(recept
si oblíbilo 512 návštěvníků)
Chlebík, který nám chutná nejvíc
Potřebné ingredience
310 ml vody, 1 PL oleje, 1 PL octa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky, 1 ČL sušeného droždí. Po pípnutí: 1 ČL kmínu, hrst majoránky a cibule (nakrájená)
Postup přípravy
Vše dát v uvedeném pořadí do DP
Ingredience v DP
Toto dáme po signálu
Vše se míchá a hněte
a kyne............
A hotovo, ani se na chlebík nemusí nic mazat, jak je jedlej.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
h.sona
(upraveno)
21. 6. 2011, 16:59
Tak tento chlebík peču podle vašeho receptu už snad po sté a vždycky je perfektní Nikdy nevydržím a krájím ještě teplý, jak je úžasný
JanaLud
(upraveno)
28. 9. 2011, 13:30
@h.sona
Soni, děkuju za pochvalu. Jsem vážně ráda, že vám tak chutná
decka
(upraveno)
1. 5. 2011, 11:37
Jani,právě jsme dopekli,nevydrželi jsme a zrovna před obědem jsme ho nakrojili,je opravdu výborný....pekárnu mám teprve chvilku,ale tento chleba je zatím nejlepší co jsem dělala
JanaLud
(upraveno)
28. 9. 2011, 13:31
@decka
Díky
fiffina
(upraveno)
1. 2. 2011, 17:18
Jani chci se zeptat těsto asi kyne že? a jak dlouho a na kolik se upeče a misto žitné může být polohrubá? děkuji marta
JanaLud
(upraveno)
16. 3. 2011, 20:46
@fiffina
Marti pozdě, ale přece. Těsto musí samozřejmě kynout, jak dlouho, záleží na tom, jaký program použijete. Pokud nemáte DP, nevadí. Nechala bych ho prostě i 2 - 3 hodiny. Mouku můžete použít jakoukoliv, je to jedno. Mám vyzkoušeno, že pokaždé je jiný poměr (mouky) a vždy je výsledek famózní
SONULKA
(upraveno)
1. 2. 2011, 17:10
Jani díky za receptík je vynikající
JanaLud
(upraveno)
16. 3. 2011, 20:44
@SONULKA
Jsem moc ráda, že vám chutná
ivule 27
(upraveno)
1. 2. 2011, 17:03
Děkuji za receptík chlebík je výborný začala jsem ho dělat i jen tak samotný s kmínem bez majoranky a cibule moc nám chutná
JanaLud
(upraveno)
16. 3. 2011, 20:43
@ivule 27
Ivet díky, tak to taky zkusím
AaMisa
(upraveno)
9. 1. 2011, 19:45
Milá Jano, před chvílí jsem dopekla Váš chlebík, jen jsem nahradila chybějící žitnou mouku jinou. Nevěřila jsem, že bude tak nadýchaný jako z pekárny a je úžasný a jiný už dělat nebudeme. Děkujeme za skvělý receptík Míša a Martinka
JanaLud
(upraveno)
12. 1. 2011, 10:23
@AaMisa
Míšo taková chvála mě těší, ale víc to, že vám chutnalo
Nikisek83
(upraveno)
28. 12. 2010, 17:56
Právě jsem dopekla a ochutnala. Chlebík je vynikající, pekárnu mám teprve chviličku a učím se. Dávala jsem nejtmavší kůrku a program základní, trvá asi 3:17. Přesto se mi zdá, že by chlebík mohl být ještě klidně víc propečený. Poradíte, co s tím? Jestli pak ještě dopéct nebo jak? Moc děkuji ještě jednou za recept, je to dobrota!
JanaLud
(upraveno)
30. 12. 2010, 23:26
@Nikisek83
Veroniko, jsem ráda, že vám chlebík chutná. Pokud ho chcete ještě dopéct, tak jednoduše zapněte ještě program pečení. Ale jen na pár minut. Jinak asi neporadím, nám připadá akorát. Také jsem pekla "pokusem - omylem" mějte se krásně a super
ivule 27
(upraveno)
1. 2. 2011, 17:07
@JanaLud
zaleží na pekárně mi máme zase opačný problém připadá nam že pekarníčka peče až moc ale zrovna tenjto chlebík je z ní perfektní - propečený akorad
masimo
(upraveno)
23. 6. 2010, 12:54
Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela . Je vynikajcí . Děkujem za prima recept
JanaLud
(upraveno)
25. 6. 2010, 14:11
@masimo
díky za důvěru a hlavně!!! Jsem ráda, že chutnalo
Elinqa
(upraveno)
20. 3. 2010, 16:52
Vyzkoušela jsem místo sušeného 1/2 kostičky (21g) droždí a pekla v troubě, pekárnu nemáme... taky funguje
ronin
(upraveno)
30. 12. 2011, 19:29
@Elinqa
Dobrý večer.Alenko,já pekárnu také nemám a chtěla bych chlebík též zkusit upéci.Můžeme napsat,jak jste postupovala-zadělání,prodělání - a kdy jste přidala ten kmínm,majoránku a cibuli?A jak dlouho a na kolik stupnů jste to pekla?Děkuji.
JanaLud
(upraveno)
20. 3. 2010, 21:15
@Elinqa
Alčo to mě těší, díky za info
Elinqa
(upraveno)
21. 3. 2010, 10:58
@JanaLud
Mě totiž zklamalo sušené droždí a nevykynulo těsto, tak jsem přidala normální rozpuštěné v trošce vody a chlebík se povedl.
JanaLud
(upraveno)
21. 3. 2010, 19:32
@Elinqa
hlavně že jste se nenechala odradit jsem moc ráda, že vám chutnal
kacatko.37
(upraveno)
11. 3. 2010, 10:24
Dobrý den, mockrát děkujeme za Váš receptík . Je to nejlepší chléb z domácí pekárny, co jsme kdy jedli . Cibuli občas prostřídám s nakrájeným česnekem a je to taky velká mňamka , moc díky
JanaLud
(upraveno)
11. 3. 2010, 13:42
@kacatko.37
Péťo moc díky za komentář, škoda že česnek nemůžu, určitě je to taky bašta
ivana.king
(upraveno)
10. 3. 2010, 14:51
Opravdu výborný!! Já měla takový strach z té cibule - ale vůbec tam nevadí. Příště přidám ještě škvarky
JanaLud
(upraveno)
11. 3. 2010, 13:38
@ivana.king
Ivčo i se škvarkama vám bude chutnat. Mám zkušenost i s uzeným Pozdravujte
1Pajinka
(upraveno)
10. 3. 2010, 14:02
Chleba je senzační, i manžel si ho pochvaloval, zatím také nejlepší, co jsme jedli, takže moc děkujeme
JanaLud
(upraveno)
11. 3. 2010, 13:37
@1Pajinka
Jsem ráda, že vám chutnalo Mějte se
missak
(upraveno)
27. 2. 2010, 17:44
Skvělý recept moc nám chleba chutnal Díky za recept Míša
JanaLud
(upraveno)
27. 2. 2010, 19:24
@missak
Míšo díky za pěkný komentář, hlavně že chutnalo
Simonecek
(upraveno)
14. 2. 2010, 21:43
Muzu se zeptat, mam jenom jeden hak v pekarne a taky je to ta dovrchu ne do sirky. Myslite ze i tak se mi chlebik povede??? Diky za info
JanaLud
(upraveno)
16. 2. 2010, 16:51
@Simonecek
Milá Jarmilko, to opravdu netuším, ale myslím si, že by se měl chlebík povést. Vyzkoušejte a uvidíte. Já mám pekárnu se 2 háky . Držím palec
schnek
(upraveno)
2. 2. 2010, 11:33
opravdu úžasný chlebík manžel a děti ho snědli celý bochník, jen jsem ho vytáhla z pekárny
JanaLud
(upraveno)
5. 2. 2010, 18:22
@schnek
Míšo tak to jsem moc ráda, že měl chlebík takový úspěch Díky za milý komentář
Květoňka
(upraveno)
4. 1. 2010, 20:20
Dnes jsem ho zkusila a je prostě úúúúúžasný. S mužským se můžeme ujíst. Dcera sice remcá, že v tom je ci-bu-léééé, ale má smůlu Díky za supr recept.
JanaLud
(upraveno)
6. 1. 2010, 16:50
@Květoňka
Alenko to jste mě potěšila a chudák , moje má taky problém s cibulí . Občas jí upeču bez, ale to není ono
vapetka
(upraveno)
19. 12. 2009, 16:43
Moc děkuji za recept. Chleba se povedl na 1. Dneska jsem už pekla podruhé. Krásné vánoce. Petra
JanaLud
(upraveno)
19. 12. 2009, 17:33
@vapetka
Díky za pochvalu,Péťo Právě se ho také chystám péct, takže a přeji vám vydařené
vapetka
(upraveno)
17. 12. 2009, 7:23
Můžu se zeptat na jaký program? mám pekárnu teprve 2 den. Ježíšek nadělil dřív . Díky petra
JanaLud
(upraveno)
8. 1. 2010, 17:53
@vapetka
Péťo, gratuluji k předčasnému dárku Já peču u mé pekárny na základní, nejdelší program. Trvá cca 3,30 hodiny, se vším všudy. Mějte se krásně a ať se chlebík povede.Doufám, že bude chutnat
pavlinka+jiříček
(upraveno)
17. 12. 2009, 6:52
Jani,tak chlebík už jiný nedělám,peču ho stále,i když se musím přiznat,že nedávám cibuli a majoránku,jen kmín.A je opravdu vynikající,nedrobí se,no prostě jednička.
JanaLud
(upraveno)
17. 12. 2009, 8:09
@pavlinka+jiříček
Pavli, mám opravdu radost, že vám chlebík tolik chutná, krásné a děkuji za komentář
chvojcata
(upraveno)
11. 11. 2009, 19:51
Jani, upečemo a téměř všechno snězeno Výýýýborný
JanaLud
(upraveno)
12. 11. 2009, 12:25
@chvojcata
to jsem moc ráda, Lucko, že chutnalo