(recept
si oblíbilo 751 návštěvníků)
Zbyly chleba !!
Potřebné ingredience
chleba ktery jiz neni cerstvy a nechcete ho vyhodit ,a nemate ho kam dat protoze kraliky vam nekdo ukradl :o))))))
vejce , cesnek , slanina , sul per, oregano , jarni cibulka pokud nemate tak normalni, mleko .
Postup přípravy
Chleba rozdrobime jak nejlepe umime , zalijeme vlaznym mlekem tak aby se chleba namocil ale ne aby v tom bylo koupaliste s chlebovou lazni pro krecky :o)))
Zkratka aby vznikla HUSTA hmota do toho pridame prolisovany cesnek , usmazenou slaninu , vejce , sul pepr , orestovanou cibulku , oregano , a uhnacame kasi ktera bude vypadat opravdu strasne !! Ale to je prave ono :o))
Po te smazime placky na panvi , je to dobra svaca nebo i vecere na rychlo .
Zkratka aby vznikla HUSTA hmota do toho pridame prolisovany cesnek , usmazenou slaninu , vejce , sul pepr , orestovanou cibulku , oregano , a uhnacame kasi ktera bude vypadat opravdu strasne !! Ale to je prave ono :o))
Po te smazime placky na panvi , je to dobra svaca nebo i vecere na rychlo .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mafik
(upraveno)
25. 1. 2010, 12:42
je to móooc velká dobrota. díky za prima receptík
jidav
(upraveno)
21. 1. 2010, 18:30
Váš recept už mám uleženej hooodně dlouho a dnes na něj konečně došlo.. Smekám, je to fakt super, všem nám moc chutnalo! Konečně něco dobrého ze starého chleba a ne jen pořád vaječná topinka!
Chichi1
(upraveno)
5. 11. 2009, 18:57
výborné velká spokojenost
zabakova
(upraveno)
21. 9. 2009, 14:31
Mám doma asi 3/4 chleba, tak to dnes vyzkouším a do půlky zkusím přidat nivu nebo balkán. Snad nic nepokazím Každopádně děkuji za recept, protože u nás chleba zbyde pokaždé
beziv
(upraveno)
28. 8. 2009, 14:40
Tak po přečtení preferencí jsem neodolala a pustila se do přípravy chleboplacků. Měla jsem větší 1/2 chleba (kůrku jsem víceméně odkrojila) a dala 6 vajec. Anglickou jsme neměli, tak dostali šanci herkules s vysočinou a místo oregana jsem zvolila majoránku. Bohužel se mi hmota na pánvičce taky trochu trhala. Ale výsledný placek byl výýýýtečnýý I spočátku nedůvěřivý manžel se olizoval. No a protože se mi u smažení v noci nechtělo stát, šoupla jsem směs na vymazaný a vysypaný (teflonový) pekáč (do 1/2 jsem dala na kostičky nakrájený sýr a do druhé 1/2 zelíčko). Výsledek ale nebyl tak mňamózní jako smažený na pánvičce. Asi jsem to v troubě "přesušila" - Placka nešla absolutně odloupnout. A to co šlo, nám tolik nechutnalo. Prosíím o radu jak dlouho a na kolik stupňů to pečete??
vanýssek
(upraveno)
26. 5. 2009, 11:35
už na to čtu preference.....a mám na to chť taky! ...konečně něco jiného, než chleby ve vajíčku!!
LEJLA
(upraveno)
25. 5. 2009, 19:18
Prosím používají se i kůrky nebo jen střídka?
hankaa3
(upraveno)
27. 8. 2010, 17:19
@LEJLA
Já dala všechno a bylo to výborné
Viktorie-Anna
(upraveno)
24. 5. 2009, 18:56
super bašta
raduza1
(upraveno)
6. 5. 2009, 16:06
Týýý jo to je dobrý fakt dobrý...................je to skoro nemožný upéct z takový "šlichty" na talíři tak dobrou placku. MOC CHVÁLÍM
valnat
(upraveno)
29. 3. 2009, 16:59
Hned jdu na to , máme chutě a nevíme, co k večeři, tak to jdem vyzkoušet a dáme vědět, jak to chutnalo.Díky za typ.M a moje rodinka
kyčerka
(upraveno)
28. 5. 2014, 19:21
.
petka35
(upraveno)
7. 3. 2009, 22:54
Skvělý receptík Já jsem těsto dala na plech do trouby a opravdu to nemělo chybu!!!!!!! A moji tři masožravci nepoznali, že v tom není skoro žádné masíčko! Opravdu super!
Bberi
(upraveno)
27. 2. 2009, 8:06
Včera jsem dělala k večeřiOkořenila jsem majoránkou místo oregana.Do těsta jsme dal normální cibuli a ne jarní.Placičky se smažili nic moc,některé se trošku rozpadaly,tak jsem se naštvala a dopekla vše v troubě na plechu a nemělo to chybu.Je to velice jedlé. A chutnalo to podobně ,jak bramborák a mnozí by ani nepoznali,že je to z chleba.
smudlíí
(upraveno)
24. 2. 2009, 11:01
Včera jsem vyzkoušela-LAHODA!!! chutnalo celé rodince,super receptík! Martina
Makelka
(upraveno)
18. 2. 2009, 14:22
Skvělé, přidala jsem do půl dávky ještě zelí a jen se po nich zaprášilo
Lenka 1551
(upraveno)
5. 2. 2009, 0:05
Dobrý večer. Toto jídlo mne velmi překvapilo...asi i mého manžela, protože jsem se, po 6 dnech ležení při nemoci, zvedla a placky připravila... o půlnoci- právě jsme je dobaštili. Byly jen 3 na zkoušku a prošly- jsou opravdu velmi chutné, navíc jsem přidala do hmoty i trochu hořčice (neměla jsem uzené, tak je nahradila nožička párku) a do budoucna se chystám přidat i zelí... Abych to zakončila- moc nám chutnalo L.
Purpurová
(upraveno)
26. 1. 2009, 23:34
Dobrý večer, hledám inspiraci pro rychlou a výbornou večeři. Ta Vaše pochoutka vypadá opravdu úžasně. Vyzkouším a dám vědět - Díky - Markéta
Vojtula
(upraveno)
16. 1. 2009, 12:09
díky za bezva recept
nelinka11
(upraveno)
7. 1. 2009, 18:47
Ahoj, tak právě smažím tuto směs a nedaří se mi. Chuťově výborné,ale nemám placky-strašně se mi to "drolí" - nedrží tvar. Čím to může být?
werronik
(upraveno)
19. 11. 2008, 17:45
Johhanko, tak za toto jídlo klobouk dolů. Právě je tu do sebe tlačím s kysaným zelím a zapíjím nealko pivem. Perfektní ukojení těhotenských chutí. Ještě jsem zvědavá, co na to chlap až příjde z práce.