(recept
si oblíbilo 85 návštěvníků)
JÁTRA NA CIBULCE
Potřebné ingredience
vepřová nebo kuřecí játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti.
Postup přípravy
Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se masíčko zatáhne, přidáme tak 3 lžíce hladké mouky a chvíli opékáme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou jatýrka měkká, přidáme masox, sůl, 2-3 lžíce plnotučné hořčice a kdo chce může dochutit troškou magi. Pokud by se zdála omáčka moc řídká, zahustíme jíškou z hladké mouky. Neurychlujte pouze moukou rozkvrdlanou ve vodě - omáčky jsou pak bez barvy a mají moc moukovatou chuť.
Vepřová játra nakrájíme na malé kousky.
Na oleji si orestujeme cibulku....
Nakrájená játra přidáme k cibulce, přidáme pepř a kmín a chvíli opékáme, dokud se maso nezatáhne.
Když jsou jatýrka opečená, přidáme hladkou mouku a ještě chvíli opékáme. Nelekejte se, když se to bude připékat, voda to později napraví...
Když se trošku opeče i mouka, zalijeme masíčko vodou, promícháme a necháme vařit, dokud nebudou játra měkká. Nakonec dochutíme solí, masoxem a plnotučnou hořčicí.
Podáváme s vařenou rýží. DOBROU CHUŤ !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
5. 2. 2014, 16:31
LindaFabianova
(upraveno)
5. 2. 2014, 16:27
Výborné, dělám už jen podle Vašeho receptu
šamotka
(upraveno)
2. 11. 2011, 20:16
Dnes jsem dělala k obědu a pochutnali jsme si. Manžel játra moc nemusí, ale neříkal nic. Ještě zbylo na zítra, tak dostanou děti. Děkuji za bezva recept, rychlý a báječný.
rennee
(upraveno)
23. 4. 2009, 19:04
výborné jídlo, díky za recept, perfektně jsme si pošmákli!
Veronika N.
(upraveno)
24. 2. 2009, 14:03
Dobrý den Lucko, chci poděkovat za super recept na játra...je to moje první játrová omáčka a už nebudu vařit jinak!! Jsou vynikající, musím se držet, aby mi zbylo ještě na večer )
Bamby
(upraveno)
25. 7. 2008, 7:51
krásné dobré ránko Luciášku, tákže včera večer jsem dělala Vaše játříčka... . Téda kočko, abych se přiznala já játra ještě nikdy nevařila... . Ale protože moje polovička po nich zatoužila .. vyhledala jsem váš receptík a řekla si , že to zkusím. Koupila jsem drůbeří játra (jsou rychleji připravená a taky lepší pro dětičky).. a doma začala tvořit.. Kočko nejen ,že to bylo opravdu lehké , rychlé a bez problémů.. ALE byla to nepopsatelná dobrota!!!!!! . Dostala jsem velikananánskou pochvalu od přítele a hlavně největší pochvalou a také důkazem, že se mi to povedlo bylo to, že to chutnalo dvěma téměř 3letým !!! Fakt parádička.. hořčice dodala šmrc.. no co víc dodat! Moc díky za tenhle recept .. už je uschován a má v mé osobní zatím mini kuchařčičce čestné místečko! Moc díky Věra M.
Hyzule
(upraveno)
27. 3. 2008, 8:51
Maminky kuchařky,a dělali jste někdy krůtí játra??Manžel nám je jednou ukuchtil a už nekupuji jiné než krůtí.Jsou výtečné.Vložila jsem i recept.Zkuste nebudete litovat.Je to vynikající. Jinak paní Lucko máte to hezky načančané
Lenkule
(upraveno)
23. 3. 2008, 19:05
Lucinko , díky moc za pár dobrých rad , dělám je už dlouho hodně podobně, s kmínem, ale s tím urychlovaným zahušťováním a bez hořčice, stačila malá změna a chuť je opravdu lepší , pořád je co se učit . Díky !!!!!
Lukrato
(upraveno)
28. 3. 2008, 22:29
@Lenkule
Jsem moc ráda, že chutnalo !!!
WAALERIA
(upraveno)
19. 3. 2008, 17:40
Tak jsem Luci před chvilkou dodělala Váš receptík a moooc jsem si pochutnala až se malej vzbudí dostane taky
Lukrato
(upraveno)
27. 3. 2008, 8:39
@WAALERIA
Zrušený účet
(upraveno)
16. 3. 2008, 13:30
Ahojky Lucinko,moc moc díky za prima tip na nedělní oběd ,vždy jsem měla tu omajdu z těch játer takovou nijakou,ale tohle je fakt bomba,jednuduchý prima tip na ochucení opravdu omajda má šmrnc je lahodná a dobrá,děti i manža byli spokojený a všichni jsme si pošmákli .Jste prima kuchařka s dobrými nápady..už recept mám založený a budu vařit častěji...díky a všem vřele doporučuji...
Lukrato
(upraveno)
16. 3. 2008, 21:21
@
Jéééé, děkuju moc !!! A jsem ráda, že chutnalo !!!
adriM
(upraveno)
29. 10. 2007, 22:10
Teeeda Luci s takovou mě doma za chvíli vyhlásí za manželku roku . Dělala jsem sice z kuřecí játry,přijde mi,že není tak suchá a nejenže moooc chutnalo manželovi,ale i mně a to játru nemusím . Hooodně brzy ji budu dělat zas,super receptík!!!
Lukrato
(upraveno)
30. 10. 2007, 8:20
@adriM
Andrejko, moc mě těší, že Vám omajda chutnala - já v poslední době dělávám také častěji kuřecí "JÁTRU" - je zajímavé, jak játra skloňujete - jako kdyby v jednotném čísle - ono je to ale docela logické - játra je jen jedna, že ????
shuli
(upraveno)
30. 10. 2007, 18:19
@Lukrato
Ty rad jatra ja rad jatra.Jatra jsou pomnozna . To znamena jsou.
adriM
(upraveno)
30. 10. 2007, 17:52
@Lukrato
Tak to jsem se teď do toho úplně zamotala - jsou ta játra nebo je ta játra???
Lukrato
(upraveno)
30. 10. 2007, 18:25
@adriM
No, já jsem si vždycky myslela, že JSOU TA JÁTRA.......
adriM
(upraveno)
30. 10. 2007, 21:15
@Lukrato
Jo máte pravdu JSOU, úplně jsem to zblbla . Ale stejně mi nepřestanou chutnat
Brucha Vecha
(upraveno)
7. 9. 2007, 21:20
Lucinko, taky se musím přidat k těm pochvalám Opravdu jsme si moc pochutnali Výborný receptík
Lukrato
(upraveno)
8. 9. 2007, 13:20
@Brucha Vecha
Děkuju Raduško, moc mě těší, že jste si pochutnali..... Já játra normálně nejím, ale takto upravená mi moc chutnají....A navíc je to velmi levné jídlo, vepřová játra mají u nás za 39,-Kč / kg - a přitom manžílkové nemůžou brblat, že není maso !!!
Wendy06X
(upraveno)
10. 3. 2007, 11:58
Lucinko, to je opravdu super hamu skvělá omačka!!!! Budu určitě vařit i nadále. Díky
Lukrato
(upraveno)
13. 3. 2007, 16:23
@Wendy06X
Vendulko, děkuji za pochvalu, manžel ji taky miluje a docela často vyžaduje....zítra ji budu dělat zase, oběma dětem vyšla snížená zásoba železa v krvi, tak nám paní doktorka jatýrka doporučila.... Mějte se !!! Lucka.
petracan
(upraveno)
7. 10. 2006, 12:41
Lucie, vyzkoušela jsem játra podle vašeho receptu, byla to fakt ňamka , uričtě jedna z nejlepších omáček, co se mi kdy podařily . Díky za recept, mějte se pěkně
Lukrato
(upraveno)
24. 6. 2007, 9:55
@petracan
bubík4
(upraveno)
9. 8. 2006, 20:45
To je dobrůtka!!!!!
Lukrato
(upraveno)
9. 8. 2006, 20:40
Tak, v neděli jsem dělala jatýrka k obědu, tak přikládám fotečky... Byly mňam, mňam