(recept
si oblíbilo 146 návštěvníků)
Bezkonkurenční pstruh na přírodní způsob pečený v alobalu
Potřebné ingredience
Vykuchaní pstruzi, čerstvá nebo mražená petržel, citrón, máslo, sůl, alobal
Postup přípravy
1. Pstruhy očistíme, osolíme na povrchu i vevnitř, pokapeme citrónovou šťávou. Dovnitř dáme petržel a kousek másla.
2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj olej (nemisí být), položíme naplněného pstruha a zabalíme, tak, aby spoje byly směrem nahoru, vznikne nám taková jakoby lodička. Zabalené pstruhy dáme na plech nebo pekáč.
3. Pečeme při 200 stupních cca 40 minut. Pak pstruhy rozbalíme, pozor na horkou páru, a pečeme ješte dokřupava cca 10 minut.
Dobrou chuť.
2. Utrhneme si potřebné množství alobalu, kápneme na něj olej (nemisí být), položíme naplněného pstruha a zabalíme, tak, aby spoje byly směrem nahoru, vznikne nám taková jakoby lodička. Zabalené pstruhy dáme na plech nebo pekáč.
3. Pečeme při 200 stupních cca 40 minut. Pak pstruhy rozbalíme, pozor na horkou páru, a pečeme ješte dokřupava cca 10 minut.
Dobrou chuť.
Do osoleného a citrónem pokapaného pstruha dáme snítky petržele a kousek másla.
Zabalíme a dáme na plech nebo pekáč.
Na konci pečení alobal rozbalíme a necháme dopéct dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mášenka
(upraveno)
30. 4. 2011, 14:45
Dobrý den! Pstruzi byli opravdu ňamka! Skvele jsme si cela rodinka pochutnali! Díky
kalimera
(upraveno)
1. 5. 2011, 10:02
@Mášenka
Paní Dášo, děkuji za milý komentář , jsem ráda, že chutnalo . Krásný sváteční den .
AlideLuci
(upraveno)
2. 3. 2011, 11:42
Dobrý den.Pstruzy byli výborní,ale ješťe jsem dala na alobal trochu oleje pro jistotu a stejně se me připekl.Alobal jsem musela z toho ztrhávat.Kde jsem udělala chybičku??? Děkuji za radu
JíVla
(upraveno)
24. 6. 2011, 22:20
@AlideLuci
Lucko napadlo mě, že by to mohlo být druhem alobalu - já jsem pekla v alobalu určeném na grilování ( je silnější ) a ještě jej potřela trochou oliv. oleje a neměla jsem problém. Už nevím kolik stál, určitě byl dražší než klasický. Tak ať to příště vyjde
kalimera
(upraveno)
2. 3. 2011, 12:29
@AlideLuci
tak to asi neporadím , to se mi zatím nestalo. Jinak jsem moc ráda, že chutnalo .
Jája
(upraveno)
19. 2. 2011, 18:29
tak už je v troubě
kalimera
(upraveno)
19. 2. 2011, 19:29
@Jája
Děkuji za vyzkoušení , budu ráda, když napíšete, jak chutnal . Krásný večer .
kosticka
(upraveno)
5. 10. 2010, 18:55
moc dík za fotky a instruktáž , pstruhy jsem pekla poprvé a moc ráda jsem využila vašeho receptu...holky se už olizují
kalimera
(upraveno)
8. 10. 2010, 13:18
@kosticka
Silvi, moc děkuji za milý komentář . Jsem ráda, že chutnalo .
morcica
(upraveno)
21. 8. 2010, 9:39
Za chvíli jdu na to, pstruha budu připravovat poprvé v životě. Trochu mám obavy z očí, ocásků a ploutví, ale snad to přežiju Jináč chystám se dělat s hranolkama a zeleninovým salátem. Na talíř k tomu ještě podusím fazolové lusky, ty my rádi.
kalimera
(upraveno)
26. 8. 2010, 10:10
@morcica
Tak ty oči naprosto chápu ....
morcica
(upraveno)
22. 8. 2010, 11:25
@morcica
Tak vyzkoušeno, byla to dobrůtka. Jen jsme měli moooc kostí. Díky za recept .
kalimera
(upraveno)
26. 8. 2010, 10:12
@morcica
Kami, moc děkuji za vyzkoušení a pochvalu. Já po upečení pstruha "otevřu" a vyndám celou páteř i s hlavou a ocasem , takže pak už tam většinou žádné kostičky nejsou .
morcica
(upraveno)
25. 9. 2010, 18:17
@kalimera
Jo jo, však jsem to tak dělala Ale i tak mi v rybce zbyla spousta malých kostí
kalimera
(upraveno)
27. 9. 2010, 13:38
@morcica
Tak to byl asi nějak zvlášť kostnatý kousek , snad to bude příště lepší . Mějte se krásně .
Murr2
(upraveno)
26. 1. 2010, 14:08
tak toto musí být lahoda .a ta kůrčička -určitě si takto rybku brzy uděláme .Děkuji za tip
kalimera
(upraveno)
26. 1. 2010, 14:41
@Murr2
Máte pravdu, po záverečném dopečení s otevřeným alobalem je rybka krásně křupavá . Budu ráda, když napíšete, jak chutnalo. Krásný den .
Anko
(upraveno)
26. 1. 2010, 8:28
Dobrý den, také jsme včera vyzkoušeli a fakt to byla velká dobrota!!! Jednoduchý recept, téměř bez práce a přitom velká bašta!
kalimera
(upraveno)
26. 1. 2010, 13:56
@Anko
Tak to mám velkou radost , děkuji za vyzkoušení a komentář .
mamina
(upraveno)
9. 12. 2009, 13:44
Dnes jsem dělala pstruhy podle tohoto receptíku a byly vynikající, k nim jsem jako přílohu ještě udělala brambor a dušenou mrkev. Děkuji za receptík
kalimera
(upraveno)
11. 12. 2009, 11:33
@mamina
Evi, moc děkuji za vyzkoušení a za pochvalu. Tento recept mám obzvláště ráda, je jednoduchý a dělá se v podstatě sám . Krásné svátky .
mummi
(upraveno)
27. 5. 2009, 12:05
právě sem je šoupla do trouby. Dáme si je jen s dušenou zeleninou na másle . Bože mě už se zbíhají sliny
kalimera
(upraveno)
27. 5. 2009, 12:23
@mummi
Taky bych si dala . Doufám, že si pochutnáte, budu ráda, když písnete .
s-arka
(upraveno)
17. 1. 2009, 6:50
Mňam Pavli, ty mě nikdy nezklameš Miluji ryby a takovou dobrotu si nechám opravdu líbit Už se těším do Ostravy, protože takhle si je děláme se ségrou a už dlouho se na ně chystáme
kalimera
(upraveno)
17. 1. 2009, 9:26
@s-arka
Ahoj, Šárinko. Tady zase platí, že v jednoduchosti je krása . Moc tě zdravíme a přejeme krásný víkend.