(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Domácí kandovaná pomerančová nebo citronová kůra

Potřebné ingredience
Pomerančová nebo citronová kůra, 0,5 l vody, 200g cukru,1 káv.lžička kyseliny citronové
Postup přípravy
Pomeranče vydrhneme kartáčkem v horké vodě a osušíme. Kůru opatrně oloupeme škrabkou na okurky nakrájíme na nudličky . Kůru dáme do mísy se studenou vodou . Necháme 1 - 2 dny máčet na chladném místě a vodu několikrát vyměníme. Kůru necháme odkapat, vložíme do hrnce přilijeme čerstvou vodu a vaříme za mírného varu doměkka - asi1,5 hod. . Půl litru vody svaříme s cukrem a kyselinou citronovou.Vložíme kůru a vaříme půl hod přikryté,potom poklici odkryjeme a vaříme ještě půl hod. odkryté až kůra zesklovatí a leskne se. , , ,nalejeme kůru do sklenic uzavřeme a otočíme na 5 min dnem vzhůru. Zdá se to pracné, ale není to tak zlé,a na zdobení zákusků, do makaronek a různých moučníků a pohárů je skvělá. Recept je z " Pečeme pro radost" a osvědčil se mi

Oloupaná kůra škrabou na okurky

x

x

Namočená kůra ve vodě se solí.

Takhle vypadá hotová kůra
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé