Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 146 návštěvníků)

Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v alobalu

0.0
Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v alobalu

Potřebné ingredience

Vykuchaní pstruzi, čerstvá nebo mražená petržel, citrón, máslo, sůl, alobal

Postup přípravy

1. Pstruhy očistíme, osolíme na povrchu i vevnitř, pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř dáme petržel a kousek másla.

2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj olej (nemisí být), položíme naplněného pstruha a zabalíme, tak, aby spoje byly směrem nahoru, vznikne nám taková jakoby lodička. Zabalené pstruhy dáme na plech nebo pekáč.

3. Pečeme při 200 stupních cca 40 minut. Pak pstruhy rozbalíme, pozor na horkou páru, a pečeme ješte dokřupava cca 10 minut.

Dobrou chuť.

Do osoleného a citrónem pokapaného pstruha dáme snítky petržele a kousek másla.

Zabalíme a dáme na plech nebo pekáč.

Na konci pečení alobal rozbalíme a necháme dopéct dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mášenka 30. 4. 2011, 14:45
Dobrý den! (clamp) Pstruzi byli opravdu ňamka! |:o) (Y) (clamp) Skvele jsme si cela rodinka pochutnali! Díky (L)
kalimera 1. 5. 2011, 10:02
@Mášenka Paní Dášo, děkuji za milý komentář (F), jsem ráda, že chutnalo :-). Krásný sváteční den (hello).
AlideLuci 2. 3. 2011, 11:42
Dobrý den.Pstruzy byli výborní,ale ješťe jsem dala na alobal trochu oleje pro jistotu a stejně se me připekl.Alobal jsem musela z toho ztrhávat.Kde jsem udělala chybičku??? :-$ Děkuji za radu (L)
JíVla 24. 6. 2011, 22:20
@AlideLuci Lucko napadlo mě, že by to mohlo být druhem alobalu - já jsem pekla v alobalu určeném na grilování ( je silnější ) a ještě jej potřela trochou oliv. oleje a neměla jsem problém. Už nevím kolik stál, určitě byl dražší než klasický. Tak ať to příště vyjde (hello)
kalimera 2. 3. 2011, 12:29
@AlideLuci *-)tak to asi neporadím :-$, to se mi zatím nestalo. Jinak jsem moc ráda, že chutnalo (Y).
Jája 19. 2. 2011, 18:29
(Y) tak už je v troubě (zajic)
kalimera 19. 2. 2011, 19:29
@Jája Děkuji za vyzkoušení (Y), budu ráda, když napíšete, jak chutnal (jidlo). Krásný večer (hello).
kosticka 5. 10. 2010, 18:55
moc dík za fotky a instruktáž , pstruhy jsem pekla poprvé a moc ráda jsem využila vašeho receptu...holky se už olizují (L)
kalimera 8. 10. 2010, 13:18
@kosticka Silvi, moc děkuji za milý komentář (L). Jsem ráda, že chutnalo (hello).
morcica 21. 8. 2010, 9:39
Za chvíli jdu na to, pstruha budu připravovat poprvé v životě. Trochu mám obavy z očí, ocásků a ploutví, ale snad to přežiju :-D Jináč chystám se dělat s hranolkama a zeleninovým salátem. Na talíř k tomu ještě podusím fazolové lusky, ty my rádi.
kalimera 26. 8. 2010, 10:10
@morcica Tak ty oči naprosto chápu :-o :-D....
morcica 22. 8. 2010, 11:25
@morcica Tak vyzkoušeno, byla to dobrůtka. Jen jsme měli moooc kostí. Díky za recept (L).
kalimera 26. 8. 2010, 10:12
@morcica Kami, moc děkuji za vyzkoušení a pochvalu. Já po upečení pstruha "otevřu" a vyndám celou páteř i s hlavou a ocasem ,-), takže pak už tam většinou žádné kostičky nejsou (Y).
morcica 25. 9. 2010, 18:17
@kalimera Jo jo, však jsem to tak dělala :-) Ale i tak mi v rybce zbyla spousta malých kostí ,-)
kalimera 27. 9. 2010, 13:38
@morcica Tak to byl asi nějak zvlášť kostnatý kousek ,-), snad to bude příště lepší (Y). Mějte se krásně (hello).
Murr2 26. 1. 2010, 14:08
tak toto musí být lahoda (clamp) (clamp) (clamp).a ta kůrčička -určitě si takto rybku brzy uděláme ^o) ^o) ^o).Děkuji za tip (flower)
kalimera 26. 1. 2010, 14:41
@Murr2 Máte pravdu, po záverečném dopečení s otevřeným alobalem je rybka krásně křupavá (Y). Budu ráda, když napíšete, jak chutnalo. Krásný den (hello).
Anko 26. 1. 2010, 8:28
Dobrý den, také jsme včera vyzkoušeli a fakt to byla velká dobrota!!! (Y) Jednoduchý recept, téměř bez práce a přitom velká bašta! (clamp)
kalimera 26. 1. 2010, 13:56
@Anko Tak to mám velkou radost (radost), děkuji za vyzkoušení a komentář (hello).
mamina 9. 12. 2009, 13:44
Dnes jsem dělala pstruhy podle tohoto receptíku a byly vynikající, k nim jsem jako přílohu ještě udělala brambor a dušenou mrkev. Děkuji za receptík (F) (F) (F) (F) (F) (F)
kalimera 11. 12. 2009, 11:33
@mamina Evi, moc děkuji za vyzkoušení a za pochvalu. Tento recept mám obzvláště ráda, je jednoduchý a dělá se v podstatě sám ;-). Krásné svátky (andel) (hello).
mummi 27. 5. 2009, 12:05
právě sem je šoupla do trouby. Dáme si je jen s dušenou zeleninou na másle . Bože mě už se zbíhají sliny (zajic)
kalimera 27. 5. 2009, 12:23
@mummi Taky bych si dala ;-). Doufám, že si pochutnáte, budu ráda, když písnete (hello).
s-arka 17. 1. 2009, 6:50
Mňam (zajic) Pavli, ty mě nikdy nezklameš (L) Miluji ryby a takovou dobrotu si nechám opravdu líbit (Y) (Y) (Y) Už se těším do Ostravy, protože takhle si je děláme se ségrou a už dlouho se na ně chystáme |:o) |:o) |:o)
kalimera 17. 1. 2009, 9:26
@s-arka Ahoj, Šárinko. Tady zase platí, že v jednoduchosti je krása (Y) (clamp) (Y). Moc tě zdravíme a přejeme krásný víkend. (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie