičky soli,lžíci ml.cukru,4 lžíce oleje, (400ml.)horké vody. Švestky,meruńky,mletý mák,máslo na polití.
Postup přípravy
Do mísy nasypeme ingredience přidáme olej a spaříme horkou vodou a zpracujeme těsto.Přendáme na vál a ještě dobře propracujeme.Těsto je krásně vláčné a dobře se do něj balí ovoce.
Vaříme 10 minut.,když je tvrdší ovoce i 15 minut. Jeto rychlé a kdo nemá rád kynuté knedlíky tak tyhle jsou jedinečné .
Já mám ráda málo těsta a raději víc ovoce.
Tyhle dělávala moje babička a hlavně s meruňkama a to jsem se mohla ujest.Když je vařím vždycky mi to připomene moje dětství.
Vaříme 10 minut.,když je tvrdší ovoce i 15 minut. Jeto rychlé a kdo nemá rád kynuté knedlíky tak tyhle jsou jedinečné .
Já mám ráda málo těsta a raději víc ovoce.
Tyhle dělávala moje babička a hlavně s meruňkama a to jsem se mohla ujest.Když je vařím vždycky mi to připomene moje dětství.
Vaříme 10 - 15 minut
Uvařené knedlíky když je vytáhnu z vody pokapu olejem,aby se neslepily k sobě.Posypu mletým mákem s cukrem a s vanilkovým cukrem.Poliju máslem a promíchám vše dohromady.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Liduss
(upraveno)
13. 8. 2008, 14:47
tyto knedlíčky jsou opravdu já dávám hladkou mouku a mastím sádlem připravím si hodně mletého máku s cukrem do mísy a po uvaření knedlíky nahážu do mísy a omstím rozehřátým sádlem a pořádně protřepu tedy lehce až jsou zcela obalené nám takto chutnají víc jako s máslem ,ale chutí máme na vybramou můj tatínek je měl nejraději studené
backa
(upraveno)
13. 8. 2008, 22:27
@Liduss
Vždyť já je také jím i studené to mi vůbec nevadí ,protože je miluju a nedá mi to hlavně v noci když zbydou a nemůžu si pomoct.
Mafik
(upraveno)
10. 8. 2008, 13:02
Ten obrázek je úplně k nakousnutí, tak jsem se nechala zlákat a knedlíky jsem podle vašeho receptíku udělala Teda musím vám říct,že jsem zpočátku měla nedůvěru k tomu těstu , přišlo mně takové jakési ochuzené..žádné vajíčko, mléko, ale teda musím říct, že předčilo moje očekávání S těstem se výborně pracovalo, vůbec se nelepilo a výsledné knedlíčky, no mňamka Takže receptík ukládám a děkuji za něho. Opravdu a to doslova, za málo peněz hodně muziky zdraví Marťa
backa
(upraveno)
10. 8. 2008, 20:29
@Mafik
Tak jste mě potěšila Martinko,vypadá to ošizeně,ale naše babičky kdysi vařily šetrně a chutně.Já už jsem starší ročník než Vy a mojí babičce by letos bylo 110 let.A moc mi chutnala její kuchyně a jak na ni ráda vzpomínám tak se snažím i podle jejích receptů uvařit.I když si říkám babi to měla lepší. Hezký večer Táňa
ellianka
(upraveno)
8. 8. 2008, 1:03
Táni právě před chvilkou jsem dodělala knedlíky na zítřejší oběd . Nesnáším práci s kynutým těstem , tak jsem vyzkoušela tohle a super . Nelepí se, prfektně se s ním pracuje a je to raz dva hotovo . Moooc díky za perfektní recept , zítra bude , už se těším. mějte se hezky, Elena
backa
(upraveno)
10. 8. 2008, 20:31
@ellianka
I já moc děkuji ,že jste vyzkoušela můj recept. Zdraví Táńa Doufám,že si pochutnáte.
7.8
(upraveno)
3. 8. 2008, 18:23
Dělala jsem dnes k obědu,jsou vynikající a nelepí se. Ale je fakt že jsem dala víc vody,ale jen o trochu. Zadělat to šlo,jiné dělat nebudu.Kluci 18 a15 nemusí moc sladké,ale těhle spucovali každý 8.
backa
(upraveno)
5. 8. 2008, 21:41
@7.8
Jsem ráda,že jste si pochutnali,Je možné,že jste potřebovala víc vody víc vody ,každá mouka je jiná,ale to každá kuchařinka pozná,že je to husté a tak přidá více vody. Já už to za ty roky dělávám podle oka.
spílja
(upraveno)
2. 8. 2008, 20:29
Tak jsem se celý týden chystala na tyto báječně vypadající knedlíky,koupila kilo švestek a s chutí dala do práce.Dle receptu odměřila potřebné množství surovin a zkrátka těsto se nedalo vůbec zpracovat,natož aby bylo vláčné.Opravdu se dává na 0,75 kg mouky jen 250ml tekutiny?Prosím ,kdo jste se pustil do knedlíků dle tohoto receptu,neměli jste problém?
Saweel
(upraveno)
22. 8. 2008, 13:50
@spílja
Jani, knedle jsem dělala včera poprvé a i já musela přidat rozhodně víc vody než je uvedeno - přilévala jsem postupně podle konzistence těsta - myslím, že to bylo kolem 400ml vody. Ale těsto se podařilo skvěle a fakt se s ním pracuje perfektně ! Knedle se povedly na jedničku jsou opravdu vynikající! Jen to chce opravdu víc té vody
monikabb
(upraveno)
1. 8. 2008, 10:05
zostali mi nejake slivky, co sa nezmestili na lekvar, dnes vyskusam, vypada to fantasticky , dakujem za receptik
backa
(upraveno)
1. 8. 2008, 12:08
@monikabb
Zatím není za co až vyzkoušíte ,tak dejte vědět jak Vám chutnaly Zdraví Táňa
hajcena
(upraveno)
1. 8. 2008, 7:20
Taky je dělám - nejčastěji jahodové . Jen dávám místo polohrubé mouky hladkou a místo oleje sádlo. Je to moooooooooc dobréééééééé
backa
(upraveno)
1. 8. 2008, 12:13
@hajcena
Taky jsem dělávala i se sádlem,ale zdálo se mi těsto s olejem vláčnější. a líp se mi s těstem pracovalo. Zkuste vyzkoušet někdy i s olejem a porovnejte konzistenci. Ale chuťově je to úplně stejné a jak píšete moc dobré
helulka
(upraveno)
31. 7. 2008, 22:55
Tak to jste mi kápla do noty.. Moc mě to láká, musím co nejdřív vyzkoušet, pak písnu.
backa
(upraveno)
1. 8. 2008, 7:01
@helulka
Tak to jsem ráda,tak si pochutnejte
fojaa
(upraveno)
31. 7. 2008, 22:33
Moje maminka taky dělá pařené těsto,ale místo vody dává mléko.Můžeme se jich užrat
Aja88
(upraveno)
31. 7. 2008, 12:51
Ahoj teti, , taky mám recept od babičky a jiné nedělám, jsou mňam
backa
(upraveno)
31. 7. 2008, 13:59
@Aja88
Ahoj Ajko a že jsou viď????Ten recept se dědí z generace na generaci.
cicmoši
(upraveno)
31. 7. 2008, 12:34
tak tieto milujem a úplne tu slintám na monitor hned jak sa domáknem k neakému ovociu si ich urobím......
johnynka
(upraveno)
31. 7. 2008, 12:05
moje nejoblíbenější knedle, marně jsem hledala recept
backa
(upraveno)
31. 7. 2008, 12:29
@johnynka
Moje takýý
Prskoletka
(upraveno)
21. 8. 2008, 13:31
@backa
M8m dotaz,myslíte,že by šly knedlíky uvařit i na páře?Děkuji Božena