Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luisas 25. 6. 2009, 10:18
Dobrý den Zdeni,tak i já zkusila a i kdyžj sem tomu zprvu nevěřila dopadlo to skvěle (Y) (Y) MÁM VELKOU RADOST A VÁM MOC DÍÍKY (L) Akorát se chci zeptat,když chci potáhnout dort tak normálně rozválet válečkem???PĚKNÝ DEN,papa LU (K)
aero-orion (upraveno) 25. 6. 2009, 12:26
@luisas Luci podsypat gustinem, nebo solamylem.Rozválet omést škrob a potáhnout jde to v pohodě.Marcipán na sílu 3-5 mm at se Vám dobře tvaruje. (L) (F) (F) (F)Pokud vám někde zůstane čmouha od škrobu dá se to udělat takto.Nalijete do misečky trošku rumu a vezmete štěteček a dort jemně potřít rumem.Za 1 bude mít jasnější barvu a nikde žádná čmouha.Pak ho nechejte tak 20-30 minut oschnout na stole a šup s ním do lednice.
kocovnice 24. 6. 2009, 20:40
Dobrý večer Zdenko,teda musim říct,že váš marcipán je suppppppppppppr (Y) (Y) (Y)Nejdříve jsem si myslela,že se mi to nemůže spojit ale po namočení rukou se začalo dařit.Po 20minutách jsem ho měla hotový :-) :-) :-) :-).Vážně skvělý recept jste prostě šikulka (clamp) (clamp) (clamp)
aero-orion 24. 6. 2009, 22:03
@kocovnice (Y) (Y) (Y)Petko v tom je ten fígl, takto ten marcipán nikdo nepřeleje.Pod rukama cítí konzistenci hmoty.A žádná velká dřina to není.Jsem ráda,že se povedlo. (L) (F) (F) (F)
kocovnice 24. 6. 2009, 20:36
Dobrý večer Zdenko,teda musim říct,že váš marcipán je suppppppppppppr (Y) (Y) (Y)Nejdříve jsem si myslela,že se mi to nemůže spojit ale po namočení rukou se začalo dařit.Po 20minutách jsem ho měla hotový :-) :-) :-) :-).Vážně skvělý recept jste prostě šikulka (clamp) (clamp) (clamp)
Janka231 24. 6. 2009, 11:51
Dobrý den.Chtěla bych se zeptat, jestli mohu obarvit marcipán i po týdnu když ho mám v ledničce.
aero-orion 24. 6. 2009, 12:08
@Janka231 neni problém .ale lepší je gelovkou.
aero-orion 23. 6. 2009, 19:47
Holky pokud budete mít jakýkoli dotaz... do pátku večera pište mi do vzkazů.Odpovím na mail.Jinak nestíhám. (L) (F) (F) (F)
mikot 23. 6. 2009, 18:22
Dobrý večer, Zdeni neviem kde som urobila chybu, ale mne sa nedarilo. Hmotu som mala strašne tvrdú, neviete mi poradiť, kde som urobila chybu?
aero-orion 23. 6. 2009, 18:32
@mikot Míšo nebojte se močit ruce a dopracovat.Já mám ve dřezu kastrůlek s teplou vodou a jen močím ruce a jedu.Je to za chvilku.Dejte do mikroten sáčku na 20 vteřin do mikrovlny a pak na stůl, namočte ruce a dopracujte... nebojte se toho.Jak to je jako plastelina, dám si to na mikroten utřu stůl do čista a do sucha podsypnu troškou solamylu, nebo gustinu a dopracuju, jak je na poslední fotce.Zdenka (F) (F) (F) (L)
sdida 23. 6. 2009, 19:35
@aero-orion Dobrý večer paní Zdenko, už druhý dort dělám s Vašim marcipánem a je opravdu dobrý (Y).Chci se zeptat,jak uchovávate z něj figurky? Na dort je budu dávat ve čtvrtek večer a můžu je mít do té doby mimo lednici? A měly by být něčím přikryté? Děkuji za radu Simona (F)
aero-orion 23. 6. 2009, 19:45
@sdida Simonko ony musí jeden den vytvrdnout.Pak je dám do dozy a překryju alobalem nic víc není nutné.Do lednice nedávám. 3 dny i 5 dnů v pohodě mimo lednici. (L) (F) (F) (F)
sdida 23. 6. 2009, 20:06
@aero-orion (L)děkuji
Kiwiček 23. 6. 2009, 15:35
Taky bych se chtěla přidat k pochvalám podařil se mi super a byl dobrý a opravdu to byla rychlovka nejsem cukrářka ani pekařka a potáhla jsem s ním kabelku,udělala střevíčky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50653&user=21191 a i Spiderman je z něho http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50653&user=21191když se jedl byl měkoučký ,nechápu ,ale (clamp)dííík jo Kitty má z něj mašli http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50652&user=21191 :o))
aero-orion 23. 6. 2009, 15:51
@Kiwiček Ivet díky a pečte dál jste šikulka (F) (F) (F) (L)
anibag (upraveno) 23. 7. 2009, 10:35
Zdeni,, (hello) (hello) (hello),, (F) (F) (F)moc děkuji za trpělivost , obr ochotu a pomoc při vytváření hmoty,,holky !!!!!!!!!!měla jsem Zdenku on-line ,při hňácání,,teď už to mám snad vychytaný a příště to bude určitě bez dotazů ^o),,nakonec se dortík snad povedl a dětem moc chutnal,marcipán byl výborný-lepší jsem nejedla,,, tady je (P) ^o) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2073704 ,,,,ještě jednou moc díky (F) Gábina
aero-orion 23. 6. 2009, 15:22
@anibag Gabi no dortík je parádní.Dotazy mi nevadí to je v klídku.Hlavní je výsledek a ten je boží (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L)
Diviana 23. 6. 2009, 13:21
Nejdříve jsem se bála,že bude moc sladký,když není půl na půl mléko a cukr (jako u maripánu od Arielll),ale ta "bezpracnost" mě lákala a zvítězila...je parádní...dnes poprvé se mi povedl marcipán skutečně o konzistenci modelíny!! A dělala jsem ho i spřípravou a úklidem necelých 30 minut!!! (mé předchozí jsem dělala klidně i 3 hodiny!! 8-| 8-| 8-| 8-| pak jsem ještě dva dny necítila ruce... ;-) ;-) a chuťově je taky výborný...všichni se mohli užr...pardon,ujíst... ;-) Takže Zdeni,díky,díky moc...změnila bych reklamní slogan-pečení je radost,ZDENA je pečení... ;-) ;-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
aero-orion 23. 6. 2009, 13:27
@Diviana :-D :-D :-D :-D :-D :-DAničko tak to je hezky napsaný.Já tu řvu smíchy :-D :-D :-D (Y) (Y) (Y)Jste jednička, při tom plácání cukroví... jste mě bezvadně pobavila. (Y) (Y) (Y) ;-) (L) (F) (F) (F)
Diviana 23. 6. 2009, 15:25
@aero-orion Tak to mě těší ;-) ;-) i když je to všechno pravda... :-) já z toho byla dřív nešťastná :'(říkala jsem si,že to není možný strávit takovou dobu jen nad marcipánem... :-S Navíc je mi sympatické,že se tam nedává ten olej... :-) Prostě super... (Y) Tak přeji příjemné plácání cukroví... :-)
aero-orion 23. 6. 2009, 15:32
@Diviana Děkuju momentálně mám klábosnici od marcipánu.Dělám marcipán mušličky.Aničko já mám ráda práci, která jde od ruky.Jak se říká" rychle do toho a ještě rychlej od toho". ;-) ;-) ;-) ;-) (L) (F) (F) (F)
Diviana 25. 6. 2009, 0:31
@aero-orion Přesně Zdeni...moje řeč... :-) Teď mě to opravdu díky Vám mnohem víc baví... (L) Mějte se...budu Vás všude chválit!
cajule 22. 6. 2009, 15:38
Zdravím prosím budu dělat marcipánovou hmotu poprvé tak se radši ptám když použiji místo sirupu med tak už nemusím dávat glukozu ? moc děkuji za odpověď. *-) :-)
aero-orion 22. 6. 2009, 15:44
@cajule Janičko dejte 2 vrchovaté lžíce tekutého medíku a je to. Propracujte v míse, jak je na fotce a pak si jen močte ruce a máte za chvilku dohnácáno. (F) (F) (F) (L)Glukoza pak už nééé.
cajule 22. 6. 2009, 15:55
@aero-orion Moc děkuji tak jdu na to (Y) (Y)
77lenka 21. 6. 2009, 21:11
Zdeni včera jsem dělala potahovku podle tebe a bylo to opravdu mnohem lepší. Poprvé jsem měla pocit, že je jak plastelína a trvalo to méně času. Děkuji za tip a zde je fotečka http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50758#diskuse (L) (L) (L) (L) (L) (L)
aero-orion 22. 6. 2009, 11:13
@77lenka Leni je krásný moc.Já tu zápasím s cukrovím.Ještě mi do toho vletěl dortik na středu Pat a Mat ;-) ;-) ;-)Tak mám fofry.Nestíhám +o( +o( +o(
77lenka 22. 6. 2009, 12:07
@aero-orion No já vás profesionálky obdivuji (clamp)Mám za sebou asi 10 dortů a mezi nimi musím mít vždycky velkou pauzu, abych byla zase natěšená. ;-) Takže bych se tím živit asi nechtěla 8-| A to nemluvím o tom, že mi ty dorty chutnají čím dál tím míň, i když na ty máslové jsem nikdy moc nebyla :-D
aero-orion 22. 6. 2009, 12:15
@77lenka :-D :-D :-DLeni stav se na šlehačkový ;-) ;-) ;-)Ty jsou žravé |:o) (F) (F) (F) (L)
Matesek 21. 6. 2009, 12:28
Marcipánek jsem včera dělala, tedy jen z poloviny cukru a mléka (ostatní jsem nechala dle receptu), MARCIPÁN je moc dobrý, na potahování je dost tuhý (možná pomůže ta mikrovlnka, ale to musím ještě zkusit, každopádně na plánovaná zvířátka (místo modelíny) bude naprosto ideální. Každopádně je ho již jen půlka poněvadž ho už večer ochutnali manžel i syn a tak se trochu "posrazil" ale hlavně že je výborný. Díky za receptík.
aero-orion 21. 6. 2009, 13:03
@Matesek Oli na potah stačí na 20 vteřin do mikrovlnky a jde to jedna báseň.A jsem ráda,že chutná... u nás se také moc neohřeje.Musím ho zašívat, jinak mi ho vnoučátka proberou.A nejen vnoučata i obě starší dcery jsou na něj ulítlé. ;-) ;-) ;-) (L) (F) (F) (F)
pstros 20. 6. 2009, 19:07
Ahoj, taky bych vyzkoušela něco nového. (F) Nedočetla jsem se jestli můžu dělat s pekárnou, jen že nemá cenu ji špinit. Ale dělat to v ní můžu, že?? *-)
aero-orion 20. 6. 2009, 19:48
@pstros Pe´tko klidně vyzkoušej,ale stejně musíš dohnácat v rukou +o(Takže pekárnu bych vynechala. (Y) (Y) (Y) (L) (F) (F) (F)
Mido25 18. 6. 2009, 17:23
Zdeničko včera jsem tedy vyzkoušela tu tvoji potahovku a musím říct že je super (Y). Měla jsem sice trochu obavy, aby nebyla mooooc přeslazená, ale vůbec né, jinou už opravdu dělat nebudu. Děkuju moc, že tady pro nás jsi, jsi náš poklad (F) (L)
aero-orion 18. 6. 2009, 18:27
@Mido25 Míšo to jsem ráda, holky na dámě ji taky hodně dělaj. (L) (F) (F) (F)Není přeslazená je akorát. (L)
maarci.k 18. 6. 2009, 11:22
Zdeni dnes jsem zkoušela marcipán na dortík...a dělalo se s ním fakt dobře (Y) (Y) (Y) jen jsem udělala na dortík opět! slabší vrstvu ...pokaždý si říkám,že příště už udělám silnější a zase ne :-@ (smich) nebude to téct ??? Jak to funguje....neztvrdne to trošku??? Jinak i chuťově výýýborný (clamp) (clamp)
aero-orion 18. 6. 2009, 11:24
@maarci.k Marcelko neteče to lednici na trošku víc.Ale válej na 4-5 mm zakryje to nerovnosti a vypadá to pak hezky.Neztvrdne normálně se bude krájet v pohodě. (F) (F) (F) (L)
federka 17. 6. 2009, 21:15
Zdeničko,ty jsi prostě náš poklad!!!! (L) (L)Já na Tvé stránky koukala a chtěla ho vyzkoušet,jen jsem nevěděla,jestli jdou z něj modelovat i ty Tvoje nádherné růžičky(myslí,že taky používáš Pastu Dama??) ,tak jsem je uhňácala ze salkovýho,(ale jestli mi popraskají,tak poletí (palice)),no a na potah jsem chtěla vyzkoušet ten Tvůj,takže pro příště už mám jasno a ulehčím si tím práci :-) :-) (Y) móóóóc děkuji a snad se mi povede tak krásně,jako Tobě (clamp) (clamp) (L) (L)
aero-orion 17. 6. 2009, 21:41
@federka Raduš já z něj dělám všechno.Pastu dámu používám, jen když potřebuju bílou nebo jemné pastelové barvy růží.Zrovna ho mám na stole a dělám přistávací plochu pod letadlo i se světly ;-) ;-) ;-) ;-)Raduš já už ho mám v lednici připraveno 6 kilo až do 18.7 protože pak nestíhám.. mám toho moc.Nic se mu nestane žádné hnácání předem, prsknu nachvilku do mikrovlnky a prohnácnu a válím a potahuju. (L) (F) (F) (F)
federka 19. 6. 2009, 17:04
@aero-orion Zdeničko,tak musím potvrdit ,že je fakt super,včera večer jsem ho uhňácala a paráda,jednoduchý,rychlý,moc dobrý a tuhne taky celkem rychle (Y) (Y) (Y)Jen jsem ho neměla tak lesklý jako ty,ale čím to je na to jsem nepřišla :^)(asi rukama,co??!! (smich).A je fajn,že ses zmínila o tom,jak dlouho Ti vydrží,aspoň ho můžu v klidu uhňácat a uschovat(teda pokud na něj děti nepřijdou a nespořádají ho :-D (L) (hello)
aero-orion 19. 6. 2009, 21:15
@federka Raduš já ho mám zabalený dole v lednici v šuflíku a není problém i po 3 měsících je stejný.A mlíko má záruku 1 rok pomalu, tak se nemá co zkazit. (L) (F) (F) (F)Já nesmím do lednice pustit moje dcery... ani vnoučata. +o( +o( +o(Jsou na marcipán jako kobylky. ;-) ;-) ;-)Potom mám vymetýno. ;-) ;-) ;-)
federka 19. 6. 2009, 22:48
@aero-orion jj,tak to moc dobře znám,malá si už otevře lednici a je mlsná jako koza a aby to nebylo jen na ni,tak ho cpe i staršímu bráškovi ;-) ;-).Ještě jsem se zapomněla zeptat,když si ho uděláš do "zásoby" barvíš ho hned nebo se to dá i pak(teda vím,že se to dá obarvit i potom,ale jestli se to barví hůř nebo je to fuk??)Já že kolikrát do poslední chvíle nevím,jak bude (^) ve finále vypadat ,tak abych pak neměla kila zbytečně obarveného marcoše... (smich)...dík za odpověď a hezký večer... (hello)
jitulka78 17. 6. 2009, 21:03
(clamp) (clamp) (clamp) jeje (clamp) dekuji za receptik, urcite vyzkousim
aero-orion 17. 6. 2009, 21:41
@jitulka78 (F) (F) (F) (L)
p5m3 17. 6. 2009, 14:13
Zdeni,moc děkuji za supr recept (Y) (Y) (Y) (Y),nejsem sice taková cukrářka jako ty,ale rodince to stačí :-) :-) :-) :-). Velice ráda ho vyskouším . (^) (^) (^) (^). Díky Mirka. (Y) (Y)
aero-orion 17. 6. 2009, 17:35
@p5m3 Miruš jseš šikulka vyzkoušej. (F) (F) (F) (L)
dorianna 17. 6. 2009, 12:04
Zdeni tenhle marcoš je výborný já potahuju a modeluju z white icingu , ale pokud chce někdo vyloženě marcipán sáhnu po tvém receptu , zkoušela jsem všelijaké recepty ,ale tenhle mi vyhovuje nejvíc , dala jsem si tvůj recept i na své www s tvojí jmenovkou pokud dovolíš (L) joo jednou jsem dala namísto mandlového aroma punčový , to je taky mňamka
aero-orion 17. 6. 2009, 12:09
@dorianna Nevadí mi to Stáničko.A těší mě,že vyhovuje.Aroma je možné dát jaké kdo rád. (L) (F) (F) (F)
Ilonáček 17. 6. 2009, 11:49
Ahoj Zdeničko, mám dotázek -co místo sirupu použít med? myslíš, že by taky šlo? (hello)Ilča
aero-orion 17. 6. 2009, 12:03
@Ilonáček Ilonko šlo bez problémů,ale tekutý ano. (L) (F) (F) (F)
Ilonáček 17. 6. 2009, 22:26
@aero-orion Ahoj Zdeni, ptala jsem se, protože do čokohmoty na oválu jsem místo sirupu dávala právě rozehřátý med a byla jsem s hmotou velmi spokojená i když trochu zlobila čokoládová, ale po přidání trochy medu se krásně zpracovala. Děkuji a (hello) (hello) (hello)
aero-orion 17. 6. 2009, 22:28
@Ilonáček Ilonko já ho dřív... ten marcipán dělala s medem, dala jsem fotky dortíků. Je na nich medový marcipán. (L) (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie