Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 407 návštěvníků)

Perníčky bez uležení

0.0
Perníčky bez uležení

Potřebné ingredience

2 vejce, 20 dkg cukru, 125 g rozpuštěného másla, 125 g medu, 1 lžíce sody,1 lžíce perníkového koření a 0.5 kg hladké mouky.

Postup přípravy

Vejce a cukr ušleháme do pěny. přidáme vlažné máslo, a med. Nakonec vmícháme vše ostatní a vytvoříme těsto. Necháme odležet ( já nechala 2 hodiny a pak pekla) Pečeme na 150-170 stupňů. Vytažené se mají potírat vejcem ale já nepotírala a myslím že jsou pěkné.
Doba pečení je tak 6-10 min, opravdu záleží na troubě, ale raději pomaleji než rychleji :-)


Opravdu tyto perníčky se dají okamžitě konzumovat a úplně se rozplývají na jazyku. Já letos i poprove zdobila :-)

****

***

****

***

****

*****

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jaňas 8. 12. 2009, 15:14
děkujii za recept (vanoce) zítra je zkusíme upéct... ;-) (clamp) peníčky vypadají moc pěkně (clamp)
331982ad 8. 12. 2009, 23:52
@Jaňas (L) (L) (L) (stromecek) (novy rok) (stromecek) (novy rok)
Mach 8. 12. 2009, 13:49
Máme upečené perníčky,tvary se mně na plechu jakoby rozjely ale jsou měkounké a chut'ově vynikající (clamp) (clamp) (clamp)
331982ad 8. 12. 2009, 23:51
@Mach *-) *-) To se mi ještě nestalo, ale aspoň že chutnají :-) :-) :-) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
kikimama 8. 12. 2009, 13:01
Těsto už je v lednici, tak jsem na to zvědavá ;-) perníčky dělám prvně v životě
331982ad 8. 12. 2009, 23:50
@kikimama Určitě se povedou na (child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
skritek 07 8. 12. 2009, 10:23
Ahoj, nemáte někdo odměřeno kolik lžic je 125g medu? Díky Dana
331982ad 8. 12. 2009, 23:50
@skritek 07 Danuš to teda netuším, já vážím *-) *-) *-) *-)
Hadříky od Áji 8. 12. 2009, 8:57
Andrejko, recept je úžasný, perníčky jsou opravdu vláčné a hlavně moc dobré |:o) jen příště přidám lžičku kakaa pro barvičku, ale i tak jsou moc krásné, díky Ája (andel) (pernicek)
331982ad 8. 12. 2009, 23:49
@Hadříky od Áji |:o) (L) |:o) (L) |:o) (L) |:o) (L)
marta2 7. 12. 2009, 18:39
Tenhle recept nemá chybu!! Opravdu vláčné (pekla jsem jen asi 7-10 minut), chutově vynikající. Místo másla jsem použila Heru, místo sody a perníkového koření perníkový prdopeč, oproti receptu jsem dala lžičku a půl kakaa (kvůli barvičce) a na poslední minutu pečení potřela vajíčkem - vzhledově to moc přidá. (kytara)
petulka82 10. 12. 2009, 19:11
@marta2 Marti, prosím Vás, kolik jste dala toho prdopeče??? Ráda bych se do toho pustila a nemám sodu, no... Děkuju, děkuju, děkuju (K)
331982ad 8. 12. 2009, 23:49
@marta2 Marti vaše náhražky jsou super, a hlavní je že se perníčky povedly (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
divisci 7. 12. 2009, 12:45
MÁM NACHYSTÁNO TĚSTO Z DVOJITÉ DÁVKY, ODPOLEDNE BUDEME S DĚTMA PÉCT. UŽ SE TĚŠÍM. SUPER RECEPTÍK. PAK NAPÍŠU, JESTLI SE POVEDLY
331982ad 8. 12. 2009, 23:48
@divisci (novy rok) (silvestr) (stromecek) (novy rok) (silvestr) (stromecek) (novy rok) (silvestr) (stromecek)
sonka222 7. 12. 2009, 11:46
Andri, díky za recept, jsou to mé první perníčky, které jsem pekla. První plech tvrdý, ale další plechy po přečtení komentářů jsem pekla kratší dobu (7 minut) a perníčky jsou (Y) (Y) |:o) |:o) |:o). Moc díky a pěkné (banky).
331982ad 8. 12. 2009, 23:47
@sonka222 |:o) (L) |:o) (L) |:o) (L)
Hekou 6. 12. 2009, 15:48
Dobrý den Andreo, tak jsem napřání svých (X) (X) letos poprvé v životě pekla perníčky. Vybírala jsem ze spousty receptů, nakonec vyhrál ten Váš. Musím říct, že jsou přímo delikatesní (K) (K) (K). Můj (svatba) sladké zrovna moc nemusí, ale perníčky baštil jeden za druhým. A když chutnají i jemu, tak věřte, že jsou opravdu výborné (Y) (Y) (Y). Moc díky za bezva recept, schovám si ho na další vánoční pečení. Přeji Vám krásné (banky) a (novy rok). Helena (D)
331982ad 8. 12. 2009, 23:47
@Hekou Děkuji za pochvalu ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ihon 6. 12. 2009, 10:27
Díky, jdu vyzkoušet. Iva
ihon 5. 12. 2009, 14:14
Kolik se dává perníkového koření. Iva
331982ad 5. 12. 2009, 21:03
@ihon Ivi já dávám tak jednu lžíci (K) (K) (K) (K)
Adanela 4. 12. 2009, 20:16
(Y)Letos peču poprvé perníčky a vybrala jsem si váš recept-zaujalo mě, že jsou hned měkké a všechny přísady se dávají hned.Těsto se dělalo perfektně a opravdu jsou perníčky SKVĚLÉ. :-) :-) (Y) (Y)Děkuji moc za recept (clamp) (clamp)Teď jsem doma za frajerku-protože umím SKVĚLÉ perníčky. (L)
331982ad 8. 12. 2009, 23:46
@Adanela (radost) :-) (radost) :-) (radost) :-) (radost) :-)
Lupitka 4. 12. 2009, 9:35
Andy, perníčky jsou naprosto skvělé a opravdu jsou hned po upečení krásně měkké!! (Y) (Y) (Y) (Y) Vyzkoušela jsem už několik receptů na perníčky, ale tento je nejlepší!! (clamp) (clamp) (clamp) Díííky!! (hello) (hello) (hello)
331982ad 8. 12. 2009, 23:45
@Lupitka To mě těší (radost) (radost) (radost) (radost) Příjemné Vánoce (stromecek) (stromecek) (stromecek) (darecek) (darecek) (darecek)
MijaCr 3. 12. 2009, 21:03
Dobrý večer. Právě jsem dopekla perníčky dle Vašeho návodu.A jsou vážně supééér |:o) |:o) |:o) Snad se mi podaří je i tak krásně ozdobit :-o :-) Krásné Vánoce (stromecek),Mirka.
331982ad 3. 12. 2009, 23:36
@MijaCr URČITĚ SE TO PODAŘÍ, CHCE TO JEN TRPĚLIVOST ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
leontynkas 3. 12. 2009, 20:10
My jsme zkoušely perníčky v pondělí s (X) z jedné dávky a byly super (Y) (Y). Měkkoučké, nadýchané. Ochutnávali jsme tak dlouho (samozřejmě i rozdali) a už nejsou :'( ;-) Zítra se chystám udělat další dávku, protože jsou opravdu moc dobré a snad už vydrží dýl :-) Děkuji za recept. Lenka
331982ad 3. 12. 2009, 23:35
@leontynkas TO JSEM RÁDA, JÁ JE MÁM SCHOVANÉ NA NEDOŽITELNÉM MÍSTĚ ABY DĚTIČKY NECHODILY A NEUJÍDALY :-p :-p :-p :-p :-p :-p
rákos 3. 12. 2009, 13:57
zdravím..mám je přikryté v kuch.-a doufám,že do vánoc změknou.Jak to myslíte s tím chlebem-to jako krajíc chleba mám dát k těm perníčkům???
331982ad 3. 12. 2009, 23:31
@rákos ANO, TAK JSEM TO ČETLA V NĚJAKÉM VÁNOČNÍM ČASOPISU, ŽE KDYŽ SE KNIM DÁ KRAJÍC ČERSTVÉHO CHLEBA TAK TY PERNÍČKY SI NATÁHNOU VLHKOST TOHO CHLEBA A ZMNĚKNOU ALE NEMÁM ZKUŠENOST
atkij 3. 12. 2009, 22:30
@rákos (flower)Také zdravím a maličko se vmíchám do diskuze. Tyto perníčky peču už třetím rokem a jsou opravdu výborné. Musí se ale hlídat trouba, vykrajují se z těsta asi 3 - 4 mm silného, krásně naběhnou a pečou se velmi krátkou dobu. Asi 7minut, až jak se říká zavoní. Pravděpodobně jste je nechala v troubě déle, což se mi také stalo a pak jsou tvrdé. (F)
Dandulee 3. 12. 2009, 13:18
Super,povedly se a moc nám chutnají (zajic) (Y) |:o) Díky (flower)
331982ad 3. 12. 2009, 23:33
@Dandulee TO JSEM RÁDA (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
SILVIK1 3. 12. 2009, 13:07
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Natka6 3. 12. 2009, 11:32
Zatím jsem včera nesehnala perníkové koření :-@, ¨že by bylo vyprodané? Nelze něčím nahradit *-)?
Nikuška13 8. 12. 2009, 13:40
@Natka6 já jsem dala místo perníkového koření, skořici a jsou výborné |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
331982ad 3. 12. 2009, 23:30
@Natka6 MARCI TO NETUŠÍM, NEVÍM CO VŠE V TOM KOŘENÍ JE *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-)
rákos 2. 12. 2009, 16:29
zdravím-perníčky mám tvrdé,píšete,že jsou hned k jídlu,ale nevím čímto,mám je tvrdé.čím to může být.Koukala jsem ma jiné recepty perníčků a píšou tam paní,že jsou hned tvrdé a nějakou dobu to trvá,než změknou.Tak jen doufám,že u mě to bude taky tak.Kača
331982ad 3. 12. 2009, 11:04
@rákos Dobrý den Katko, tak to mě mrzí že vam ztvrdly. :-( :-( :-( :-( :-( :-( Snad změknou a budou k jídlu (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) Já jsem zase četla že přidat čerstvý krajíc chleba a ony si natáhnou jeho vlkost a změknou, ale nazkoušela jsem, ja je mám vždy mekké Andrea (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
palcova 3. 12. 2009, 6:15
@rákos Já dělala 2 dávky a byly měkké a výborné. Zkuste je dát do dozy a do toho půl jablíčka.Slyšela jsem to, ale zkušenost nemám. Dana

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie