Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 176 návštěvníků)

vynikající opravdový medovník:-)Marlenka

0.0
vynikající opravdový medovník:-)Marlenka

Potřebné ingredience

3 vajíčka 300g cukr krupice 1 hera 3 lžíce medu 1 lžička jedlé sody 400g hladk= mouky krém: 300g másla 1 plechovka salka( kondenzovan= mléko´)

Postup přípravy

medovník jsme dělala poprvé ale je opravdu jednoduchý :-)recept mám tady z MMB :-)

nejpve si uvaříme salko neotevřený v plechovce ho ponoříme do vody a vaříme 2 hidiny, pak ho necháme vychladnout :-)

ted si připravíme kastrol, který dáme do vodní lázně a rozpustíme v něm heru, necháme ji rozpustit a chvilku vychladnout , pak přidáme ostatní přísady a to jsou vajíčka, cukr, sodu, med, mouku a třeme 10 minut a nebo lenoši jako jsme já to vememe šlehačem 3 minuty (já šlehala těma spirálama)

potom si hmotu rozdělíme na 6 dílů já si je dala do mističek abych měla všude stejně, na pečící papír uděláme z hmoty kolo které dáme péct já pekla na 170 stupňů 8 minut, až upečeme všecky placky vychladlé je zašneme okrajovat, já si na to vzala spodní díl od dortové formy položila jsme na placku a kolem ní jsme to odkrojila:-)zbytky z placek nevyhazujeme nechame si je a pak tím celý medovník posypeme,
když je máme všechny odkrojené začneme je slepovat a to krémem který jsme si udělali z uvařeného salka a másla, a stačí mazat, nakonec namažeme aji zvrchu a posypeme tím zbytkem co jsme si nechali:-)
a nechame v ledničce ztuhnout :-)

dobrou chut je vnikající:-)

tady mám připravené těsto

těsto jsme si rozdělila do šesti mističek :-)

vyválená pomocí gumovou uhlazovačkou :-)placka jeste neupečená

takhle obkrajujeme placku :-)

placky připravené na mazání

máslo a uvařené salko uděláme krém .-)

krém do marlenky rozmíchaný

zbytky na posypání marlenky :-)

a hotovo :-)

a rozkrojená :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 31. 10. 2012, 18:10
(Y) (Y) (Y)
lidare 31. 10. 2012, 18:07
(Y)moc pěkný :-) (clamp)
GABA75T 31. 10. 2012, 17:53
moc děkuji za skvělí recept už peču asi po páte má velký úspěch (Y) (Y) (Y) (Y)
jitah 16. 12. 2011, 10:15
určitě vyzkouším ^o) (pohoda)
jbanca 12. 12. 2011, 7:37
Dělala jsem narlenku,ale na plech a už nedělám krém z vařeného salka,připadne mě drahý a taky hodně těžký...už jen vaření plechovky 2 hod,je spousta energie.jestli můžu nabídnout ke zkušení karamelový krém šlehačkový:: Karamelový krém /bez vaření SALKA/ POTŘEBNÉ PŘÍSADY 25 dkg cukru krupice 1 šlehačka / min.33 % / 1 máslo POSTUP PŘÍPRAVY Cukr dáme do vyššího hrnce,a necháme zkaramelizovat do barvy medu /když bude moc tmavý,tak zhořkne/. Můžeme přidat pár kapek vody,ta se odpaří a cukr se nám lépe rozpustí. Šlehačku mezitím přivedeme k varu a vlijeme do karamelu,pozor,vzkypí to,proto vyšší hrnec. Vaříme a mícháme 5 minut,pak necháme vychladit a do chladného vešleháme máslo. Pokud se nám krém srazí,tak mírně nahřejeme ve vodní lázni,vše se krásně spojí a necháme vychladit. Recept mám vyzkoušený,zdobila jsem s ním i dort,a krásně drží,je opravdu moc dobrý, a hlavně odpadá 2-3 hodinové vaření SALKA,což mě teda u spousty receptů fakt dost vadilo. s tímto krémem to dělám a je daleko lepší,jako vařené těžké Salko,vlastně karamelový dělám už jen tak a je i levnější. A´t se dílo podaří..... :-)
11Monča11 16. 12. 2011, 9:52
@jbanca děkuji (L) (L)to je super tip pro mě, určitě podle vás vyzkouším :-))
Luciošek 12. 12. 2011, 7:14
Úžasný. Nejlepší medovník jaký jsem kdy dělala a i jedla. Je lepší než kupovaný. Trošku jsem si ho ze zkušeností s jinými medovníky upravila. Dala jsem jen 200 g cukru a pláty jsem před namazáním krémem potřela kávou, aby byly vláčnější. Do posypky jsem přidala trošku mletých oříšků a půl lžičky kakaa. Krém jsem dělala ze zkaramelizovaného salca - teď se dá už koupit. Je to lepší - ušetříte čas vařením. Medovník jsem chtěla i vyfotit, ale nějak jsem to nestihla, protože jsem ho dělala na oslavu a byl hned pryč. Určitě jsem ho nedělala naposled, měl obrovský úspěch. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
11Monča11 16. 12. 2011, 9:53
@Luciošek medovník má u nás taky obrovský úspěch :-) (L) (L) (L)
Miri0 (upraveno) 5. 11. 2011, 14:51
váš medovník jsem vyzkoušela, je hodně přeslazený a chybí mi tam ořechy rum a káva, bohužel jsem to zjistila až ted když jsem prohlížela jiný, jinak je jednoduchý na přípravu
11Monča11 5. 12. 2011, 9:44
@Miri0 mám děti a rum a ořechy tam nedávám kvůli nim..... každopádně vždy vše záleží na vlastní fantazii :-)....dala jsem semka recept bez ruku, kávy a ořechů pro ty, kterým ořechy nechutnají, nebo mají alergiii to samé káva a rum... já osobně rum nedávám do žádného cukroví..... alkohol podle mě nepatří do cukrovinek... ale to je ovšem vše dle názorů. pokud vám nechutnal.. určitě vyzkoušejte jiný recept :-) :-) je jich spoustu a myslím, že by nemělo smysl semka dávat stejný recept jako jich je tady stovky :-D ,-) můj recept je jiný jelikož vynechávám suroviny- káva, rum a ořechy ,-) (Y) (Y)
cahič 28. 10. 2011, 10:39
(Y)Mony, recept vypadá úžasně |:o) chtěla bych také zkusit. Prosím jen o radu jak rozpustím heru ve vodní lázni, po té vychladím a ty ostatní suroviny dávám všechny naráz a pak můžu vymíchat? a hlavně prosím opět vrátím do vodní lázně nebo už ne? Mooooooc Vám děkuji za odpověď. Už se těším až budu péct (clamp) super receptíček |:o) Andrea
11Monča11 5. 12. 2011, 9:41
@cahič ano, ve vodní lázni rozpusťte heru a pořád v té vodní lázni přidávejte a míchejte další suroviny :-) až je vše smíchané tak sundejte z vodní lázně a už nevracejte nikam nic :-) vše mícháme v té vodní lázni :-) (Y) (Y) (L) (L) (L)držím pěsti at se povede (Y) (Y)
cahič 13. 8. 2013, 13:50
@11Monča11 opožděně moooooc děkuji za odpověď, dělám pravidělně (L) super recept. Syn úplně miluje, je vážně výborná |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Mějte se krásně Andrea (F) (F) (F) (F) (F)
ivones 9. 4. 2011, 20:33
Jednoduché a výborné (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
11Monča11 30. 4. 2011, 14:07
@ivones (L) (L) (L)
kazdice 24. 2. 2011, 16:08
nejlepší co znám,okamžitě hotový,býborný,lehký a není tak sladký!!!!!! bezva postup,dostupný recept a je opravdu nej!!!!!!!! a hlavně ho juž dělám po 4 a vždycky je stejný aluxusní,jen už mám to těstokonečně vychytané (L) (L) (clamp) (radost) (radost) moc děkuji¨jinak to salko už nevařím,dělám to hned z bílého po otevření a říkám tomu medovník :-)))
11Monča11 30. 4. 2011, 14:06
@kazdice Marký přesně (L) (L) (L)je to mňaminka :-) taky už sem ho dělal minimálně 4x ,-) ,-) ,-) (Y) (Y)opravdu už nevaříte?? ajak to chutná?? ale už se dá prý aji koupit jakoby to zkaramelizovaný (Y)
kazdice 19. 6. 2011, 19:47
@11Monča11 dnes jdu na něj zase...ano už je skaramelizované asi za 36,- jinak z bílého mi to přijde snad lepší..ale chutově je to luxusní vždy (L)
apetit2010 16. 1. 2011, 22:47
(Y)super receptik povedl se a moc chutnal (L)
11Monča11 30. 4. 2011, 14:07
@apetit2010 jsem moc ráda (L) (L) (L)
Reeene 7. 8. 2010, 19:33
Tak se povedl díky za recept |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (Y) :-) (L)
11Monča11 29. 8. 2010, 12:48
@Reeene tak to jsme moc ráda (L) (L) (L) (L) (L)
Reeene 8. 4. 2011, 18:40
@11Monča11 Dneska jsem Mony dělala podruhé (Y) pro babičku k narozkám,je opravdu super |:o) (L) (L) (L) (L)
Reeene 6. 8. 2010, 10:19
Mony mám dotaz,chci dělat medovník,musí být na to těsto tuk nebo může být máslo? Díky Renča (L)
Reeene 7. 8. 2010, 12:48
@Reeene a ještě jsem nepochopila když odstavím tu heru z té vodní lázně aby vychladla a pak přidávám další přísady jestli opět ve vodní lázni nebo mimo *-) no snad se povede ,-) (L)
JanysK. 25. 2. 2010, 11:56
Moni díky za recept,medovník se mi povedl :-) :-) :-) :-) :-) Příště jen dám ty placký na víc stupňů :-) :-) :-) :-) :-) :-)
renefer 14. 1. 2010, 16:57
Tak jsem zkoušela a ňák mi to nejde :'(. Placky se mi v troubě mírně připálily, krému bylo málo a drobení bylo měkké, takže se mi udělaly ty drobky takové "větší" |-) Když se teď dívám na Vaše fotky, tak vůbec nechápu, jak se Vám to mohlo podařit takhle hezky hned na poprvé *-) Krém se mi nepodařil, jednak mi salko nezkaramelizovalo po dvou hodinách vaření a taky mi příjde, podle té fotky, co tam máte, že toho másla je víc než 30g ?? (krém mi totiž neztuhl a teče...) Petra :-(
aranka76 14. 9. 2009, 11:43
super receptík,rýchly a hlavne lacný. Včera som piekla pre svokrušu k meninám a veľmi jej chutil. A musím podotknúť, že ona má veľmi vyberavý jazýček.Takže už si nemusí kupovať hotovú marlenku v obchode za nekresťanské peniaze. (Y) (Y) (Y)
11Monča11 14. 12. 2009, 23:44
@aranka76 jsme moc ráda že chutnal :-) (L) (L)
nekrmit 1. 9. 2009, 11:07
Moní včera jsem pekla (clamp) krásně se dělal výbornej (clamp) jen dám asi míň cukru příště byla to kalorická bomba,ale jinak naprosto výbornej |:o) děkuji za recept (L)
11Monča11 14. 12. 2009, 23:45
@nekrmit Martičko tak to je paráda :-)moc mě těší že chutná .-)u nás to taky bylo hend pryč :-D (Y) (L)
Venna99 30. 7. 2009, 14:34
Tak jsem právě dodělala svůj první medovník podle vašeho receptu a super se mi dělal... chci ho dát příteli jako narozeninový dort, má medovník moc rád, tak snad udělá radost... moc děkuji za super receptík, snad bude chutnat (zajic)
11Monča11 14. 12. 2009, 23:45
@Venna99 Vendulko tak držím pěstičky at chutná .-) (L) (L) (L)pak dejte vedet .-) (L) (L) (L)
kebulka 26. 6. 2009, 14:45
dort je výborný,ale na nás hodně suchý ,takže příště dám 2 salka ;-) (L)
11Monča11 14. 12. 2009, 23:46
@kebulka petulko urcite :-)vyzousejte a budu rada kdyz pisnete :-)mi meli nplne az az :-) (L) (L) (L) (L)
Ilík 23. 6. 2009, 22:18
Medovník je výborný, taky ho dělám. Ale od té doby, co máme děti, nestíhám péct pláty a tak kupuji hotové obdélníkové v Tescu. Jsou dobré a výsledek (Y). To je jen takový tip pro ty, co nestíhají jako já :-$.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie