Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1781 návštěvníků)

Řízky úplně jinak

0.0
Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Výborné s bramborovou kaší...

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).

Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.

Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelejeme vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Uviidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dada34 17. 10. 2011, 14:43
(Y) (Y) (Y)
Svaťka M. 17. 10. 2011, 13:50
Teď jsme měli na oběd! |:o) |:o) |:o) Sklidila jsem chválu, řízky byly naprosto měkoučké jako peřinka!!! (L) (L) (L)
kutilka2 28. 9. 2011, 12:53
Mohu jen doporučit,je to dobrota,já ještě poszpala cibulí a také dobré. (zajic)
janavo 28. 9. 2011, 11:52
Dnes jsem je dělala po druhé a nemá to chybu. Je lepší to dát na plech aby řízky nebyly na sobě a pak se to v pohodě vsákne a vypeče. Doporučuji!!!!!!!!!!!
Karkulka13 17. 9. 2011, 23:15
Tak tu zrovna premyslim, co zitra k obedu...ale nemam veprove, jen kureci - myslite, ze to taky pujde? Aspon by nebyly suche (jak kureci rizky byvaji, kdyz se smazi klasicky...) ,-) :-$ (hello)
hana.54 18. 9. 2011, 4:45
@Karkulka13 (F) Já je dělala několikrát i z kuřecího. Taky dobré (clamp) U nich je výhoda, že jsou hotové už po opečení ve vejcích a manža mi je chodí užírat :-D Suché nejsou, strouhanka a vejce vše drží (hello)
Karkulka13 20. 9. 2011, 21:53
@hana.54 dekuju (F) byly bajecne! doslova byly sezrany :-$
Friedlunk 10. 8. 2011, 13:14
Taky dělám, jen místo vody dávám pivo a máslo už ne. Taky vynikající (jidlo)
Wetra 10. 8. 2011, 12:55
Včera jsem je dělala a měly tak velký úspěch, že je budu vařit v sobotu znovu :-) Super recept, díky (L)
miruchka 11. 7. 2011, 16:28
včera jsem je dělala a měla jsem uspěch všem moc chutnali já je dělala ale bez vývaru jen se salámem a paprikou, včera jsem je dělala s obojím a z plecka a bylo to měkkoučké a dobroučké . určitě jsem je nedělala naposledy díky za bezva receptík (Y)
betulka18 (upraveno) 9. 7. 2011, 22:15
sklidila jsem uspech :)
gabrouš 6. 5. 2011, 11:59
Petruš výborný (pl) (clamp) (clamp) (clamp) Doporučuji všem (Y) (Y) manžel si pochutnal (hello) ,-)
jajina11 21. 4. 2011, 20:02
TAK TAKOVÁ SLOVA CHVÁLY OD RODINKY K OBĚDU JSEM UŽ DLOUHO NESLYŠELA ,-) ,-).ZKUSILA JSEM VAŠ RECEPTÍK S KOTLETOU :-) A SMEKÁM ZA TAKOVOU MNAMKU (L) (F) (F). ZKUSÍM SE BLÝSKNOUT I NA NĚJAKÉ OSLAVĚ (^) :-$ :-$ DĚKUJI JARKA
Nadik71 4. 4. 2011, 14:02
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)vynikající,ukládám do oblíbených! (pl) (pl) (pl) (B) (B) (B)MŇAM MŇAM (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
Manki 29. 3. 2011, 21:14
znám a dělám již několik let a všem vřele doporučuji (Y), já je teda nesolím vůbec, dostala jsem tento recept jako řízky naruby (L) (L) všem dobrou chuť
kkuulliisseekk 20. 2. 2011, 19:25
Petruš (F) dneska jsem hledala,co k obědu *-) *-) vyzkoušela jsem Vaše řízky (Y) (Y) jsou výborné a měli velký úspěch |:o) |:o) |:o) |:o) určitě se k nim budu ráda vracet (pl) (pl) (pl) děkuji za bezva recept (L) (L)
Andris44 20. 2. 2011, 12:25
Dnes jsem dělala po 2...a nevím ,co dělám špatně,ale nikdy se mi ten bujon s vodou nevsákne,dala jsem ho polovinu a po 40 min.je ho tam snad ještě víc... :-| a ty řízky mi přijdou trošku rozmočené... *-)
Alíček 065 (upraveno) 17. 2. 2011, 14:10
Dobrý den, ráno jsem koumala co uvařita. Padnul mi do oka váš recept.Krásně to voní. Tedka jsem to dodělala, tak jsem zvědavá jak to bude chutnat až příjde přitel z práce.Zase něco jiného..Jinak se mi to povedlo podle vašeho receptu.Pak napíši jak to chutnalo. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (pl) bylo to dobrý.
siml 16. 2. 2011, 14:42
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Už poněkolikáté a hned jsou pryč!!!!!
Vera N 9. 12. 2010, 10:15
(Y) (Y) (Y)
nerko 23. 11. 2010, 22:48
Prosím o radu,jaký bujón dávate? Zeleninový,hovězí? :-$ :-$
petrat 30. 10. 2011, 12:22
@nerko hovězí rozhodně.. má to chytnout víc chuť masa, zeleninový to tak dobře nezvládne..
Carcooolka 22. 11. 2010, 21:26
Tak jsem zkusila na nedělní oběd, v mrazáku byli jen vepřové kotlety a krkovice. Bylo to výborné, 1/2 litru vývaru se pořád nechtělo nějak vyvařit, v troubě to bylo asi půl hodiny, ze zbytku vývaru vznikl výborný sos na bramborovou kaši a masíčko bylo vynikající, krásně měkké a nasáklé vývarem, opravdu dobrůtka, mohu jen doporučit. (Y) Pětiletý syn snědl porci jako dospělý.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie