(recept
si oblíbilo 340 návštěvníků)
ORANŽOVÉ RIZOTO
Potřebné ingredience
na větší pekáč-2 velké cibule,40 dkg mletého vepř.masa,sůl,pepř,masox v prášku nebo normální,mražená zelenina hrášek s mrkví,1 malé lečo,rýže-asi tak 30 dkg v syrovém stavu.
Postup přípravy
Uvaříte si rýži.Vedle na pánvi osmahnete 2 velké cibule nadrobno,na to vepřové mleté maso,osolíte,opepříte,já dávám ještě prášek Knorox,to je něco jako rozdrobený masox,orestujeme maso,trošku podliju,chvilku dusím,pak přidám mražený hrášek s mrkví,dusím do měkka,a nakonec přidám jedno malé lečo i s nálevem,a nechám povařit asi 10 minut,aby tam nebylo tolik vody.Pak smíchám s rýží v pekáčku-neděste se,když to bude jako kejda-v troubě se to vydusí!!,a dám do trouby na 200 stupnů dodělat,ta štáva se krásně vsákne do rýže,a rizoto je takové kypré a moc dobré.Dobrou chut:-)
Jelikož se maminky často ptají,jakéže to lečo do rizota patří,jestli v plechovce nebo ve sklenici,tak doplnuji,že ve skleničce:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
SIPKOVAROSE
(upraveno)
27. 1. 2017, 16:00
dokonalé rizotko měla jsem strach z toho leča ,ale výsledek stojí za to lepší rizoto jsem ještě nejedla .děkuji za skvělej receptík určitě ho budu teď dělat pořád
laskonka333
(upraveno)
12. 8. 2015, 8:58
jazumi
(upraveno)
10. 11. 2013, 12:21
toto rizoto už znám a je výborné -dnes jsem pro změnu jako zdravější variantu : místo rýže dala pohanku- lámanku a maso krůtí mleté jsem velmi mile překvapena -je výborné a jí to i naše nejmladší, která pohanku nemá ráda
j.j.zuzanka
(upraveno)
22. 11. 2012, 17:48
Vynikající a jednoduché
packa2
(upraveno)
18. 11. 2012, 8:15
Luxusnííí!!! Lepší jsem nejedla! . Když rizoto, tak tady todle
brčule123
(upraveno)
11. 10. 2012, 16:16
Tak už vím, co budu v sobotu vařit
kytap
(upraveno)
31. 8. 2012, 19:15
Dělám také jenom rýži nevařim, dávam, rýži, maso, lečo a zaliji masoxem a dám do trouby pod pokličku, před dopečením chvíli odkryji.
Lenka.Drasakova
(upraveno)
31. 8. 2012, 18:29
vynikající
ˇjaninabliz
(upraveno)
16. 4. 2012, 21:01
Dneska jsem dělala vaše rizoto,takovou mňamku už jsme dávno neměli,výborný recept,zůstane v našich oblíbených,díky.....
Market1ka
(upraveno)
11. 2. 2012, 15:03
VYNIKAJÍCÍ manžel chválil a chválil a chválil a snědl pomalu i moji porci
citren
(upraveno)
16. 12. 2011, 15:23
zkusím
dannynka84
(upraveno)
16. 12. 2011, 15:13
naše najoblubenejšie rizoto manžel ani iné nehce
Ketysi
(upraveno)
13. 12. 2011, 22:52
Dnes jsem vařila rizoto k obědu a mělo velký úspěch.Chutná mi jako džuveč.Opravdu velká mňamka jen místo leča jsem dala tompu a vážně velká dobrota všem doporučuji
Adylka7
(upraveno)
11. 11. 2011, 10:42
dnes budu dělat po několikáte a už se moc těšíme nikdy se mi tak nepovedlo...a že sem už vyzkoušela receptů...i zaručených rodinných
Creative Home
(upraveno)
6. 8. 2011, 19:22
Tak jsem dnes vyzkoušela Věrko tvé skvělé rizoto a ... mňam !!! Opravdu výtečné! Moc děkuji ta skvělý recept!
vocilka
(upraveno)
28. 5. 2011, 12:04
Věrko, díky za tento receptík, dělám už léta, od té doby, co se tu objevil (a možná ještě dřív, protože recepty tu ještě nebyly a nejdřív byl tuším v diskusi ). Je super!!!
kosina
(upraveno)
15. 6. 2011, 19:57
@vocilka
Dano,pozdě,ale přece děkuji za komentík,jsem ráda,že vám chutná
cokapik
(upraveno)
6. 4. 2011, 12:12
(velikonoce8
dadula1
(upraveno)
10. 2. 2011, 10:12
Právě baštím vaše rizeto.Je výborné.Děkuji za recept
Wiktorie
(upraveno)
6. 10. 2010, 20:52
Věrko, rizoto jsem udělala teď večer, ať má manžel po noční co papat zítra k obědu. Tak nějak koštuju, koštuju a koštuju a už je toho půlka. Rizotka miluji, je super. Chudák manžel,aby ráno nekoukal na prázdný pekáč
kosina
(upraveno)
16. 10. 2010, 7:53
@Wiktorie
Jo,takové koštování taky znám jsem ráda,že chutnalo
06adamek
(upraveno)
12. 4. 2010, 15:21
Dobrý den, Věrko ,rizoto jsem podle Vašeho receptu zkusila a musím říct,že si manžel moc pochutnal .Moc dobré ,jednoduché,rychlé.Opravdu doporučuji .Martina .